ads

Jumaat, 15 Februari 2013

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


tempat menarik <b>di Besut</b>, Terengganu. (bahagian 1) - MUGMERAH™

Posted: 08 Jan 2013 11:44 PM PST

Assalamualaikum.

aku ni nama je orang Terengganu. tapi xpernah nak promote pelancongan negeri aku sendiri. besut, satu daerah paling hujung dalam negeri Terengganu. dalam daeran ni aku dilahirkan dan membesar. dulu msa menetap kat sini, tak sedar, betapa menariknya daerah aku ni. bukan setakat bahasa yang kami guna. malahan masyarakat kami dan tempat-tempat menarik di daerah ni. bila duduk jauh ni, baru tahu. menariknya tempat aku.

besut. terletak betul-betul di sempadan negeri Kelantan.
seperti yang kita ketahui, negeri terengganu terletak di sepanjang pantai dan kira-kira 225 bermula dari daerah besut hingga kemaman. cewahh. ayat mcm karangan BM plak. hihi. di daerah besut beberapa pantai yang terkenal antaranya pantai bukit keluang dan pantai air tawar. selain dari pulau-pulau seperti pulau perhentian. 
masyarakat besut menggunakan dialek kelantan dalam percakapan seharian walaupun berada dalam negeri terengganu. jadi sebab tu ramai yang ingat aku ni orang kelantan walaupun sebenarnya aku asalnya orang terengganu. jertih merupakan pusat bandar bagi daerah ni. dan kampung raja sebagai pusat pentadbiran. pejabat-pejabat daerah banyak terletak di kampung raja, manakala jertih kekal sebagai pusat tumpuan para peniaga.
di kuala besut pula terdapat jeti untuk ke pulau perhentian, serta pantai-pantai yang indah. jom kita tengok gambar yang berjaya aku google. hehe
La Hot Spring (nmpak berasap sbb wap air panas, best pergi musin sejuk)
sambutan hari Kemerdekaan di bandar jetih pada tahun lepas.
kalau korang nak tahu, ni baru beberapa tempat di kawasan sekitar jertih. belum lagi masuk bahagian pantai. untuk edisi pantai sila tunggu entry selanjutnya. :)

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Kolej <b>Ketengah</b> | Kerja Kosong Sept 2012

Posted: 17 Sep 2012 06:42 PM PDT

kerja-kosong-kolej-ketengah-sdn-bhd

Kolej Ketengah ditubuhkan pada tahun 2002, sebagai sebuah Institusi Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) yang akan menjadi pemangkin kepada pembangunan institusi pendidikan tinggi di Wilayah KETENGAH khususnya dan Terengganu amnya, selaras dengan matlamat Perancangan Strategik Sepuluh Tahun (2001-2010) KETENGAH bagi mewujudkan satu kawasan tempat tinggal dan perusahaan yang terbaik dengan melahirkan masyarakatnya yang progresif, berkemahiran, berpendidikan, berteknologi dan berdaya saing.

Kolej Ketengah terletak di Bandar Al Muktafi Billah Shah (AMBS), Dungun, Terengganu di kawasan seluas 9.9 hektar sejauh 105 km dari Kuala Terengganu.

Jawatan Kosong di Kolej Ketengah

Kolej KETENGAH Sdn Bhd mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :-

1. Pensyarah (Program Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak)

Tarikh Tutup Permohonan : 24 September 2012

Syarat-Syarat Lantikan:
i) Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak / Pra Sekolah yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia daripada Institusi Pengajian Tinggi;
Atau

ii) Ijazah Sarjana Muda Pendidikan dengan kepujian dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak / Pra Sekolah yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia daripada Institusi Pengajian Tinggi dan

iii) Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk Ujian Lisan) di Peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Calon-calon yang berminat bolehlah menghantar borang permohonan beserta gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) ke alamat sebagaimana berikut:-

Setiausaha
Kolej Ketengah Sdn Bhd
Lot 1970 Jalan Sultan Ahmad
23400 Al Muktafi Billah Shah
Dungun, Terengganu

Borang permohonan; sila klik sini

from your own site.

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Polis sahkan tiada mangsa korban kejadian tanah runtuh <b>di Jabor</b> <b>...</b>

Posted: 26 Dec 2012 01:48 AM PST

[unable to retrieve full-text content]KEMAMAN: Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh ...

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Eyqa Hasnan: Banjir <b>Di Dungun</b> Teruk

Posted: 26 Dec 2012 04:39 AM PST

Petang tadi aku ikut my parents pergi tengok kawasan banjir yang makin teruk dekat rumah keluarga abang ipar aku . Pagi tadi abang ipar aku call cakap family dia dah kena pindah sebab air dah masuk dalam rumah . Seriously , aku terkejut sebab setahu aku , rumah family dia tu tinggi . Kiranya bawah rumah tu , boleh masukkan lori . So , petang tadi dorang semua dah pindah ke lain . Kesian kakak aku and izzara . Macam mana laa dorang tu :(
Sebelum pergi sana , ayah pergi rumah nenek kejap . Pergi ambil nenek and anak-anak sepupu . Alaa . Adam and nariesya je pun . Then , terus bertolak pergi tengok banjir . Pergh ! Teruk gila kau ! Semua jalan tutup . Aku sempat snap beberapa gambar tapi snap masa dalam kereta . Gambar pun tak laa okay sangat .
Kalau jalan menghala ke Kampung Wau , lagi teruk tau ! Air paras dada . Memang tak boleh masuk terus . So , kakak aku family terperangkap dalam banjir laa . Entah sampai bila pun aku tak tahu . Hopefully , air surut dengan cepat .
EH : Tadi air makin naik . Ya Allah . Betapa besarnya kekuasaanMu ya Allah . Begitu berat ujianMu ya Allah :'(

Thanks for reading this . Like it if you like . Do comment too ♥

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


jawatan kosong <b>di</b> perbadanan memajukan iktisad <b>negeri terengganu</b>

Posted: 05 Feb 2013 07:01 PM PST

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan Pegawai yang sedang berkhidmat hendaklah berumur kurang daripada 54 tahun pada tarikh lantikan adalah layak bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :


a. Penolong Akauntan Gred W27 - ( 2 Kekosongan )
b. Juruteknik Perancang Bandar Dan Desa Gred J17 - ( 1 Kekosongan )
c. Juruteknik Ukur Gred J17 - ( 1 Kekosongan )
d. Pembantu Tadbir ( Kewangan ) Gred W17 - ( 1 Kekosongan )
e. Pembantu tadbir ( P/O ) Gred N17 - ( 2 Kekosongan )
f. Tukang K3 Gred R9 - ( 1 Kekosongan )
Permohonan hendaklah mengemukakan resume dan disertakan dengan dokumen-dokumen berikut :-
i) Gambar berukuran pasport (warna)
ii) Salinan Sijil Kelahiran dan kad Pengenalan yang disahkan.
iii) Salinan Sijil Kelulusan Pelajaran yang berkaitan dan disahkan.
iv) Salinan Kad Pengenalan Bapa sekiranya permohon lahir di luar Terengganu yang disahkan.
Nama jawatan hendaklah ditulis dibahagian atas sebelah kiri sampul surat dan permohonan berserta dokumen yang lengkap hendaklah dihantar kepada :-
Pengurus Besar,
Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu,
Tingkat 14, Menara Permint,
Jalan Sultan Ismail,
20200 Kuala Terengganu.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved