ads

Rabu, 3 Oktober 2012

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


I&#39;M YOURSS...: Bercuti <b>di Pulau Redang</b> Buat Kali ke-3!

Posted: 02 Oct 2012 11:50 PM PDT


Ayahanda aku tak follow coz dia memang tak selesa dah nak turun naik ferry bagai skg nie!  So dia lepak kat tempat favorite dia bile tiap kali balik kampung.. mana lagi kalau tak kat Angullia Beach Resort!  Sana dia dah biasa.. so makan minum dia semua terjaga coz owner Angullia nie pun dah  macam sedara kiteorg gak kekdahnya! So, aku pun tak risau sgt tinggalkan dia coz kebetulan ade pakcik & makcik aku yg tak balik lagi ke KL.. diaorg semua pun stay  kat Angullia for few days sampai hari aku balik dari pulau!
Hari tu.. seawal pagi dah check out dari Merang Suria Resort coz aku nak catch boat pukul 9 pagi.. so, ayah drop kiteorg kat Jetty Syahbandar.. pastu diaorg proceed ke Angullia.. while us to Redang Island! Redang trip nie aku plan dah lama.. actually this is our 3rd trip to Redang Island.. walhal Pulau Perhentian kiteorg tak pernah jejaki pun lagi.. tapi hati tak berminat nak ke Perhentian.. tak tahu kenapa!  aku rasa Redang adelah sebuah pulau yg paling cantik di Malaysia nie.. so no wonder dia listed as one of the most beautiful island in the world!
First time aku jejakkan kaki ke Pulau Redang dalam tahun 2006... Then in 2007 pegi lagi sekali! dua kali trip tu aku pegi sekeluarga ngan arwah mak aku.. memang arwah mak aku pun suke sgt² ngan Pulau Redang nie.. pasal tuh lah kiteorg pegi dua tahun berturut-turut! :D
Trip ke pulau redang nie aku saja gedik plan nak gie during cuti hari raya hari tu dah kebetulan bercuti panjang.. so saja lah nak merehatkan diri dgn menikmati keindahan serta kejernihan air di pulau yg mendapat tempat di mata dunia ni!


Sampai² perot lapar giler sbb tak breakfast! haha.. so menunggu ngan penuh semangat utk having good lunch lahh konon nya!  Before lunch kami terus check in dulu ke dlm bilik... Hal bilik dan resort nie aku nak buat special entry.. sbb macam² kejadian dan story yg aku nak share ngan korang.. so utk entry pembukaan nie.. kite layan gambar je lah dulu ye! :p



Lepas makan.. kiteorg balik bilik.. tido dan berehattt!  actually kalau cuaca cerah.. memang aku tak rasa aku balik bilik tido... sbb aku lebih suke lepak ditepian pantai utk melihat kebiruan lautan yg terbentang luas didepan mata aku.. tapi malangnya cuaca sedih plak hari tuh! haishh! takdak rezeki on first day nak tengok langit cerah dan laut biru.. so pujuk hati.. masuk bilik.. lantas ZZZzzzzZZZzzzZZzz! haha.. lagi pun memang kiteorg kurang rehat dan tido since first day sampai kat Terengganu coz incident ayah & jugak majlis perkahwinan cousin aku hari tu.. so dah langit pun mendungg je.. memang sesuai sgt lah utk kami golek² dlm bilik je!
Set jam nak bangun around Asar.. sib baik sedar... tinjau melalui tingkap.. nampak ehh.. cam langit dah cerah lahh.. so apa lagi.. lepas Asar terus keluar bilik..























13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Resepi Azeef_Azfar: Singgah <b>Pulau Kapas</b> kejap :)

Posted: 23 Sep 2012 12:37 AM PDT

Assalamualaikum semua...apa khabar..?? Lama jugak rasanya tuan punye belog ni tak jenguk sini. Mood nak snap gambar & update blog resepi ni kelaut abiss...
Sementara menunggu mood untuk cite-citi bab masak-memasak ni datang balik, jom la kita layan kejap suasana di pulau...PULAU KAPAS!! 
Rasanya ramai di antara kita suka bercuti merehatkan badan dan minda di pulau kan..? 
Alhamdulillah aritu saya sempat singgah kejap di Pulau Kapas, Terenggganu. 
Ekceli kitaorang bertolak dari Paka, Terengganu. Perjalanan dari Paka ke jeti Marang ada la dalam sejam. Oleh kerana ni percutian yang tak dirancang, saya tak sempat pun search kat internet apa2 pasal pulau kapas ni. Kira redah je la ni.  
Dah sampai jeti Marang, en. suami pun tanya la kaunter kat jeti tu pasal parking, bot & penginapan di sana. Alhamdulillah semua takde masalah sebab bukan time cuti sekolah. Untuk ke pulau kapas kami naik speedboat dan tak sampai 15 minit kami dah sampai di PULAU KAPAS.
Air laut kat sana kaler terquoise tau (hahaha jakun sikit)...cantiknye ciptaan Allah, jernih yang amat air laut kat sana sampai boleh nampak ikan2 berenang di tepi2 pantai. Anak2 dah tak sabar nak mandi-manda dengan ikan :)
Jom la layan serba sikit gambar2 ni...enjoyyyy!!!






Ni lah serba sikit percutian tak dirancang kami ke Pulau Kapas. Mana2 tempat percutian kalau semua ahli keluarga sihat dan happy, pastinya percutian tu akan BEST!!! Tak kisah la tempat mahal or murah kan..??

Saje nak share je ni...food kat Pulau Kapas agak mahal tau. Nasik goreng rm8 paling murah. Air teh ais rm4. Kalau sesapa nak singgah kat pulau ni kalau nak jimat bab makan, better bawak siap2 dari "darat" (contohnye roti, maggi cup, bubur segera,). Bole beli siap2 sebelum naik bot ke pulau. Tapi kalau tak sempat or tak kisah tentang harga makanan/minuman bole je kalau nak rasa food kat sana. Dari segi rasa & presentation ok jugak la makanan kat sana.

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Jijote Disana sini: Pantai <b>kemasik</b> Kemaman Terengganu

Posted: 15 Sep 2012 10:20 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sibuk sungguh sejak kebelakangan ni walaupun sempat juga luangkan masa shoot landscape dan buat editing tapi nak update blog memang tak sempat langsung ...tapi walau camnerpun setiap bulan seboleh2nya kenalah ...

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


Solat Sunat Dhuha « Portal Rasmi SM IMTIAZ KUALA <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2012 05:12 PM PDT

KUALA TERENGGANU, 30 September : Sepanjang Kem NKISABK , setiap pagi semua peserta dikehendaki solat sunat dhuha. Yang bestnya semua peserta solat di dataran.

Setelah ditinjau peserta melahirkan rasa gembira kerana dapat sama-sama bersolat dengan peserta setiap negeri.

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


WAN HAIRUL ANUAR kepada DR KHATA <b>JABOR</b>

Posted: 15 Aug 2012 03:29 PM PDT

With Greetings (Dengan ucapan): Pohon saga tangkainya berayun,
Bijinya indah merah menyala,
Menyala seri di tepi paya,
Kami sekeluarga memohon ampun,
Silap dan salah jangan dicela,
Moga berbahagia di Hari Raya.

Salam Aidilfitri,
Ikhlas dari kami sekeluarga:

Wan Hairul Anuar Kamaruddin
Sh. Rabi'atul Adawiyyah Sy Abd Azam
Wan Nur Humairah
Wan Uzair Faaris
Wan Umar Hariz

Reply WAN HAIRUL ANUAR

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved