ads

Jumaat, 19 April 2013

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


BN guna strategi &#39;lima lawan satu&#39; gempur Abdul Hadi <b>di Marang</b> <b>...</b>

Posted: 17 Apr 2013 12:19 AM PDT

Datuk Yahya Khatib Mohamad

Datuk Yahya Khatib Mohamad

Barisan Nasional (BN) akan menggempur kubu kuat Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Marang dengan strategi 'lima lawan satu'  bagi menguasai kerusi parlimennya dan empat kerusi dewan undangan negeri (Dun) di situ.

Ketua Umno Bahagian Marang Datuk Yahya Khatib Mohamad yang juga calon BN untuk kerusi parlimen itu, berkata menerusi strategi berkenaan, fokus utama ialah menyingkirkan sokongan terhadap Abdul Hadi di kerusi Parlimen Marang dan juga Dun Rhu Rendang.

"Kami semua akan bersatu menentang Abdul Hadi. Kami bukan sahaja mahu memastikan kemenangan di kerusi masing-masing tetapi juga berusaha mengetepikan pengaruh Abdul Hadi," katanya kepada Bernama di sini semalam.

Kerusi Parlimen Marang dan Dun Rhu Redang dianggap 'kerusi keramat' Abdul Hadi. Beliau mula bertanding di kerusi parlimen itu pada 1978 namun kalah dan cubaan keduanya pada 1986 juga gagal. Nasib Abdul Hadi berubah pada 1990 dan beliau menguasai kerusi itu sehingga 2004 apabila dikalahkan Datuk Abdul Rahman Bakar sebelum menang semula pada 2008.

Kerusi Dun Rhu Rendang pula dikuasainya sejak pilihan raya umum 1986 sehingga sekarang. Selain Rhu Rendang, tiga lagi DUN di kawasan parlimen itu ialah Bukit Payung, Alur Limbat dan Pengkalan Berangan. Pada pilihan raya umum 2008, BN menang di Dun Pengkalan Berangan menerusi Yahya dan Alor Limbat (Alias Abdullah).

Kali ini BN mengekalkan Alias di Dun Alur Limbat dan meletakkan dua muka baharu iaitu Nik Dir Nik Wan Ku  di Dun Rhu Rendang dan Abdul Latif Awang (Pengkalan Berangan), manakala Dun Bukit Payung akan ditandingi semula calon pada 2008, Zaidi Muda yang kalah dengan perbezaan 115 undi.

Mengulas lanjut, Yahya berkata pemilihan calon BN terbabit adalah berdasarkan kehendak masyarakat setempat yang mahukan pemimpin mesra rakyat, mudah didekati dan dihubungi selain bersungguh-sungguh mahu membawa pembangunan di Marang.

Sementara itu, calon BN di Bukit Payung, Zaidi berkata sokongan rakyat di kawasan Parlimen Marang sukar hendak dibaca dan sentiasa berubah mengikut keadaan.

"Kalau tengok keadaan sekarang, ceramah Pas di Bukit Payung kurang dapat sambutan dan kita yakin jika ini berterusan Bukit Payung kembali ke tangan BN," katanya. – Bernama

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Bermain Air <b>di Pulau Redang</b> - Kina&#39;s Zone

Posted: 12 Apr 2013 09:17 PM PDT

Masuk bilik kejap aje, sbb perut masing-masing dah lapar sangat.  Jadi cepat-cepat pegi makan.  Jam 2.30 pm ada snorkelling trip kami yang pertama.  Nak kena tukar ke baju mandi pulak.  Dahle kami ni bawak 3 toyol kecik.  Jadi everything kena extra effort & takes time sikit.  Nak tunggu diorang makan aje dah satu hal.  Lom lagi kang sorang nak wee wee, sorang nak ukk.. hehehe.. macam-macam kan.  Adatle bawak budak-budak.  Janji jangan buat perangai sudah.. yang tu saya takleh tolerate.  
Lepas makan balik bilik istirehat kejap & bersedia menunggu bot.  Nak pergi snorkelling, kena sewa life jacket RM10 & mask pun RM10 each.  Yang saya sukanya, jacket & mask ni kita akan pegang sepanjang 3 hari ni.  Time check-out nanti baru pulangkan.  Jadi kita boleh guna la anytime pon... memang berbaloi sbb kalau di Pulau Perhentian dulu sekali nak guna kena pegi sewa.. :(.


Jam 2.30pm bot pun sampai.  Naik bot nelayan rupanya, ramai jugaklah disumbatnya dalam tu.  Bot plak takleh rapat ke pantai, jadi kena redah air sampai paras dada (leher saya) la jugak.  Si Mayesha yang paling syok sbb boleh redah air.  Tapi kena hati-hati sikitle sbb dia takde life jacket sbb kecik sangat.  Sayangnya saya langsung takde ambik gambar time snorkeling sbb hp semua kami tinggal sbb takut basah atau tertinggal time sibuk bermain air nanti. Gambar yang ada ni pon sumbangan adik, dia sewa underwater digital camera dari resort sebelah.  Ratenya RM30 untuk 40keping, RM40 untuk 80 keping.
Site snorkeling kami ni agak cantik.  Coralnya juga banyak.  Rupanya hampir setanding dengan di Pulau Perhentian.  Cumanya saya rasa coral di Pulau Perhentian lebih pelbagai & banyak ikan.  Tapi unfair untuk saya bandingkan kerana pengalaman di Perhentian adalah 12 tahun lepas, mungkin banyak yang sudah berubah.  Apapun saya amat menikmati snorkeling trip kami ni.  Tiapkali turun dalam air, memang terasa ketenangan yang amat sangat.  Pendek kata saya ni boleh snorkeling berjam-jam tanpa henti.  Tapi takleh lupa diri sbb taule, turn suami pula lepas ni.  Kalau dua-dua turun, kang anak-anak pun terjun skali kang... hehehe
Tiha & Ieqa tak pandai nak snorkeling pun.  Bagi peluang diorang main atas air je le.  Misha pun duduk aje dalam bot tengok orang main air.. hehehe..
Sejam lebih kami berlabuh kat situ.  Masanya untuk pulang ke resort.  Rasa tak puas toksah cakaplah, tapi dapat bergilir snorkeling sorang 1/2jam pun jadilah.. lepas gian.. hehehe...  Mula-mula start snorkeling tu termengah-mengah juga.  Kejap-kejap bukak mask, keluarkan air dari hidung.  Tapi once dah get used, mmg takde masalah.  By rite air tu takkan masuk ke hidung pun.  Kalau time diving lagi le,  kena keluarkan air dari mask dalam air. Tapi sebab dah lama kan, perasaan panik tu akan ada.  Bila dah confident & ingat balik training masa diving,  rasa rileks aje.  Memang boleh lost in time tau...

Balik kat resort, dah disediakan minum petang.  Ada cucur, sos & bubur kacang.  Cukuplah untuk menjamu orang yang kelaparan selepas berendam..  Masing-masing makan mcm tak ingat dunia.  Si Misha pun kemain syok sbb Mama bagi dia cucur.  Mama dah slowly keluarkan dia dari diet baby since dia pon dah nak masuk setahun (lagi seminggu aje).  Cuma tak bagi dia makan, makanan ringan, yang too salty or too sweet aje.


Then everybody balik ke bilik & istirehat kejap.  Pepetang sikit, turun air lagi!!!  Main air depan resort plak. Pantai kat depan resort ni bukan main menggoda jugak.  Pasirnya halus, macam tepung & gebu sungguh dipijak. Airnya memang jernih sangat-sangat.  Coral fish pon ada walaupun coralnya tak banyak & secantik snorkeling site.  Kalau di Pulau Perhentian dulu, coral di depan resort pun dah cukup banyak.  Memang jenuh snorkeling kat depan tu je...

Kami sekeluarga main sampai ke maghrib.  Tak pernah saya rasa enjoy macam ni dapat main laut.  Saya ni bukan suka sangat main laut sbb tak suka dengan air masin.  Biasa kalau ke pantai saya suka menikmati keindahan, tiupan angin & berkelah aje.  Tapi berbeza betul dengan percutian kali ni.  Syoknya lebih dari bermain air di swimming pool.

Adik saya plak sibuk mintak saya ajar dia swimming & snorkeling, jadi saya guide le lebih kurang mcm mana.  Bukan main suka dia & mula berani ke tempat dalam untuk snorkeling.  Tiha pun semakin berani, selamba aje berenang ke tempat dalam.  Awal-awal tu saya berenang & carry mereka ke tengah, bila dah confident saya lepaskan Tiha & biar dia ikut ke mana saya pergi.  Ieqa aje yg jadi baby monkey sebab tetap nak bergayut dgn Mama... hehehe..

Sebelah malam saya ajak suami & anak-anak berjalan menyusuri sebelah kanan resort.  Waktu tiba tengahari tadi boleh nampak banyak sekali deretan resort di sebelah sana.  Kalau di luaran, resort kami le paling usang sekali.. :P... tapi kami dimaklumkan inilah satu-satunya resort milik bumiputera muslim.  Jadi soal makan minum takde la bimbang status halalnya.

Di sebelah resort kami ada sebuah resort yg terkenal dengan bar pantainya.  Agak merimaskan tengok pengunjung yang berhibur sambil minum & menari.  Siap ada DJ & nyanyian live.  Bagi saya yang sukakan ketenangan & nature ni, pemandangan begini amat menyakitkan mata.  Kemudian banyak lagi le resort-resort lain.  Kebanyakannya memang menyediakan ruang hiburan untuk minum-minum (pastinya alkohol).  Kami membuat pilihan yang bijak dengan menginap di Redang Lagoon kerana bebas dari semua ni.

Rupanya ada satu aje resort di sini.  Tapi tidak begitu menarik kerana di kelilingi batu-batu.  Pastinya kat sini juga pengunjung duduk lepak-lepak sambil minum.  Boleh terbau arak lagi.. :(.  Dah siap pusing terus kami patah balik.. nothing to see... apatah lagi saya tak tahan dengan bau arak.  Memang akan start rasa mual..
Itu ajelah aktiviti kami malam tu.  Saja nak bawa anak-anak jalan-jalan.  Lepas tu kami ajak diorang balik & rest.  Memang semua keletihan yang amat sbb kurang tido & rehat.  Nyenyak sungguh mereka-mereka ni tido.. heheheh...

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


KAPAL SELAM KD ALTANTUYA SUDAH BERLABUH <b>DI KUALA</b> <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2013 06:24 PM PDT


AWAS!!!!! Kapal selam KD Altantuya sudah berlabuh di Kuala Terengganu bagi membantu kemenangan PAS/PR merampas Terengganu dari kerajaan zalim rasuah UMNO/BN.

Kapal selam KD Altantuya ini kini berada di Kg Nibong, Kuala Terengganu.

Cukup kreatif anak-anak muda kita sampai boleh membina satu kapal selam Altantuya berlambang logo PAS.

ANAK-ANAK MUDA HEBAT!!!....INS'YALLAH TERENGGANU AKAN KITA DAPAT.

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 06 Apr 2013 01:45 AM PDT


<b>felda jerangau</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 22 Mar 2013 01:21 AM PDT


<b>felda jerangau</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 10 Sep 2012 12:00 AM PDT


FRIENDLY MATCH : SERI BERANG (1) , <b>FELDA</b> <b>...</b> - SK Seri Berang

Posted: 10 Sep 2012 06:39 PM PDT

DUNGUN (10 September 2012) : Pasukan Tunas Kluster Bola Sepak SK Seri Berang mencatat kemenangan 2-1 ke atas SK Felda Jerangau, di sini semalam dalam siri Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Sekolah Rendah. Manakala Pasukan Pelapis tewas 1-5 kepada pasukan tuan rumah.Kedua-dua perlawanan dilangsungkan di Padang Bola Sepak SK Felda Jerangau.

Mengulas keputusan perlawanan berkenaan, Cg. Shahidan Kasim yang bertindak sebagai pengurus pasukan berkata, benteng pertahanan Pasukan Tunas SK Seri Berang  dilihat tidak berfungsi dengan sebaik mungkin  ketika di separuh masa yang pertama. Namun mereka bangkit pada separuh masa kedua dengan meledakkan dua gol selain menggandakan pertahanan daripada diasak oleh jentera lawan. Di perlawanan yang membabitkan Pasukan Pelapis pula, Shahidan tidak menolak faktor kekuatan pasukan tuan rumah khususnya para pemain pertahanan mereka yang dilihat berjaya mematahkan serangan dan percubaan menarik Pasukan Pelapis Bola Sepak SK Seri Berang. 

Pada minggu lepas, kedua-dua pasukan bola sepak Tunas dan Pelapis SK Seri Berang mencatatkan kemenangan bergaya ke atas SK Felda Jerangau Barat dengan keputusan 6-1 (Tunas) dan 3-0 (Pelapis).

Pasukan Bola Sepak Kluster SK Seri Berang sedang melengkapkan takwim program kluster bola sepak sekolah rendah dalam beberapa siri perlawanan persahabatan dengan pasukan terpilih dalam dan luar daerah ini.

Semoga pasukan SK Seri Berang meningkat dalam pencapaian dari masa ke semasa.

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2013 09:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2013 09:52 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

homestay <b>di wakaf tapai</b> dan ajil - Homestay wakaf Tapai dan Ajil

Posted: 15 Dec 2012 08:35 AM PST

[unable to retrieve full-text content]homestay di wakaf tapai dan ajil. HOMESTAY TAMAN TAPAI INDAH ( WAKAF TAPAI DAN AJIL). Untuk penginapan murah dan selesa di Terengganu - sekitar Ajil dan Wakaf Tapai. RM 120.00 untuk 1 malam. RM 110.00 ...

Bila Si Ayam Berkokok: FRAM <b>Wakaf Tapai</b> Terengganu

Posted: 15 Dec 2012 09:44 AM PST

dalam masa 4 jam perjalanan dari USM
aku berkelana ke negeri orang
huhu pergi ke Akademi Bomba dan Penyelamat
disebabkan jadual kiteorang yang berubah
jadi first2 kiteorang pergi ke lab dulu belajar buat analisis
tapi cam da tau je sebab da penah belajar sebelum ni
kiteorang semua pergi kat JBPM yang betul2 kat sebelah pasar payang tu
masa sampai situ berbulu mata tgk durian berlambak gilaaa!
D24 Musang king semua ada
tapi disebabkan kiteorang nak praktikal 
bajet cam hampa la tak dpat pergi
tapi last2 dapat gak jejak kaki ke sana
siap Dr Fahmi belanja makan durian lagi uollsss
da puas berdurian dan cari hadiah utk dia
gerak terus ke Wakaf Tapai
mmg rushing giler sebab since jadual dah berubah
kiteorang tak dapat di sambut dgn sebetulnya
tapi takpe kiteorang sume steady jek
dari dengar lecture, sampai lah ke siasat tempat kebakaran
tup tup dah 4 hari kat sana
mmg penat dan gembira tu semua ada
malas nak cerita, sebab byk sangat perasaan nye
huhu yang penting aku da rasa pergi bomba
ini menandakan aku da nak abes tahun tiga

Anak tak kenang jasa, sanggup pukul OKU dengan kerusi | The <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 01:22 AM PDT


OKU kena pukul oleh anakMARANG  -  Seperti dirasuk, seorang anak berusia 20an, sanggup membelasah bapa sendiri dengan kerusi tanpa belas kasihan di hadapan ibunya.

Kejadian berlaku selepas kedua orang tuanya itu tidak memberi wang seperti dimintanya.

Akibat kejadian itu, Sulong Yaacob, 72, menerima 12 jahitan pada dua jari tangan kanan, selain lebam di bawah mata dan menerima rawatan di Klinik Kesihatan Wakaf Tapai, di sini kelmarin.

Sebelum kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa yang juga OKU kerana tangan kirinya cacat, bertengkar dengan anak lelakinya apabila si anak mendesak sambil memarahi isterinya, Fatimah Yusof ketika meminta wang.

Bagaimanapun, isteri mangsa, seorang tukang sapu di sebuah pusat kemahiran di Wakaf Tapai itu gagal memenuhi permintaan anak lelakinya, walaupun wang diminta hanya beberapa ringgit sahaja tidak mempunyai wang.

Sulong yang tinggal di Lubuk Bayas, Pengkalan Berangan berkata, anak lelakinya itu kemudiannya naik berang, dan secara tiba-tiba mengangkat kerusi kayu lalu mencederakannya sebelum keluar dari rumah serta menyembunyikan diri di kampung itu.

"Macam mana isteri pak cik nak beri dia pitih (wang), mana kami nak dapatkan pitih setiap hari, nak guna untuk tujuan salah pula. Pak cik lama dah tak kerja, isteri pula hanya tukang sapu.

"Gaji isteri hanya RM400 sebulan. Pak cik pula hanya dapat bantuan bulanan JKM sebanyak RM200 sebulan. Jumlah RM600 itu hanya cukup buat beli barang dapur saja," katanya.

Lebih menyedihkan warga emas itu, anak lelakinya kerap bertindak kasar terhadap dia dan isterinya, menyebabkan isterinya tidak tahan dan mengambil keputusan membuat laporan polis agar kejadian itu tidak berulang.

"Hanya dia yang berperangai seperti itu. Pak cik rasa, dia sanggup pukul bapa sendiri kerana terdesak mendapatkan barang salah," katanya yang telah berkahwin sebanyak 11 kali, dan mempunyai 10 anak.

Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika dihubungi Sinar Harian semalam, mengesahkan menerima laporan itu dan berkata, suspek kini sedang diburu. Kes disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan.  -  SH


13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Kupasan.net » UMNO/BN Terengganu Gadai Tanah Warisan 15.0 <b>...</b>

Posted: 26 Mar 2013 08:17 AM PDT

KEMAMAN – Pengarah Majlis Tindakan DUN (MTD) PAS Kemasik, Ustaz Alias Abdul Hamid mempersoalkan kredibiliti kerajaan UMNO/BN Terengganu yang gagal mempertahankan tanah milik Kerajaan Negeri sehingga tergadai ke tangan orang lain.

Beliau menyatakan kekesalannya terhadap sikap dan pertanggungjawapan Ahmad Said selaku Menteri Besar di majlis penerangan yang dianjurkan oleh Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu di Dataran Mak Chili, Kemaman malam semalam.

'Saya difahamkan ada sebidang tanah di Mukim Kerteh, berhampiran dengan Lapangan Terbang Kerteh seluas 15.0 hektar milik Lembaga Amanah Warisan Negeri Terengganu telah dilelong oleh sebuah institusi kewangan dan pembida yang berjaya membelinya ialah seorang Tionghua dari Pulau Pinang', terang Ustaz Alias Abdul Hamid.

'Inilah dia wajah sebenar pemimpin UMNO yang masuk keluar kampong berkata pejuang Agama, Bangsa dan Negara, tanah milik rakyat sendiri tergadai di depan mata kita dalam sekelip mata', ulasnya lagi.
Majlis penerangan isu – isu semasa tersebut dihadiri oleh Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS dan semua kepimpinan PAS Kawasan Kemaman.

Beliau yang merupakan Setiausaha PAS Kawasan Kemaman memaklumkan tanah 15.0 hektar tersebut telah digadai kepada sebuah bank pada 1997 untuk dibangunkan satu projek yang dikenali sebagai Bandar Baru Kerteh Jaya yang mengandungi 432 lot rumah bercampur.

'Akibat kegagalan kerajaan UMNO/BN membayar pimjaman, bank telah melelong tanah tersebut melalui satu lelongan awam yang diadakan pada 18hb Julai 2012 lepas dan bermula dari tarikh itulah sebidang tanah orang Melayu seluas 15.0 hektar bertukar milik dan tergadai', terangnya lagi.

Ustaz Alias menyeru seluruh masyarakat menumbangkan UMNO/BN di Terengganu yang tidak boleh diharap menjaga kepentingan orang Melayu.
Beliau turut melahirkan rasa kesal dengan sikap sambil lewa kerajaan UMNO/BN dalam mempertahankan tanah di Mukim Kerteh tersebut dan rakyat sepatutnya sedar dan insaf dengan peristiwa malang tersebut.

Sumber

13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Benarkan Calon PAS Bertanding <b>di Bukit Besi</b>, Bandar dan <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2013 01:36 AM PDT

Wartawan Buletin http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita18/wakil%20tiga%20dun.jpgKUALA TERENGGANU - Tiga pemimpin mewakili ahli dan penyokong PAS dari tiga kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) menyuarakan hasrat, mendesak supaya pemimpin PAS negeri Terengganu dan pemimpin PAS Pusat membenarkan calon-calon PAS bertanding di kawasan terbabit.

Ahli Jawatankuasa Majlis Tindakan DUN (MTD) Bukit Besi Naraza Muda, Pengerusi MTD Bandar Ustaz Ahmad Shah Muhammad dan Bendahari MTD Seberang Takir menegaskan, ahli-ahli dan penyokong PAS menolak calon-calon dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang bersifat 'bidan terjun' kerana tiada gerak kerja dan hubungan dengan jentera PAS.

"Kami yang mewakili Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Dun Bukit Besi, Dun Seberang Takir dan Dun Bandar dengan ini mendesak supaya PAS Pusat dan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu membenarkan calon-calon dari PAS bertanding di kerusi-kerusi N.23 Bukit Besi, N.11 Seberang Takir dan N.14 Bandar.

"Kami menolak calon-calon dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang bersifat 'bidan terjun' kerana tiada gerak kerja dan hubungan dengan jentera PAS yang telah bertapak lama di Dun-Dun tersebut,"ujar ereka dalam satu sidang media yangg diadakan di pejabat PAS, di Jalan Sultan Omar dekat sini, semalam, Selasa 17 April.

[Gambar dari kanan; Ustaz Ahmad Shah, Naraza Muda dan Nordin Mahmud] [Lihat Video]

Namun begitu, mereka menolak ia adalah suatu tindakan yang bersifat menentang keputusan yang telah diambil, memandangkan belum ada keputusan rasmi pengumuman rasmi dari kepimpinan PAS berkenaan kedudukan DUN-DUN terbabit.

Mereka juga menolak tanggapan, desakan mereka itu akan menimbulkan 'pergeseran' dengan PKR, kerana menurut mereka, sebagai ahli PAS yang menjadi salah satu parti dalam Pakatan Rakyat, mereka berhak memberikan pandangan untuk dinilai oleh pimpinan.

"Ini hak kami sebagai pengundi........di DUN masing-masing itu kita boleh (suarakan), semangat demokrasi dalam PAS membenarkan kita ahli-ahli melontarkan sebarang pendapat, tidak timbul soal bercanggah (dalam Pakatan Rakyat),

"kalau kami engkar selepas keputusan rasmi pengumuman calon dibuat, itu (baru boleh dikatakan sebagai) kami engkar dan kami membuat keputusan yang becanggah,"jelas Naraza.

Beliau berkata, tidak ada niat untuk menimbulkan perbalahan dengan PKR, tetapi pemimpin perlu menerima realiti yang berlaku setempat dan berharap pemimpin PAS dan Pakatan Rakyat menerima desakan tersebut.

Sementara itu, Nordin Mahmud yang mewakili DUN Seberang Takir berkata, hakikat sebenarnya tidak ada satu pun ranting PKR dalam DUN tersebut.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved