ads

Isnin, 9 Disember 2013

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


Makhluk berbulu setinggi tiang elektrik pernah dijumpai <b>di Marang</b> <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2013 05:11 PM PDT

Marang-Penemuan kesan tapak kaki bersaiz besar dengan bentuk luar biasa dalam kebun kelapa sawit di kawasan hutan Bukit Mak Ra di Pengkalan Berangan, di sini, menggemparkan penduduk setempat, selain menimbulkan pelbagai andaian.

Wakil penduduk, Mat Adam Mat Amin, 60, mendakwa, beberapa kesan tapak kaki ganjil itu ditemui anak sepupunya di sekitar kawasan kebun kelapa sawit milik keluarga mereka di kawasan hutan berkenaan sejak seminggu lalu.

Katanya, selepas diberitahu mengenainya, dia bersama beberapa penduduk kampung terus ke kebun berkenaan lalu menemui beberapa kesan tapak kaki ganjil.

"Kesan tapak itu seperti tapak kaki manusia gergasi dan mempunyai dua saiz. Tapak kaki bersaiz besar kira-kira 40 sentimeter panjang dan 20 sentimeter lebar manakala yang bersaiz kecil 30 sentimeter panjang dan 15 sentimeter lebar," katanya kepada media.

Mat Adam yang lebih dikenali sebagai Pak Rani berkata, mereka percaya dua saiz tapak kaki berbeza itu adalah milik makhluk hidup berkaki dua yang mempunyai ketinggian dan berat luar biasa berbanding manusia normal.

"Berdasarkan kedalaman tapak kaki berkenaan, makhluk hidup berkaki dua itu mungkin mempunyai berat melebihi 300 kilogram bagi tapak kaki besar, dan berat sekitar 200 kilogram bagi tapak kaki yang kecil," katanya.

Bagaimanapun kata Pak Rani yang diberi tanggungjawab menjaga kebun berkenaan, sehingga kini belum ada penduduk terserempak dengan makhluk ganjil termasuk spesies binatang buas di kawasan hutan tersebut.

Sementara itu, rakannya, Daud Ali, 50, mendakwa, kesan tapak kaki bersaiz besar dengan bentuk seperti kaki manusia sudah ditemui sejak 17 tahun lalu iaitu pada 1996 di kawasan hutan Bukit Temiang dan pada 1997 di Bukit Jejulung.

"Malah ada juga pihak pernah melihat kelibat 'makhluk gergasi' yang dipercayai ada hubung kait dengan penemuan kesan tapak kaki tersebut di jambatan Kampung Bukit Jetit apabila makhluk setinggi tiang api (elektrik) itu melintas jalan," katanya.

Bagi Daud, penemuan kesan tapak kaki tersebut mungkin ada persamaan dengan misteri kewujudan 'big foot' iaitu makhluk yang dikatakan mempunyai bulu di seluruh badannya.

"Namun, sehingga kini masih tiada penemuan sebenar tentang makhluk itu menyebabkan andaian mengenai tapak kaki tersebut adalah tapak kaki 'big foot' terus menjadi misteri," katanya.

Difahamkan, pemburuan untuk membongkar misteri kewujudan 'big foot' juga dilakukan penduduk di kawasan berkenaan diketuai Pak Rani.

Bagi seorang pemuda, Mohd Zullaidi Wahab, 33, penemuan kesan tapak kaki itu menjadi bualan penduduk khususnya golongan muda, namun bagi sesetengah golongan berusia, ia dianggap perkara biasa.

"Ini kerana mereka sering menemui kesan tapak kaki tersebut, namun tidak menghebohkan perkara itu kerana bimbang akan menimbulkan ketakutan kepada penduduk setempat," katanya.

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


MMI : Kejadian BUNUH <b>Di PAKA</b> , Apa Mungkin CURFEW Selepas <b>...</b>

Posted: 13 Aug 2013 02:28 AM PDT

Lagi kejadian bunuh berlaku kali ini melibatkan seorang pemilik Restoran Nasi Kukus di Paka, Dungun, Terengganu.Mangsa di laporkan ditikam bertubi-tubi dengan senjata tajam dan terus rebah meninggal dunia ditempat kejadian.  
Kejadian di laporkan berlaku betul-betul di hadapan Restoran Nasi Kukus kepunyaan mangsa. Kereta Toyota Hilux warna hitam kepunyaan mangsa nombor pendaftaran CCL 5455 telah dilarikan oleh pembunuh. Polis kini sedang giat memburu sipembunuh..Baca Selanjutnya 
Semakin menjadi-jadi nampaknya kejadian bunuh yang berlaku di negara kita.Dalam masa yang sama semua pihak perlu faham dalam keadaan dan situasi sebegini seharusnya kita meletakkan kepercayaan kepada pasukan polis untuk menanganinya.
Namun MMI sendiri tidak dapat nafikan kebanyakkan rakyat sudah pun merasa gelisah dengan kejadian demi kejadian yang berlaku dan ianya memperlihatkan seolah-olah Malaysia tidak mempunyai undang-undang.
Seperkara yang harus kita ingat , para anggota polis sebenarnya sedang giat menjalankan tugas mereka bagi menangani kejadian jenayah cumanya dengan beberapa pindaan dan pemansuhan akta-akta tertentu barangkali memungkinkan kegiatan jenayah ini berlaku.
Dalam beberapa keadaan kita juga harus menerima hakikat faktor politik juga sebenarnya menyumbang kepada apa yang sedang berlaku.Politik yang tidak matang dan berdasarkan keuntungan parti semata-mata sebenarnya menjadi titik tolak kepada kekerapan berlakunya kegiatan jenayah bunuh ini.
Kita harus rasional bahawa kerakusan pembangkang dan kelemahan kerajaan mendepani isu-isu nasional seperti pemansuhan akta-akta tertentu adalah penyumbang terbesar kepada berlakunya kejadian seumpanya.
Untuk itu MMI rasa jangan hanya menuding jari kepada pasukan polis dan kerajaan semata-mata kerana pembangkang juga sebenarnya adalah pencetus kepada apa yang sedang berlaku.
Persoalannya apabila insiden ini di lihat semakin menjadi-jadi di mana suara pembangkang ? Dari pemerhatian MMI suara yang ada hanyalah menyalahkan kerajaan semata-mata sedangkan apa yang sepatutnya berlaku adalah sebaliknya.
Mengapa tidak semua pihak (pembangkang/kerajaan) duduk berbincang bagi mencari jalan menyelesaikan isu yang telah mengakibatkan rakyat semakin gelisah ? Persetankan tentang politik buat sementara waktu kerana yang lebih penting adalah kemakmuran dan keamanan yang selama ini menjadi milik kita semua.
Apa mungkin langkah mengadakan CURFEW adalah jalan terbaik menyelesaikan isu ini ?

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


(10 gambar) amy search &#39;tenangkan fikiran&#39; sertai <b>...</b> - ammboi dot com

Posted: 19 Sep 2013 03:54 PM PDT

Baru-baru ini kita dihangatkan dengan cerita penyanyi rock lagenda, Amy Search dilaporkan telah muflis. Namun isu berkenaan masih belum disahkan lagi dan Amy Search sendiri telah menafikannya dalam laporan sebelum ini. Walaupun dilanda kontroversi berkenaan, Amy Search nampak masih tenang dan terbaru beliau sempat memuat naik gambar dia ke Pulau Redang dipercayai bersama isteri dan anak-anak.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Sepanjang berada di sana, Amy dilihat sering memuat naik foto-fotonya sebelum dan selepas melakukan selaman di samping berkongsi keindahan pemandangan pulau tersebut. Ada yang beranggapan Amy Search ke sana untuk tenangkan fikiran. Ok la tu kan. Harap Amy Search terus tenang. Abaikan segala kontroversi dan terus ceria bersama keluarga.

Jom kita lihat beberapa foto yang di kongsikan Amy Search sepanjang berada di Pulau Redang dibawah:

Gambar Amy Search Di Pulau Redang 2

Gambar Amy Search Di Pulau Redang 1

Gambar Amy Search Di Pulau Redang 4

Kredit foto: Instagram Amy Search via OhBulan

Tags: , , , , , ,

Category: HIBURAN

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


Suami isteri jual air ketum diberkas <b>di Besut</b> - The Borneo Post Online

Posted: 03 Dec 2013 02:50 PM PST

BESUT: Polis menahan sepasang suami isteri dipercayai bersubahat dengan anaknya menjual air ketum di Kampung Lay Out Gerai Muda, dekat Jerteh, di sini, Ahad lepas.

Ketua Polis Daerah Besut, Supt Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, pasangan suami isteri berusia 55 dan 52 tahun itu diberkas dalam serbuan sepasukan pegawai dan anggota Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah, kira-kira jam 8.30 pagi di rumahnya yang turut dijadikan tempat memperoses dan membungkus air ketum.

Menurutnya pasangan itu diberkas ketika berada di ruang tamu rumah mereka dan pemeriksaan lanjut polis menemui satu bungkusan plastik besar yang di dalamnya mengandungi 50 bungkus kecil air, dipercayai air ketum.

"Siasatan ke bahagian belakang rumah suspek pula, turut menemui satu guni lagi daun berwarna hijau seberat 15kg dipercayai daun ketum yang belum diproses", katanya kepada pemberita di sini semalam.

Kamaruddin berkata, polis turut menemui 50 lagi bungkusan kecil air ketum di belakang rumah itu yang menjadikan keselurahan air ketum yang dirampas berjumlah 100 bungkus.

Beliau berkata, siasatan mendapati daun ketum berkenaan dijual dengan harga RM25 sekilogram manakala sebungkus air ketum yang dirampas dijual dengan harga RM2.50 sebungkus.

Katanya, suspek utama yang terbabit memproses daun ketum tersebut adalah anak lelaki pasangan suami isteri berkenaan yang tiada di rumah ketika serbuan dijalankan.

Pasangan tersebut ditahan untuk siasatan lanjut dan kes disiasat di bawah Seksyen 30(3) Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di batu rakit</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2013 03:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di batu rakit</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2013 03:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

My family memories: 1D1N at <b>Batu Rakit</b> Terengganu

Posted: 09 Jun 2013 08:33 PM PDT

Assalamualaikum semua..

Hari ni ahkak dah kerja & anak2 dah mula bersekolah setelah cuti 2 minggu, cukup la tu kan.. dok rumah pun lagi pening kepala mak abah dibuatnya. Walaupun dah besar2 tapi sebenarnya dah besarlah lagi susah kita nak menjaganya. nak suruh buat kerja-kerja rumah skit, mesti nak kena mentioned nama, klau idak tak bergerak la kerja yang disuruh tu, itu ler perangai anak2 perempuan ku semua. Setiap hari nak disuruh..huhuhuhu....okeylah ahkak nak citer pasal percutian ahkak selama 4 hari, itu pun dah last  minit, minggu terakhir persekolahan. Bukan x nak ambil cuti minggu pertama cuti sekolah, tapi sebenarnya percutian kali ni bak kata orang sambil menyelam minum air. Ahkak ke Kuala Terengganu cuti kali ini. Itu pun ada kenduri kahwain anak sepupu side my hubby. Nak sangat menghadiri kenduri kali ni sebab weols pun dah lama tak ke Terengganu tapi yang sebenarnya weols suka perkampongan kat sana, dulu pernah pergi, itu pun dah 5 tahun dulu, teringat-ingat masa pergi dulu, weols kesejukan tidur malam dengan angin ribut tepi pantai.. best sgt2 weols rasa masa tu. Tu yang cakap ngan En. hubby, jom la kita g sana, boleh kite jalan2 sekali. Kunjungan weols ke sana bukanlah weols sefamily jer, tapi disertai dengan 2 SIL family beserta MIL ahkak sekali.

Kat sana weols duduk di Batu Rakit View, terletak dekat sangat dengan rumah sepupu yang buat kerja kawin tu. Best sangat2 chalet kat sini. Nanti ahkak uplioad gambar yer..Ok jom intai-intai

pemandangan waktu pagi di Batu Rakit View
Pantai yang cantik untuk mandi manda
Chalet yg weols booking, boleh 3 family muat
Check-out sudah, terus g rumah kenduri pulak, tu yang memasing berbaju Muslimah..hehehe

majlis jamuan kesyukuran kemenangan barisan <b>...</b> - <b>BATU RAKIT</b> KINI

Posted: 18 Jun 2013 11:36 AM PDT

MAJLIS JAMUAN KESYUKURAN KEMENANGAN BARISAN NASIONAL DUN BATU RAKIT 
BATU RAKIT- Selama dua hari iaitu pada 14 dan 15hb June2013, Majlis Jamuan Kesyukuran bagi meraikan kemenangan Barisan Nasional Dun Batu Rakit telah diadakan disetiap Pusat Daerah Mengundi (PDM). Sebanyak tujuh PDM telah mengadakan majlis tersebut yang turut dihadiri oleh Adun Batu Rakit YB Haji Bazlan Abd Rahman. Beliau turut menyampaikan sijil penghargaan kepada setiap para pertugas jentera PRU ke 13 PDM.

 Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Mengabang Lekar pada 14/6/2013 di Markas Jentera PRU  Cawangan RAKR Mengabang Lekar

  Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Batu Rakit pada 14/6/2013 di Dataran Bestari,Padang Polis
  Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Maras pada 15/6/2013 di Dewan Serbaguna Wakaf Chatur Maras
  Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Padang Kemunting pada 15/6/2013 di Markas Jentera PRU Cawangan Tanjung Kedepan
  Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Bukit Chempaka pada 15/6/2013 di Perkarangan Masjid Lama Kampung Bukit Chempaka
 Majlis Jamuan Kesyukuran PDM Bukit Wan pada 15/6/2013 di Balai Raya Kampung Bukit Nenasi

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


SUEperb MaMa: Tempat-tempat Menarik <b>di Kuala Terengganu</b>

Posted: 03 Dec 2013 11:18 PM PST


Ayah kena buli ngan kakak daina... kul 1 pm nk tengok pantai... muahaha. panas terik weiiii..

Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat pembaca blog SUEperb MaMa.

kali ni sue nk kongsi percutian pendek di kuala Terengganu...

cuti... keje... enjoyyyyyy!!!

ingatkan bertolak ke Kuala Terengganu pagi sabtu... rupa2nya pukul 12 mlm ahad tu baru bertolak... adusssss... asben siapkan keje dari pukul 8am - 10pm.. sampai umah kul 12 terus bertolak ke Terengganu... huhuhu... gilalah penat...

syoknya start musafir waktu  malam ni... anak2 tido dlm kete.. Alhamdulillah.. aman sentosa.. hahaha

celik2 mata dah dpt mainan..
sogokkan di pagi ahad spy xmeragam time ayah nk jumpa client...
Tenangnya angin sepoi2 kat sini..
Alhamdulillah... Indahnya Ciptaan Tuhan..
oleh krn semua muka seposen jea..
drive thru jea.. mkn kat wakaf di masjid..
mcd nya depan masjid tu jea... hahaha..
mandikan anak2 kat masjid..
pastu asben sambung keje...
pukul 3 baru check in hotel...
 kakak dah pengsang... penat mengamuk di kaki lima UMT tu...
ikuti citer seterusnya utk tengok amukkan kedua yea... :)
wahhhh... memang best lah hotel ni...
perghhh... pd sue memang mahal ler...
8thn thn keje outstation... xpernah dpt hotel mcm ni... hahaha
paling mahal dpt pun RM125.. kui3..
sekali asben bawak masuk hotel yg sgt selesa ni...
uiiiiii... Alhamdulillah Ya Allah...
 fuhhh.. toilet yg selesa..
 bilik mandi dan toilet yg berasingan...
 pemandangan swimming pool dr bilik kami...
kami teruskan misi kedua..
Alhamdulillah... dpt jugak merasa goreng2 kat ICT ni...
dah 3 kali plan nk dtg ICT... asyik tak bukak jea kedai...
pastu Tanya salah sorang pembaca blog SUEperbMaMa yg berada di Terengganu.. Hainany!!!..
Hainany bgth.. ICT ni bukak pukul 3...
uhhukkk3... patut lah kitorng dtg selalu tutup...
sbb dtg kul 12pm.. huhuhuhu
kali ni dtg kul 4 pulak...
beratur nk dptkan sepinggan ikan, sotong dan udang...
mula2 sampai... mesti order ABC jagung dulu...
cantik ais cream dok tercotek kan?
mcm ni lah ngupernya bila dah dpt ICT
Ikan Celup Tepung tu... huhuhu
sampai cair ais cream... :(
asben ambik sotong sekor..
sbb sue xleh mkn seafood lg..
ikan 2 ekor dan udang 5 ekor...
nk merasa makanan freshhh...
pastu gunting sendiri... hahaha
rasa seafood kat sini memang fresh...
sbb stok nya sentiasa abis...
InsyaAllah kita takkan terkena ngan seafood busuk lah...
kalu kita pegi ke kedai yg xramai customer...
 tp owner terpaksa beli stok dgn kuantiti yg byk utk dptkan harga murah..
pastu simpan dlm peti ais...
hilang rasa fresh... sedangkan kita ke Terengganu utk merasa makanan seafood yg fresh...
baru lah nikmat berada ditepi pantai...
...............................................
salah satu pemandangan kat Hotel Tabung Haji ni...
dpt tengok dgn jelas Stadium roboh..
Nasik lemak pilihan asben sue
 ini pulak pilihan kakak daina..
 tak sempurna turun ganu kalu tak mkn nasi dagang weiiii...
haaaa... ini pilihan sue.. :)
cofffeeeeeee... I loikeeee...
siap mkn... kuar jln2 tengok pantai...
daina akan tunjuk riaksi yg sgt teruja bila melihat kejadian Tuhan yg indah ni...

 "mama tengok ni...rambut kakak ni.."
"Kakak... Allah jadikan pantai... ini salah satu bukti kekuasaanNYA.."
 siap layan kerenah kakak kat pantai...
kami pun main kolam pulak...
siap sediakan peralatan utk kanak2..

lepak kat lobi.. tunggu ayahnya siap jumpa client...
 adussss... daina dah bosan...
 hadoiiii... kakak guling2 atas lantai pulak...
nak marah pun bknnya dia faham...
nak ayah... nak ayah...nak ayah dukung...
itu jea yg kuar kat mulutnya..
sampai lah tertido dlm keadaan sujud ni..
malu betul anak melalak kat khalayak ramai nih...
 dukung si hanna yg tengah tido..
alih2.. sue biarkan jea... pasrah... hahaha
 sudahi musafir kami dgn selawat... :)
abaikan suara sue yg xberapa merdu tu... wakakaka...
ini shj cara utk sue galakkan anak2 berzikir...
Salam sejahtera dr SUEperb MaMa...

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


Gambar : Kemalangan ngeri <b>di</b> kilometer 121 Jalan <b>Jerangau</b> <b>...</b>

Posted: 02 Dec 2013 07:52 AM PST

Satu kemalangan ngeri telah dilaporkan hari ini sekitar jam 6 petang tadi waktu tempatan di kilometer 121 Jalan Jerangau – Jabur – Kemaman. Kemalangan mengakibatkan sebuah kenderaan pacuan 4 roda Mitsubishi Triton dengan sebuah lori minyak yang membawa muatan Minyak Masak Saji. Kemalangan dilaporkan oleh agensi berita tempatan kepada pihak kami. Mengapa kami katakan ini adalah antara kemalangan paling misteri?? Lihat sahaja kenderaan Triton yang remuk teruk sehingga hilang separuh daripada jasad kenderaan tersebut. Bagaikan kereta Half Cut berada di atas jalan raya ! Begitu sekali kengerian kemalangan ini. Mohon maaf admin tak dapat paparkan gambar mangsa kemalangan kerana ia lebih ngeri daripada yang disangkakan. - SUMBER

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2013 11:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jul 2013 11:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2013 11:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2013 11:57 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

teganuku: Polis - Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 06:50 AM PST

Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Lapan buah kereta tertimbus apabila tebing jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Jalan Air Puteh di kilometer 139 di Kemaman  runtuh, berikutan hujan lebat berterusan di kawasan itu, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt Che Suza Che Hitam berkata, jalan tersebut dibuka kira-kira 5 petang ini dan turut terbabit dalam runtuhan tanah itu ialah sebuah lori dan lima kenderaan jenis sedan.


"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan," katanya.

Dalam kejadian kira-kira 3.30 pagi ini tebing jalan setinggi 12 meter runtuh dan menimbusi jalan sepanjang 50 meter.

Tebing jalan runtuh kira-kira 3.30 pagi ini lalu menghempap kenderaan-kenderaan terbabit yang diletakkan di kawasan berkenaan.

"Kita khuatir kemungkinan ada orang yang tidur di dalam kereta yang tertimbus itu," katanya sebelum ini.

Che Suza berkata  pihaknya menghubungi Jabatan Kerja Raya (JKR) bagi membantu kerja-kerja membersihkan kawasan yang tertimbus menggunakan jentolak.

Katanya kejadian itu berikutan hujan lebat berterusan menyebabkan pergerakan tanah di kawasan itu.

Menurutnya runtuhan itu dipercayai berpunca daripada hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku pergerakan tanah.

RAKYAT MARHAEN: Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 04:07 AM PST

teganuku: Polis - Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 06:50 AM PST

Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Lapan buah kereta tertimbus apabila tebing jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Jalan Air Puteh di kilometer 139 di Kemaman  runtuh, berikutan hujan lebat berterusan di kawasan itu, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt Che Suza Che Hitam berkata, jalan tersebut dibuka kira-kira 5 petang ini dan turut terbabit dalam runtuhan tanah itu ialah sebuah lori dan lima kenderaan jenis sedan.


"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan," katanya.

Dalam kejadian kira-kira 3.30 pagi ini tebing jalan setinggi 12 meter runtuh dan menimbusi jalan sepanjang 50 meter.

Tebing jalan runtuh kira-kira 3.30 pagi ini lalu menghempap kenderaan-kenderaan terbabit yang diletakkan di kawasan berkenaan.

"Kita khuatir kemungkinan ada orang yang tidur di dalam kereta yang tertimbus itu," katanya sebelum ini.

Che Suza berkata  pihaknya menghubungi Jabatan Kerja Raya (JKR) bagi membantu kerja-kerja membersihkan kawasan yang tertimbus menggunakan jentolak.

Katanya kejadian itu berikutan hujan lebat berterusan menyebabkan pergerakan tanah di kawasan itu.

Menurutnya runtuhan itu dipercayai berpunca daripada hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku pergerakan tanah.

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Mangsa banjir <b>di Dungun</b> menurun, Kemaman kekal paling ramai <b>...</b>

Posted: 07 Dec 2013 03:45 PM PST

kemaman banjir
KUALA TERENGGANU, 7 Dis – Jumlah mangsa banjir di pusat pemindahan di Terengganu menurun kepada 22,040 orang malam ini berbanding 22,706 orang pada sebelah petang.

Penurunan angka ini disebabkan 620 orang mangsa di Dungun dibenarkan pulang berikutan air telah surut.

Bagaimanapun jumlah mangsa di Kemaman yang merupakan daerah paling teruk terjejas masih kekal seperti petang tadi iaitu seramai 18,676 orang daripada 4,177 keluarga.

Menurut portal Majlis Keselamatan Negara (MKN), di Marang hanya sebuah kawasan yang terjejas dengan seramai 37 orang daripada 13 keluarga masih ditempatkan di Sekolah Kebangsaan Pasir Putih.

Di Kuala Terengganu, keadaannya masih kekal dengan satu keluarga seramai enam orang masih ditempatkan di Sekolah Kebangsaan Felda Belara.

Di Hulu Terengganu, keadaan yang pulih membolehkan 64 mangsa daripada 17 keluarga yang ditempatkan di Dewan Sivik Batu 24 Bukit Tok Bat dibenarkan pulang lewat petang tadi. – BERNAMA

Banjir <b>di Dungun</b> beransur pulih, Kemaman meningkat

Posted: 08 Dec 2013 09:16 PM PST

KUALA TERENGGANU:  Jumlah mangsa banjir di Terengganu menurun kepada 22,617 malam tadi berbanding 23,102 orang petang semalam.

Menurut portal Majlis Keselamatan Negara (MSN) di Kemaman mangsa banjir meningkat kepada 19,869 orang (4,901 keluarga) malam tadi berbanding 19,287 orang (4,723 keluarga) petang semalam.

Bagaimanapun, keadaan banjir di Dungun semakin pulih dan ramai mangsa yang berada di pusat pemindahan telah dibenarkan pulang semalam

Sehingga pukul 9 malam tadi, angka mangsa perpindahan di daerah berkenaan adalah seramai 2,719 orang (672 keluarga) berbanding 3,754 orang (936 keluarga) petang semalam.

Di Kuala Terengganu, mangsa masih kekal 6 orang (satu keluarga) dan daerah Marang 23 orang (8 keluarga).

Sementara, di Hulu Terengganu keadaan banjir semakin pulih apabila 19 orang mangsa (4 keluarga) di Dewan Sivik Batu 24 Bukit Tok Bat dibenarkan pulang ke rumah masing-masing.

Dalam pada itu, Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) negeri melaporkan paras air di kebanyakan sungai utama di Terengganu berada di bawah paras bahaya malam tadi. - Bernama

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 03:04 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2013 03:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SANTAI <b>DI</b> PADANG GOLF.....AWANA <b>KIJAL</b>... - SeKaDaR <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2013 07:00 PM PDT

baru ni gi bersantai kat awana kijal..
hahahha..meeting lah sangat kan..
tengah syok menghayati keindahan...
'ta..bile nak masuk keje'..
'in shaa allah...bulan depan bos...'
tengah berkira2 ni nak ambik port mana..
main yang 50 lubang je lah..
jangan main lubang hidung sudah lah..
standby dengan bola golf..
ambik feel nak pegang kayu golf...
kita lupalah  kayu golf kita dah patah lah....
xpe lah posing je kat padang golf...

Design Bilik - Deluxe Suite <b>di</b> Awana <b>Kijal</b>, Terengganu - Embracing <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2013 08:18 PM PDT

Akhir bulan Julai lepas saya kena ke offshore sbb tiba2 ada kerja, dan terpaksa menginap di Awana Kijal sebelum bertolak esok pagi. Sebab last minute, hanya ada bilik Deluxe Suite, harga corporate rate ialah RM 550 including sahur (bln puasa time tu). Selalunya bilik yg kami dapat harga dalam RM 250 je.

Besarnya bilik dia, ada dua adjoining rooms.. Bosan duduk sorang2! Teringat masa kami dapat free bilik kat Palace of Golden Horses, konsep bilik nya macam ni jugak.

Jom tengok konsep bilik dia..



Nampsk macam furnishing lama, terutamanya langsir dia.. Tak suka langsir style berat camni tapi hotel takpe la..

Headboard katil style tak minat jugak .. :P



Ni adalah bilik yang lagi satu. Ada sofa, tv (ada dua tv, satu lg dalam bilik tidur), ada meja makan dan bilik air. Memang boleh jadi tempat tidur jugak sini kann..
Saya suka mirror belakang sofa tu.. Perasan tak ada full length mirror belakang sofa tu.. :)

Bahagian tv.



Ni toilet dalam bilik ruang tamu tu. Kecik dan susah sket nak ambil gmbr.


Yang ni pulak bilik air dalam bedroom. Macam biasa kemasan dia mmg style Awana Kijal. Sink besar granite style camni menjadi idaman utk bilik air nanti...hmmmm...

Ada cermin kaca to separate toilet dgn bilik air lain. Mungkin taknak basah kot. Cakap pasal basah, byk kali dah cakap dgn Hubby, I want a dry toilet.. Kena usahakan dan mungkin idea partition di toilet bowl dan bina shower box will help to create a dry toilet. Berangan je la dulu kan.

Sink. Haritu di expo Perfect Livin kami tengok banyak design tap, contohnya design tap dari brand Grohe and kebanyakannya ada valve yang let us choose air panas atau sejuk. To me that's overkill, i.e. tak perlu pun beli design camtu, kita bukan guna air panas. Tap2 dia cantik2 tapi mostly macam tu.

Tu sahaja laporan hotel yang pernah dan selalu dilawati iaitu Awana Kijal.



If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved