ads

Khamis, 29 Mac 2012

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


Anak Merdeka: Bangunan Tinggi <b>di Gong Kedak</b>

Posted: 06 Nov 2011 11:48 PM PST

Assalamualaikum....


Cuba korang tengok bangunan kat atas tu...Bangunan tu still dalam pembinaan lagi... Ketinggiannya dalam 3 tingkat n kalo dilihat maybe akan lagi tinggi lepas siap nanti... Ape yang jadi persoalannya ialah ianya berhampiran dengan Pangkalan Udara Gong Kedak betul2 bersebelahan dengan pagar Pangkalan...
Ianya juga berhampiran dengan runway Pangkalan... Ape tujuan Bangunan ini dibina?? Sebagai Menara Pemerhati bagi sebarang aktiviti dalam pangkalan ke? Pangkalan Udara Gong Kedak merupakan salah satu Pangkalan STRATEGIK negara yang menempatkan 18 buah pesawat tercanggih milik TUDM... So dari bangunan yang akan dibina nie tak mustahil setiap aktiviti pergerakan udara Pangkalan akan dapat diperhatikan dari bangunan ini.....So TUDM rasanya perlu menyiasat pemilik bangunan ini agar ianya tidak dijadikan bangunan yang merekodkan semua aktiviti pergerakan udara dari pangkalan....

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Weekend at <b>Pulau Kapas</b> (Cotton Island) « Wilkes in Malaysia

Posted: 14 Feb 2012 07:59 AM PST

Pulau Kapas, here we come!

As if the first few days didn't hold enough surprises for us, we found out we were about to be treated to a weekend on Pulau Kapas, off the East Coast of Malaysia, courtesy of our host, Dato' Fawziah!

Before sunrise on Saturday morning, February 4, we joined a caravan of three vans that took us on a six-hour journey to Terengganu on the east coast of Malaysia.  Here we boarded a boat and braved the choppy waters to Pulau Kapas, a beautiful paradise island with calm, sandy beaches and clear waters.

At the jetty waiting for the boat to Pulau Kapas

William, Becky and Tom hang on

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


..Bila ku kata cinta..: Destinasi Cuti <b>di Pulau Perhentian</b> 3

Posted: 23 Mar 2012 11:46 PM PDT

bangun pagi, gosok, cuci muka, terus mandi...hehe... 
memandangkan hari ini hari snorkeling sedunia (lah sangat..), kami bangun dengan rasa eXcited terlebih-lebih.
apa yang penting? isi perut dulu lah.. 
our breakfast yang ala-ala mat salleh lah sangat ni cost us RM37.00 uolls... hehe
takde choice, terpaksalah order..kalau kutahu...awal-awal aku bawak bekal roti sedozen..
kami amik snorkeling trips dengan fauna chalet (jiran flora chalet..)
super eXcited OK? atas boat aje...hehe..


menanti penuh debar....abang yang guide snorkeling trips kitorang tu..muka dia ada ala-ala Yus Jambu...hehe
Point pertama : turtle point
kat sini supposedly kita akan nampak penyu besar. we olls pusing-pusing jugak..tengok-tengok kalau ada penyu yang sudi nak tunjuk muka.. Ada. tapi tak sempat nak terjun. penyu dah blah macam tu aje.. Pemalu betoi penyu sekor ni..
aksi memanggil penyu dengan jayanya..heeheee
Point kedua : fish points
masa kitorang sampai..boat dah sedia ramai. Macam pesta air..masing-masing tengah syok 'skodeng' ikan... Subhanallah..cantik sangat taman laut ni. Sekor-sekor ikan kita nampak..jelas gitu..siap boleh pegang (kalau korang rasa korang terrer nak tangkap guna tangan)
kat sini...gambo tak sempat nak amik. Kamera bateri habis. Hancusss...harapan my hubby yang konon2 nak posing sakan. kami pulak..sempat bawak sebijik kamera je...tepon kami tak teringat nak bawak..DSLR aku yang besar gedabak memang tak rasa nak bawak gi snorkeling..

ni aje yang sempat terakam...sebelum bateri habess..
super duper eXcited hubby...hehe..sempat snap sebelum bateri habis..
aku yang pura-pura seronok..padahal dah kalut semacam..tak bergerak-gerak langsung ! aku phobia pada kedalaman laut Ok?
point ketiga: shark point
point ni tak jauh dari point pertama dan kedua tu. bezanya..kawasan ni lebih dalam.. Takutnyaaaaa....
kan aku ni kategori fobia pada kedalaman laut..so, terjun air tu pon sebab terpaksa. Orang kata dah membayar...takkan tak nak cuba kan?
rezeki kami nak jumpa shark besar2 takde nampaknya. nampak anak-anak shark je...ee..gamat pon ada tau? gemuk-gemuk lembik...
habis je shark point, abang yang ala-ala Yus Jambu tu bawak kami ke Air Berani... Ni kira cam anak sungai kat tepi pantai. airnya sikit je..tapi sejuk dia. Mak ai..macam mandi air dalam peti sejukkkkk... 
tengahari buta aktiviti snorkeling dah sudah... 3,4 jam tu rasa singkat sangat. kalau ikut hati, nak sangat berlama-lamaan kat Fish Point area tu. Pemandangan dasar laut dia terlaluuuu cantik yang sukar nak ku gambarkan dengan kata-kata. Serius...korang kena tengok sendiri. Dan lepas tu korang akan bersetuju dengan konsep konservasi marine park yang sedang giat dipromosikan.  Setakat nak belanja RM5.00 untuk conservation fee tu..small the matter the kacang lah!




klik sini untuk baca lagi :
Destinasi cuti di Pulau Perhentian Besar

Dua mangsa lemas <b>di Pulau Perhentian</b> Besar dikenal pasti |

Posted: 29 Mar 2012 03:39 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]BESUT: Dua lelaki yang dipercayai lemas di perairan Pulau Perhentian Besar petang semalam sudah dikenal pasti iaitu Ahmad Salman Reza Mohd Zali dan rakannya Mohd Nazrolhaniff Sobani, kedua-duanya dari Kuala ...

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Umno Terengganu Rampas Tanah Anak Peneroka? | Addin |

Posted: 28 Mar 2012 08:03 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Tanah Generasi ke-2 Felda yang bertempat di Felda Ketengah Jaya, Mukim Paka kini dirampas oleh agensi KETENGAH sebagai sebuah institusi kerajaan yang ditubuhkan di wilayah Terengganu tengah. Hasrat sebenar ...

Anak Seberang: Geng Tian Chua Mengganas <b>Di</b> Dungun!

Posted: 28 Mar 2012 11:02 PM PDT


Seorang anggota polis wanita berpangkat koperal berdepan detik cemas apabila digigit oleh seorang wanita, dipercayai mengalami gangguan mental, dalam satu pergelutan ketika cuba menahannya dalam satu kejadian 'amuk' dekat Sura Gate, Dungun, semalam.

 Dalam kejadian kira-kira jam 10.45 pagi di Pusat Perniagaan Sura Gate itu, Koperal Norliza Mohd Noor, 35, cuba menahan seorang wanita berkenaan yang cuba bertindak liar di pasar raya berkenaan. Menurut Norliza, ketika dia baru hendak memulakan tugasnya dalam 'Ops Payung' bersama beberapa rakannya termasuk anggota Rela dan Jabatan Pertahanan Awam di hadapan pasar raya tersebut, dia dimaklumkan oleh orang awam bahawa seorang wanita, dipercayai kurang siuman, cuba bertindak liar.

 Norliza, yang bertugas di Balai Polis Dungun, bersama beberapa rakannya kemudian bergegas ke lokasi kejadian dan cuba menahan wanita terbabit. Namun suspek dikatakan bertindak agresif lalu berlaku sedikit pergelutan. "Dalam keadaan kelam-kabut, dia terus menerkam ke arah saya lalu mengigit di bahagian pergelangan tangan kanan. "Seorang rakan saya, anggota Relawati cuba membantu, namun dia turut digigitnya," kata Norliza. Akibat kejadian itu, Norliza yang juga isteri kepada seorang anggota polis di Cawangan Khas Ibu Pejabat Polis Dungun mengalami kecederaan di bahagian lengan manakala rakannya, Nur Rawaidi Razali, 20, cedera ringan.

 Wanita yang berasal dari Felda Ketengah Jaya itu ditahan dan dibawa ke Balai Polis Dungun untuk siasatan lanjut. Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan kejadian berkenaan dan suspek yang difahamkan mempunyai rekod gangguan mental dan pernah menerima rawatan di Hospital Nur Zahirah Kuala Terengganu. Dia kemudian dihantar ke Hospital Dungun untuk pemeriksaan lanjut.


Hangpa ingat kes ni?
Sebijik kan?
Kes dimana Tian Chua telah menghalang tugas polis dengan menggigit tangan polis tersebut di perkarangan Parlimen?
Ini bermakna Tian Chua juga mengalamai gangguan mental pada masa itu!

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


afasz.com: Mood Balik Kampung @ <b>Jerteh</b>, Terengganu

Posted: 07 Mar 2012 04:03 PM PST

Pagi ni aku akan gerak balik kampung halaman, tempat kelahiran aku di Jerteh, Terengganu. Ada kenduri sepupu aku. Aku dah set beberapa auto post entry untuk beberapa hari sepanjang aku di kampung. Nanti dah berkenduri mesti tak sempat nak publish entry. Line internet kat sana pun tak kuat mcm Unifi di umah aku.wakakakaka ~ Semalam aku layan 4 drama sekali ! Unifi memang best ~
Ni la kampung aku. Serba kuning seperti "Cik Emoticon" ku.

Doakan kami selamat pulang ke Jerteh , semoga majlis kenduri sepupu aku berjalan lancar & kami selamat pulang ke Bandar Baru Bangi Ahad ni k.
*Mesti aku tengah tido dalam keta. Aku tido kul6pg tadi.haha! Layan 4 Drama tu~

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Anak Seberang: Geng Tian Chua Mengganas <b>Di Dungun</b>!

Posted: 28 Mar 2012 11:02 PM PDT


Seorang anggota polis wanita berpangkat koperal berdepan detik cemas apabila digigit oleh seorang wanita, dipercayai mengalami gangguan mental, dalam satu pergelutan ketika cuba menahannya dalam satu kejadian 'amuk' dekat Sura Gate, Dungun, semalam.

 Dalam kejadian kira-kira jam 10.45 pagi di Pusat Perniagaan Sura Gate itu, Koperal Norliza Mohd Noor, 35, cuba menahan seorang wanita berkenaan yang cuba bertindak liar di pasar raya berkenaan. Menurut Norliza, ketika dia baru hendak memulakan tugasnya dalam 'Ops Payung' bersama beberapa rakannya termasuk anggota Rela dan Jabatan Pertahanan Awam di hadapan pasar raya tersebut, dia dimaklumkan oleh orang awam bahawa seorang wanita, dipercayai kurang siuman, cuba bertindak liar.

 Norliza, yang bertugas di Balai Polis Dungun, bersama beberapa rakannya kemudian bergegas ke lokasi kejadian dan cuba menahan wanita terbabit. Namun suspek dikatakan bertindak agresif lalu berlaku sedikit pergelutan. "Dalam keadaan kelam-kabut, dia terus menerkam ke arah saya lalu mengigit di bahagian pergelangan tangan kanan. "Seorang rakan saya, anggota Relawati cuba membantu, namun dia turut digigitnya," kata Norliza. Akibat kejadian itu, Norliza yang juga isteri kepada seorang anggota polis di Cawangan Khas Ibu Pejabat Polis Dungun mengalami kecederaan di bahagian lengan manakala rakannya, Nur Rawaidi Razali, 20, cedera ringan.

 Wanita yang berasal dari Felda Ketengah Jaya itu ditahan dan dibawa ke Balai Polis Dungun untuk siasatan lanjut. Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan kejadian berkenaan dan suspek yang difahamkan mempunyai rekod gangguan mental dan pernah menerima rawatan di Hospital Nur Zahirah Kuala Terengganu. Dia kemudian dihantar ke Hospital Dungun untuk pemeriksaan lanjut.


Hangpa ingat kes ni?
Sebijik kan?
Kes dimana Tian Chua telah menghalang tugas polis dengan menggigit tangan polis tersebut di perkarangan Parlimen?
Ini bermakna Tian Chua juga mengalamai gangguan mental pada masa itu!

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Kerajaan <b>Negeri Terengganu</b> - Mac 2012

Posted: 27 Mar 2012 12:49 PM PDT

JAWATAN:
- PEGAWAI TADBIR N41 (KONTRAK)
- PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S41
- PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29
- PENGHULU NP27
- PEMBANTU TADBIR W17 (KEWANGAN)

IKLAN JAWATAN:
http://www.scribd.com/doc/86945174/Jawatan-Kosong-Kerajaan-Negeri-Terengganu-Mac-2012

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Mac 2012

PERMOHONAN hendaklah dibuat secara online di: http://spn.terengganu.gov.my

Tarikh Tutup : 17 April 2012

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


KERENGGA: Ahmad Said Tidak <b>di</b> calun <b>di</b> DUN <b>Kijal</b> PRU13?

Posted: 28 Mar 2012 03:56 AM PDT



Menteri Besat Terengganu Dato' Seri Ahmad Said atau nama manjanya Ahmad Zoo dikatak tidak dicalunkan di Dun Kijal PRU13. Ahmad Said mungkin "disingkir" dari bertanding kerusi DUN. Ramai orang bercakap dalam "kedai kopi dan wartawan kedai kopi Ahmad Said disingkir secara terhormat dari kerusi menteri besar PRU13.
Cakap cakap politik Ahmad said bertanding atau ditawarkan kerusi Parlimen Kemaman PRU13. Apakah salah Ahmad Said semasa menjadi menteri besar Terengganu?. Untuk rekod Ahmad Said menjadi menteri besar Terengganu secara lantikan atau secara rampasan kuasa secara terhormat dari Idris Jusoh.
Jika benar apa yang diwarwarkan disekitar bandar Chukai dan Bandar Kuala Terengganu Ahmad Said hanya menjadi menteri besar hanya satu penggal sahaja.
Namun bagi ahli politik atau sokongan politik bawahan mahukan Ahmad Said terutam kawsan Kemaman dan kawsan Dungun mahu melihat wajah Ahmad Said bertanding di Dun Kijal dan dinobatkan sebagai menteri besar Terengganu pad penggal PRU13 jika BN/UMNO menang dalam PRU13.
Persoalan yang diajukan kepada umum oleh penyokong setia dan kroni Ahmad said 'SANGGUPKAH AHAMD SAID TIDAK DICALUNKAN DI DUN KIJAL DAN TURUN DARI KERUSI MENTERI BESAR TERENGGANU?. KERANA OARNG KENAL AHMAD SAID JENIS SUKA LANGGAR PERATURAN DAN "PONGGOH" ATAU KERAS KEPALA. TIDAK MUNGKIN AHMAD SAID MEMBIARKAN DAN MERELAKAN.
Melainkan Ahmad Said bertanding di Parlimen Kemamn dan dijanjikan kerusi menteri penuh kabinet atau timbalan menteri pusat ( jika BN/UMNO menang PRU13).
Dan dikatakan Datuk Sabery Chik bakal bertanding kerusi DUN Kijal. Mungkin satu permainan politk ala UMNO untuk menjaga kroni masing masing kok.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved