ads

Selasa, 15 Oktober 2013

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


&#39;Orang minyak&#39; <b>di Marang</b> berjaya ditangkap — KL-TODAY.COM

Posted: 24 Sep 2013 07:28 PM PDT

Seorang lelaki dipercayai ada hubung kait dengan kes serangan 'orang minyak' yang berlaku di sekitar Bukit Payung dan Padang Midin, Kuala Terengganu diberkas di persimpangan jalan Kampung Machang Lada, di sini, semalam.Lelaki berusia 42 tahun disyaki kurang siuman itu ditahan sekumpulan ahli Rakan Muda (Crime Awareness Team) selepas didapati berkeliaran dalam keadaan separuh bogel di persimpangan jalan berkenaan.

Sebelum diberkas kira-kira jam 2.45 pagi, ahli Rakan Muda terbabit diketuai jurulatihnya, Mohd Sukri Embong, 45, terserempak dengan lelaki berkenaan ketika membuat rondaan.

"Lelaki itu berjalan di hadapan kami.  Sebaik sahaja melihatnya dalam keadaan separuh bogel ala 'orang minyak', kami segera menahannya dan kemudiannya terus menghubungi polis.

"Beberapa minit selepas itu, dua anggota polis tiba dan kami menyerahkannya kepada anggota terbabit untuk tindakan lanjut," kata Mohd Sukri.

Pada 15 September lalu, Sinar Harian melaporkan seorang pelajar berumur 17 tahun mendakwa lelaki separuh bogel memakai topeng 'zorro' telah menceroboh biliknya.

Mangsa yang tinggal di Kampung Tok Renek mendakwa, selepas tersedar dari tidur dia melihat lelaki berkenaan berada di atas badannya dan semasa cuba menjerit, suspek segera menutup mulutnya selepas memasukan cecair seperti minyak.

Bagaimanapun dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu, lelaki terbabit yang tidak memakai seluar itu tidak sempat berbuat apa-apa apabila bapa mangsa menyergahnya lalu melarikan diri bersama telefon bimbit milik mangsa.

Berikutan kejadian itu, pelbagai pihak termasuk NGO melakukan rondaan bagi membantu polis mengesan suspek.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika dihubungi semalam, mengesahkan penangkapan suspek berusia 42 tahun itu.

Difahamkan lelaki terbabit telah diserahkan kepada pihak hospital untuk tindakan lanjut selepas disahkan tidak siuman.

Dalam pada itu, pasukan rondaan Rakan Muda termasuk Belia Bestari (BBest) Kampung Padang Midin, Kuala Terengganu serta NGO lain akan terus melakukan rondaan di kawasan kampung berkenaan walaupun kes itu dianggap selesai.

- Sinar Harian

13 di seberang takir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di seberang takir - Google Blog Search


Telefilem <b>Seberang Takir</b>; Menjelang Raya <b>Di</b> TV9 | Nakhoda Nurani

Posted: 07 Aug 2013 12:41 AM PDT

Telefilem Seberang Takir; Menjelang Raya Di TV9

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Bercuti <b>di Pulau Redang</b> (3H 2 M) | Kembara Sufi Travel & Tours <b>...</b>

Posted: 17 Jul 2013 06:24 AM PDT

Jom melancong ke "Pulau Redang, Terengganu" bersama KEMBARA SUFI TRAVEL & TOURS SDN. BHD! Harga yang kami nyatakan diatas ialah harga FULL PACKAGE. Termasuk segala makan minum, penginapan di hotel 4 bintang dan bas dari KL – Terengganu.

Murah Pulau Redang

Destinasi: PULAU REDANG, TERENGGANU
Tempoh Masa: 3 HARI 2 MALAM
Sebut Harga: (HUBUNGI KAMI)

HARI PERTAMA
  • Berlepas dari Kuala Lumpur dengan bas yang disediakan.
  • Berjumpa dengan wakil kami dan terus dibawa ke Jeti Merang untuk menaiki bot pada pukul 9.30 pagi.
  • Tiba di Redang Bay Resort.
  • Check in resort dan makan tengahari di resort.
  • Petang anda akan dibawa untuk Snorkelling.
  • Balik ke hotel dan makan malam di resort.
HARI KEDUA
  • Sarapan pagi di resort.
  • Jam 9.30 pagi anda akan dibawa untuk Snorkelling.
  • Makan tengahari di resort.
  • Pada 2.30 petang anda akan dibawa untuk aktiviti Snorkelling.
  • Balik ke hotel dan makan malam di resort.
HARI KETIGA
  • Sarapan pagi di resort.
  • Aturcara adalah bebas.
  • Check out resort jam 12.00 tengahari.
  • Pada jam 3.00 petang anda akan dibawa ke Jeti untuk menaiki bot ke Jeti Merang.
  • Kemudian anda akan terus pulang ke destinasi dengan selamatnya.
PACKAGE INCLUDE:
  • Bas persiaran dari Kuala Lumpur (tanpa pemandu pelancong)
  • Penginapan 2 malam mengikut pilihan resort di atas.
  • 2 hala tiket bot dari Jeti Merang – Pulau Redang – Jeti Merang.
  • Segala lawatan yang diaturkan mengikut aturcara lawatan.
  • Makanan disediakan di restoran mengikut aturcara lawatan (2 SP / 2 MT / 2 MM)
  • 2 trip bot snorkeling dan 1 snorkelling di Redang Bay Resort termasuk tiket masuk.
PACKAGE EXCLUDED:
  • Jaket keselamatan @ RM15.00, normal mask dan snorkel @RM15.00 setiap satu item pada satu masa.
  • Power mask @RM30.00 setiap satu pada satu masa.
  • Perlindungan Insurans.
  • Segala perkhidmatan tambahan di hotel/tempat-tempat lawatan.

DOWNLOAD JADUAL PERJALANAN: Klik Sini!

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


AL kiSah <b>di Kuala Terengganu</b>, Bumbung masjid runtuh | Hootoh <b>...</b>

Posted: 29 Sep 2013 01:04 AM PDT


ORANG ramai melihat kejadian siling bumbung yang mengalami kerosakkan teruk. FOTO Imran Makhzan

KUALA TERENGGANU: Bumbung di bahagian ruang legar Masjid Tebauk, Bukit Tunggal, di sini runtuh kira-kira jam 4 pagi tadi.

Bagaimanapun, tiada sebarang kecederaan berlaku dan punca kejadian masih disiasat.

Menurut seorang jemaah, dia terkejut apabila mendapati siling masjid runtuh ketika ingin menunaikan solat Subuh kira-kira jam 5 pagi tadi.

Katanya, pihak pengurusan masjid terpaksa sembahyang dalam keadaan gelap kerana bimbang berlaku masalah berkaitan elektrik.

Masjid berharga RM5.6 juta dibina pada Januari lalu di bawah pengawasan Jabatan Kerja Raya.

Runtuhan bumbung masjid ini adalah yang kedua berlaku di negeri ini selepas Masjid Binjai Kertas, Telemong, Hulu Terengganu runtuh pada 20 Mei lalu.

Sumber myMetro

Entri relevan sokmo Credit to noreply@blogger.com (relevan Sokmo)

This article been re-written by Hootoh BlogHootoh Blog Author Hootoh Tudia. Some phrases or ideas were randomly from Free Internet Sources.

AL kiSah di Kuala Terengganu, Bumbung masjid runtuh Permalink http://sapaceroh.blogspot.com/2013/09/al-kisah-di-kuala-terengganu-bumbung.html

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Kapas Island <b>Pulau Kapas</b> - Tourism Attraction

Posted: 05 Oct 2013 02:50 AM PDT

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Catatan Ummi...: Pantai <b>Kemasik</b>

Posted: 08 Oct 2013 12:21 AM PDT

Last datang sini masa pregnantkan Wafiq duluuu.....

ehh..kurusnye umi time ni
4mo peknen abg Wafiq ms ni
Skrg dtg bawak abg Wafiq n peknen kan adik baby lak
(kena peknen baru ada rezeki dtg sini..gitu ekk?;p)
Pantai Kemasik always been our fav place 
cantikkk panorama kat sini
banyakk kenangan terpahat di sini
Back to our program ari tu
pepagi bangun terus siap2 dtg sini
anak2 x mndikan pun sbb mmg plan g main pasir n mandi pantai
Plan nak turun pepagi tu sbb nak elak panas matahari
beli air la beli breakfast la
nak dekat pukul 9 baru sampai ke destinasi
tu yang cari port baekk punyee
nampak x umi ada kat mana
sorila pic jd kecik sbb ni panorama view husband sy ambik
x hirau pun panas tu.. camana la diorg boleh tahan
kakak cuak takut adik tenggelam
bising sekali mulut dia x bagi adik masuk dalam air
sayang kakak kat adik ye ;)
anak2 n abah sambil main sambil datang kat umi suapkan makan
dalam pukul 11 lebih bertolak balik hotel
masuk kete je tido terlelap teruss..hehe
insyaAllah ada rezeki dtg lagi
moga Pantai Kemasik tetap indah dan terpelihara

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Tiga Beranak Maut Dalam Kemalangan <b>Di Wakaf Tapai</b>, Terengganu

Posted: 26 Sep 2013 08:45 PM PDT

by

Tiga sekeluarga maut dalam kemalangan di kilometer 27 Jalan Kuala Terengganu – Kuala Berang di Wakaf Tapai kira-kira pukul 3.45 pagi tadi.

Kejadian berlaku apabila kenderaan pelbagai guna dipandu Superintendan Ghazali Daud, 49 yang bertugas di unit Agama dan Kaunseling Bukit Aman terbabas.

Akibat insiden itu, isteri Ghazali yang dikenali sebagai Haniza, 40 tahun serta dua anak pasangan itu Ahmad Firdaus Izzudin, 11 dan Nur Aliah Adibah, 10 maut.

Manakala Ghazali serta lima anak iaitu Ahmad Fahmi Izzudin, 12; Nur Aliah Afifah, 7; Nur Aliah Atikah, 6; Aina Yusro,3 dan Akilah Husna, tujuh bulan cedera.

Ketua Polis negeri, Datuk Jamshah Mustapa memberitahu, mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Kuala Berang, Hulu Terengganu sebelum dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini untuk rawatan lanjut.

Incoming search terms:

  • kemalangan di wakaf tapai
  • kemalangan wakaf tapai
  • Keluarga kemalangan di wakaf tapai
  • ghazali daud kemalangan
  • accident di wakaf tapai
  • wakaf tapai
  • supritendant ghazali daud
  • polis ghazali kemalangan di terengganu
  • kemalangan maut di pulau tioman
  • blog polis kemalangan maut


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2013 09:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2013 09:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Syana & Gee | <b>Wakaf Tapai</b> - Selamat Datang ke Blog <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2013 10:41 PM PDT

2 Sept 2011 - Paka (Nikah) (Selesai)

3 Sept 2011 - Bt. 6 Kuala Terengganu (Nikah)(Selesai)

11 Sept 2011 - Kg. Serada (sbt Menantu)+Story book (Selesai)

16 Sept 2011 - Ajil (Akikah+Cukur Jambul) (Selesai)

30 Sept / 1 Oktober 2011 - Panji Alam/Masjid Kristal (Selesai)

6 Nov 2011 - Padang Nenas, Pertunangan (Selesai)

8 Nov 2011 - Kg. Raja, Besut (akad Nikah) (Selesai)

11 Nov 2011 - Bandar Muktafi bilal shah, Dungun (Selesai)

11 & 12 Nov 2011 - Kg. Jambu Bongkok, Dungun, Terengganu (Selesai)

25 Nov 2011 - Kg. Pengkalan Arang, Bt.6 K.Trg (Selesai)

1 Dis 2011 - Kuala Ibai Nikah (En.Yusuf)

3 Dis 2011 - Seberang Takir (Nikah + Sanding) (Madi snapyoufoto Cover)(Selesai)

3 Dis 2011 - Kedai Buluh Bersanding(En.Yusuf)(Selesai)

9 & 10 Dis 2011 - Wakai Tapai (Selesai)

16 Dis 2011 - Dinner Kuala Trg Specialist (KTS), Hotel Tanjong Vista (Selesai)

21 Jan 2012 - Bukit Tunggal (Selesai)

27 Jan 2012 - Outdoor dgn Model Izzainiboutique TTI (Selesai)

4 Feb 2012 - Nikah Bukit Nenas (Selesai)

25 Feb 2012 - Seberang Takir (Selesai)

10 Mac 2012 - Kuala Ibai (Selesai)

11 Mac 2012 - Sanding Bukit Nenas (Selesai)

11 Mac 2012 - Permaisuri, Setiu (Selesai)

17 Mac 2012 - Seberang Baruh K.Trg (Selesai)

26 Mei 2012 - Jertih (Selesai)

1 Jun 2012 - Batu rakit (Butik Pengantin DNWH)

2 Jun 2012 - Dungun Terengganu

7 Jun 2012 - Ila Butik Pengantin

7 Jun 2012 - Batu Rakit (Wani)

8 Jun 2012 - Batu Rakit Sanding (Wani)

8 Jun 2012 - Marang (Saufee DSP Photography)

9 Jun 2012 - Iwan Bukit Tunggal

28 Jun 2012 - Majlis Anugerah Cemerlang Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu

22 Ogos 2012 - Tok Jiring (Nikah)

23 Ogos 2012 - Tok Jiring (Sanding)

25 Ogos 2012 - Kg. Besut (Sanding)

1 Sept. 2012 - Gong Badak

5 Sept. 2012 - Group Photo Kursus KKM (Hotel Tanjung Vista)

15 Sept. 2012 - Marang (Nurul)

1 Nov.2012 - Tie Hie (Batu Buruk)

23 Nov 2012 - Akad Nikah Ain Kg. Kepong

24 Nov 2012 - Kg. Kepong (Ain)

1 Dec 2012 - Gelugor Kg. Cik Hassan (Zam)

8 Dec 2012 - Dungun (Ros)

12 Dec 2012 - Dungun Nikah (syuza)

13 Dec 2012 - Butik Pengantin Ila (Ajil)

14 Dec 2012 - Dungun Sanding (syuza)

15 Dec 2012 - Pasir Panjang K.Trg (Nur)

20 Dec 2012 - Kemaman (nikah)

21 Dec 2012 - Kemaman (Sanding)

22 Dec 2012 - Merang Setiu (saiful)

25 Dec 2012 - Butik Pengantin Ila (Ajil)

2013

25 Jan 2013 - Ajil bt.18 (Nurul Azzira) Nikah

26 Jan 2013 - Ajil bt.18 (Nurul Azzira) Sanding

8 Feb 2013 - Seberang takir (Ina)

8 Feb 2013 - Mazleena (nikah)

9 Feb 2013 - Mazleena (resepsi)

10 Feb 2013 - Ila Bridal Ajil

11 Feb 2013 - Kg. Panji K.Terengganu (zam Photog)

22 Feb 2013 - Dinner TESL UniSZA, Quinara Al-Safir Resort INFORANA

2 Mac 2013 - Miey Bukit Payong

22 Mac 2013 - Besut

23 Mac 2013 - Ila Bridal Ajil

24 Mac 2013 - Ila Bridal Ajil

29 Mac 2013 - Pengkalan Setar

30 Mac 2013 - Mimi Seberang Takir nikah

31 Mac 2013 - Mimi Seb. Takir

10 May 2013 - Outdoor Ila Bridal

18 May 2013 - Ila Bridal

27 May 2013 - Mimi Dungun

31 May 2013 - Losong (bertunang)

31 May 2013 - Nikah (Zam Photog)

1 Jun 2013 - Zam Photog

1 Jun 2013 - Nikah Safurah Bkt Tunggal

2 Jun 2013 - sanding bukit tunggal safurah

3 Jun 2013 - sanding nasrul telemong

4 Jun 2013 - Wakaf Tapai nikah Mysarah

7 Jun 2013 - Sanding Mysarah Wakaf Tapai

8 Jun 2013 - Manir (adik Dr. Robiah)

22 Jun 2013 - Liana Bt.6

10 Ogos 2013 - Perkahwinan Besut

11 Ogos 2013 - Persandingan Wakaf Tapai (Mahzan Photo)

12 Ogos 2013 - Persandingan Hidayah P.Puteh

22 Ogos 2013 - Nikah Najihan

23 Ogos 2013 - Sanding Najihan tg. Gelam

31 Ogos 2013 - Nurul Anis Kelulut

1 Sept 2013 - Outdoor Nurul Anis

19 Okt 2013 - Sanding Azy Hikaru

** Masih belum confrim

::tarikh selain diatas masih kosong dan belum di booking...

::last update : 19.8.2013

13 di pulau bidong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


Survival Laut <b>Di Pulau Bidong</b> Oleh Universiti Malaysia Terengganu <b>...</b>

Posted: 09 Oct 2013 10:42 PM PDT

as promised .. aku update pasal aku pergi survival laut kat pulau bidong..
program ni semua budak first year wajib pergi, 20% masuk dalam markah koko..
untung umt ni ada pulau and kapal sendiri, kitorang as student kat sini pun boleh tahan jugak untungnya sebab dapat guna facilities2 yg ada kat umt nie... untung untung...

pulau bidong ni memang khas untuk warga umt buat research or do aktiviti... majoriti student yg selalu pergi pulau bidong ni ialah budak2 course biology marine<<<aku lah tuuu and budak sains samudera... most of our field work buat kat pulau bidong.. semua lengkap la.. coral dia lawa2... tp a bit freky sebab semua warna hitam je... takde colourful mcm korang tengok kat national geographic tuuu.
7hb 10 aku dah kene bangun awal2 sebab blok aku takde air, plusss kitorang kene berkumpul pukul 7.30 pg, ada 2 course je yg pergi survival laut kat tarikh tu, budak biology marin dengan marketing... budak marketing ada 100 orang lebih dari budak2 course aku, so secara tak langsungnya budak bioM ni dah jadi minority, so kitorang tak boleh nak harok sangat...kang kene bash dgn budak2 marketing...
kitorang pergi kat jeti mana entah... nak pergi pulau bidong kena naik ferry and speed boat.. ramai orang nak naik speedboat sebab laju.. tak rasa sangat la mabuk laut..kalau naik ferry yg slow tu..aduhh.. rasa mcm pregnant 9 bulan..
for sure aksi perebutan, aku and the 5 musketeer berjaya naik speed boat..

dapat ambil gambar lepas dah turun je pasal gambar2 kat atas speed boat tu semua goyanggggg...nama pun speed boat kan, kalau tak terumbang-ambing bukan speedboat namanya tu...
after kitorang mendarat, kitorang ambil gambar banyak2...
ni baru tak goyanggggg...
budak2 bioM .. sikit je kannnn...

                                       ni budak2 bioM yg kepala diorang havoc gila.. best..
                               us... the 5 musketeer... tp lisa takde sebab dia jadi cameragirl...dia..  takpe...gambar u ada banyak..nanti i letak okay..
haa...tu lisa dah masukkk... 
after semua orang dah sampai, kitorang divided into 4 group, udang, pari, ketam and jerung...aku kumpulan pari...masa kitorang berkumpul tu baru aku perasan yg kumpulan pari ni semua member dia budak2 yg umur 19 tahun ke atas... ada yg dah season dah pun... macam ben..haha.. takde pulak gambar ben..takpe, kang aku bluetooth gambar2 lain..
 haa... ni la yg aku cakap orang yg umur dah senja..haha..semua ni bukan 19 tau uolsss... tp weolsss sentiasa nampak muda..
muka berminyak habis sebab jungle trekking...hodohhhhh
mula2 kitorang beramai2 kena buat water confident.. best!
next activity kitorang is jungle trekking around pulau bidong...
serious penat sebab kene daki bukit around 2 km.. semput2 aku tau...
tp,  its all worth it, bila kitorang sampai kat atass, serius, the view was awesome!!!
 oops!! tak nampak pulakkk.. banyak nah pokok kat atas bukit ni..


 tadaaaaa!! tengok! tengok! air dia biru gila kan.. tu semua penuh dgn blue algae tuhhh... pulau biding ni memang di preserve betul2..sebab tu kitorang tak dibenarkan bawak any chemical substances like shampoo and toothpaste.. kitorang mandi tak pakai sabun tauuuu.... korang nampak tak benda besi yg bentuk piranid tu..haa! tu bukan kapal alien dalam cerita battleship, tuh alat sampling kitorang...

actually nak tunjuk yg laut yg colour putih tuu... nampak tak bayang hitam2 tu.. tu lah coral.. lawa kan???
habis je jungle trekking, fasi cerita kat kitorang pasal sejarah bidong ni..
 khusyuk budak2 ni dengar sejarah kat bidong...ooops! ternampak sikit muka crush i uolllsss...
after jungle trekking, kitorang pergi fishingggg!!
well, siapa yg mabuk laut mesti paling menyampah aktiviti ni...
 ok fine! muka aku nampak separuh je kat sini... ni masa kitorang belum fishing..baru je nak pergi port nak tangkap ikan.. haaa! yg indian tu la ben.. crush saya nampak cute uolss.. aww
 lisa... benda alah yg kat tangan dia tu la kitorang buat fishing, kitorang mancing tak pakai joran, kitorang pakai shrek...aku tak tipu nama benda alah bulat tu shrek! lisa! kau dah nampak mcm askar jepun kau tahu!
 ni kitorang duduk kat part paling depan bot.. berangan nak buat titanic yg u jump i jump tu tp masing2 tak berani nak berdiri sebab takut gedebush dalam laut due to unbalance... last2 kitorang kena halau balik deck sebab pakcik yg drive...ehhh betul ke word drive bot hah?? lantakkkk.... pakcik yg drive tu tak nampak jalan sebab kitorang besar sangat la kot...
 lisa lagi..kan aku dah cakap, muka kau banyak... dia ni artis tau.. check out band Summer on September.. dia ni vokalis.. suara dia sedap gila..aku geram sangat sampai nak picit2 je dia bila dia tengah nyanyi..
 hahhh! scandal of the day.. aku tengok korang ni macam ada pape je... hahhaa.. saje menyibukkk
disebabkan kitorang di bagi masa hanya 45 minit untuk memancing..kitorang tak sempat nak ambil gambar.. khusuk dan tawadhuk mancing ikan.. partner mancing aku crush aku, dilema sampai nak mancing ikan ke nak mancing hati dia..awhhhh.. gedik terlampau kau farahhhh... kitorang dapat 3 ekor ikan je..dia pancing, aku tertonggeng-tonggeng tengok mata kail...
ada part 2, kat situ aku update pasal kitorang pergi snorkelling dgn kayaking!!
p/s: actually aku tak puas hati sgt sebab aku tak letak banyak gambar, yela.. ambil gambar pun kat kamera orang kan... campur2..tak tahu kat mana.. ni je la yg mampu..


FARAH HUDA IZZATI IS A DOCTOR IN THE FUTURE

13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


Selekoh tajam tunggu mangsa <b>di Kuala Berang</b> | Terengganu Today

Posted: 07 Sep 2013 08:05 PM PDT

Kereta mangsa terbabas ke dalam semak.

Kereta mangsa terbabas ke dalam semak.

Belum pun cukup seminggu kemalangan melibatkan Perodua Kancil terbabas hingga hampir merempuh bengkel pemprosesan santan, kejadian sama berulang semalam membabitkan sebuah Toyota Vios.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu, mangsa merupakan pemandu wanita berusia 47 tahun berasal dari Kuala Terengganu.

Jarak lokasi kemalangan tidak begitu jauh dengan kawasan Perodua Kancil terbabas, Rabu lalu.

Difahamkan dalam kejadian semalam, mangsa, seorang guru di sebuah sekolah rendah di daerah ini memandu dari arah Kuala Berang menghala ke Sekayu dan dipercayai hilang kawalan sebaik sahaja melalui satu selekoh.

Akibatnya, kenderaan dipandu mangsa terbabas ke sebelah kiri jalan sebelum merempuh belukar.

Mangsa kemudiannya dibantu orang awam keluar dari kereta sebelum dihantar ke Hospital Hulu Terengganu bagi mendapatkan rawatan.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Berang, Mohd Zamri Muda berkata, pihaknya menerima panggilan jam 8.36 pagi dan bergegas ke lokasi kejadian menaiki sebuah jentera dengan kekuatan lima anggota.

"Tiba di lokasi, didapati mangsa sudah pun berjaya dikeluarkan. "Kemalangan itu dipercayai berlaku setelah kenderaan tersebut hilang kawalan lalu terbabas selepas melalui satu selekoh tajam di kawasan berkenaan," katanya, di sini, semalam.

Sinar Harian semalam menyiarkan cadangan JKKK Tanjung Putat agar pihak berkenaan dapat mengambil langkah keselamatan dalam usaha mengurangkan kadar kemalangan di kampung tersebut.

Mengulas lanjut kejadian kemalangan semalam, Pengerusi JKKK Tanjung Putat, Hadillah Salleh berkata, walaupun berlaku di lokasi berlainan, namun ia tetap membabitkan kes kemalangan dan sewajarnya tindakan segera perlu dilaksanakan.

"Walaupun terjadi di tempat berbeza, namun jarak kedua- dua kejadian ini tidak begitu jauh dan yang pasti, ia berlaku di kawasan berhampiran selekoh," katanya.-sh

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved