ads

Sabtu, 25 Jun 2011

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


aizamia3: Disebalik percutian <b>di Marang</b>, Terengganu (last part)

Posted: 14 Jun 2011 07:45 PM PDT

12 Jun 2011 (Ahad)


Sesi agihan sotong kepada semua geng PTT, hubby pun dapat tapi sotong tu sempat sampai kat Kuantan je.. dah tak lalu nak menahan baunya.. Hubby bagi terus pada GS64..


Sesi bergambar sebelum balik..


Bukan selalu aku dapat tengok ni, ter excited pulak tengok api tu.. nasib baik adik tidur, kalau tak mahu aku mintak hubby berhenti tepi jalan..

Di Kuantan..


Singgah di rumah member hubby..


Makan malam di Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur, Kuantan


Tinggal kepala je..

DAN.. selamat tiba dirumah dekat pukul 2 pagi..

psstt: Ok.. dah habis..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


MAKAN MALAM BERSAMA PENGUNDI MUDA <b>DI</b> KG SURA - Pemuda <b>Paka</b>

Posted: 25 Jun 2011 06:54 AM PDT


Makan Malam Bersama Pengundi Muda Kg Sura

23 Jun 2011, 9.30 malam. Program makan malam bersama Pengundi Muda UPU Kg Sura telah berlangsung di Kedai Makan berhampiran Sek Keb Kg Sura, merupakan salah satu usaha Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun untuk mendekati seramai mungkin pengundi menjelang Piliharan Raya Umum yang akan datang.


Seramai sekitar 20 pemuda di dalam UPU ini telah dijemput hadir untuk makan bersama dengan AJK Pemuda UPU Kg Sura, AJK Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun berserta Pengarah DUN Paka, Ustaz Saiful Bahari Mamat yang beliau juga merupakan Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu.


Makan malam dimula dengan ucapan ringkas alu-aluan oleh Ketua Pemuda UPU, diikuti terus dengan jamuan makan malam. Setelah selesai menjamu selera, Ustaz Saiful Bahari telah menyampaikan sedikit ucapan yang menyentuh tentang kepentingan penglibatan pemuda dalam membentuk landskap politik negara seperti mana yang telah ditunjukkan oleh para pemuda Timur Tengah.

Sebelum majlis bersurai, Ustaz Saiful telah sudi menyampaikan cenderahati kepada pemuda yang hadir pada majlis tersebut.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


AZEELIA AZMAN: Ter&#39;eksiden <b>di</b> hari terbuka TUDM <b>Gong Kedak</b> lah pulakk.

Posted: 25 Jun 2011 04:15 AM PDT

Dok syok nengok tibi, tetibe kawan aku msg ah ajak pegi hari terbuka TUDM kat Gong Kedak tu. Berikut adalah conversation antara aku and kawan aku.
AMIR : wei, aku nak gi hari terbuko TUDM. Mu nak gi dok?? Kalu nak gi,derah slaluh.
AKU : gilo ah siap slaluh. Aku nak mandi maye gapo agi. Pukul tigo setengoh ah wei.
AMIR : ahh, ikut ah gilo ko gapo. Aku nak gi kb pulop pete kakre. Mu nak gi, siap slaluh. Derah lah maye nuh. Takyoh mandi lah. Meta jah. Aku tunggu kat petronas highway. Kito gi kot dato' ismail.
AKU : cesss. Holah. Aku derah lah ni.
---------------------------------------------
Aku pom cepat cepat ah pegi semayang semua tu, dan dan pulakkk, rumah aku takde elektrik. Demmm.
Naseb baek ada selendang yg jenis takyah gosok, aku belasah pakai jer lahh selendang tuh.
Siap siap tu, pegi ahh ambek kawan aku, Tihah and Teqa. Janji dgn Amir tunggu kat petronas highway. Berhenti isi minyak japp.
Lepas tu, pegi ahh Gong Kedak tuhh.
Actually nak masuk kot gate depan ah, tapi kena drive sampai Jerteh pulakk. Sebab ayah kawan aku kata, jalan utk gate belakang depa tak bukak.
Kalau kena pegi Jerteh dulu, jauh ahh. Padahal kalau lalu kot gate belakang, setengah jam jer kot dari Pasir Puteh.
Sebab aku malas nak drive jauh jauh, aku test test ahh nak lalu kot gate belakang, mana lahh tahu dia bukak ke kann.
Haaaa. Nengok, dia bukakk nyerrr. Kehkehkeh.
Time sampai tu dekat dekat pukul empat petang dah ahh. Orang time ni, takde ahh ramai sgt. Parking pomm banyak kosong jerr aku nengok.
Aku bajet lepas asar ni, mesti penuh ni parking sini. Huahuahua. Naseb baek awal.

So, kitaorang jenjalan ahh. Hehe. Aku bagi nengok gambar jer lah. Enjoy enjoy. Kehkehkeh.

Besar jugak menatang ni uper nyer. 

Aku engatkan kecik jerr. Haha.

Haaa ni lagi besar.

Pergh. Hantar adik aku pegi sekolah pepagi 

buta naek benda ni syok jugak ehh.

Tadaa. Kat kedai takde jual ke hah menatang ni?? Haha.

Tunggu turn nak naek helikopter ahh pulak. 

eh lupa dah nama dia ape. :D

Dok tunggu tunggu ni, ada ah show payung terjun kann. Pergh. Tinggi gila kott. Aku engatkan rendah jerr dia terjun terjun ni.
Ada pulak budak meroyan menjerit makkkk belon terjun belon terjun. Haha. eksaited bukan maen menjerit nyer.

Ni kat dalam tu. apa benda dah org panggil, aku lupa dah.

Bajet nak ahh jugak amek gambar konon konon bawak heli, nengok nengok takleh masuk ahh.

Ni aku dgn kawan aku, Tihah. 

Aku rasa ni stretcher kot. Haha. kat dalam ni.

Dgn abg yg jaga benda alah tuh. 

Eh abg ke, ke pakcik ahh?? Haha.

Sempat jugak snap kat sini. Huahuahua.

Ohh, abg askar cunnnn. 

Mintak nombor talipon bolehh??? Kehkehkeh.

Panas gila kott. Aku yg dok 

jenjalan ni kerut jerr muka.

Mintak sikit buh kat kete aku, 

agak agak nanti kete speed mcm jet tak??

Itu jelah pic aku boleh share, ada lagi. Tapi byk gambar tak senonoh ahh. Haha. kawan kawan aku semua tu bkn nyer senonoh sgt perangai nyerr.

Lepas round round sekali lagi, masing masing nak balik ahh. Kawan aku, Amir tuh pomm rush nak pegi kb pulak jap lagi.
Pegi kat kete, agrhhh, nengok bumper belakang kete aku calar kot. Demm. Manusia mana yg langgar bontot kete aku ni. Aku parking kat tepi.

Korang nampak tak yg aku tanda bolat merah tuhh.

Tiga kali demmm.

Gasak ahh aku nak menjawab dgn ayah balik nih. Mintak mintak ahh ayah tak perasan kete ni calar. Kehkehkeh.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Gambar Kemalangan <b>Di Kuala Terengganu</b> 3/6/2011 | Hadapan <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2011 05:59 AM PDT

P1010005

Tadi on the way nak pergi kolej tetiba jalan jem. Tengok kat depan rupa-rupanya ada accident. Masa Ammar sampai kat tempat kejadian tu kereta yang accident tu dah nak ditarik. Tak tahu apa cerita.

P1010006

Tengok keadaan kereta ni macam accident teruk jugak. Mungkin ada jugak yang cedera ataupun mati sebab siap bomba lagi datang.

P1010007

Mungkin kereta tu terbabas langgar benteng sebab ada kesan benteng jalan dilanggar dekat kawasan tu. Siap tercabut lagi pokok hiasan yang tengah jalan tu. Mungkin laju jugak kereta ni kot.

P1010008

P1010009

P1010003

P1010004

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


Persatuan Belia Felda <b>Jerangau</b>: Majlis Penutup PRAGMA 2011

Posted: 25 Jun 2011 06:03 AM PDT

Gambar Kenangan...Semua peserta dan keluarga angkat bergambar kenangan sebelum berangkat pulang

Setiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan. Begitulah juga dengan peserta Program Anak Angkat dan Khidmat Masyarakat (PRAGMA 2011) dari Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (SESTER) yang berpisah dengan keluarga angkat setelah 3 hari berkampung di Felda Jerangau. Walaupun 3 hari merupakan tempoh yang singkat namun hubungan yang terjalin akan tetap di kenang sebagai satu rantaian pahit manis kehidupan.Majlis penutup telah disempurnakan oleh YB dato' Haji Din bin Adam, ADUN Bukit Besi ini turut dihadiri oleh Penolong Kanan SESTER, En. Jamil bin Sakmim, Timbalan Pengerusi JKKR, En. Ramly bin Ibrahim. Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang murni seperti ini akan terus dapat dijalankan untuk masa-masa yang akan datang

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Rozelia Aisya Abd Razak: Perkhemahan 2011 <b>di</b> SMK <b>Ketengah Jaya</b>

Posted: 24 Jun 2011 08:11 PM PDT






























































 ini pulak adalah pasukan pertahanan awam.pasukan ini baru ditubuh pada tahun ini.













































 mesti seronok dapat tidur dengan kawan-kawan,tapi malam pertama memang tak dapat tidurlah sebab nak bersembang je kijenya..hahaha













kesimpulannya,aktiviti seperti ini haruslah diteruskan kerana dapat melahirkan generasi yang berdisiplin,mahir,cekap dan berdikari,serta semangat berpasukan sewaktu berkhemah ni la.semoga saya dapat jadi cikgu dan turut membantu pelajar dalam menjalani perkhemahan.amin... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


SMK <b>Wakaf Tapai</b>: Kem Teknologi Roket SMK <b>Wakaf Tapai</b> 2011

Posted: 11 May 2011 01:03 AM PDT

Tarikh    : 3 MEI 2011 (SELASA)
Tempat  : Dewan Saidina Abu Bakar, SMKWT
Masa     : 2.00 - 4.30 petang Kem teknologi roket ini telah dirasmikan oleh Tuan Pegetua SMK Wakaf Tapai, En Mohd Nasir B. Mohd Yusuf di Dewan Saidina Abu Bakar, SMKWT. Pihak sekolah juga telah menjemput En. Johan Bin Mohd Amin, Guru Pembimbing SMK Merchang selaku fasilitator pada hari tersebut.

Kumpulan pelajar sedang menyiapkan roket mereka.


 En Johan sedang memberi tunjuk ajar kepada pelajar-pelajar.


 Sewaktu kem dijalankan. Kelihatan pelajar sedang menyiapkan roket kumpulan masing-masing.

 Antara kumpulan yang telah menyiapkan roket mereka yang diketuai oleh Cg Zakiah Sulaiman dan Cg Zuraidi Razihin.

Suasana semasa pelancaran roket pada hari tersebut.


Di akhir majlis, Tuan Pengetua menyampaikan cenderahati kepada En Johan selaku fasilitator .

 Tuan Pengetua juga menyampaikan hamper kepada 2 orang pembantu En Johan Mohd Amin.


En Johan sempat bergambar bersama pengurusan sekolah dan jawatankuasa kerja kem roket. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di pulau bidong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


T E G A N U K I TA: Syarikat Vietnam minat majukan <b>Pulau Bidong</b>

Posted: 05 Jun 2011 08:37 PM PDT

Oleh: Kamarudin Mat Akib


Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Negeri, Dato' Rahin Mohd Said.

Sebuah syarikat dari Vietnam berminat untuk memajukan Pulau Bidong sebagai kawasan pelancongan, terutama bagi mereka yang meminati kesan-kesan peninggalan sejarah.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Negeri, Dato' Rahin Mohd Said, berkata kerajaan negeri sedia menimbang permohonan syarikat tersebut sebagai salah satu usaha 'mengembalikan' kegemilangan Pulau Bidong.


"Sebelum ini Pulau Bidong terkenal di seluruh dunia sebagai kawasan penempatan pelarian dari negara Vietnam," katanya ketika ditemui kelmarin.

Pulau Bidong mula menjadi penempatan 'Orang Hanyut' yang merupakan pelarian dari negara Vietnam akibat kezaliman pemerintahan negera tersebut.

Sejak 1978 hingga 1991 lebih daripada 250,000 orang, termasuk kanak-kanak ditempatkan di pulau tersebut sementara menunggu negara ketiga mengambil mereka bagi memberi perlindungan tempat tinggal.

Sebelum ini, kerajaan negeri memutuskan untuk memajukan pulau tersebut sebagai salah satu destinasi pelancongan tetapi pada masa yang sama, ia mahu mengekalkan keadaan semula jadi sekitar kawasan tersebut.

Pada masa ini terdapat banyak bangunan berunsur sejarah peninggalan masyarakat Vietnam, termasuk bangunan tempat tinggal, sekolah dan pelbagai tugu yang dibina mereka.

Dato' Rahin berkata, pihaknya akan mengkaji cadangan syarikat tersebut dengan mengambil kira pelbagai aspek sebelum sebarang keuputusan dibuat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Blog Siakappaka: Ribut Petir <b>Di Dungun</b> Pula

Posted: 22 Jun 2011 04:18 AM PDT

Assalamu'alaikum semua... sekadar untuk berkongsi cerita, awal pagi tadi aku tak dapat tidur kerana bimbang pokok besar di hadapan rumah ku takut tumbang atas rumah ku, dan aku sempat merakam sikit video ribut petir tersebut untuk dikongsikan bersama. Kepada yang tidak tahu, pada waktu awal pagi tadi 22 Jun 2011 jam 1.15am, hujan lebat dan ribut petir telah melanda di daerah Dungun Terengganu. Sekejap je pun, tak lama, lebih kurang 30 minit dan hujan terus melarat sehingga ke subuh, sama tempohnya seperti ribut yang melanda di daerah Kuala Terengganu dan Marang pada 4 hari yang lepas baru-baru ni, tapi cukup untuk menumbangkan pokok-pokok yang besar, sehingga ada di setengah tempat di Dungun ini mengalami gangguan bekalan elektrik di sebabkan pokok-pokok yang tertumbang pada kabel-kabel elektrik.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved