ads

Sabtu, 23 Julai 2011

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Mrs.AGS : Jom bercuti <b>di Pulau Redang</b>

Posted: 20 Jun 2011 10:37 PM PDT

Salam.. dah ada plan nak bercuti kat redang tak? kalau ada meh tengok pakej yang AGS tawarkan kepada uolls.. tapi dengan syarat uolls kena pergi dalam bulan SEPT till OCT sahaja.. mean after raya lar kan.. duit rayakan tengah banyak.. hihih...

eh tapi betul taw.. bulan ni je yang murah pakejnya dari bulan2 yang lain.. just for my readers sahaja. tengok dulu ok...



 
  • Check in time 12.00noon, check out time 9.30am.
  • Starndard room with attached bathroom, toilet & aircond.
  • Child fare (4 – 11 years old) 60% from the adult fare.

                                                               Check In
                                                               Refreshment and briefing
12.30pm – 2.00pm                          Lunch
3.00pm                                                Snorkeling
After Snorkeling                                Tea Time
7.00pm – 8.30pm                             Dinner
Night                                                     Free at leisure
8.00am-9.30am                                Breakfast
10.00am                                              Snorkeling
12.30pm – 2.00pm                          Lunch
3.00pm                                                Snorkeling
After Snorkeling                                Tea Time
7.00pm – 8.30pm                             Dinner
Night                                                     Free at leisure
8.00am-9.30am                                Breakfast
9.00am                                                Check out from room
To BE Advised                                    Boarding to mainland
  • 1.       For 4 Day 3 nights package , Day 2 itinerary is repeated for Day 3
  • 2.       Please be punctual for snorkeling trip and boat transfer to mainland during check out
  •                   Late comers will not be entertained and are responsible for their own arrangement
  •                   Any Missed snorkeling trip will not replaced
  • 3.       Any request for late check out departure is subject to prior arrangement and room availability
  • 4.       Please report and be the reception not less than ½ hour before boat departure.

Kalau ada yang berminat, boleh buat booking 1 bulan sebelum tarikh pilihan anda.
Check in date dari 4 Sept till 13 Oct 2011. This time murah dari bulan2 yang lain.
Harga kat atas tu berdasarkan seorang ye..
contoh uols ada 4 orang, nak share bilik, harga per person kena bayar RM295.
Bukannya RM295 dibahagikan 4 orang. erk? faham kan..
ada apa2 lagi email at ainrozilah@live.com..

thanks

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


1Terengganu.Com: Tanah lot <b>di batu rakit</b> untuk dijual

Posted: 22 Jul 2011 11:20 PM PDT





Tanah lot di Batu Rakit untuk Di Jual.
Keluasan 838 meter persegi.
Tak perlu tambun, sesuai untuk bina rumah.
jalan sudah tar.
Harga RM87k

Berminat hubungi En Mahmud 0199247031 / Ji 0139878735 Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


diAri hiDup eKa : sepetang <b>di pulau perhentian</b>

Posted: 03 Jul 2011 06:29 AM PDT

bila buka blog lama baru perasan, episod jelajah pulau belum selesai lagi... dah hampir sebulan berlalu... tp x abes2 lagi cerita kat en blog...k, hari ni nak citer akt selepas balik dari shark point dari entry ini . sebelum boat man anto balik ke resort, dia sempat bawa mandi kat air berani...air berani ni antara tmpt yg femes di pulau perhentian... later baru aku upload picture/stori keh...sampai je depan resort tgk mama n abah dgn girangnya dok main air laut...wahhh!!! romantik gitu gambar kat bawah ni dah petang... so laut tak membiru lagi...
hah sudah...bergaduh berebutkan snorkeling equipment ker

eheheh...tak de la...derang hepi ajoooo
pas jumpa mama dgn abah, aku dgn en somi salin uniform sbb dah lama kebasahan... kecut abes tangan tangan... perut pun lapar...beysa la... bila libatkan aktiviti air ni mmg cpt lapar... selesai je solat bersihkan badan, kitorang kelua dapatkan mama dgn abh balik...nampak tak, siap bawa bekal kat tgn...sementara tunggu waktu mknsekali mama dgn abah pulak siap2 nak g salin baju...sampai gigil punya dok mandisementara tunggu derang, aku dgn en somi just around da island

tau tak kat sini ada service utk taxi... taxi water namanya... kalu nak gi pusing2 pulau boley la amik taxi water ni...harga pun boleh tahan, walaupun tak jauh mana... dan satu lagi... berita baik utk backpackers... free n easy... kat pulau ni pun ada sediakan pakej murah... let say kalu nak save budget kan... stay la kat flora ke fauna ke... tak silap aku RM 60 per nite... n snorkeling trip dia semurah RM 45 per pax... aku igt kan nak masuk pulau perhentian mesti amik pakej. rupanya tidak... walk in kat pulau then choose mana2 pakej pun dpt... kalu la ku tau...eceh... dari segi makan pula, aku rasa standard harga pulau la... sekali makan spend la RM10. tu je aku nak share...  kebanyakannya, waktu ptg... pelancung suka berkayak... dan waktu mlm ada trip utk mencandat sotong... tp aku dgn en somi tak join...penat lar... ok bersambung kembalik aktiviti di ptg hari, lepas abes tawaf teluk dalam, sementara tunggu 'datin n datuk' tgh bersiap

kitorang sempat bercekerama, byk gile hammock kat sini...like veri mac


lom puas bermanja dgn en somi, sekali tgk sepasang merpati sejoli di hadapan kami
dari jauh...eh... cam kenai je rambut tompok putih tu.tgk2 mama dgn abah... siap wangi dahpastu tgk jam dah pukul 7, mula balik ke resort...perut pun dah berkeroncongmasa ni slr en somi dah bt hal, shutter button ada poblem. hangin jetp pose tetap posedengan abah depan hoteltempat makan mmg depan swimming pool ni...sukenya...

pas makan,  perut kenyang...singgah bilik mama, kunun2 nak singgah kejap sbb jap gi nak main bunga api kat luar...sekali...terus terlelap... sedar2 en somi kejut suh masuk bilik... wat pengetahuan bilik kami sebelah bilik mama dgn abh je pun.ehehe... tp masa byk abes kat blk mama abh...next entry kita jelajah ke pulau redang pulak yer...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Dia buat dah: Peniaga kuih tidak mengaku rogol kekasih

Posted: 23 Jul 2011 07:45 AM PDT



KUALA TERENGGANU - Seorang peniaga kuih bakal berhadapan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan jika disabitkan kesalahan setelah dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, kelmarin atas dakwaan merogol teman wanitanya yang juga remaja bawah umur, dalam kejadian pada 13 Julai lalu.

Bagaimanapun, tertuduh, Mohd Ridzuan Mat Zin, 28, dari Felda Kerteh Enam Ketengah Jaya, Dungun tidak mengaku bersalah atas dakwaan di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan dan boleh dihukum di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan itu.

Pertuduhan dijalankan Pegawai Pendakwa, Asisten Superintenden Ngiam Ooi Ming di hadapan hakim Zainal Abidin Kamarudin, manakala tertuduh tidak diwakili peguam bela.

SH Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


iMBobo: Highway Karak menyeramkan?

Posted: 22 Jul 2011 11:00 PM PDT

Cerita yang akan anda baca sebentar lagi tidak ada kena mengena mereka yg masih hidup ataupun yang telah meninggal duniaa... Hari rabu lepas aku ke Terengganu utk satu urusan penting yg harus dilaksanakan.. Memandu Proton Iswara manual sgt melemahkan kaki kerana sudah biasa memandu auto.. sebenarnya ini kali pertama aku memandu jauh,, tp tidak keseorangan..aku ditemani menemani rakanku bersama 2 lagi saudaranya..ye..aku sorang je laki...... masa lalu kat hway karak, otak dah terpikir filem karak! tp relax je, sbb hari masih terang jam 4 petang masa tu..

gambar hiasan

Sedang asyik memandu, aku secara tiba2 sampai ke pekan karak ni, aku tak pasti sama ada pekan ini mesti dilalui oleh mereka yang ingin ke Terengganu atau tidak..dr maklumat yg aku terima, aku sudah tersilap jalan, jalan yg dilalui agak jauh...entah macam mana boleh kesana..tp semuanya ok..pekan tu ramai je org..tak tahu lah bila malam macam mana kn...

Lepas je karak, aku dah lega..kemudian berhenti seketika di masjid daerah Maran utk solat jamak. Kemudian teruskan perjalanan masuk pula hway jerenggau-jabor kalau tak silap..waktu agak gelap sikit sbb dah senja.. jalan pula tak berapa elok...

ok, nak pendekkan cerita, keesokkan harinya..aku jumpa member yg turut menggunakan hway jabor lewat jam 11 malam..perjalanan mereka lebih jauh kerana memandu dari melaka..kisahnya, mereka telah kemalangan di melaka. dan berlaku satu babak kejar mengejar sehingga negeri sembilan..fuh, sgt jauh..bila sampai hway jabor, rakan yg memandu terserempak dgn entiti bermuka buruk serta tiada kaki, dan berpakaian serba putih.. kaku dibuatnya..kereta mula terasa berat..bacaan al-quran tidak henti dipasang..

Ketika aku mendegar cerita dia, aku tersentak sebab aku ingatkan hway karak je...rupanya sampai jabor pun ada..memang banyak nyawa terkorban akibat kemalangan disana..syukur alhamdulillah aku selamat..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Ustaz Lah galas amanah &#39;PAS Ganti Umno&#39; (PGU), temui warga <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2011 09:22 AM PDT

MARANG - Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Pengkalan Berangan, Ustaz Abdullah Suhaimi Zakaria (Ustaz Lah),  bertekad merealisasikan harapan pengundi dalam DUN tersebut yang mahukan PAS menggantikan Umno.

Untuk mencapai matlamat tersebut, beliau telah menggerakkan jentera lebih awal bagi memastikan kekalahan PAS sebanyak 930 undi di tangan Umno pada pilihanraya umum (PRU) ke-12 menjadi sebaliknya.

[Gambar kanan atas - Ustaz Lah (berkupiah) bersama Chai Hing (paling kanan) beramh mesra dengan seorang warga Tionghua].

"Kita gerakkan jentera menemui pengundi lebih awal, memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan sebelum ini tidak boleh kita tembusi,

"AlhamduliLlah, setakat ini ada perubahan, ada tanda-tanda positif, bagi 'PAS Ganti Umno' di Pengkalan Berangan,"katanya ketika ditemui Buletinonline ketika mengunjungi warga Tionghua di Taman Raya, Wakaf Tapai dekat sini, Khamis 21 Julai.

Menurutnya penerimaan kaum Tionghua terhadap PAS pada kali amat berbeza berbanding sebelum penubuhan Pakatan Rakyat pada akhir tahun 2008.

Belaiu berkeyakinan mendapat lebih 60% undi dari kaum Tionghua sekiranya pilihanraya diadakan dalam masa yang terdekat.

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita49/ustlahwakaftapai2.jpg"Ada perubahan sikap pengundi dari kalangan kaum tionghua, kita yakin, mereka memihak kepada PAS dan Pakatan Rakyat,

"sekiranya PRU ke-3 diadakan, kita yakin mendapat 60% undi dari mereka,"ujarnya, yang juga bekas Mudir Ma'ahad Darul Quran, Rusila,

[Gambar kanan bawah - Hji Alias Mohamad (Ayah We) Pengerusi Ljnah Perpaduan Nasional, bertemu 'warisnya']

Beliau mengucapkan terima kasih atas kerjasama yang diberikan, khususny  Pengerusi DAP Kuala Terengganu, Ng Chai Hing dan ahli-ahli DAP yang turun bersama beliau menemui pengundi Tionghua.

Turut sma dalam program ziarah rumah ke rumah itu adalah Pengerusi Lajnah Perpduan Nasional DUN Pengkalan Berangan Haji Alias Mohamad serta Ahli Jawtankuasa MTD Pengakalan Berangan, Ustaz Sulaiman dan Saudara Badaruddin.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


PPDC Group: Gotong Royong ganti atap <b>di</b> Kg Tuan, <b>Chukai</b>

Posted: 03 Jul 2011 09:02 AM PDT


1/7/2011 Kg Tuan- Gotong royong ganti atap zink rumah fakir miskin di kg tuan Chukai.Seramai 30 orang sukarelawan atau skuad khidmat DUN yang hadir pada hari itu. Alhamdulillah kerja-kerja dapat diselesaikan setengah hari sahaja.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Buletin Online: Kes PRU ke - 11 <b>negeri Terengganu</b> bukti paling <b>...</b>

Posted: 16 Jul 2011 07:07 PM PDT

KUALA TERENGGANU - Tuntutan-tuntutan yang dibuat oleh BERSIH adalah benar dan tulin kerana terdapat bukti-bukti yang nyata perjalanan pilihanraya negara ini penuh dengan penipuan.

Menurut Naib Presiden PAS Dato' Husam Musa, keputusan pilihanraya umum ke 11 (PRU ke-11) pada tahun 2004 di negeri Terengganu adalah bukti yang paling besar menunjukkan pilihanraya yang berlaku tidak adil dan tidak bersih.

Beliau berkata, statistik-statistik hasil PRU ke-11 bagi Terengganu adalah tidak masuk akal kerana pengundi bau bertambah sebanyak 62% merupakan yang tertinggi didunia.

"Hasil pilihanraya Terengganu (tahun) 2004 tidak masuk akal, pengundi baru bertambah 62%, paling tinggi dalam dunia,  pengundi baru bertambah, pengundi Umno bertambah 62%,

"sedangkan undi PAS kalau dalam kes Besut hanya 8% seluruh negeri Terengganu hanya 5%, undi kita (PAS) turun 5% undi Umno boleh naik 62%,"jelasnya ketika berucap dalam Ceramah Perdana Pasca BERSIH 2.0 di Rusila, 15 Julai.

Sedangkan katanya, pertambahan pengundi muda yang baru yang baru didaftarkan pun tidak sama dengan jumlah pertambahan pengundi dalam tahun 2004.

Beliau menegaskan, dalam keputusan PRU ke-11 itu, terdapat tujuh undi di negeri Terengganu yang tidak boleh disahkan, berbeza dengan jumlah yang terdapat dalam daftar pemilih.

"Dalam kes Terengganu ada tujuh undi yang tidak boleh disahkan, undi dapat tetapi dari segi daftar pemilih tidak ada banyak itu pengundi yang keluar mengundi,

"ada tujuh undi (itu) yang menunjukkan ada dua kali mengundi, satu orang mengundi dua kali atau tiga kali,'tega Husam.

Sebab itu, menurutnya, BERSIH menuntut kepada lkerajaan dan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) supaya setiap pengundi dicap jarinya menggunakan dakwat kekal.

Dengan itu, katanya, bila seorang pengundi sudah dicap jarinya, akan hanya mengundi sekali sahaja dan tidak boleh mengundi sekali lagi ditempat lain.

Beliau yang juga Ahli Exco kerajaan negeri Kelantan menyatakan, Umno takut untuk melaksanakan tuntutan tersebut kerana sekiranya ia dapat dilaksanakan, Umno akan kalah diseluruh negara.

"Kalau tiap-tiap pengundi (membuang) undi sekali satu orang, Umno akan 'ranap' (di)seluruh negara, ini (sebab) Umno takut, ini talian hayat Umno,"ujarnya.

Beliau menolak hujah Umno yang mendakwa PAS menang dibeberapa negeri dan kawasan adalah bukti menunjukkan pilihanraya berlaku dengan adil.

Sedangkan kata beliau, penipuan terus berlaku dan sedang dilakukan oleh Umno dan SPR khusunya di negeri Selangor pada ketika ini.

Menurutnya, Umno dan SPR akan terus melakukan penipuan akan terus berlaku dan sedang berlaku di negeri Selangor

"penipuan masih berlaku dan penipuan akan terus berlaku besar-besaran, di Selangor sekarang telah didaftarkan puluh ribu orang-orang daripada Sabah dengan I.C (nombor kad pengenalan) 12,"hujahnya.

Katanya, baru pada minggu lalu, PAS telah membantah seramai 660 orang dari Sabah yang diangkut dan didaftarkan di DUN Selat Kelang untuk menjadi pengundi di situ.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

13 di kuala besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala besut - Google Blog Search


The Concepts: A trip to Perhentian Islands

Posted: 22 Jul 2011 06:38 PM PDT

     The Perhentian Islands are two islands named Pulau Perhentian Kecil (Small Perhentian Island) and Pulau Perhentian Besar (Large Perhentian Island). The Malay name Perhentian is translated as "place to stop".  The islands remain relatively untouched and the only permanent inhabitants live in a small fishing village on Perhentian Kecil. Apart from footpaths that cut through the jungle, there are no roads on the islands. The only way to get around is by walking through the jungle or taking a sea taxi. Perhaps it is the stretches of white beach or the crystal clear water and the superior scuba diving. Perhaps it is the untouched forests or the relaxed atmosphere and unspoiled charm. 

      We, around 19 men, started our journey from Kuala Lumpur (KL) on July 15th night.  It's our first trip to Kuala Terenganu side ( I guess ) and we are not sure how to reach the places; but we know what are the prime stops.  We took Transnasional bus from Hentian Duta Bus Terminal around 10pm to Kuala Terengganu.  It's a 7 hours journey from KL through Karak highway heading to Kuala Terengganu.  90% of the seats were occupied by us; so the fun was on already.  In fact, we reached 20min late to the bus terminal and the bus already departed.  Some how, we managed to get the same bus.  Thanks to the heavy traffic jam.  The drivers were extremely angry and the boys ignited it on time to time.  Like small children in school, teacher has to pull the stick and beat it on the table to stop talking, driver had to pull off every time and switch on the light to stop the highly noise, laugh, song etc from us.  After 10 min he started driving, the fun is on again.  I hope he might not be never seen a gang like this (joking).  
      Around 5:30am on July 16th, we reached Kuala Terengganu.  Now we know, need to go to Kuala Besut Boat Jetty.  When inquired found that, it is 75 min journey from Kuala Terengganu.  There are travel agents, who roam around this bus terminal to catch tourists, who simply come to explore places without having much ideas.  One of them caught us.  He arranged 2 van (10 sitting capacity each) for us to reach Kuala Besut.  Once we reached there, found out Mahligai Bus service has direct connection to Kaual Besut.  If anybody wish to go Kuala Besut by bus, check with Mahligai.  They got direct service to the Jetty.  We are almost there.  Final traveling point.  Nearest airport at Kuala Besut is Kota Bharu. 

      Now, we have to book boats to transfer from Kuala Besut to Perhentian Islands.  Speed Boat services starts at 7:00am in the morning and costs RM 70 ( with return ) per head.  It's around 30min + journey from Kuala Besut to Perhentian Islands; depending on which Island you want to go.  If the sea is rough you can be assured of a bumpy ride and you may even get wet. You may need to disembark in shallow water if there is no jetty at your beach, so dress (and pack) accordingly.  We were heading to Long Beach at Small Island.  There is no jetty, so the speed boat stops at shallow water.  Small boats will come to transfer from there to shore.  They will charge RM2 per head for their service.  There we are.  We touched down the beautiful island now.

      Our wandering actually starts.  There are few 5 start kind of chalets, which costs RM280+ per night for 2 persons.  There are many other chalets, guest houses, dormitories available.  Those are only walk-in options.  Rate starts from RM35 onwards.  Check in time is 11am and check out time is also 11am. So, you need to go to all places to find out whether any rooms available, if so, grab it at first.  After a long walk, we finally got 2 rooms.  At least we got place to  put things down; but the search for rooms were on.  After 2-3 hours, we got 2 more rooms plus 5 beds extra to sleep.  That was enough for us. 

     From mouth to mouth, heard that these islands will be closed during rainy seasons and opens only during summer season.  Most important, there won't be any electricity during the day.  Electricity will be available only from 7pm to 7am.  This is because, they produce electricity for the island from solar energy.  5 star kind of chalets provide electricity during the day too, using their own generator.  Dormitory type rooms are just nice to sleep; but no safe for your things.   But I felt, there is no security issue found there.  A safe place. 

      Our first day was on.  Most got ready, brushed, washed face and had break fast.  We started playing water ball in the sea followed by 3 set of volley ball match in the hot sun (you feel we are mad, rt !!! ).  Then we headed to have lunch.  There are plenty of options for food and you will not be worried about the taste too.  But, the services are very slow.  If you wish to eat, be there 1 hour before.  If you rush there to have something in very hungry state, you will be mad.  Your hunger will be died by the time what you ordered arrives.  Almost 1hr takes to get things on your table.

      Evening we gone for a trekking through jungle.  On the top of the hill, there is a wind mill and solar farm.  Wind mill is just for show only, not working at all.  On the other side of this farm, its a beautiful and charming view.  You will be loved to see that.  There are steps to go down to the shore of that side and small stop over to rest.  Very beautiful.  It took 15-20 min walk through the jungle to reach there.  Way to top the hill is extremely dangerous.  So be careful, if you want to climb up.  It was a nice journey for us.  

      Back to beach again by 6:30pm.  We had another set of volleyball match.  It was fantastic.  Volley ball courts are there on the beach.  It's free and anybody can play there.   No restrictions.   It was a full moon night.  We had a great barbecue party on that beach.  I think, all finished around 2am.  Enjoyed much.  At that night, near to one of our huts, tortoise came and laid eggs.  Morning, we saw some marks on the sand.  Some people came and told us, not to touch, not to walk through and watch out for anybody digging there.  It was the place where tortoise laid eggs.  They are the protectors of these kind of species.  Beautiful to see that.  

      After break fast, we started our snorkeling trip around 11am.  It was amazing one; first time experience in my life.  Though I know swimming, but I didn't take a chance to avoid the life jacket.  Because it is sea.  We can't predict.  There was 3 stop over during the snorkeling trip.  First to watch turtles.  Unfortunately, we didn't see anything. Simply jump to water, but nothing found.  Then headed to another place, where we saw corals, fish, and many many beautiful sea species.  It was an amazing experience.  Like, when you see a stranger on your village, how you look at them; the same way, all the fishes were looking at me, when I entered to coral to watch what they are doing.  They looks at me the continue their business.  But their eye was remain on me.   I tried to follow some of the beautiful fishes; they taken to many places and see large heap of fish under the rock, passing by etc.  Fantastic experience.  Spent a lot of time there.  Then we headed to watch sharks.  3rd stoppage; where we all jumped.  I had a luck to watch 4 sharks.  Tried to follow them, gone to many many places with them and saw very beautiful species.  Lovely !!!!!!!  We returned to shore around  2:15pm.  On the way back, we stopped again at the turtle place; but no luck again.  At least we had a very good trip.  Per head, we costs for this snorkeling around RM 35 only.  

     Then we had a quick bath, lunch etc and packed up things to go back.  Last boat from the shore at 4pm.  After that no more service.  So we had to rush to catch the boats.  All 19 in different boats.  On the way back, one of the boat had engine failure and stuck in the middle of the sea.  So, we had to wait for a long time to see our friends back to Kuala Besut.  

      At Kuala Besut, everything will be closed at 5pm, after the last boat departs.  There won't be any shops opened after that.  We had a tea break there and had small shopping.  Then we had to arrange van again to go back to Kuala Terengganu.  2 Van booked; each costs RM200.  Reached around 8pm to Kuala Terengganu bus terminal.  Then we went for dinner as our bus departs at 10pm only.  Back to terminal after the dinner, took the bus had a nice nap.  The smart bus driver put us an offer to drop us at KL Sentral for RM 5 per head.  We had to agree that, as the bus arrives at Hentian Duta terminal around 5am and taxis will charge us extra to take us from there to our house.  On this agreement, this driver drop us at brick fields and we had a very nice journey. 

Hope this info may be useful to those who wish to visit that place.  Check out some photos here.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved