ads

Khamis, 1 Mei 2014

13 di kijal - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2014 03:50 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2014 03:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2014 03:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2014 03:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Feb 2014 03:22 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2014 03:04 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jan 2014 03:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Dec 2013 03:34 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Dec 2013 03:23 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Design Bilik - Deluxe Suite <b>di</b> Awana <b>Kijal</b>, Terengganu - Embracing <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2013 08:18 PM PDT

Akhir bulan Julai lepas saya kena ke offshore sbb tiba2 ada kerja, dan terpaksa menginap di Awana Kijal sebelum bertolak esok pagi. Sebab last minute, hanya ada bilik Deluxe Suite, harga corporate rate ialah RM 550 including sahur (bln puasa time tu). Selalunya bilik yg kami dapat harga dalam RM 250 je.

Besarnya bilik dia, ada dua adjoining rooms.. Bosan duduk sorang2! Teringat masa kami dapat free bilik kat Palace of Golden Horses, konsep bilik nya macam ni jugak.

Jom tengok konsep bilik dia..



Nampsk macam furnishing lama, terutamanya langsir dia.. Tak suka langsir style berat camni tapi hotel takpe la..

Headboard katil style tak minat jugak .. :P



Ni adalah bilik yang lagi satu. Ada sofa, tv (ada dua tv, satu lg dalam bilik tidur), ada meja makan dan bilik air. Memang boleh jadi tempat tidur jugak sini kann..
Saya suka mirror belakang sofa tu.. Perasan tak ada full length mirror belakang sofa tu.. :)

Bahagian tv.



Ni toilet dalam bilik ruang tamu tu. Kecik dan susah sket nak ambil gmbr.


Yang ni pulak bilik air dalam bedroom. Macam biasa kemasan dia mmg style Awana Kijal. Sink besar granite style camni menjadi idaman utk bilik air nanti...hmmmm...

Ada cermin kaca to separate toilet dgn bilik air lain. Mungkin taknak basah kot. Cakap pasal basah, byk kali dah cakap dgn Hubby, I want a dry toilet.. Kena usahakan dan mungkin idea partition di toilet bowl dan bina shower box will help to create a dry toilet. Berangan je la dulu kan.

Sink. Haritu di expo Perfect Livin kami tengok banyak design tap, contohnya design tap dari brand Grohe and kebanyakannya ada valve yang let us choose air panas atau sejuk. To me that's overkill, i.e. tak perlu pun beli design camtu, kita bukan guna air panas. Tap2 dia cantik2 tapi mostly macam tu.

Tu sahaja laporan hotel yang pernah dan selalu dilawati iaitu Awana Kijal.



If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh

TOO GOOD TO BE TRUE: WW : Basah <b>Di</b> Resorts World <b>Kijal</b>

Posted: 24 Sep 2013 06:31 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]WW : Basah Di Resorts World Kijal. Posted by Ruziawati Yusof at 9/25/2013 09:31:00 AM · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook. Labels: JALAN-JALAN, MANDI KOLAM, MY FAMILY, RESORTS WORLD KIJAL...

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Mar 2014 03:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

bengkel penulis muda program nilam smk <b>kijal</b> - Blogger

Posted: 21 Feb 2014 09:43 PM PST

TARIKH: 5 Februari (Rabu)
MASA: 2.00 petang
TEMPAT: Bilik APD SMK Kijal
PENCERAMAH: En. Ahmad Muziru Idham b. Adnan
Pada 5 Februari yang lalu telah diadakan satu bengkel penulisan kreatif di SMK Kijal. Bengkel yang dinamakan "Bengkel Penulis Muda" ini adalah anjuran unit Program NILAM sekolah yang bertujuan untuk mengasah bakat seni penulisan kreatif di kalangan pelajar.
Bertempat di Bilik Tayangan, seramai 30 orang pelajar yang terdiri daripada pemegang-pemegang pingat NILAM, pengawas perpustakaan sekolah serta beberapa orang pelajar yang berminat dengan seni penulisan telah berkumpul dan mendengar perkongsian ilmu daripada seorang penulis muda yang berbakat besar. Beliau ialah saudara Ahmad Muziru Idham bin Adnan, pemenang Hadiah Sastera Perdana Malaysia (HSPM) 2010/2011 bagi sajaknya yang bertajuk "Suluk Rohaniah II". Beliau merupakan seorang penulis muda yang sedang mencipta nama di peringkat nasional.
Aktiviti yang berlangsung selama dua jam itu sarat dengan perkongsian ilmu dan pengalaman. Para peserta mendengar dengan penuh minat serta bertanya banyak soalan kepada penceramah. Bengkel tersebut yang bermula pada pukul 2.30 petang berakhir pada pukul 4.30 petang. Hasil maklum balas daripada peserta menunjukkan kesediaan untuk turut menghadiri sebarang bengkel susulan sekiranya diadakan pada masa akan datang.

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2014 03:44 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2014 03:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Mar 2014 03:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Mar 2014 03:36 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

663 murid DUN <b>Kijal</b> terima e-Book - Hairan Teknologi

Posted: 17 Feb 2014 10:36 PM PST

Sudah lama Nur Hazwani Ain Alisham, 11, ingin memiliki e-Book dan semalam, murid istimewa yang sudah berada di tahun lima itu menerimanya daripada Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said, bersama 663 murid sekitar Dewan Undangan Negeri Kijal.

Mur Hazwani, murid Sekolah Kebangsaan Meraga Beris yang lumpuh sejak berusia dua tahun, menyedari buku elektronik itu cukup berguna baginya yang memuatkan bukan sahaja kandungan buku teks, tetapi juga bacaan al-Quran, panduan ibadat, tulisan jawi di samping doa dan kamus.

Dia yang bercita-cita menjadi guru, tahu alat itu akan lebih memudahkannya belajar dan dalam suasana lebih menyeronokkan, justeru semalam dia menerimanya dengan rasa cukup gembira di samping terharu dengan perhatian yang diberikan oleh Menteri Besar.

''Menteri Besar kata kecacatan tidak bermakna kita tak boleh berjaya dalam pelajaran dan minta saya belajar bersungguh-sungguh," ujarnya ketika ditemui pada Majlis Pembahagian e-Book Peringkat DUN Kijal 2014 yang diadakan di Kolej Universiti Tati (Tatiuc) dekat sini, semalam.

Sejak diperkenalkan pada tahun 2009, seramai 118,688 murid di negeri ini telah dibekal dengan e-Book secara percuma oleh kerajaan negeri sebagai salah satu pelaburan bagi meningkatkan kecemerlangan akademik dan membudayakan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) di kalangan anak negeri.

Komputer mini itu yang dilengkapi perisian akademik mengikut sukatan pelajaran Kementerian Pendidikan bertujuan memudahkan proses pembelajaran dalam kelas, sekali gus mengurangkan beban murid untuk membawa buku ke sekolah.

Sementara itu, Menteri Besar berkata, kandungan e-Book terus dipertingkatkan seiring dengan langkah menambah baik proses pembelajaran dan pengajaran di sekolah-sekolah.

Menurut Ahmad, kerajaan negeri akan terus memantau penggunaan alat bantu itu bagi memastikan kemudahan itu dimanfaatkan di sekolah dan murid-murid dirangsang untuk sering menggunakannya.

Beliau mengakui masih terdapat aduan yang kononnya sesetengah pentadbir sekolah tidak menggalakkan penggunaan e-Book yang jika benar merupakan langkah kebelakang.

Ahmad berkata, untuk pengagihan e-Book pada lalu dan tahun ini, kerajaan Negeri memperuntukkan RM57 juta dan pelaburan besar itu untuk memastikan anak negeri tidak ketinggalan dalam perkembangan ICT yang penting dalam kehidupan masa kini dan akan datang.

-Sumber berita diperoleh dari Utusan

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved