ads

Isnin, 24 September 2012

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


ariffin deraman: Ceramah <b>di</b> Kg Tok Kah <b>Rantau Abang</b>

Posted: 04 Sep 2012 12:00 AM PDT

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


PAPISMA Terengganu Berkhidmat <b>Di Marang</b> - BULETIN PAPISMA <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2012 06:49 AM PDT

(Biro IT)
21 September 2012, Jumaat - Alhamdulillah PAPISMA Terengganu telah berjaya menyumbangkan khidmat baktinya hari ini kepada lebih 98 orang di perkarangan surau Sg. Kerak, Marang.

Seramai sembilan orang petugas SMART PAPISMA telah meringankan tulang untuk berbakti kepada masyarakat setempat. Sambutan daripada masyarakat setempat yang terdiri dari pelbagai peringkat taraf hidup dan pekerjaan itu sangat menggalakkan.

Pengerusi surau berkenaan yang menyampaikan ucapan aluan berintisarikan konsep kebajikan sangat berbangga kerana para doktor sanggup memilih tempat ini di antara puluhan tempat lagi yang menjadi alternatif.

Ceramah 2K (Kesedaran Kesihatan) telah disampaikan oleh Dr. Norhigrayati, Pakar Mata dari Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) yang bertajuk Kesihatan Mata.

Selesai program kira-kira pukul 11.40 pagi, semua petugas telah dijamu dengan pelbagai jenis juadah.

Semoga khidmat yang sedikit ini akan mendatangkan manfaat kepada masyarakat setempat dalam menambahkan ilmu dan kesedaran agar mereka dapat bersama memainkan peranan dan tanggungjawab terhadap kesihatan yang merupakan nikmat terbesar kepada jasmani manusia.

Bagi para petugas PAPISMA Terengganu, pastinya mereka merasakan suatu kepuasan apabila dapat berkhidmat kepada masyarakat yang merupakan amal jariah dan menyebarkan ilmu kesihatan yang akan menjadi bekal amalan sehingga hari akhirat. Hanya keikhlasan yang akan menggerakkan aktiviti seumpama ini dan mudah-mudahan Allah akan menerima amalan kita semua.

13 di setiu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di setiu - Google Blog Search


Bayi perempuan ditemui dalam masjid <b>di Setiu</b> | N9 Kini - Portal <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 01:35 AM PDT

KUALA TERENGGANU, 19 Sept. – Seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui dalam sebuah masjid di Kampung Saujana, Setiu, awal hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, bayi berkenaan dijumpai oleh imam dan ustaz masjid itu pada jam 6 pagi ketika mereka ingin menunaikan solat Subuh.

"Ketika masuk ke ruangan solat lelaki, mereka melihat satu objek yang dibalut dengan tuala berwarna oren dan apabila didekati mereka mendapati objek itu ialah bayi perempuan," katanya kepada pemberita di pejabatnya di sini, hari ini.

Beliau berkata, berdasarkan kesan darah yang terdapat pada bayi itu, polis percaya bayi seberat 3.4 kilogram itu baru dilahirkan.

Bayi itu dihantar ke Hospital Setiu dan polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu dan klinik atau hospital yang menerima pesakit baru lepas bersalin supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

Bayi Perempuan Ditemui Dalam Masjid <b>Di Setiu</b> | MyNewsHub

Posted: 19 Sep 2012 01:29 AM PDT

KUALA TERENGGANU – Seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui dalam sebuah masjid di Kampung Saujana, Setiu, awal hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, bayi berkenaan dijumpai oleh imam dan ustaz masjid itu pada jam 6 pagi ketika mereka ingin menunaikan solat Subuh. "Ketika masuk ke ruangan solat lelaki, mereka melihat satu objek yang dibalut dengan tuala berwarna oren dan apabila didekati mereka mendapati objek itu ialah bayi perempuan," katanya kepada pemberita di pejabatnya di sini, hari ini.

Beliau berkata, berdasarkan kesan darah yang terdapat pada bayi itu, polis percaya bayi seberat 3.4 kilogram itu baru dilahirkan.

Bayi itu dihantar ke Hospital Setiu dan polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu dan klinik atau hospital yang menerima pesakit baru lepas bersalin supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

38 Bayi Hari Malaysia 2011 Dilahirkan

Bayi Disangka Mati, Ditinggalkan Dalam Tandas

Otak Bayi Dicuri 13 Tahun Lalu Ditemui

Bersalin Awal Semata-Mata Untuk Suami

Bayi Kembar Tiga IVF Dilahirkan Di HRPB

Bayi Diselamat Sebelum Dibaham Anjing

Pesakit Mental Lahirkan Anak Di Tepi Jalan

Kanak-Kanak Maut Tercampak Dari Kereta

Bayi Maut Tercampak Keluar Dari Kereta

Mayat Bayi Lelaki Ditemui Di Taman Salak Jaya

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

DIALOG RAKYAT: Bayi perempuan ditemui dalam masjid <b>di Setiu</b>

Posted: 19 Sep 2012 06:59 AM PDT

SINAR HARIAN KUALA TERENGGANU - Seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui dalam sebuah Masjid di Kampung Saujana, Setiu, awal hari ini.
  
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu ACP K.Manoharan berkata bayi berkenaan dijumpai oleh imam dan ustaz masjid itu pada pukul 6 pagi ketika mereka ingin menunaikan solat Subuh.
  
"Ketika masuk ke ruangan solat lelaki, mereka melihat satu objek yang dibalut dengan tuala berwarna oren dan apabila didekati mereka mendapati objek itu ialah bayi perempuan," katanya kepada pemberita di pejabatnya di sini hari ini.
  
Beliau berkata berdasarkan kesan darah yang terdapat pada bayi itu, polis percaya bayi seberat 3.4 kilogram itu baru dilahirkan.
  
Bayi itu dihantar ke Hospital Setiu dan polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu dan klinik atau hospital yang menerima pesakit baru lepas bersalin supaya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. - Bernama

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


RESTORAN IKAN BAKAR @ TEPI PANTAI <b>DI PAKA</b> - [A].[X].[I].[M].[U].

Posted: 04 Jul 2012 01:17 AM PDT

Seronoknya dapat bekerja di kampung halaman.
Pagi tadi sempat berlari keliling kampung..Then selesai berlari sarapan sama sama ngan keluarga..Mak buat spaghetti Goreng..abang shuk baru balik dari platform laut semalam..so pagi ni Abang jalee, kak Ina, Kak Ija dan abang shuk serta ami dan faiz ada sekali..selesai sarapan pagi baru aku bergegas ke stesen janaelektrik sultan ismail Paka untuk urusan rasmi..Audit masih belum selesai..esok hari last.
Time minum pagi mok wook sms ajak makan tengahari sama sama..Mok wook kerja di Petronas,so dekat sangat dah kalau nak lunch sama sama. aku kalau bab makan di area Paka memang tak tahu sangat..padahal tempat sendiri ni.haha..so janji date ngan Mok wook pada jam 12.45 berjumpa di ESSO Paka.


Nampak ESSO, Masuk ikut lorong jalan siakap..kemudian sampai junction ambik simpang kanan..singgah di kedai nombor dua, di belah kiri..nama Restoran aku tak ingat..Tapi kedainya kaler oren macam gambar kat bawah ni.
Boleh tahan ramai lah orang yang datang makan..Mok wook dah datang awal lagi dari aku..sebab dia kata kalau lambat takut tempat tak ada..kat sini kedai ikan bakar.Konsepnya kena order baru diorang bakar. so memang still panas panas dan fresh..


Ada Sup tulang juga..Mok wook dah ambik dua mangkuk siap siap..aku tak berapa minat sangat tapi boleh lah kalau nak makan..sekali sekala kan..sedap jugak supnya.


Yang paling tak tahan bila tengok budu. Meleleh air liur!!


Sambal tempoyak dan sambal belacan







Gulp.Makan dua orang penuh meja...




Alhamdulillah!!semuanya dapat di habiskan dengan tenang..hehe..makan dalam keadaan perut lapar semuanya adalah berbaloi ya..dari segi rasanya memang sedap dan aku suka sos ikan bakar tu..sotong pulak sedap bakar kosong dan ratah..terasa manisnya..kat sini sekarang musim sotong still ada lagik..Overall i like this restaurant..kedainya tak lah cantik mana tapi makanannya adalah superb!siap bertambah nasik lagi.hehee

Restoran ni tepi pantai 


Terima kasih daun keladi mok wook sebab bawak makan kat kedai yang sedap!dan sebab belanja makan tengahari kali ni..nanti next time turn saya pulak belanja mok wook ya..This restaurant actually remind me of Ikan Bakar jalan bellamy, Kuala Lumpur.


Habis lunch terus balik ke stesen tempat kerja semula. By right semua dah siap dah.tinggal nak buat report je lagi..esok closing meeting then Jumaat boleh la rehat..Yang best semua auditor sempoi sempoi..tu yang buat kerja lagi fun.
Ok nanti aku story lagi ya.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Riadah <b>di</b> Pantai Batu Buruk, <b>Kuala Terengganu</b> - Sop Nama Saya <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2012 05:30 PM PDT

Selamat sejahtera kepada semua rakan. Entry masih bercerita tentang Aidilfitri 2012 di Kuala Terengganu. Harap tidak jemu membacanya kerana agak lewat untuk dibuat entry. Masa di kampung, Sop sangat sibuk dengan persiapan kenduri dan tidak sempat untuk menulis.

Siapa suka ke Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu?
Warga Terengganu pasti suka bukan? Tempat yang selesa untuk bersantai, beriadah, lepak, berdating dan sebagainya.

Sejak zaman sekolah lagi Pantai Batu Buruk menjadi tempat bersantai Sop. Biasa melepak di situ malam minggu dan juga hari minggu. Jika ada pesta pantai, lagi kerap singgah ke Pantai Batu Buruk.

Apa yang best melepak di Pantai Batu Buruk?
Jika dulu, memang ramai rakan-rakan yang datang dan menjadi tempat berkumpul. Kadang kala ada perlumbaan di situ dan kami seronok untuk menonton. Ada juga diadakan aktiviti santai, makan minum dan melalak (menyanyi dengan iringan gitar)

Itu dulu, tetapi sekarang datang dengan keluarga. Anak-anak seronok bermain pasir dan layang-layang. Bukan senang hendak main pasir tau? Tak percaya, tanya Azfar dan Azwar [hehehehe]
Selain itu, Mrs Sop suka dengan menu ikan, sotong celup tepung dan makanan lain yang ada dijual di Pantai Batu Buruk. Beli makanan dan sambil bersantai di tepi pantain sangat melapangkan minda.

Sekarang ini, Pantai Batu Buruk telah lebih maju kerana banyak aktiviti yang disediakan untuk menarik pelancong dan pengunjung seperti aktiviti berkuda, tapak permainan, astaka untuk persembahan, gerai makanan, pasar malam dan sebagainya. Sungguh meriah Pantai Batu Buruk sekarang ini.

Paling kurang best ialah pantai Batu Buruk tidak boleh mandi-manda kerana pantainya tidak sesuai. Bukan kotor atau tercemar tetapi arus deras pantai serta muka pantai yang cerun. Ramai yang lemas apabila bermandi manda di Pantai Batu Buruk sejak dulu lagi. Oleh kerana itu, Pantai Batu Buruk dilarang mandi-manda. Jika pantai Batu Buruk boleh mandi manda, pasti lebih meriah dan lebih ramai pengunjung!

Bagi yang melawat Kuala Terengganu, pastikan singgah ke Pantai Batu Buruk.
Apa cerita anda pula dengan Pantai Batu Buruk?

Galeri gambar:









Description: Riadah di Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu, Rating: 5, Reviewer: Sop Nama Saya, ItemReviewed: Riadah di Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


PaPa MiFz: Malam Terakhir <b>di Pulau Perhentian</b>

Posted: 24 Sep 2012 06:01 AM PDT

Malam nih malam terakhir PM dan wife berada di Pulau Perhentian..esok tengah hari dah nak balik..sekejap jer maso berlalu..huhu..tapi kali nih merupokan percutian ke pulau yang tak kan PM lupo kan sebab pertamo kali bertemu live dengan penyu di kehidupan liar nyer..terbaik..

Semasa entry nih di tulis PM dan wife baru jer lepas dinner BBQ..yummy..

Published with Blogger-droid v2.0.6

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


<b>Pulau Kapas</b> (7 July 2012) « Miss u….

Posted: 14 Jul 2012 05:11 AM PDT

Salam,

Tak pernah menjejakkan kaki ke pulau kapas. Kali ni kiteorg nekad utk ke pulau kapas walaupun hanya balik hari.

Sedikit kenangan2 manis semasa kiteorg outing ke pulau kapas.

Next pic adalah pic kiteorg kat jetty marang, sebelum menunggu ferry tiba…sempat berposing bersama zek zaidi aka en zali.

Pic kat bawah nie pic atas ferry ngan puan yung…huhuuuu….cute kan cik meyra?

Ni plak pic close-up cik meyra yg cute? cute ker? nak tahu cute ke tak kena tanya cik abg setiawangsa la….hehehe…gurau je jgn marah yer. Naik ferry dapat dok atas sekali sebelah drebar bot. Best je rasa…

Haaa….ni dah sampai ke pulau kapas…sempat gak berposing sebelum layan snorkeling.

Ni plak cik nita ngah berposing . Suka sgt dapat sampai ke pulau kapas. Macam rusa masuk kampung pun ade kiteorg ni…hehhee…

Objek yg menarik utk diambil gambar. Kanak2 mat saleh di pulau kapas. Ni salah satu chalet yg ade kat pulau kapas. Nampak macm pondok buruk je kan? Tapi harga makanan kat sini…pergh..dasat…

Post mortem…..Pulau kapas memang best. Tanya cik meyra….sume pulau dia cakap best sebab dia peminat pantai, pulau dan laut.

@ SaMPai BeRTeMu LaGi PuLaU KaPaS @

~ by meyra79 on July 14, 2012.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


teganuku: Kumpulan Syarikat <b>Ketengah</b> Holding Catat Untung <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2012 03:25 PM PDT


Kumpulan Syarikat Ketengah Holding Sdn Bhd (KSKHSB) yang mempunyai tujuh pecahan syarikat telah mencatat keuntungan selepas cukai untuk tahun 2011 berjumlah RM52,982,229 berbanding RM38,940,179 tahun sebelumnya.

Ini menunjukkan capaian pertambahan sebanyak RM14,042,050 untuk tahun lepas.

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said berkata KSKHSB ini terdiri daripada syarikat-syarikat perladangan dan perkilangan yang mana aktiviti utamanya adalah mengeluar dan memproses kelapa sawit, kecuali Ketengah Holding yang merupakan syarikat induk iaitu syarikat pelaburan.


Katanya enam lagi syarikat tersebut ialah Ketengah Perwira Sdn Bhd, YIT-Ketengah Perwira Sdn Bhd, Ketengah Jaya Sdn Bhd, Kebunika Sdn Bhd, Ladang Ternak Tani Sdn Bhd dan Rakyat Ketengah Perwira Sdn Bhd.

"Kuntungan KSKHSB itu diperoleh terutama dari kumpulan perladangan dan perkilangan yang meningkat 36.06 peratus berbanding tahun sebelumnya," katanya.

"Keuntungan tersebut diperoleh terutamanya daripada kumpulan perladangan dan perkilangan selain aktiviti sampingan seperti pelaburan portfolio serta pelaburan dalam saham amanah," katanya.

Beliau menyatakannya selepas majlis penyerahan zakat oleh Ketengah Holding Sdn. Bhd(Ketengah) kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

"Sumber kuntungan itu juga adalah hasil peningkatan harga kelapa sawit yang merupakan faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan keuntungan tersebut di samping kecekapan dalam menguruskan syarikat.," katanya.

Ahmad Said berkata hampir keseluruhan anak syarikat di bawah Ketengah memperolehi keuntungan bagaimanapun dua syarikat mengalami sedikit penurunan iaitu Ketengah Holding Sdn. Bhd. dan Rakyat Ketengah Perwira Sdn. Bhd.

"Bagaimanapun kita yakin jumlah perolehan akan meningkat berdasarkan ramalan harga kelapa sawit yang dijangka stabil menjelang akhir tahun ini,"katanya.

Ketengah diwakili Timbalan Pengerusi Jemaah Lembaga Ketengah, Datuk Ibrahim Mohamad manakala JHEAT oleh Pesuruhjayanya, Mohd. Rozali Salleh.

Sementgara itu, kumpulan syarikat Ketengah  membayar zakat perniagaan sebanyak RM1.32 juta  berdasarkan keuntungan yang diperoleh pada tahun lalu.

Pembayaran itu menyaksikan peningkatan sebanyak 36 peratus berbanding tahun lalu iaitu sebanyak RM973,505.

Zakat tersebut diperoleh melalui tujuh buah anak syarikatnya iaitu Ketengah Holding (RM66,270), Ketengah Perwira (RM675,231), Yayasan Islam Terengganu (YIT-KPSB) (RM157,032), Ketengah Jaya(RM365,711), Kebunika (RM 18,158), Ladang Ternak Tani(RM17,894) dan Rakyat Ketengah Perwira (RM24,259).

13 di pulau bidong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


mytripadventure.com: Catatan Rentetan Dive Trip to <b>Bidong</b> Islands....

Posted: 18 Sep 2012 07:22 AM PDT

Trip ke Pulau Bidong yang dianjurkan oleh pihak Scubatex bermula dengan perjalanan berkereta selama lebih kurang 6 jam ke Merang Terengganu. Kami seramai 4 orang dari Pulau Pinang telah sesama ikut trip ni yang dianjurkan oleh En Ahmad dari Scubatex KL. Rombongan cik Kiah dari KL seramai lebih kurang 40 org datang dengan bas.

Trip ni berlangsung pada 14 - 16 September 2012. Dijadualkan sebanyak 6 dive akan kami ikuti. Aku yang selama ini memang teringin sangat untuk dive di Pulau Bidong ini memang teruja sangat mengikuti trip ini. Apa taknya persiapan segala peralatan selaman memang telah aku prepare 2...3 hari lebih awal.

Kami tiba di chalet Kembara Resort di Merang pada jam 6 pagi. Masa tiba ni rombongan dari KlL belum tiba lagi. Dia orang sampai lebih kurang jam 7.45 pagi. Setelah taklimat lebih kurang kami diberikan bilik masing-masing dan diminta bersiap sedia pada jam 10 pagi dengan segala peralatan untuk bertolak ke jeti Merang. Sebenarnya kami akan menginap di Kembara Resort ni dan akan berulang alik ke Pulau Bidong selama 2 hari selaman ini.


Lebih kurang jam 10.00 pagi kami menaiki 2 buah bot besar dengan segala peralatan tangki gas dan Kompressor dibawa naik ke bot. Team "support crew" dari Kuantan iaitu En Mansor yang akan bertindak mengisi segala gas untuk team kami yang hanya pergi turun naik menyelam sahaja. Team En Mansor ini akan bermalam terus di jeti Pulau Bidong ini.

Lebih kurang jam 11.00 pagi kami tiba di jeti Pulau Bidong. Terkejut juga masa mula-mula sampai di jeti Pulau Bidong ini. Apa tidaknya setahu aku, Pulau Bidong juga merupakan salah sebuah Taman Laut, tapi kelihatan ramai student dari sebuah Universiti tempatan yang sedang memancing di jeti ini. Apabila diselidiki masa sembang-sembang, mereka ni katanya ada silibus yang memerlukan mereka belajar memancing. Syoknya memancing kat Taman Laut ni, ikan memang banyak giler kat sini.


Dive pertama kami bermula jam 11.27 pagi di dive site dekat saja ngan jeti iaitu di Heritage Site. Kat sini terdapat koleksi Replika Tepak Sireh, Keris, Sampan, Bas Buruk dan Lori. Maksimum depth kat sini 15.6 meter, suhu air 31 darjah celcius. Kat sini aku berjaya dive selama 52 minit. Selesai dive pertama kami kembali semula ke jeti dan makan tengahari dan berehat sebelum dive kedua.

Jam 2 petang kami turun dive di lokasi kedua di Pulah Karah dengan kedalaman maksimum 15 meter. Kat sini Coralnya biasa-biasa sahaja seperti yang kami lihat ditempat lain. Kali ini aku berjaya spend gas selama 47 minit. naik dari dive kedua balik semula ke jeti dan siap sedia untuk dive ketiga dilokasi sama tapi kearah yang bertentangan dari dive yang kedua tadi.


Dive ketiga, kedalamannya lebih dalam iaitu 16.8 meter dan kami dive selama 44 minit. Kembali semula ke jeti pada jam 5.30 petang dan siap sedia untuk kembali ke jeti Merang. waktu ini kelihatan langit mula gelap di kaki langit. kami bertolak laju dari jeti Pulau Bidong. Tetapi nasib kami malang sedikit kerana dipukul ribut sepertiga lagi nak sampai ke jeti Merang. Keadaan masa tu hanya Tuhan yang tahu, masing-masing kelihatan cuak. Ribut dan hujan membadai kami, dan bot terpaksa diperlahankan dengan laluan dihadapan sudah tidak kelihatan. Bot pula terhoyong-hayang. aku memang dah get ready untuk segala kemungkinan. Dalam perlahan pergerakan bot, kami menghampiri pantai tetapi kami telah tersasar sedikit dan sedang mencari-cari arah yang betul, Hampir 20 minit dok mengintai-ngintai arah yang betul, Akhirnya Alhamdulillah kami selamat juga tiba di jeti Merang pada jam 7.00 petang.

Malam tersebut aktiviti bebas sahaja, dan terdapat beberapa orang dari grup kami yang mengambil kelas Open Water dan sedang menyambung kelas teori Open Water.

Hari kedua kami bergerak pada jam 9.30  pagi dan tiba di jeti Pulau Bidong jam 10.30 pagi. Kelihatan En Mansor dan crewnya sudah siap sedia dengan tong gas untuk selaman kami.

Selaman keempat kami mula jam 11.30 pagi di kawasan Tanjung Geluk dengan kedalaman maksimum aku capai pada waktu itu ialah 20.1 meter. Suhu air masa tu 29 darjah celcius. Aku berjaya capai 50 minit gak masa dive tu. Kali ni dive tu rasa best gak sebab banyak dapat lihat coral dan penyu.

Selaman seterusnya di lokasi Chanel dandive keenam dilokasi pertengahan antara Pulau Bidong dan Pulau karah. Dive keenam ni dive kami seperti dive di Gurunn Sahara pulak kata salah seorang buddy diver. Mana taknya kami mula turun, cadangnya nak gerak ke hadapan, tetapi disebabkan current yang terlalu kuat kami terpaksa ikut sahaja current tersebut dan hasilnya kami hanya dapat lihat pasir sahaja.

Dive ke Bidong ini agak best jugaklah sebabnya aku tak pernah sampai sini, dan lagi satu trip ni boleh dikatakan murah jugaklah dengan bayaran sebanyak RM 600 termasuk makan minum, bot, penginapan dan 6 kali dive lagi. Tahniah pada pihak Scubatex kerana berjaya atur trip ini. Pada semua diver yg ikut sama trip ini, u all memang best..............Jumpa lagi next time, InsyaAllah.

13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Apa Jadi Dengan Pembinaan SMK <b>Kuala Berang</b>?

Posted: 14 Sep 2012 11:37 PM PDT

Wartawan Buletin 

HULU TERENGGANU – Rakyat Kuala Berang khususnya dan daerah Hulu Terengganu amnya tertanya-tanya, apakah yang telah menyebabkan pembinaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Berang di sini, terbengkalai.

Menurut Setiausaha PAS Kawasan Hulu Terengganu Haji Muhyiddin Rashid, beliau dimaklumkan kontraktor pembinaan sekolah tersebut telah 'cabut lari' kira-kira tiga bulan yang lalu.

"Saya dimaklumkan, kontraktor dan punggah semua barang dan tinggalkan tapak pembinaan tiga bulan yang lalu, kita (PAS) harap ada penjelasan dari pihak berkenaan,

"mengapa pembinaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Berang  di atas Lot PT 7274, Hulu Terengganu, Terengganu,"ujarnya.

Haji Muyiddin yang juga Timbalan Pesuruhjaya 2 PAS Negeri Terengganu berkata demikian ketika ditemui selepas program meraikan anak yatim 'Masih Ada Yang Sayang' di sini pada Sabtu 11 Ogos.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved