ads

Selasa, 19 Julai 2011

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


My Life: menggila <b>di Marang</b> Village

Posted: 01 Jul 2011 02:21 AM PDT

annyeonghaseyo all...bse tyme org solat jmaat cmni ah dpt pluang nk gne pc...hoho...nk gne laptop keyboard lak rsk..adoii...ary ni juz nk ctr sal menggila di marang village..hoho..tyme tu skolh tmpat my mom ngajar tu ad buat kem kt sne tuk bdk2 drjh 6 ni...adk aq pn drjh 6 jgk kn...so,ma aq ajk la diorg p sne ary tu...aq sje je nk ikt...kalu xikt mmg sorg2 aq nti kn...so aq ikt rr...wlaupn ltih + xckp tdo ary tu trpkse g jgk laa...bez jgk rr p sne...bkn bez pe pn...duk buat snapshoot lak kt sne ngn kak aq..haha...xkre tmpat...asyik posing je kijenye...mse cg2/kwn2 ma aq tu la kn tgh mkn..aq p snap pic diorg..jd photographer lak..haha...then mse diorg wt mjlis pnutupan tu..aq,kak aq n adk2 aq juz duk kt cafe je...aish,tnpe2 disangke2 ma aq kol ckp cg nk suh ambk gmbr laa plk...jd photographer xbrbyr lakk...haha..tp xper..enjoy gak laa...bkn snang uh nk jd photographer...huhu...

ni pic bdk2 kem tu n cg2















thankz coz read my entry...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


18 Sukhoi <b>Di Gong Kedak</b>, Tidak Pernah Terbang Sekaligus

Posted: 27 Jul 2010 09:44 AM PDT

http://buletinonline.net/images/stories/berita30/Su30MKK_M5205_thumb.jpgBESUT - Lapan belas buah jet pejuang Sukhoi yang diletakkan di Kem Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) Gong Kedak tidak pernah terbang sekaligus kerana mengalami masalah alat ganti.

Sumber dari pangkalan TUDM itu berkata, penerbangan jet pejuang yang dibeli dari Rusia itu tidak pernah mencapai sasaran yang ditetapkan sebanyak 70%.

"Hanya sekitar 40% sahaja dari 18 jet pejuang itu yang terbang pada satu-satu masa,"katanya, yang meminta identitinya dirahsiakan atas sebab-sebab keselamatan

Menurutnya, keajaan Malaysia melalui dua buah syarikat konsultan telah membeli pesawat tersebut dari Rusia, namun perolehan alat gantinya adalah dari pengeluar negara  lain.

Oleh itu, beliau berkata ia seringkali menimbulkan masalah kepada penyelenggaraan jet pejuang itu.

Beliau turut mendedahkan, dua buah syarikat konsultan tersebut mendapat 'komisyen' tidak kurang dari 15% ketika pembeliannya dibuat.

TUDM menandatangani perjanjian untuk membeli 18 Su-30MKM bulan Mei 2003, selepas melihat secara dekat penggunaan pesawat tersebut oleh kerajaan India. 

Dua pesawat pertama Sukhoi Su-30MKMs secara rasmi diserahkan kepada Malaysia di Irkutsk, Rusia pada 23 Mei 2007, dan kemudian tiba di pengkalan udara Gong kedak pada 21 Jun.

Malaysia mempunyai 18 Su-30MKMs dalam perkhidmatan, namun dilaporkan mempunyai masalah dengan sokongan Rusia untuk alat ganti pesawat tersebut dan terpaksa memperolehinya dari pihak lain.

Pada bulan September 2010, TUDM akan mengambil alih operasi pesawat tersebut setelah kontrak dua tahun bantuan teknikal, kejuruteraan dan penerbangan dari India dan Rusia tamat.

Pembelian Sukhoi menjadi kontroversi kerana kerajaan Malaysia membayar 18 buah Sukhoi dengan harga US$900 juta, (US$50 juta sebuah) sedangkan India membeli 40 Sukhoi dengan harga US$1.6 bilion, (US$40 juta sebuah) manakala Vietnam membeli 4 buah Sukhoi dengan harga US$100 juta. (US$25 juta sebuah).

Berita berkaitan;

Sukhoi Pula Tidak Boleh Terbang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


Tun_Telanai: CERAMAH ANWAR <b>DI BESUT</b> PASCA BERSIH 2.0

Posted: 17 Jul 2011 07:33 AM PDT

Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Sayang Dia: ~ One&#39;s Homestay <b>di Kemasik</b> Kemaman Terengganu ~

Posted: 21 Apr 2011 10:00 AM PDT

Homestay One Kemasik

Sebuah Rumah Banglo yang sangat sesuai untuk keluarga yang ingin bercuti ke Terengganu.

One's Homestay juga boleh disewakan kepada orang bujang dan sewa boleh dibincangkan.

Lokasi :

  • di antara Kertih dan Kijal
  • dekat dengan Kemaman, Dungun, Paka 

Homestay ini berdekatan dengan :

  •  Mesra Mall (Cinema, Boling, Futsal, Dewan, Kedai-kedai, Restoran)
  • Pantai Kemasik (Pantai yang cantik pemandangan indah)
  • Kertih (Kawasan Minyak *Petronas)
  • Kedai Makan, Kedai Runcit

Kemudahan :

  • One's Homestay mempunyai tiga (3) buah bilik
  • Garaj
  • Ruang Tamu
  • Dapur
  • Tandas dan bilik mandi
  • Hadapan Rumah
    • Garaj yang luas boleh memuatkan dua buah kereta


  • Dapur yang mempunyai kemudahan
    • Dapur
    • Gas
    • Peti ais
    • Meja makan
    • Tong sampah
    • Tudung Saji
    • Cerek Elektrik
    • Periuk Nasi Elektrik
    • Rak Pinggan Mangkuk
    • Peralatan memasak

  • Setiap bilik lengap dengan kemudahan
    • Katil (akan disediakan cadar dan sarung bantal)
    • Bantal
    • Tilam
    • Langsir
    • Penyidai tuala
    • Almari
    • Cermin




  • Ruang tamu yang luas bersama 
    • Set sofa
    • TV
    • Astro
    • Meja Kopi
    • Tong Sampah
  • Tandas dan Bilik Mandi
    • Penyidai Tuala
    • Shower
    • Toilet
    • Mesin Basuh Auto
    • Bakul Sampah

Lain-lain kemudahan:
  • tuala
  • selimut 
  • sejadah
  • kain pelikat
  • baju sembahyang wanita

untuk promosi pembukaan One's Homestay
Harga untuk sehari/semalam adalah RM100 untuk famili


sementara untuk perseorangan atau orang bujang harga akan dikurangkan..








kalau anda beminat boleh menghubungi one's homestay di talian 


Terima kasih sebab baca.. Sayang Dia

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


Pemandu Lori Didakwa Bunuh Penganggur <b>Di Kuala Berang</b> | Darul Iman

Posted: 25 May 2011 05:38 PM PDT

HULU TERENGGANU, 25 Mei (Bernama) — Seorang pemandu lori mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini Rabu terhadap tuduhan menyebabkan kematian seorang penganggur tanpa niat membunuh di Kampung Sungai Ular, Kuala Berang, pada 11 Mei lepas.

Zulkifli Mt Ali, 27, dari Kampung Tajin, Kuala Berang, dituduh melakukan perbuatan itu terhadap Maznong Omar, 39, dari Kampung Kuala Akob juga di Kuala Berang, bersama beberapa orang lagi yang masih bebas pada 10 malam hari berkenaan.

Majistret Siti Faraziana Zainuddin kemudian menetapkan 27 Jun ini sebagai tarikh sebutan semula kes bagi membolehkan Zulkifli melantik peguam dan menunggu hasil ujian patologi.

Beliau juga menetapkan ikat jamin sebanyak RM8,000.

Pendakwaan dijalankan oleh Insp Mahadi Mohd Yusof.

– BERNAMA

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Jenayah & Mahkamah. Bookmark the permalink.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


mE.. i.. mysELf: Homestay <b>di Dungun</b>

Posted: 16 Jul 2011 06:22 AM PDT

Assalamualaikum.

korang pernah dengar x pasal homestay? korang tahu x homestay tuh apa? korang kenal x homestay tuh apa? mesti korang kenal kan, kan? mmg tipu r sape x kenal homestay tuh apa..

Ok.. dekat sini, aku nak share dkt korang homestay yg mama aku jaga. hehe

actually, kawan mama aku punye rumah banglo yg cantik and perfect dkt dungun, terengganu.. tp skrg die buat rumah tuh jadi homestay.. mmg superb lah rumah tuhh.

rumah nyer cantik dan memikat hati. terletak 200m jeeee dari pantai sura. so, sape2 yg nk beristirehat bersama keluarga di dungun..boleh lah tinggal untuk semalam or dua malam or tiga malam or beberapa malam.. kedudukan nya 2km dari UiTM, dungun, 5km dari Politeknik dungun dan Sek Men Teknik. dan lebih kurang 7km dari hospital besar dungun dan bandar dungun.

persekitaran luar rumah yg kemas dan cantik. best gak kalau melepak kat luar rumah..untuk menyedut udara segar yg letaknya berhampiran dgn laut..

suasana dalaman yg indah, bersih dan menawan. seronok untuk bersantai dan beristirehat walaupon dgn keluarga yg besar..kerana ruangnya yg luas dan selesa..

mempunyai 4 bilik tidur dgn sistem Air Conditioner dan 3 blik air..

bilik tidur utama yg luas. mmg luas.. dgn bilik air yg cantik..

bilik tidur kedua yg cantik dan juga kemas..

nih bilik tidur ketiga..

dan yg nih keempat..yg pastinyerr sgt selesa..

ruang keluarga yg santai.. disediakan TV dgn saluran astro..

ruang dapur yg luas yg dilengkapi dgn pelbagai peralatan yg boleh digunakan seperti di rumah sendiri.. ade peti sejuk, mesin basuh...

ada microwave, oven, periuk nasi dan cerek air..

mineral pot dan dapur masak pon ade..

menarik dan mempersonakan dgn harga yg berpatutan.. RM 300 jekkkkk... if korang berminat dgn homestay nih, contact aku untuk sebarang pertanyaan or membuat tempahan di talian.. 014-8150511 and 014-8341144..

beristirehat dan bersantailah bersama keluarga di dungun, terengganu.. anda pasti akan datang lagi.. InsyaAllah !!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


~ Cahaya Hatiku ~: Baru Balik Dari Pasar Tani <b>Kerteh</b>

Posted: 07 Jul 2011 08:28 PM PDT

Zassssss......

express update dari rumah Mok Ngoh (Mak Ngah) di Kerteh.. Sib baik ada stremyx.. Boleh berblog..Tapi berebut dgn Fain plok..Ish...

Besor bapok.... tak ter-round!!!! Itu je yang boleh dikatakan.Memang sesak dgn org. Memang rambang mata. Baju-baju macam y dijual kat kedai pon ada..harga pon berbaloi-baloi...Yang geram sekali tgk shawl la...harga jauh lebih murah dari kat bandar Kemaman tu.. Shawl terkini harganya antara RM5-RM12..Mengikut jenis material.. Kalo kat Kemaman nun...standard regenyer RM 15 keatas... Rembat selai shawl td.. Dan makananya pon mmg byk & murah2... Td mmg tak tawaf habis pon..sebab mmg besor bapok kawasan tu.. Ishhh gerammmm... Cukup bulan ni nak datang lagi borong shawl kat sini.. Berbaloi-baloi... 

Picnyer???? Minah dari Scotland malulah nak ambik...Hehehee.. xdelah...sebenornyer saya ttinggal kamera kat rumah Mok Ngoh.. Sampai kena belebel dgn Abe Fain ni,,, Aikkkk...saper yang jadi blogger sebenornya??? Laki aku plok over x-cited ni.. 2nd time dtg sini msti ambik gambornyer nak interframe kat cni..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Pesta <b>Negeri Terengganu di</b> Menara Kuala Lumpur | Sensasi Selebriti

Posted: 15 Jul 2011 07:50 PM PDT

PESTA NEGERI TERENGGANU @ MENARA KUALA LUMPUR

Menara Kuala Lumpur dengan kerjasama Kerajaan Negeri Terengganu akan mengadakan Pesta Negeri Terengganu @ Menara Kuala Lumpur di Kampung Budaya 1Malaysia, Menara Kuala Lumpur dari 18 Jun 2011 hingga 26 Jun 2011.

Ianya akan dibuka secara PERCUMA kepada pengunjung mulai jam 10.00 pagi hingga 8.00 malam.

Pesta Negeri Terengganu ini diadakan bagi memperkenalkan kebudayaan, kesenian, permainan tradisonal dan pelbagai produk keluaran tempatan.

"Di samping memberi peluang kepada rakyat tempatan dan antarabangsa mengetahui dengan lebih mendalam mengenai seni dan budaya negeri Terengganu, ianya secara tidak langsung dapat membantu mempertingkatkan lagi usaha mempromosikan warisan dan destinasi pelancongan di Malaysia khususnya di Terenganu" kata Puan Zuraidah Mohd Said, Ketua Pegawai Eksekutif, Menara Kuala Lumpur.

"Marilah kita bersama-sama memartabatkan produk tempatan dan saya mengambil kesempatan ini menjemput semua rakyat Malaysia ke Menara Kuala Lumpur bagi bersama-sama memeriahkan lagi Pesta negeri Terengganu ini", tambah beliau lagi.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi talian 03-2020 5454 / 03-2020 5448 dan layari laman sesawang di www.menarakl.com.my

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pesta Negeri Terengganu di Menara Kuala Lumpur
  • Pesta Negeri Perak Di Menara Kuala Lumpur
  • Pesta Durian di Menara KL
  • Kempen Kurang Gula Kurang Belanja
  • Promosi Cuti Sekolah Menara Kuala Lumpur
  • MUSIC AGAINST RACISM CONCERT MENARA KL
  • Explorasi Warisan Menara Alor Setar 2009
  • The Fabulous Cats ABP Berita Harian Road Tour Kuala Terengganu
  • 09.09.09 Lucky Number Wedding at Kuala Lumpur Tower
  • Gambar Jamal Abdillah di Sidang Media Minggu Setiausaha Menara KL
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    13 di kijal - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di kijal - Google Blog Search


    mamaLUV.com: Keindahan pantai penunjuk, <b>kijal</b> - sesuai berkelah <b>...</b>

    Posted: 18 Jul 2011 08:23 PM PDT

    Ya Allah.!Bukakanlah untukku, pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga,

    Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    13 di bukit besi - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di bukit besi - Google Blog Search


    Subki Arabi » Blog Archive » TOUR MINE

    Posted: 18 Jul 2011 10:23 AM PDT

    Dari sebuah negeri kesebuah negeri saya bergerak.serba sedikit maklumat yang saya dapat hasil lawatan saya ke beberapa Negeri.Bukan mudah dengan perbelanjaan sendiri.Lokasi lombong yang tidak menentu.Jarak dari jalan raya juga menyukar kan saya mememasuki.Bukan senang nak di benarkan saya memasuki kawasan perlombongan tampa kebenaran.
    Photobucket
    masih banyak lagi lombong sebenarnya belum saya jejaki.namun saya bernasib baik kerana dapat mengahtahui beberapa maklumat hal berkaitan lombong bijih besi,Dalam penjalajahan saya dari kawasan pergunungan gunung jerai,Bukit besi Temangan Kelantan,kawasan daerah Tasik Cini,Bukit Ibam pahang,Bukit Besi Terangganu,Maran Pahang,Kawasan perkampongan di Merbok Kedah,Sungai Lembing pahang,
    Photobucket

    kandongan di gunung jerai iron ore menatic,iron ore yang terdapat di sini adalah sma seperti yang terdapat di Bukit besi Terangganu.Seperti di bukit Ibam adalah terdiri dari jenis hamer type.
    Photobucket
    Kawasan yang di bagunkan secara baik ialah di kawasan Bukit Besi terangganu.Seorang pengusaha Bumiputra yang berkemampuan menjalankan operasi perlombongan secara propesional.Kita kagum melihat ketabahan dan kebolehan bumiputra menjalankan kerja kerja per lombongan dengan bagitu baik dan mampu mengeluarkan iron ore secara berkuality.
    Photobucket
    kaedah mengusahakan iron secara mudah akan mendatangkan masallah kepada urusniaga perlombong.Tidak boleh menjalankan secara mudah dan tidak propesional.Kerana akan membuatkan kita sukar untuk kita menjual.
    PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
    "

    Popularity: 1% [?]

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
     

    BLOG TERENGGANU

    Copyright 2010 All Rights Reserved