ads

Sabtu, 26 Januari 2013

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


RuMAh Teres <b>di PAka</b> berhampiran kawasan perindustrian <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 08:31 PM PST

Publish date: January 13, 2013 4:31 am
Contact Name: yus
Price: RM1000
Region: Terengganu
Location: kuala terengganu
Phone: 012 9863732
Tags:

salam semua..

saya ada sebuah rumah teres di paka untuk disewakan

-keutamaan kepada student praktikal di kawasan kerteh/paka-
-juga kepada staff2 syarikat-
- kemasukan disember 2012 / januari 2013-
-rumah tersebut mempunyai, tv, mesin basuh dan peti sejuk-

berminat, boleh call saya… 012 9863732 / 016 421 2409- yus

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


dapurSUREberasap: Suker nyer Aiman.. khemah <b>di Pulau Wan Man</b>

Posted: 12 May 2011 09:10 AM PDT

AssalamualaiKUM... sepatut nye n3 nie teman post hari khamis lagi... sebab nyer anak bongsu teman nie... mengikuti perkhemahan anjuran sekolah untuk semua murid tahun 6 yang di buat di Pulau Wan Man. Perkhemahan 3 hari 2 malam tu... di buat di kawasan berhampiran dengan Masjid Kristal.. semasa teman mengantor Aiman bersama ngan 2 orang lagi kawan nyer..masing2 bukan main suke lagi.. x sabo sabo nak mengikuti perkhemahan yang di buat tu...

Selepas pendaftaran dan sebelum meninggalkan dia orang dengan cikgu yang menjaga mereka, sempat teman shoot gambo kecerian Aiman dan kawan kawan nyer... gambor nie teman shoot dekat kawasan dewan yang berhampiran dengan Masjid Kristal


aper la.. yang di tenungkan si Aiman tu...
Aiman dan kumpulan se khemah nyer..
memasing suke bila tau.. dapat duduk se group dalam khemah
Posing sakan masing2.. pantang nampak kemera fokus kat dia orang..hehehe

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


ZAKRI ALI: Sebuah rumah orang melayu <b>di Dungun</b>, Tgnu.

Posted: 25 Jan 2013 11:30 PM PST


 

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Tinta Asyraf: TERKINI: 2 Peragut Mati Disembelih <b>Di</b> Kg Jerong <b>...</b>

Posted: 18 Oct 2012 04:05 AM PDT


MARANG- 18/10/12. Begitulah nasib malang kepada 2 peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung Jerong Surau, Wakaf Tapai, menurut saksi, Haji Zull 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu. Tetapi sempat dihalang oleh jirannya. Namun ketika peragut itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa-apa barang yang berharga yang didapati pada peragut itu.

Salah seorang penduduk tempatan juga ketua kampung di situ pula yang berang pada peragut itu telah memerintahkan anak buahnya menyembelih kedua-dua peragut itu, kaki-kaki peragut itu diikat. Kedengaran takbir bergema. Dia telah menyembelih peragut tanpa rasa belas kasihan. Darah menyembur keluar, orang tempatan tidak berani menghalang perbuatan ketua kampung itu kerana yang disembelih itu ialah seekor kambing dan seekor lembu yang meragut rumput untuk disembelih  di hari raya korban.
Salam Aidiladha kepada Muslimin dan Muslimat...Jangan Marah ha...

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


Errah Najwa: Char Kuey Teow Sedap <b>di</b> Bandar <b>Chukai</b>, Kemaman

Posted: 08 Dec 2012 11:28 PM PST

Assalamualaikum

Kedai ni tak tahu lah dah berapa lama menapak dekat Chukai ni. Aku dah perasan lama dah cuma keinginan aku nak pergi sini tak pernah ada. Aku susah sikit kalau dah suka kedai tu, kedai tu jelah aku makan. Nak tukar tu tunggu aku jumpa kedai yang lagi sedap.

Balik tempoh hari, i dan family pergi pekena Char Kuey Teow. Plan awal nak makan steamboat, pergi-pergi kedai tutup. Lepas tu gerak lagi ke bandar nak pergi kedai nyamuk (Warung Nasi Lemak Mak Ani or Bawah Lembah namanya) yang femes amos di Chukai ni tapi malang sekali kedainya pun tutup jugak. Asal semua kedai aku nak pergi makan ni tutup haaa. Dahlah aku mengidam giler kat Mee Sup dia yang sedap pedas amat tu.
Entah camana jalan lagi depan singgahlah kedai Char Kuey Teow ni, dekat simpang nak masuk Mak Chili sederet dengan Klinik Wan Maihan kalau tak silap.

Sejak sebulan belakangan ni, aku buang tebiat hari-hari mau pekena sirap ais. No more Milo ais, Neslo Ais, Teh Ais dalam kamus hidup aku sejak sebulan ni. Tak tau kenapa maybe sirap dapat hilangkan dahaga kot. Aku ni hari-hari kuat minum air, so salah satu air yang tak muak ialah Sirap Ais. Nikmat yer nak nak time tu tengah haus amat.
Ok, berbalik pada menu utama. Dah nama kedai ni, Restoran Char Kuey Teow ko jangan mimpi lah nak order nasi goreng lauk tomyam ke apa-apa lah. Yang ada only Char Kuey Teow. That's it.! Tuh abang-abang ni nak siapkan order kami.
Char Kuey Teow ni kan buat satu-satu. So, nak siap nya tunggu turn lah yer. Mari kita isi masa senggang dengan berpoyo-poyo depan camera handphone cikaro.
Ini Char Kuey Teow Kerang sahaja-sahaja. Memula sampai ingat yang aku lah ni. Aku nak pegang dah sudu tu, sekali pelayan dia cakap maaf silap. Rupanya meja lain. Diambilnya balik. Tapi sempat jugak aku snap sekeping even blur. 
Sampai jugak akhirnya. Memang sedap. Sampai sekarang aku boleh rasa kesedapannya. Lagi pulak tengok gambar ni, bekeroncong perut aku. Udang dia tok sah cakap lah, banyak ok. Kerang dia plak besar-besar. Tak kedekut bahan-bahan cuma aku tak tahu lah pulak harganya berapa. Lupa nak tanya abah.
Mau lagi...............!!!!!!!!!!Balik kampung nanti pasti terjah lagi.
Abah. Radix dan segala mak nenek 3 in 1 dan seumpama dengannya tak boleh dipisahkan. Padahal dekat rumah dah berlambak pergi kedai pun itu jugak yang dipesan. Najwa pulak pesen tak makan makanan yang pelik. Pelik hape pun aku tak tau. 
Lagi sekali. Bila aku nak makan niha.
Adik bujang gue yang masih di bawah umur. Haha, baru 18 nih. Kerja pun dah good, gaji pun ada good cuma mood bergambar dia ni bila nak good nih. Dia pantang betul aku snap gambar dia time makan.
Budak Najwa yang tahu makan Nasi Ayam je kerjanya. Manala nak makan kuey teow segala ni. Jadi, terpaksalah order burger ayam 2. Lagi satu untuk adik i lagi sorang. Kalau kuat makan itulah orangnya. Cehh, sedap je aku mengata orang, diri sendiri tak sedar.

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Jawatan kosong 2012 <b>di</b> Lembaga Muzium <b>Negeri Terengganu</b>

Posted: 19 Nov 2012 05:22 AM PST

Jawatan kosong 2012 di Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Jawatan kosong 2012: Muzium Terengganu telah dirasmikan pada 20 April 1996 bersamaan 2 Zulhijjah 1416 oleh Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah, Sultan Terengganu. Meliputi kawasan seluas 27 hektar, kompleks ini mempunyai keluasan lantai keseluruhan berjumlah 75,075 meter persegi. Terdiri dari 4 blok bangunan Muzium Utama, kompleks ini juga mempunyai Muzium Maritim, 5 buah rumah tradisional serta kawasan lanskap. Antara galeri yang terdapat di bangunan utama ialah Galeri Islam, Galeri Tekstil, Galeri DiRaja, Galeri Sejarah, Galeri Kraf, Galeri Petroleum, Galeri Ilmu Kejadian. Di Muzium Maritim pula terdapat 2 galeri iaitu Galeri Perikanan & Taman Laut serta Galeri Pelayaran dan Perdagangan.

Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat Negeri Terengganu yang berkelayakan sahaja bagi memenuhi jawatan berikut :-

A. JAWATAN-JAWATAN KOSONG :

JAWATAN 1 : PEMBANTU MUZIUM
( 2 kekosongan )

Jabatan : Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan

Klasifikasi : Perkhidmatan Sosial

JAWATAN 2 : PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)
( 1 kekosongan )

Jabatan : Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan

Klasifikasi : Perkhidmatan Pentadbiran Dan Sokongan

JAWATAN 3 : PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN)
( 1 kekosongan )

Jabatan : Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan

Klasifikasi : Perkhidmatan Kewangan

JAWATAN 4 : PEMANDU KENDERAAN BERMOTOR
( 1 kekosongan ) – LELAKI SAHAJA

Jabatan : Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan

Klasifikasi : PerkhidmatanMahir/SeparuhMahir/Tidak Mahir

PERMOHONAN :

1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang LMN.TR.1 dengan percuma yang boleh didapati di Lembaga Muzium Negeri Terengganu ( Bahagian Pentadbiran Dan Perkhidmatan), Bukit Losong, 20566 Kuala Terengganu.
2. Nama jawatan hendaklah ditulis di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan borang yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada :-

PENGARAH
LEMBAGA MUZIUM NEGERI TERENGGANU
BUKIT LOSONG
20566 KUALA TERENGGANU
U.P. : PENTADBIRAN DAN PERKHIDMATAN

B. Tarikh Tutup Permohonan : 21 NOVEMBER 2012

C. Borang permohonan hendaklah disertakan dengan dokumen-dokumen berikut :-
i) Gambar berukuran pasport (warna)
ii) Salinan sijil kelahiran dan kad pengenalan yang disahkan
iii) Salinan sijil kelulusan pelajaran yang berkaitan dan disahkan
iv) Salinan kad pengenalan bapa sekiranya pemohon lahir di luar Terengganu yang disahkan.

CATATAN :-

1. Permohonan yang tidak lengkap akan ditolak;

2. Pemohon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga

3. Bagi calon-calon Pegawai Sedang Berkhidmat, kegagalan mengemukakan salinan Kenyataan Perkhidmatan dan Laporan Nilaian Prestasi akan menyebabkan calon tidak dipanggil temuduga.

4. Segala perbelanjaan bagi menghadiri temuduga jawatan di atas ditanggung sepenuhnya oleh pemohon.

5. Keutamaan akan diberi kepada calon yang aktif dalam kegiatan masyarakat dan sukan.

6. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap TIDAK BERJAYA.

Sila klik sini untuk maklumat penuh dan sumber iklan jawatan kosong 2012 ini.
———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2012

from your own site.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved