ads

Jumaat, 16 September 2011

13 di seberang takir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di seberang takir - Google Blog Search


Aktiviti <b>di</b> Bulan Ramadhan <b>...</b> - Agihan Zakat DUN <b>Seberang Takir</b>

Posted: 04 Sep 2011 08:49 PM PDT

Posted by admin on September 5th, 2011

Gambar aktiviti/program sekitar bulan Ramadhan 1432H

Majlis Agihan Dana Raya Peringkat DUN Seberang Takir:

You can leave a response, or trackback from your own site.

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


Pusat Meteorologi akan dirasmi | Darul Iman

Posted: 16 Sep 2011 06:53 PM PDT

BESUT 16 Sept. (Utusan Malaysia) – Pejabat Meteorologi Gong Kedak yang baharu, di Kilometer 8, Jalan Kuala Besut dekat sini yang telah beroperasi Januari lalu akan dirasmikan pada 20 September ini.

Upacara perasmian akan disempurnakan oleh Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr. Maximus Johnity Ongkili.

Pengarah Meteorologi negeri, Azmi Daud dalam satu kenyataan berkata, premis baharu itu merupakan sebuah banglo menelan kos RM4.1 juta dan menempatkan 18 kakitangan.

"Sejak kewujudannya pada tahun 2007, Pejabat Meteorologi Gong Kedak mula beroperasi dengan menumpang di bangunan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum dipindahkan ke pejabat milik sendiri di sini," katanya di sini baru-baru ini.

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2011 12:00 AM PDT


Persatuan Belia <b>Felda Jerangau</b>: Pertandingan Memancing Terbuka <b>...</b>

Posted: 27 Apr 2011 01:19 AM PDT

Pada 22 April yang lalu telah berlangsungnya Pertandingan Memancing Terbuka FELDA Jerangau anjuran Persatuan Belia (MBFM) Felda Jerangau bertempat di kolam ikan Pok Kob dengan disertai lebih 70 orang peserta. Peserta yang terlibat adalah daripada kampung-kampung sekitar FELDA Jerangau. Turut mengambil bahagian adalah beliawanis yang bersama-sama memeriahkan acara. Yang lebih membanggakan ada peserta yang membawa anak-anak untuk turut sama beriadah. Pertandingan ini turut dimeriahkan lagi dengan acara meneka biji betik yang menawarkan hadiah sebuah basikal beserta hamper. Ikan terberat yang berjaya dinaikkan seberat 3.5 kg. Penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh YB Dato' Haji Din bin Adam, Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Bukit Besi. Turut sama memeriahkan adalah Pengurus dan Penolong Pengurus FELDA Jerangau serta Pengerusi JKKK FELDA Jerangau 'A'. Acara ini turut disokong oleh Pejabat JKKR FELDA Jerangau, Pejabat Khidmat Masyarakat Dun Bukit Besi, Pejabat Khidmat Masyarakat Parlimen Dungun Serta Ketua UMNO Bahagian. Diharap pada masa yang akan datang Persatuan Belia (MBFM) FELDA Jerangau terus mendapat sokongan daripada semua pihak agar harapan untuk melihat persatuan ini maju akan terus subur.

Galeri Gambar klik disini

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Persatuan Belia <b>Felda Jerangau</b>: Temu Mesra Warga <b>FELDA Jerangau</b> <b>...</b>

Posted: 27 Apr 2011 12:11 AM PDT

PERIHATIN...Pengurus Besar FELDA Wilayah Terengganu bersama Pengurus Rancangan FELDA Jerangau meluangkan masa melawat warga FELDA Jerangau

Pada 2 Mac 2011 yang lalu Pengurus Besar FELDA Wilayah Terengganu Tuan Haji Malib telah meluangkan masa melawat ke beberapa buah rumah warga FELDA Jerangau bersempena Program Temu Mesra Warga FELDA Jerangau Bersama Pengurus Besar FELDA Wilayah Terengganu. Pada sebelah pagi Pengurus Besar bersama-sama Pengurus Rancangan FELDA Jerangau dan kakitangan beserta Jawatankuasa Persatuan Belia (MBFM) FELDA Jerangau telah meluangkan masa untuk bersama-sama warga felda bagi bertanya khabar serta menyampaikan hamper bagi mereka yang mangalami sakit kronik. Pada sebelah petang pula telah diadakan program dialog bagi merungkaikan persoalan yang telah sekian lama berlegar di fikiran warga felda. Program ini telah berlangsung dengan jayanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2011 12:00 AM PDT


Persatuan Belia <b>Felda Jerangau</b>: Majlis Penutup PRAGMA 2011

Posted: 25 Jun 2011 06:03 AM PDT

Gambar Kenangan...Semua peserta dan keluarga angkat bergambar kenangan sebelum berangkat pulang

Setiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan. Begitulah juga dengan peserta Program Anak Angkat dan Khidmat Masyarakat (PRAGMA 2011) dari Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (SESTER) yang berpisah dengan keluarga angkat setelah 3 hari berkampung di Felda Jerangau. Walaupun 3 hari merupakan tempoh yang singkat namun hubungan yang terjalin akan tetap di kenang sebagai satu rantaian pahit manis kehidupan.Majlis penutup telah disempurnakan oleh YB dato' Haji Din bin Adam, ADUN Bukit Besi ini turut dihadiri oleh Penolong Kanan SESTER, En. Jamil bin Sakmim, Timbalan Pengerusi JKKR, En. Ramly bin Ibrahim. Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang murni seperti ini akan terus dapat dijalankan untuk masa-masa yang akan datang

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


biddleemem - <b>Pulau Tioman</b> Beaches

Posted: 23 May 2011 03:19 PM PDT










There are four resorts, which are generally booked by package tours, a mini market and a diving center. Its beaches were depicted in the 1958 movie, South Pacific as Bali Hai. Pulau Tioman (technically this is within the State of Pahang territory) but boats leave from Mersing. Salang Beach used to be the most idyllic of the bays on tioman island, until mass tourism came to play. this beach now has many dive centres and quite a few restaurants around. Besides the nice beach the main attraction is a small waterfall, to which a path leads in. Salang Beach Resort has 58 units of Kampong Style Chalet. There are a few excellent beaches on Tioman, and these curves of golden sand are usually tucked away at the edges of villages or fronting one of the many resorts. Each room has its attached bathroom with cold shower Beaches and Villages in Tioman Melina Beach Resort Pulau Tioman Malaysia, Pulau Tioman: See 29 traveller reviews, 23 candid photos, and great deals for Melina Beach Resort Pulau Tioman Malaysia, ranked #1 of 9 B. Pulau Tioman Pulau Tioman resorts - accommodation and hotels in Pulau Tioman.

Berjaya Tioman Beach, Golf & Spa Resort, Tioman Island, Pahang, Malaysia Here it is still relative peaceful and tranquil. Salang Beach used to be the most idyllic of the bays on tioman island, until mass tourism came to play. this beach now has many dive centres and quite. Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player. Panuba Beach, Pulau Tioman: See 4 reviews, articles, and 6 photos of Panuba Beach, ranked No.2 on TripAdvisor among 3 attractions in Pulau Tioman. It comes to no surprise that Salang is also a popular beach destination for most tourists that come to Pulau Tioman. Tioman Information and Travel Guide for Visitors and Tourists to Malaysia Tioman (Malay: Pulau Tioman) is a small island, 39 km long and 12 km wide, located off the east. Tioman is an island befitting the stars where you get relaxation with miles of secluded palm-fringed beaches, clear turquoise waters, abundant marine life, misty mountains and. Berjaya Tioman Beach, Golf & Spa Resort if you have a laptop, wireless broadband is. Pulau Tioman belongs to the state of Pahang, A lot of people including Malaysians always mistaken that this island belongs to Johor due to the gateway. Tioman Rock Beach Resort Room Rates ~ valid till 31st October 2011.
There are plenty of things to do and see

In the 1970s,
PulauPulau.com provide : cutting granite countertops beat crusaders lyrics world record brook trout conan destroyer torrent veronica chambers husband hotels in clarence new york brio fire engine yeh duniya wale vanilla bean cheesecake bathmaster xtra weather memphis tn package holidays disneyland paris cleaning nicotine stains direct tv guide magazine woodworking workbench plans ,chalet di pulau tioman,pulau tioman malaysia,pulau tioman resort,pulau tioman hotel,pulau kapas,pulau rawa,pulau besar,pulau perhentian livdo511

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


Syazwan Che Deraman: Video <b>Di Batu Rakit</b>.

Posted: 05 Aug 2011 05:30 PM PDT

Assalamualaikum.

The video was taken when we are cruising at 8000feet, our routine was from Pulau Perhentian to Batu Rakit, Kuala Terengganu, at 8000feet, suhu agak rendah and if we follow International Standard Atmosphere Deviation, for every 1000feet, the temperature will drop by 2 degrees, ok, let we do some mathematics, lets say the ground temperature is 30 degree, if we follow ISA deviation, the temperature at 8000feet would be 14 degrees.( 8 x 2 = 16, 30 - 16 = 14 )...aku dapat rasakan door window was so sejuk..

Ok, let me share with you about METAR :

METAR is a format for reporting weather information. A METAR weather report is predominantly used by pilots in fulfillment of a part of a pre-flight weather briefing, and by meteorologists, who use aggregated METAR information to assist in weather forecasting.

METAR for WMKC ( Kota Bharu Airport )

1.  ICAO code for airport.
ICAO is International Civil Aviation Organization, for Kota Bharu airport, the ICAO code is WMKC, untuk semenanjung, pangkalnya mestilah WM..manakala untuk Sabah dan Sarawak, pangkalnya mestilah bermula dengan WB, contohnya WBGG ( Kuching International Airport ).
052100z indiates the time of observation,05 is the date, 5 haribulan,  ( first 2 digit ) dan the time of observation is pukul 2100 UTC ( Universal Time Coordinated )..dan pukul 1 petang waktu Malaysia..im wondering, kenapa awal sangat.
3. Wind Direction and Wind Speed.
21003KT, first 3 digit adalah wind direction, 210 bermakna, the wind is blowing from 210 degrees and the speed is 03 knots, 1 knots equal to 1 nautical mile (nm ) per hour 1nm equals to 1.852 km, so, roughly, the wind speed is about 6 KM/H..tak ada la laju sangat kan?..
visibility is a measure of the distance at which an object or light can be clearly discerned ( dilihat ).9999 bermaksud, the visibility is more than 10km..kiranya ok la ni, the visibility is maximum.
5 and 6. Cloud Reporting.
Cloud coverage is reported by the number of 'oktas' (eighths) of the sky that is occupied by cloud..FEW02. FEW bermaksud 1-2 oktas, 02 bermaksud, the cloud layer is at 2000feet..BKN24..BKN bermaksud 5-7 oktas, more than half the sky is occupied with the cloud at 24,000 feet..
7. Temperature and Dew Point.
26/24, the first 2 digit adalah temperature dan the the second 2 digit is dew point, ok, the temperaure is 26 degrees dan dew point is 24 degrees, dew point adalah suhu untuk humid air to be cooled for water vapour to condense into water..from the dew point, we can know the cloud base.
altimeter setting is QNH 1007..the sea level pressure is 1007hPa and if we set the altimeter with the QNH in the aircraft on the airfield, it will show the airport elevation.

paham tak?..

ok, nanti nak ke pasar.

Happy Reading, have a good day.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Gambar Curi Kerbau 1 Ekor Boleh Masuk Dalam Myvi « Pena <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2011 02:56 AM PDT

POTONG…anggota polis menunjukkan sebahagian badan kerbau curi dalam kereta suspek.

CHUKAI: Sekumpulan empat lelaki yang mencuri kerbau bertindak kejam apabila memenggal kepala haiwan dan bahagian badan lain sebelum menjual dagingnya di sekitar Kemaman.

Kumpulan membabitkan lelaki berusia 20-an terbabit yang dipercayai aktif melakukan kegiatan itu sejak awal Ramadan lalu turut bertindak agresif apabila melakukan kekejaman terhadap haiwan berkenaan sebaik ia ditangkap sebelum memasukkan bahagian badan yang dipotong ke dalam kereta.
Namun, kekejaman kumpulan lelaki yang dipercayai sudah mengaut keuntungan besar hasil daripada kegiatan itu berakhir apabila mereka ditahan selepas gagal melarikan diri ketika kenderaan dinaiki dikejar anggota polis, awal pagi semalam.

Kereta Perodua Myvi dinaiki kumpulan terbabit terserempak kenderaan polis yang menjalankan rondaan cegah jenayah di Kampung Padang Kubu, kira-kira jam 1.30 pagi.
Berikutan curiga dengan kenderaan terbabit yang dipercayai sarat dengan muatan, anggota polis mengarahkan kenderaan itu berhenti, namun ia tidak diendahkan sebelum melarikan diri ke Chukai kira-kira 50 kilometer dari tempat kejadian.
Menyedari kenderaan dinaiki diekori polis, kumpulan terbabit melarikan diri melepasi sempadan Kemaman sebelum memasuki Chendor, Pahang.

Bagaimanapun, usaha menahan kumpulan terbabit gagal menyebabkan anggota polis berkenaan mengekori kenderaan itu sebelum kenderaan terbabit yang kehilangan arah tersadai sebaik tiba di kawasan berpaya berhampiran Sungai Baging, Kuantan, kira-kira 20 kilometer dari Chendor.
Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Abdullah Sani Salat, berkata sebaik tersadai, empat lelaki terbabit cuba melarikan diri sebelum dua daripada mereka ditahan di kawasan berkenaan.

"Pemeriksaan dalam kenderaan itu, kami mendapati beberapa bahagian badan kerbau yang belum dilapah dianggarkan seberat lebih 100 kilogram disembunyikan di tempat duduk belakang dan soal siasat mendapati bahagian badan haiwan berkenaan haiwan yang dicuri di kawasan ladang Ketengah Jaya, di sini," katanya.
Menurutnya, dua lelaki dari Kampung Limbong, Chukai itu disiasat mengikut Seksyen 29(1) Kanun Keseksaan kerana gagal memberi keterangan mengenai barangan dibawa dan dituduh di Mahkamah Majistret Kemaman, di sini, pagi semalam.

mmetro

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


Keluargaku Syurgaku: alhamdulillah..spi jugak kami <b>di jerteh</b>..

Posted: 27 Jun 2011 06:11 PM PDT

yang aku dan fami dah sampai di jerteh ngn selamat
sbnrnya da 2 ari da aku sampai
baru arini ada kesempatan nak menaip entri
rumah yang ditinggalkan ngn cantik aritu
akhirnya jadi tongkang pecah
ni sumer gara2 cik ti dan kengkawan
bau jgn cakap r, macam berpahap
maklumlah dah sebulan lebey ditingglkan
cu bayang klu aku tinggalkan setahun
walawehhhh...nak jejak umah pon aku rasa takot
tinggal nak mop lantai ja lagi
pasni nak tekun pada keje plak
rasanya dah agak lama bertangguh nih
mana taknya, sakit kpala otak..bosan lagi..
bilalah aku nak dapat keje yg betoi2 nih..humm~~
ps: nak ajak suami dan anak gi karnival permainan lah...huhuhu

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Diperlukan Seorang Awek | AyieBlog.Com

Posted: 02 Sep 2011 05:47 AM PDT

Wakakaka, petang tadi aku and the geng lama keluar beraya di kemasik selepas beraya di rumah abang kawasan kemasik, aku and the geng ke mesra mall sambil mengular di mesra mall melihat telatah dan gelagat  manusia, aku lepak punya lepak, kami lepak di burger king sambil perkenakan burgerlah kang hajat nak ke pizza hut tapi ada sorang geng  kempunan nak makan burger king pulak.

Selepas 2 jam lebih aku and the geng lepak, asar pun dah suntuk kami solat jemaah di surau mesra mall, then selepas solat kami on the way ke pantai kemasik dalam on the terserempak dengan sorang mamat, baju yang dia pakai agak pelik, aku kehairanan maka mata tertumpu pada t-shirt tersebut.

Terkejut jugaklah baju yang dia pakai tertera " Diperlukan Seorang Awek " antara ciri-ciri awek yang dicari iaitu :

Terbaiklah ciri-ciri yang dicari, aku suka yang pandai masak, pandai mengemas rumah and pandai menjahit, yang paling penting pandai melayan seperti www.mrs.ayieblog.com, kuakuakua …

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Kejohanan Kuantan Mountain Bike Challenge 2011 <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 01:20 AM PDT

Posted by sempoi gile on September - 14 - 2011

 KUANTAN, 14 Sept (Bernama) — Kejohanan Kuantan Mountain Bike Challenge 2011 anjuran Kelab Polis Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pahang dan Kelab Pemilik Mountain Bike Kuantan pada 25 Sept ini akan disertai 639 pelumba.

Ketua Polis Pahang Datuk Sharifuddin Abd Ghani berkata kejohanan yang julung kalinya diadakan itu dilihat mendapat sambutan yang amat menggalakkan kerana pada mulanya ia hanya dibuka kepada 500 penyertaan sahaja.

"Aktiviti ini diharap dapat dijadikan sebagai acara tahunan yang mampu mengeratkan silaturahim masyarakat dengan polis selain sebagai satu medium untuk menyedarkan masyarakat mengenai kepentingan mengekalkan budaya hidup yang sihat," katanya kepada pemberita di sini Rabu.

Beliau berkata kejohanan itu melibatkan tiga kategori iaitu lelaki terbuka berumur 13 hingga 45 tahun, wanita terbuka untuk mereka berusia 13 tahun ke atas dan veteran yang berumur 46 tahun ke atas.

Katanya jarak kayuhan peserta adalah 35 kilometer, bermula dari Kompleks Logistik Alor Akar di sini ke Semambu menghala ke Jabor dan berpatah semula ke tempat permulaan.

– BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


nizzafazlis: Seminar FISH <b>di KERteh</b> & K TRG

Posted: 09 Jul 2011 07:08 PM PDT






Alhamdulilah syukur ke hadratNYa Seminar yang dirancangkan telah berjaya diadakan di kedua2 tempat. Walaupun kehadiran peserta yang kurang itu tidak mematahkan semangat untuk saya terus berjaya di masa hadapan. Terima Kasih kepada para peserta seminar yang telah hadir dan tahniah kerana telah meluangkan masa untuk lebih maju ke hadapan di saat orang lain meluangkan masa berhibur bersama keluarga.

Tidak lupa juga ucapan jutaan terima kasih kepada mentor saya Prof. Madya Dr Ahmad Rahman Songip kerana sudi juga hadir menjayakan seminar tersebut. Insyaallah pada masa hadapan kehadiran yang lebih ramai lagi.

Kepada orang yang sangat memahami dan orang yang banyak memberikan sokongan ialah Husband saya kerana banyak membantu dalam menjayakan program ini. Insyaallah perjalanan kita dalam proses menjadi bebas kewangan atau financial freedom akan tercapai dalam masa 10 tahun ini.

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


Sebanyak RM337, 360.00 belum dikutip dari Giant <b>Kijal</b>?

Posted: 27 Jul 2011 11:49 PM PDT

KUALA TERENGGANU - Benarkah sebagaimana didakwa oleh beberapa ahli Majlis Perbandaran Kemaman (MPK), pihak berkuasa tempatan itu belum dapat mengutip sewa dari Giant Kijal Mall?

Sehingga bulan Julai 2011, Giant Kijal telah beroperasi selama 8 bulan apAbila mula dibuka pada bulan Disember tahun lalu.

Pada bulan Mei lalu, rakyat Terengganu dikejutkan dengan kemurahan hati Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said yang benar-benar ingin melihat sebuah pasaraya dibina dikampungnya.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ladang, Dato' Tengku Hassan Omar telah mengemukakan soalan bertulis yang meminta kerajaan menjelaskan milik siapakah bangunan yang diduduki oleh Giant di Kijal.

Dato' Tengku Hassan turut bertanya berapa kadar sewa bangunan tersebut dan tempoh sewaannya.

Kerajaan Umno-BN Terengganu dalam menjawab soalan tersebut memberitahu bahawa bangunan yang diduki oleh Giant di Kijal adalah milik Majlis Perbandaran Kemaman.

Kadar sewaan bagi sebulan adalah RM 42, 170 dan temph sewaan wajib adalah 3 tahun tambah 3. (3+3).

Dengan itu, sehingga kini sebanyak RM337, 360.00 sewaan yang telah tertunggak yang tidak dapat dikutip oleh MPK.

Pasaraya Giant menurut persetujuan asal dibawah pemerintahan bekas Menteri Besar Idris Jusoh, sepatutnya beroperasi di Mesra Mall Kertih, sebuah pusat beli belah milik anak syarikat Petronas KLCC (Holdings) Sdn Bhd

Bukan sahaja Ahmad tidak hadir merasmikan Mesra Mall tersebut, malah pasaraya Giant turut disekat oleh Ahmad.

Ahmad mungkin melihat kehadiran Giant di Mesra Mall sebagai suatu daya tarikan kepada orang ramai, yang menjadi saingan kepada hasratnya membangunkan sebuah bandar baru di Kijal.

Pembinaan Bandar baru Kijal yang dibiayai oleh Lembaga Tabung Amanah Warisan (LTAWNT) sehingga Mei lalu telah menelan belanja RM153, 776, 166.00

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved