ads

Rabu, 2 Januari 2013

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


Anwar Cabar Najib Bertanding <b>Di Marang</b>

Posted: 06 Nov 2012 12:41 AM PST

ANWAR: Jika Najib yakin, beliau perlu nyatakan kesediaan untuk bertanding Abdul Hadi di Parlimen Marang. Pix: SM AminANWAR: Jika Najib yakin, beliau perlu nyatakan kesediaan untuk bertanding Abdul Hadi di Parlimen Marang. Pix: SM AminKUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mencabar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk mengikut langkah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam menyatakan kesediaannya bertanding di Marang, yang kini disandang Abdul Hadi.

Bagaimanapun, Anwar menjelaskan kepimpinan Pakatan Rakyat (PR) belum memutuskan untuk meletakkan Presiden PAS itu untuk bertanding di Pekan.

"Kami belum membincangkan perkara itu... Hadi kata beliau akan tunduk kepada keputusan PAS, jadi kita tunggu keputusan parti.

"Tetapi kita ada kekuatan di sana (Pekan), pada tahun 1999, Najib pernah hampir tewas... jika benar beliau yakin, beliau perlu nyatakan kesediaan untuk bertanding di Parlimen Marang," katanya.

Anwar berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Abdul Hadi yang sebelum ini menyatakan kesediaan untuk bertanding di kerusi yang diwakili Najib ketika ini dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU-13).

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebelum ini menyuarakan sokongan terhadap kenyataan Abdul Hadi yang untuk menentang Najib di Pekan.

Najib mewakili kerusi Parlimen Pekan sejak tahun 1976 selepas kemangkatan bapanya, bekas Perdana Menteri Tun Abdul Razak pada tahun yang sama.

Beliau sebelum ini pernah menerima kemenangan dengan majoriti kecil di Pekan sewaktu PRU ke-10 pada tahun 1999.

Berbanding dengan Najib yang tidak pernah tewas di Pekan, Hadi pernah beberapa kali kalah di Marang, sekaligus menunjukkan tidak ada kawasan yang betul-betul selamat untuk Abdul Hadi.

Tindakan Abdul Hadi itu umpama "membunuh karier politiknya" kerana ia dijangka sekiranya perkara itu berlaku, Abdul Hadi akan mengalami kekalahan yang memalukan.

- mD

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


Yak Boktam Kelih: Perang Singapura Lawan Malaysia

Posted: 30 Dec 2012 11:27 PM PST


Warga AS: Singapore versus malaysia

1. Hai…dan Assalammualaikum, saya mempunyai komen yang menarik dari seorang warganegara*Amerika Syarikat (AS)*yang melontarkan komen beliau kepada saya.

2. Saya paparkan di sini kerana ini merupakan kali pertama saya mendapat komen dari seorang warganegara AS yang juga pemilik blog bersifat keagamaan di sini*http://thegrandverbalizer19.blogspot.com.
3. Komen yang didasarkan daripada analisis beliau saya kira mungkin kurang tepat kerana terlalu memandang tinggi kepada keupayaan pasukan komando AS tetapi saya yakin boleh dikupas secara lebih terperinci oleh pembaca saya yang sangat-sangat dimulia dan dihormati oleh saya.

4. Oleh kerana ia ditulis oleh orang luar yang tidak mempunyai kepentingan di sini, saya kira elok saya kongsi bersama anda semua.TERJEMAHAN BAHASA MELAYU

5. Saya datang dari*Amerika Syarikat. Saya akan beritahu perkara ini sama ada kamu suka atau tidak.

6.*Pasukan khas Singapura*dilatih oleh Israel.*Pasukan elit Malaysia*dilatih oleh*US Navy Seal.

7. Jika askar*Marin AS, komando*Navy Seals*dan*Green Beret*berhadapan dengan pasukan tentera*Israel (IDF),*IDF*akan tewas.

8. Ini disebabkan komando*Israel*tidak pernah berhadapan dengan ancaman nyata, kecuali dari kalangan mereka yang radikal termasuk sel-sel militan.

9. Ini lah*senarionya.

10.Beberapa jam pertama, Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM) dan Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) akan menghadapi kekalahan yang teruk kepada pesawat pejuang dan tentera laut Republik Singapura.10 tahun lepas, laluan ini merupakan laluan taxing pesawat pejuang masuk ke dalam hardened bunker berbentuk igloo (macam kat Gong Kedak) di lapangan terbang lama milik tentera di Changi. Sekarang ia sudah dipasang dengan Camo Net. Bentuk camo yang sama juga boleh dilihat di pengkalan udara Singapura yang lain.Di landasan baru (kawasan tambakan tanah) di Changi, pesawat diletakkan dalam Storm Shelter. Pengkalan baru ini menempatkan skuadron F-16D Singapura.

11.Moral Malaysia hancur dan tentera Singapura bergerak untuk melancarkan ofensif.

12.Singapura kemudian mengumpulkan kereta kebalnya di Johor tetapi akhirnya berjaya "dineutralkan" oleh tentera darat Malaysia.

13.Dalam itu, pasukan komando Malaysia dihantar masuk secara senyap ke Singapura untuk membuat kacau.

14.Mungkin ada berlaku korban dikalangan*komando Malaysia*ini akibat bertempur dengan*pasukan elit Singapura*tetapi ada sebilangan yang berjaya masuk sehingga ke dalam dan meneruskan misi.

15.Malaysia melalui serangan balas yang agak besar kemudian secara berperingkat berjaya merosak atau memusnahkan pengkalan tentera udara Singapura dan beberapa aset statik yang lain.Pulau Bukom di selatan Singapura

16.Dalam pertempuran yang penuh dengan sifat kebencian dan dendam, tempat simpanan minyak Shell di*Pulau Bukom*dan beberapa kawasan sensitif menjadi sasaran serangan dan sabotaj tentera Malaysia.

17.Singapura kemudian meneruskan serangan ke atas aset-aset ekonomi di Malaysia.

18.Ketika tentera Malaysia diambang kejayaan, Singapura yang mula panik kemudian mengarahkan "curfew" (errr dalam bahasa Melayu apa ya?).landasan pesawat di Pulau Sudong, lengkap dengan menara kawalan trafik udara (agak jauh dari sasaran artilleri tentera Malaysia).Live Firing Area untuk pesawat SingapuraLive Firing Area milik Singapura di Pulau Satumu

19.Industri pelancongan dan perdagangan serta perniagaan Singapura mula terjejas.

20.Pasaran saham jatuh teruk.

21.Pemimpin Singapura dari kalangan pihak tentera akan tinggal dalam pulau untuk meneruskan perang gerila.

22.Manakala pemimpin politik negara itu akan melarikan diri ke Australia, New Zealand dan membiarkan rakyatnya yang tidak memiliki kemampuan ekonomi mempertahankan diri mereka sendiri.

23.Singapura kemudian mengerakkan tentera paksaan dan remaja seawal usia 20an dipanggil untuk meneruskan perjuangan.

24.Bagaimanapun, ini bukan pilihan terakhir republik itu kerana sejumlah besar kekayaan Singapura sebenarnya sudah pun disalur untuk menyewa askar-askar upahan seperti tentera*Gurkha, Nepal dan ditempat lain untuk mempertahankan kawasan-kawasan sensitif

25.Saki baki tentera laut Singapura dan tentera udaranya masih meneruskan serangan.

26.Askar Singapura kemudian mengali kubu dan bersedia secara defensif untuk mempertahankan pulau itu apabila kesemua divisyen Singapura di*Johor*tewas oleh tentera Malaysia.

27.Melalui saluran*diplomatik, Singapura memohon bantuan dari negara luar.

28.Amerika Syarikat (AS) dan beberapa buah negara lain yang sejak dari awal menganalisis corak peperangan itu mula melihat tanda-tanda Malaysia akan menang.

29.Malaysia kemudian memperbaharui beberapa perjanjian dengan AS termasuk bersetuju untuk membeli peralatan ketenteraan yang baru dari negara-negara yang berkepentingan ini.

30.Singapura akhirnya tewas dalam permainan politiknya untuk mendapatkan sokongan dari negara sekutunya selama ini.

31.Tentera darat Malaysia kemudian menyeberangi*Tambak Johor*untuk masuk ke Singapura

32.Pertempuran di Singapura dimulakan dengan hebat, korban sangat besar di kalangan askar sukarela dan paksa republik tersebut.

33.Askar Malaysia kemudian mula mara masuk ke dalam Singapura melalui peperangan dari blok ke blok*HDB*(Fibua).

34.Pengkalan bawah tanah Singapura ditawan.

35.Pusat pemerintahan tinggi Singapura ditawan.

36.Arahan dikeluarkan oleh sisa-sisa pusat pemerintahan tinggi Singapura kepada pesawat pejuang dan tentera laut republiknya untuk menghentikan pertempuran.

37.Malaysia akhirnya menakluk Singapura.

38.Tentera Malaysia mengalami kehilangan besar dari kalangan aset tentera udara dan lautnya.

39. Tamat senario, suka atau tidak, itulah senario yang akan berlaku.

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Snorkeling <b>di</b> Pulau Tioman, <b>Pulau Redang</b> dan Pulau Perhentian

Posted: 02 Jan 2013 08:28 AM PST

As salam semuo...

Antara tarikan utama setiap kali bercuti ke pulau ialah melakukan aktiviti snorkeling...korang semua pernah snorkeling tak..?? Tidak tahu berenang maka tidak boleh snorkeling...?? Oh salah, jika sekalipun tidak tahu berenang korang masih boleh untuk snorkeling...PM sendiri bukanlah hebat ketika berenang manakala wife PM tidak tahu berenang, tapi kami seronok setiap kali snorkeling...


Sebelum pergi snorkeling biasanya kita akan dibekalkan kelengkapan untuk snorkeling iaitu life jacket dan goggles mask...dengan life jacket pasti korang boleh terapung...apa yang yang perlu dibuat ialah hanya gerakan sedikit kaki dan kuakkan tangan, insya-Allah berenang dan maju kehadapanlah korang...hehe

Selain diving, snorkeling ialah peluang kita untuk melihat kehidupan laut yang cantik lagi mengagumkan...peluang untuk melihat betapa besarnya kuasa Allah SWT...


Berpeluang melihat dengan dekat pelbagai jenis ikan yang berwarna-warni...
Berpeluang memegang timun laut, walaupun agak menggelikan...hehe
Dan yang paling menarik dapat berjumpa dengan sang Nemo...!!
Bukan itu sahaja, boleh juga berenang di atas sang penyu...!!

Video Snorkeling di Pulau Redang

Video Snorkeling di Pulau Tioman

Itulah antara video snorkeling yang sempat PM rakam sebagai kenang-kenangan...tempoh hari ketika bercuti ke Pulau Perhentian , PM tak sempat nak rakam video...huhu

Next target nak ambik lesen diving pulak...itupun kalau keberanian tiba-tiba hadir dalam diri PM dan wife...hehe perasaan takut tuh memanglah ada...tapi keinginan nak mencuba pun ada jugak...:)

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


MEDIA TERENGGANU: Keajaiban Dunia <b>di Hulu Terengganu</b> <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2012 06:58 PM PDT

"Pagi tadi saya pergi beraya di Balai Polis Kuala Berang, dia berbisik kepada saya … Ustaz tahu tak … SUK (Setiausaha Kerja) Bahagian UMNO Hulu Terengganu kena tangkap, (sekarang) ada di lokap. Beristeri dua orang dah, tapi dia lakukan sumbang mahram dengan anak tirinya. Lepas siasat, betul sungguh beranak doh anak tiri tu."

Itu sedutan ceramah Naib Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Kamaruzaman Abdullah di Kampung Banggol Binjai, Tepoh, Kuala Terengganu pada 9 September lalu.

Beliau yang juga Ketua Pemuda PAS Hulu Terengganu ketika dihubungi  portal berita pro-PAS, BuletinOnline pada 11 September sekali lagi mengesahkan perkara tersebut dan artikel bertajuk "Setiausaha Kerja UMNO Hulu Terengganu Ditahan Polis" disiarkan pada hari sama, 11 September.

TerengganuToday percaya ketika Ustaz PAS itu menceritakan kisah 'bisikan' tersebut kepada pengikut totok di Banggol Binjai, berkembang hidung dan 'jubur' pemuda PAS itu kerana berjaya menjadi orang pertama dapat menyebarkan berita sensasi itu.

Cerita yang telah tersebar luas di internet itu ada nilainya tersendiri yang seronok untuk dibanggakan lebih-lebih lagi bila melibatkan parti lawan iaitu UMNO.

Sebenarnya, TerengganuToday rasa agak aneh bin ajaib kerana dengan hanya sumber 'bisikan' pun sudah cukup untuk Kamarulzaman Abdullah yang dipanggil Ustaz itu mempercayainya sehingga turut mempengaruhi para blogger atau facebooker cap parti PAS yang sudah sedia bebal dan akal sejengkal termasuklah pengamal media di BuletinOnline.

Tidak hairanlah begitu banyak fitnah dan adu domba bertebaran sejak wujudnya parti PAS di atas muka bumi ini, rupanya sumber 'bisikan' sosek-sosek yang tidak tahu hujung pangkal pun sudah menjadi rujukan utama Ustaz dan penyokong PAS.

Perkara luar tabie sedemikian jika berlaku membabitkan mana-mana pemimpin UMNO, TerengganuToday yakin perbuatan itu tidak disokong oleh ahli serta penyokong parti, yang salah tetap salah dan wajib disiasat serta dihukum jika terbukti bersalah.

Hakikatnya, SUK UMNO Hulu Terengganu bukanlah seorang lelaki sebaliknya jawatan itu sejak lebih lima tahun lalu disandang oleh seorang wanita bernama Kamariah Awang, 37 tahun.
Diulangi, SUK UMNO Hulu Terengganu adalah wanita merangkap seorang perempuan juga dikenali sebagai kaum hawa.

Persoalan, yang menuntut Ustaz PAS, Kamaruzaman Abdullah dan para blogger bebal PAS jawab ialah, bagaimana seorang SUK berjantina perempuan mampu menyebabkan anak tiri perempuannya mengandung dan melahirkan anak?

Cukup unik! Keanehan paling unik di zaman moden ini tidak mungkin berlaku di negeri atau negara lain, hanya ada di Hulu Terengganu gara-gara bengap seorang Ustaz PAS.

Kalau ini bukan fitnah, mungkin penipuan atau pembohongan. Mungkin bagi penyokong PAS, apa saja yang terkeluar dari mulut Ustaz PAS seperti Ketua Pemuda PAS Hulu Terengganu itu merupakan tazkirah agama.

Apa yang misteri, siapa yang berbisik kepada Ustaz PAS itu?

Sumber : www.terenggganutoday.com

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


Snorkeling <b>di</b> Pulau Tioman, Pulau Redang dan <b>Pulau Perhentian</b>

Posted: 02 Jan 2013 08:28 AM PST

As salam semuo...

Antara tarikan utama setiap kali bercuti ke pulau ialah melakukan aktiviti snorkeling...korang semua pernah snorkeling tak..?? Tidak tahu berenang maka tidak boleh snorkeling...?? Oh salah, jika sekalipun tidak tahu berenang korang masih boleh untuk snorkeling...PM sendiri bukanlah hebat ketika berenang manakala wife PM tidak tahu berenang, tapi kami seronok setiap kali snorkeling...


Sebelum pergi snorkeling biasanya kita akan dibekalkan kelengkapan untuk snorkeling iaitu life jacket dan goggles mask...dengan life jacket pasti korang boleh terapung...apa yang yang perlu dibuat ialah hanya gerakan sedikit kaki dan kuakkan tangan, insya-Allah berenang dan maju kehadapanlah korang...hehe

Selain diving, snorkeling ialah peluang kita untuk melihat kehidupan laut yang cantik lagi mengagumkan...peluang untuk melihat betapa besarnya kuasa Allah SWT...


Berpeluang melihat dengan dekat pelbagai jenis ikan yang berwarna-warni...
Berpeluang memegang timun laut, walaupun agak menggelikan...hehe
Dan yang paling menarik dapat berjumpa dengan sang Nemo...!!
Bukan itu sahaja, boleh juga berenang di atas sang penyu...!!

Video Snorkeling di Pulau Redang

Video Snorkeling di Pulau Tioman

Itulah antara video snorkeling yang sempat PM rakam sebagai kenang-kenangan...tempoh hari ketika bercuti ke Pulau Perhentian , PM tak sempat nak rakam video...huhu

Next target nak ambik lesen diving pulak...itupun kalau keberanian tiba-tiba hadir dalam diri PM dan wife...hehe perasaan takut tuh memanglah ada...tapi keinginan nak mencuba pun ada jugak...:)

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Syazwan Che Deraman: Rindu Rinduan ( Gambar Fly )

Posted: 30 Aug 2012 01:47 AM PDT

Rindu rinduan, jadi kenang, kenangan...lirik lagu ape dah?..lupee.
Semalam, ada bukak folder flight training, saje nak tengok gambar fly dulu.Rindu nak fly, rindu nak fly ngan kawan ( kawan duk sebelah )..
Cantik kan gambar awan di atas?..bottom left tu, gambar fly di Pulau Perhentian, and bottom right, masa final for runway 10 Kota Bharu.

Bila fly kan, actually, makin tinggi, makin selamat sebab if engine mati, we have more gliding distance and enough time to identify and solve the problem. Pernah sekali tu, we ( aku dan rakan ) fly at 1000feet ke Pulau Perhentian..memang risau jugak, if something bad happen, masuk laut la jawabnya.

Top picture is piper cockpit layout. Ramai orang tanya, tak pening ke bila flying tengok benda tu semua.
Sebenarnya, masa fly, kita bukan refer semua panels, setiap panels tu ada keguaan yang tertentu. Contohnya, masa climbing, aku just refer attitude ( Artificial Horizon, bila fly instrument ), Aispeed,Altimeter, Vertical Speed and Heading..tak banyak..setiap panels ( instruments ) ada keguaan tertentu untuk masa tertentu..

Paling seronok bila fly di Pulau Perhentian :)..untunglah, kat Terengganu ada banyak pulau, antara pulau yang aku pernah singgah ( fly overhead ) are, Pulau Perhentian, Pulau Rhu ( small island ), Pulau Redang, Pulau Kapas.

Ada jugak member tanya, " masa fly, boleh ambik gambar ke? "..Boleeehhhh jeee, tapi agak agak la kalo nak bergambar. yang penting, aircraft tu dalam keadaan terkawal and kitorang mesti dalam position yang betul la..takkan dalam aircraft nak bergambar dalam posisi baring baring kan?..padah laaa..

Kota Bharu airport, runway in use, runway 10 and 28. Macam mana nak tahu?..okey, meh nak explain, jumlah sudut yang ada adalah 360 degree kan?..Kalo runway 10, bermaksud, masa final approach, the aicraft heading is 100 degree, maka jadilah 10 ( potong dan genapkan the last digit ), dan untuk arah bertentangan, we must reciprocate it, bermakna 100 + 180, maka jadilah 280 ( runway 28 )..paham tak?..

Duhai awan, bila kita akan berjumpa lagi?..

Lesen CPL belum siap lagi ni..hhhmmmmmm.

Have a good daayyy.
Assalamualaikum.
See you inbound.

.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Laporan Penuh Aktiviti MBFM Cerul 2012 - Felda Cerul, Kemaman

Posted: 02 Jan 2013 04:46 AM PST


Berikut dilampirkan aktiviti-aktiviti Persatuan Belia (MBFM) Felda Cerul, Kemaman sepanjang tahun 2012 (Januari - Disember). 
Laporan bergambar pula boleh didapati di sini.
  • 29 & 30 /12/2012 - Menganjurkan Program Prihatin "Cuci Rumah" Pasca Banjir di Felda Seberang Tayor.
  • 21-23/12/2012 - Menganjur Kejohanan Badminton MBFM Cerul 2012 (Lelaki dan Perempuan)
  • 14/12/2012 - Menganjurkan Kejohanan Bola Jaring dan Sukanita Tertutup MBFM Cerul 2012
  • 8/12/2012 - Menyertai Pertandingan Memasak Bubur Asyura Peringkat Daerah Kemaman 2012 di Binjai, Kemaman
  • 7/12/2012 - Program Bacaan Yaasin Belia di Rumah Sdri. Zulayati Shafie
  • 30/11/2012 - Program Bacaan Yaasin Belia di Rumah Sdri. Fiza Saad@Long
  • 30/11/2012 - Menganjurkan Program Memasak Bubur Asyura MBFM Cerul 2012
  • 23-24/11/2012 - Menganjurkan Kejohanan Sepak Takraw MBFM Cerul 2012.
  • 22/11/2012 - Program Bacaan Yaasin Belia di Rumah Sdr. Khairi Nong.
  • 19/11/2012 - Terlibat sama menganjurkan Majlis Penyerahan Cek Durian Runtuh Fasa 3 di Dewan Felda Cerul.
  • 17/11/2012 - Mesyuarat Bulanan JK MBFM Cerul
  • 10/11/2012 - Menghantar 15 orang ahli ke Himpunan Generasi Baharu FELDA di UiTM, Shah Alam.
  • 2-3/11/2012 - Menghantar pasukan bola sepak 11 sebelah, bola jaring dan sepak takraw ke Kejohanan Sukan Warga Felda di Bandar Ketengah Jaya,Dungun.
  • 1/11/2012 - Program Bacaan Yasin Belia MBFM Cerul (Versi Rumah Syed Firdaus)
  • 31/10/2012 - Mesyuarat Khas JK MBFM Cerul
  • 17/10/2012 - 3 orang AJK hadir Mesyuarat Sukan Felda di Pejabat Felda Wilayah Terengganu, Kuala Terengganu.
  • 14/10/2012 - Program Bacaan Yassin Belia MBFM Cerul (Rumah Puan Kasmida Kasim)
  • 7-10/10/2012 - Menghantar 3 orang AJK Kursus Tranformasi Warga FELDA di Kem NADI, Sungkai, Perak.
  • 30/6/2012 - Mesyuarat Bulanan JK MBFM Cerul 2012 (Jun)
  • 28/6/2012 - Gotong Royong "Angkat Barang" Pindah Rumah Jururawat Desa Klinik Cerul
  • 22/6/2012 - Menganjurkan Gotong Royong Membersih Kubur Felda Cerul
  • Menyertai Karnival Astro Belia 1Felda di Kerteh 5, Kemaman
  • 28/5/2012 - Menyertai selaku jawatankuasa pelaksana Majlis Menteri Besar bersama Warga Felda Cerul
  • 30/4/2012 hingga 25/5/2012 - Menyertai Kejohanan Liga Bola Sepak 11 Sebelah Piala Menteri Besar di Stadium Mak Chili, Kemaman
  • 24/5/2012 - Mesyuarat Bulanan JK MBFM (Bulan Mei 2012)
30/4/2012 hingga 25/5/2012 - Menyertai Kejohanan Liga Bola Sepak 11 Sebelah Piala Menteri Besar di Stadium Mak Chili, Kemaman. (Nama Pasukan: Mahligai FC)
1/3/2012 – Menganjurkan Karnival Sukan Rakyat dan Futsal MBFM Warga Felda Cerul
1/3/2012 – Menganjurkan Forum Perdana Ehwal Islam bersama MBFM
3/2/2012 -Menganjurkan Futsal Lelaki, Perempuan, Kanak-kanak dan Veteran
4/2/2012 - Menganjurkan Majlis Bersama Pemimpin & Santai BBQ serta Perasmian Gelanggang Futsal oleh YB Menteri Belia dan Sukan.
17/2/2012 - Terlibat dengan perarakan Maulidur Rasul Peringkat Felda Cerul
 25/2/2012 - Mesyuarat Agung Persatuan Belia (MBFM) Felda Cerul Kali Ketiga
29/2/2012- Menganjurkan Karnival Mesra Belia MBFM Felda Cerul 2012
26-28/01/2012 - Menghantar 4 orang ke ProgramTransform MBFM di Tanjung Leman, Johor.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


homestay <b>di wakaf tapai</b> dan ajil - Homestay wakaf Tapai dan Ajil

Posted: 15 Dec 2012 08:35 AM PST

[unable to retrieve full-text content]homestay di wakaf tapai dan ajil. HOMESTAY TAMAN TAPAI INDAH ( WAKAF TAPAI DAN AJIL). Untuk penginapan murah dan selesa di Terengganu - sekitar Ajil dan Wakaf Tapai. RM 120.00 untuk 1 malam. RM 110.00 ...

Bila Si Ayam Berkokok: FRAM <b>Wakaf Tapai</b> Terengganu

Posted: 15 Dec 2012 09:44 AM PST

dalam masa 4 jam perjalanan dari USM
aku berkelana ke negeri orang
huhu pergi ke Akademi Bomba dan Penyelamat
disebabkan jadual kiteorang yang berubah
jadi first2 kiteorang pergi ke lab dulu belajar buat analisis
tapi cam da tau je sebab da penah belajar sebelum ni
kiteorang semua pergi kat JBPM yang betul2 kat sebelah pasar payang tu
masa sampai situ berbulu mata tgk durian berlambak gilaaa!
D24 Musang king semua ada
tapi disebabkan kiteorang nak praktikal 
bajet cam hampa la tak dpat pergi
tapi last2 dapat gak jejak kaki ke sana
siap Dr Fahmi belanja makan durian lagi uollsss
da puas berdurian dan cari hadiah utk dia
gerak terus ke Wakaf Tapai
mmg rushing giler sebab since jadual dah berubah
kiteorang tak dapat di sambut dgn sebetulnya
tapi takpe kiteorang sume steady jek
dari dengar lecture, sampai lah ke siasat tempat kebakaran
tup tup dah 4 hari kat sana
mmg penat dan gembira tu semua ada
malas nak cerita, sebab byk sangat perasaan nye
huhu yang penting aku da rasa pergi bomba
ini menandakan aku da nak abes tahun tiga

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


teganuku: Kerosakan Bumbung Masjid <b>Negeri Terengganu</b> Dalam <b>...</b>

Posted: 22 Dec 2012 01:28 AM PST


Kerosakan struktur bumbung yang menyebabkan kebocoran di Masjid Negeri Terengganu iaitu Masjid Sultan Zainal Abidin di Kuala Terengganu kini dalam perhatian kerajaan negeri.

Pengerusi Lembaga Pengurusan masjid itu Wan Nawawi Wan Ismail berkata Anggota Jawatankuasa (AJK) telah menyerahkan laporan kerosakan itu kepada pihak kerajaan negeri dan berharap masalah itu dapat diselesaikan secepat mungkin.


"Kita harap masalah ini dapat diatasi pada tahun depan supaya jemaah yang datang ke sini dapat melakukan ibadah mereka dengan selesa," katanya kepada Bernama selepas merasmikan Program Penutup Jilul Quran kelmarin.

Wan Nawawi yang juga Pegawai Daerah Kuala Terengganu berkata masalah kebocoran bertambah teruk jika berlaku hujan lebat, terutama ketika musim tengkujuh sekarang.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved