ads

Khamis, 26 September 2013

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


Lelaki separuh bogel mengganas cari anak dara <b>di Marang</b> ~ pen <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2013 07:19 PM PDT

"Sebaik sahaja tersedar daripada tidur, saya lihat ada lelaki separuh bogel memakai topeng 'Zorro' berada atas badan. Saya cuba menjerit namun mulut saya penuh dengan cecair seperti minyak dan ditutup," kata mangsa, seorang pelajar berumur 17 tahun.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu, pelajar terbabit mendakwa lelaki separuh bogel itu telah memasukkan cecair seperti minyak dipercayai telah dicampur bahan lain ke dalam mulutnya agar dia tidak sedarkan diri.

baca lagi ..



Bagaimanapun lelaki yang tidak memakai seluar itu tidak sempat berbuat apa-apa apabila bapa pelajar terbabit juga tersedar daripada tidur lalu memeriksa bilik anak perempuannya sebelum menyergah lelaki itu yang kemudiannya melarikan diri.

Menurut mangsa, lelaki terbabit hanya sempat mengambil telefon bimbit miliknya dan bersyukur kerana tidak diapa-apakan.

Namun mangsa yang tinggal di Kampung Tok Renek itu masih trauma dan tidak dapat melupakan kejadian menimpanya.

"Nasib baik lelaki itu tidak sempat bertindak ganas dan saya bersyukur kerana kejadian disedari bapa, namun saya tidak akan dapat melupakan kejadian itu sampai bila-bila, malah masih berasa takut seolah-olah dia akan datang semula.

"Keluarga juga risau kejadian berulang dan mereka sudah membuat laporan polis di Balai Polis Bukit Payung di Marang dan kami berharap lelaki itu akan dapat diberkas dengan segera" katanya ketika menghubungi Sinar Harian di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan dan menurutnya, kes berkenaan masih dalam siasatan serta disiasat mengikut Seksyen 448 Kanun Keseksaan.

Dalam pada itu, difahamkan lelaki separuh bogel dipercayai mengalami masalah mental itu juga digelar sebagai 'orang minyak' oleh penduduk kampung kerana sering berkeliaran di sekitar Bukit Payung dan Padang Midin, Kuala Terengganu.

Malah, kelibat lelaki tanpa seluar itu berjaya dirakam penduduk di kawasan berkenaan dan diedarkan kepada umum melalui laman facebook, whatsApp dan media baru lain termasuk gambarnya ditampal di tiang lampu isyarat di kawasan Bukit Payung, di sini.

Kejadian itu juga menyebabkan JKKK Padang Midin dan Belia Bestari (BBest) Kampung Padang Midin, Kuala Terengganu menubuhkan satu pasukan rondaan di kawasan kampung berkenaan.

Menurut Pengerusi JKKK Padang Midin, Razali Shahul Hamid, rondaan di kawasan kampung bermula pada jam 12 malam hingga 6 pagi setiap hari dan disertai ahli jawatankuasa belia BBest serta penduduk kampung tersebut.

"Rondaan ini telah dijalankan sejak dua tahun lalu dan kita adakan dengan lebih giat selepas beberapa siri kejadian membabitkan lelaki dipercayai kurang siuman yang digelar sebagai orang minyak itu dikatakan mula berkeliaran termasuk di Tok Renek.

"Tok Renek masih di bawah pentadbiran JKKK Padang Midin. Kampung ini terletak di sempadan kawasan polis Kuala Terengganu dan Marang, jadi kami akan memberikan kerjasama penuh dalam membantu dua pihak berkuasa itu memberkas lelaki terbabit," katanya.



# sila like "kami undi pakatan rakyat"



13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Kenangan belayar # 10: Tiba <b>di Pulau Kapas</b> ~ Wartashubhi

Posted: 03 Jul 2013 06:00 PM PDT

Singgahan akhir kami belayar adalah di Pulau Kapas. Sehari sebelum menuju ke Pulau Kapas laut bergelora sampai tak mampu berdiri atau berjalan walaupun 5 minit. Gagah berdiri membuatkan aku senak perut meloya dan pening nak muntah. Rasa nak keluarkan semua isi perut walaupun tak ada apa dalam perut sebab tak lalu nak makan.

Macam mana nak makan?, baru bayangkan makanan sahaja dah rasa nak muntah. Itu namanya mabuk laut. Seksa rasanya mabuk laut ini membuatkan aku hanya habiskan masa tidur dan tidur. Bangun dengan lemah hanya untuk tunaikan solat. Kena tunaikan cepat-cepat sebab terasa meloya nak muntah bila berdiri lama sikit.

Peluang untuk ke Pulau Kapas membuatkan aku seronok sebab tak pernah ke sana selama ini. Bila kapten kata kita singgah menyorok dari gelombang laut sebentar di Pulau Kapas, lega rasanya. Bila sampai, bot kecil yang sentiasa tersangkut atas kapal diturunkan.

Kapal tak boleh singgah dekap ke jeti di Pulau Kapas, jadi kena guna bot kecil tersebut. Kami turunkan ramai-ramai bot itu dan kemudiannya terus naik beramai-ramai untuk ke sana. Pulau kapas tak besar sangat keluasannya. Tak ada perkampungan di situ, hanyalah pusat peranginan yang dipenuhi oleh beberapa resort persendirian.

Apa yang aku rindu sangat adalah minum teh tarik di daratan. Jadi sebaik saja sampai ke darat, terus singgah di sebuah resort dan restoran kepunyaan seorang rakan kepada Kapten Kapal. Kami relaks makan kacang goreng dan minum teh tarik...wah sedap dan lega melepaskan rindu minum teyh tarik.

Oklah jugak walaupun tak sepuas rasa minum teh tarik di kedai mamak. Tak ada kedai mamak di Pulau Kapas, kalau ada mamakpun pergi ke sana, mereka tak akan buka restoran di situ sebab bukannya satu kawasan yang ada ramai orang.


Mamak hanya akan buka restoran di kawasan yang penuh sesak dengan orang ramai. Mereka sanggup sewa kedai yang mahal harga sewanya kerana yakin pulangannya lumayan.

Berbeza pula dengan orang Melayu, mereka akan buka restoran di kawasan tersorok dan tak ada orang. Alasannya adalah kerana harga sewa murah. Selepas buka 6 atau 7 bulan, tutup kedai sebab tak ada orang pergi....

Ini aku lampirkan beberapa keping gambar yang dirakam di Pulau Kapas. Ada banyak lagi gambar pemandangan di pulau tersebut yang akan aku paparkan selepas ini.

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di batu rakit</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Sep 2013 03:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di batu rakit</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Sep 2013 03:05 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

KHIDMAT SOSIAL PELAJAR KUIN <b>DI BATU RAKIT</b> <b>...</b> - batu rakit kini

Posted: 10 Jun 2013 10:48 AM PDT

KHIDMAT SOSIAL PELAJAR KUIN DI BATU RAKIT
 Para pelajar KUIN bergambar kenangan bersama Adun Batu Rakit
PANTAI- 10/6/2013 Seramai 70 orang pelajar dari Pusat Pengajian Asasi Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kedah telah hadir di Kampung Pantai Batu Rakit untuk menjayakan program khidmat sosial. Program yang dinamakan Gotong Royong JKKK Pantai dan Tanjung Batu Rakit bersama Kolej Universiti Insaniah Kedah telah dirasmikan oleh Adun Batu Rakit YB Haji Bazlan Abd Rahman.
 Menadah doa memohon diberkati Allah program yang dijalankan
 Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah KUIN Nur Fadlina Mat Dali menyampaikan cenderahati kepada Adun Batu Rakit Haji Bazlan Abd Rahman.
Program gotong royong ini meliputi kawasan Masjid As-Salam,sekitar persisiran pantai dan juga di Tanah Perkuburan Kampung Kubur. Selain dari penduduk kampung yang hadir bersama,anggota-anggota APMT turut juga menjayakan program ini.
 Penduduk kampung Pantai dan Tanjung turut bersama gotong royong di Tanah Perkuburan Kampung Kubur
Siswazah Kuin sedang mengecat nisan
 Semasa menyampaikan ucapan alu-aluan,Adun Batu Rakit YB Haji Bazlan Abd Rahman mengucapkan terima kasih kepada pihak KUIN keran sudi mengadakan program khidmat sosial di Dun Batu Rakit.Beliau berharap agar program seumpama ini akan terus dijalankan selepas program yang pertama ini.Beliau turut memaklumkan akan sentiasa memberikan kerjasama demi melihat program seumpama ini berjalan lancar.
Membersihkan persisiran pantai dan sekitar taman rekreasi
 Membersihkan kawasan Masjid As-Salam.
Anggota APMT turut bersama menjayakan program gotong royong
Program yang bermula jam 10.00 pagi ini selepas kelewatan hampir dua jam,dimulakan dengan sesi ramah mesra para siswazah bersama Adun Batu Rakit sebelum dibawa ke tempat-tempat yang telah ditentukan untuk gotong royong.
Cerita dan Gambar oleh: Mazlan Mustafa

Mayat Terdampar <b>Di</b> Pantai <b>Batu Rakit</b> - MyNewsHub

Posted: 15 Jan 2013 04:26 AM PST


KUALA TERENGGANU – Mayat seorang lelaki, dipercayai rakyat asing ditemui terdampar di pantai Kampung Tanjung, Batu Rakit di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin berkata, mayat itu dijumpai penduduk kampung pada pukul 6.08 petang.

"Kami percaya mangsa warganegara asing kerana terdapat tatu pada bahagian badan mangsa," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata, berdasarkan keadaan mayat yang membengkak dan hampir reput, polis percaya lelaki itu mati lemas beberapa hari lepas.

Tiada dokumen pengenalan diri ditemui pada mayat itu.

Zamri berkata, mayat lelaki itu dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat. – BERNAMA

Iklan Teks:

Anda mungkin juga meminati:


PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 07 Jul 2013 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jul 2013 12:00 AM PDT


SK <b>FELDA JERANGAU</b> BARAT: MAJLIS ANUGERAH <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2013 02:08 AM PDT

Khamis 4 Julai 2013 Telah berlangsung majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2012 di Dewan Majlis Daerah Hulu Terengganu. Majlis berjalan dengan lancar namun sedikit keruan kerana Pegawai Pendidikan Daerah Hulu Terengganu tidak dapat hadir bersama walaupun itu adalah tarikh keramat yang beliau sendiri memilihnya untuk majlis ini.Namun manusia hanya mampu merancang Tuhan menentukan segalannya. 

Bagi SK Felda Jerangau Barat, dua guru yang menerima APC tahun lepas ialah Cg Noorazlinda Bt Mohd Tajuddin dan Ustazah Nazimah Bt Muda. Setinggi-tinggi tahniah dan penghargaan kepada beliau di atas penganugerahan tersebut. Sesungguhnya ia sudah pasti memberi dorongan dan semangat kepada mereka untuk terus berbakti kepada sekolah dan murid-murid dengan penuh komited dan dedikasi lagi pada masa-masa akan datang, begitu juga ia akan memberi semangat dan perangsang kepada rakan-rakan guru dan kakitangan sekolah untuk terus menjejak langkah dengan berusaha lebih gigih dan melakukankerja buat dengan penuh keihklasan demi anak didik dan skfjb.

Oleh yang demikian kepada guru-guru yang lain tidak seharusnya merasakan mereka yang tidak terpilih adalah tidak komited, tidak bagus, malas dan tidak memberi apa-apa sumbangan kepada sekolah, malahan jadikan ini semua sebagai dorongan yang kuat dan cuba sedaya upaya untuk melakukan tugasa dengan lebih tekun dan apa yang lebih penting ialah niat kita bukan semata-mata untuk menerima anugerah tetapi jadikan ia sebagai tanggungjawab yang mesti kita laksanakan dengan sebaik mungkin. Kalau pun tidak menerima anugerah manusia di muka dunia ini tetapi sudah pasti anugerah Illahi yang lebih bermakna akan diterima di akhirat nanti.

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


Berbulan madu <b>di Pulau Perhentian</b> - eZm@.LiZ

Posted: 16 Jul 2013 12:06 AM PDT

Assalamualaikum and Hello my lovely readers! :)
Lama kot aku tangguh untuk update entry baru. Mohon ampun dan maaf sebab kesibukan melanda. Aku baru lepas pindah rumah dari rumah Mak kat Ampang ke rumah sendiri di Bukit Jalil. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar aktiviti pindah randah barang-barang tu semua. Jarak masa antara rumah Emak dengan rumah aku sendiri ni lebih kurang 15-20 minit je kalau jalan tak jem kat MRR2 tu. Hihi :D
Waiting for the boat at Jeti Kuala Besut. 
Meh sini aku nak sambung cerita pasal entry honeymoon. Sejurus selepas Majlis Bertandang aku di Kelantan sana, aku terus pergi berbulan madu di Pulau Perhentian. Dekat je dengan rumah keluarga suami aku di Machang sebab Jeti Kuala Besut tu dikira sempadan Kelantan dan Terengganu je. Perancangan bulan madu ni aku dah rancang awal-awal lagi. So, aku search dalam internet untuk lihat pakej-pakej bulan madu yang menarik dan mampu dibayar. Kena pandai tengok dan bajet jugak la kalau nak book hotel ni. Kadang-kadang pakej dan tempat penginapan yang sama tetapi harga berbeza RM50-RM100. Buat kajian dan survey sebanyak yang boleh supaya tidak menyesal sebab terbayar lebih kat individu-individu tertentu.
Di sepanjang survey aku, aku dan Faiz buat keputusan untuk berbulan madu selama 4 hari 3 malam di sana. Kononnya boleh ambil masa yang lama untuk berjalan sana sini. Jadi, aku ambil pakej dengan D'Lagoon Perhentian Resort dengan harga RM450 seorang. Harga ini termasuklah sarapan, makan tengahari, makan malam, BBQ, tempat penginapan, snorkeling, jungle trekking, flying fox and so on. Hmm, dah cun dah tu!
Hari pertama aku sampai di jeti, aku mula excited nak naik boat laju. Silapnya aku bawak luggage yang beroda tu untuk isi pakaian. Kan dah susah nak angkut masuk dalam boat. Kalau pakai beg sandang belakang tu mungkin senang nak bergerak tapi aku la pulak tak larat nak mengangkutnya nanti. Masa dalam boat, abang yang bawak boat tu tanya aku dan Faiz akan harga pakej yang kami beli. Faiz pon jawab dalam dialek Kelantan. Abang yang bawak boat tu kata mahal. Kalau ambil pakej dengan dia, harganya murah RM100 daripada harga yang aku siap beli. Maknanya RM350 seorang. Pehhh! Geram pulak aku rasa. Tapi abang tu tak buat promosi kat internet that's why aku tak jumpa pakej semurah itu. T_T Tapi dia ada bagi contact number kalau-kalau aku nak datang sana lagi.
Tak sempat nak menjengah ke sini. T__T
Setibanya aku di challet yang aku dah booking tu iaitu, D'Lagoon Perhentian aku tengok macam kawasan perkampungan kecil di tengah-tengah lautan. Comel je... Rupa-rupanya Pulau Perhentian ni tak sama macam Pulau Langkawi. Aku tersalah tafsir. Kalau Pulau Langkawi, resort dan challet mereka semua di tepi pantai dan saling berdekatan dan boleh berjalan kaki saja kalau nak sana dan ke mari. Tetapi bukan Pulau Perhentian. Pulau Perhentian ni antara resort dan challet mereka jauh-jauh. Kalau hendak ke satu tempat ke satu tempat yang lain, kita perlu menaiki 'teksi' yakni, boat. Dan caj setiap penghantaran adalah sangat mahal ok. Kalau lebih jam 12 malam lagi la harganya mahal melampau. Satu kepala mahu dia caj RM20 kot. Tu baru sekali pergi sahaja, kalau nak balik semula ke challet? Kiralah sendiri. Padehal nak ke tempat tu dalam 5 minit je pon. T_T
Aku sampai je, pihak pengurusan resort beri kami 'Welcome Drink' sementara nak tunggu check in room. Lama jugak aku tunggu sampai sempat jugak aku habiskan bateri handphone main internet. Line internet kat sana kurang memuaskan. Maklum ler atas pulau. Tapi D'Lagoon ada menyediakan perkhidmatan wifi percuma. Taaaapppiiii, dah kalau semua orang nak guna wifi free, kau gunalah unifi mahal macam mana sekalipun, internet tetap macam siput. Tssskkk! T__T
Hari kedua aku di D'Lagoon, kami dijadualkan untuk pergi snorkeling. Inilah pertama kali aku nak ber-snorkeling. Aku tak pernah tahu macam mana dan cara untuk snorkeling. Pakai goggle tu pon first time aku cuba. Kami di bawa ke tengah-tengah lautan menaiki boat laju. Masa tu aku dua orang je dengan Faiz pergi snorkeling dan sorang pakcik yang membawa boat dan sorang anak lelaki dia lebih kurang 7-8 tahun. Sampai kat satu tempat di tengah-tengah laut, pakcik tu cakap kat sini ada batu karang cantik dan dia suruh kami turun kat permukaan air. Bapakkk ahhh! Taknak aku. Seram kot. Walaupun dah ada life-jacket, aku tetap takut nak turun. Faiz pon seram jugak rupanya. Hahaha :D At the end, pakcik tu sendiri terjun ke laut dan lead kami berdua untuk tengok dasar laut. Masa tu aku ada bawak handphone untuk ambil gambar di dasar laut. Handphone tu dah dimasukkan dalam bekas kedap air dah. Yang payahnya, bila pakai touch screen susah nak tekan itu ini dalam air. Tambah pulak aku macam nak lemas sebab air masin asyik masuk dalam goggle. Lepas tu tertelan! Euwww! Masin gila air laut. Macam manalah ikan boleh minum? Erk!
Aku silap sebab pakai tudung yang ada awning. Sebab goggle tu memang betul-betul kedap dan ketat pada muka aku, tapi bila tudung aku ada awning, terus air laut mudah masuk melalu lubang-lubang kecil di celah-celah tudung. Kenapalah takde orang nak bagitahu? Haaa.. ni cheq nak habaq la ni. Aku sempat tengok dasar laut yang cukup cantik dengan keindahan batu karang. Fuhhh, seram sejuk aku tengok dasar laut sebab itu bukan dunia kita. Aku tengok dasar laut tu jaaauuuuhhh sangat dalam laut dan aku terfikir kalau la muncul ikan jerung tiba-tiba dia ngappp aku, mane sempat aku nak lari. Berenang pon tak pandai. Tapi pakcik tu teman kami snorkeling. Aku berpaut di tangan pakcik tu sebelah kanan, manakala Faiz pula berpaut kat sebelah kiri. Yang bagusnya pakcik tu sikit pon tak pakai life jacket. Bagus gilaaa.... T__T
Tak sampai setengah jam aku snorkeling, Faiz dah naik atas boat. Dia kata dia pening kepala dan muntah-muntah. Haasudaaahhh... Dah kenapa suami aku ni? Dia cakap dia mula rasa pening masa boat berhenti kat tengah-tengah laut dan terumbang-ambing dipukul ombak masa pakcik boat tu menjawab panggilan telefon. Hmm, kesian pulak tengok Faiz masa tu. Tapi aku steady je. Pakcik tu terus bawak aku ke Turtle Point pulak. Masa ni aku sorang je turun tapi Faiz tidak sebab dia kata dia dah tak larat dan pening kepala yang amat sangat. Aku mintak izin dia untuk aku turun snorkeling sorang diri. Haaa, time ni aku dah pandai dah manage goggle aku. Aku yang tak pandai guna rupanya. Masa ni, Subhanallah, aku dapat tengok penyu in real life. Besar sangat penyu duduk kat dasar laut. Masa penyu tu nak naik ke permukaan air, dia hampir-hampir nak terkena kat aku yang tengah skodeng dari atas ni. Tapi aku lari berenang ke belakang takut penyu gigit aku. Cehhh, penyu manede gigit orang! Grr! Satu pengalaman yang aku takkan lupakan. Balik dari snorkeling, I noticed that handphone Galaxy Wonder aku rosak sebab masuk air. Nasib baik pouch bag kalis air tu tak muat untuk masuk Note II, kalau tak, mesti handphone hantaran aku yang satu ni pon rosak. Huwaaaaaa!! T__T
Ikan ni menggelupur kesesatan di persisiran pantai. 
Boleh dikatakan kami agak rugi sebab tak berjaya pergi ke semua tempat untuk snorkeling sebab keadaan kesihatan Faiz tak mengizinkan. Dia jadi mabuk laut. Setahu aku, dia takde mabuk laut pon masa naik feri pergi Langkawi dulu. Jadi, Faiz kata dia nak balik challet nak rehat. Aku rasa geram jugak sebab tak puas lagi nak snorkeling ni. Tapi Faiz benarkan aku snorkeling sendiri di kawasan challet sahaja dan dia akan tunggu kat tepi pantai. Cececehhh... Aku dah berani dah nak pergi snorkeling sorang-sorang dan mula sikit-sikit menjauhi gigi air. Macam-macam ikan aku jumpa. Nemo pon ada. Ikan lauk makanan tengahari semalam pon ada sebab warna kat kepala ikan tu hijau-oren sama macam lauk lunch semalam. Dalam hati aku, "Cis, dia tangkap ikan kat sini je bagi aku makan semalam." =,=" 
Tapi, makanan kat D'Lagoon ni memang terrrbaikkk!! Kerja aku asyik makan, makan, dan makan! Kuantiti makanan yang mereka hidang untuk aku dah macam untuk 5 orang makan. Padahal aku dengan Faiz je yang nak mencekik pon. Tapi bila fikir taknak membazir dan bagi berbaloi pada apa yang kami dan bayar, kami gigih jugak nak habiskan setiap makanan yang dihidangkan. Sedap tu memang sedap! Tapi kenyang gila la dibuatnya.
At last, kami berdua give-up. Mana makanan yang tak larat nak habiskan, kami biarkan macam tu je. Sebab aku dah nampak perubahan pada pipi aku pada hari terakhir aku kat sana. Tembam ya amat! Naik mendadak kot perubahan isipadu pipi! Mana tidaknya, aku tidak lapar pon terpaksa ikut jadual makan untuk makan. Lauk yang dihidangnya pon bukan 1-2 jenis lauk tetapi 4-5jenis. Pehh! Makanan memang terbaik!
Keadaan dan rupa challet kami. I give 2.5/5 sebab aku rasa aku book yang ada aircond. Tapi pihak pengurusan di situ siap memperlekehkan aku lagi dia cakap, "Cik, challet kami semuanya mana ada aircond. Mungkin cik silap kot?". Ok, mungkin aku silap. Tapi aku rasa geram sebab dia bagi jawapan dengan lemparan senyum sinis ibarat macam, "Kau bayar murah tapi nak bilik aircond." Cisss! Dan satu lagi, setiap kali aku berus gigi dan berkumur-kumur mesti aku rasa air paip tu macam payau gila. Hilang selera nak gosok gigi. Ke memang challet tepi laut macam tu? Entah! Aku pon tak tahu sebenarnya.
Lepas makan je aku bersadai kat buaian ni. Mana tak tembun pipi aku? =,=
Berjalan kaki ke Turtle Beach selama 5 minit dalam hutan. Seram jugak!
Santai lepas dinner. Mat Salleh conquer semua kerusi. Ni terpaksa share! T_T
Masa untuk balik ke jeti semula. Keadaan Faiz masih kurang baik. Dia masih pening dan mabuk laut. Yang bestnya, dia ada jugak luahkan rasa kesal sebab tak dapat nak happy-happy dengan aku sewaktu aktiviti bulan madu kami yang pertama. He thinks he spoiled everything and he promise me to bring me to the next honeymoon. Tapi bukan laut! Hahaha =D Aku sikit pon tak marah dan kecil hati. Malah aku jadi makin dekat dengan dia sebab masa dia mabuk laut tu, air mata dia bergenang masa aku suapkan makan malam untuknya dalam bilik. Faiz cakap, nanti kalau satu hari nanti dia sakit, dia tahu akan ada orang jaga dia. =') 
InsyaAllah, kami akan pergi second honeymoon pulak! Yeayyyy!!! =)

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Tengku Putera ditentang Jailani <b>di Hulu Terengganu</b> | Berita <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2013 12:53 AM PDT

HULU TERENGGANU 21 Sept. – Ketua UMNO Bahagian Hulu Terengganu, Datuk Tengku Putera Tengku Awang bakal ditentang Ahli Parlimen Hulu Terengganu, Datuk Jailani Johari pada pemilihan parti itu bulan depan. …read more

Berita Penuh: Politik Utusan Malaysia

13 di kemaman - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


BEN ASHAARI: Bila tiba <b>di Kemaman</b> .

Posted: 12 Aug 2013 08:19 PM PDT

Wajib singgah beli sata dan otak otak ! Nasib baik masih dlm mood raya jd takde la byk gerai bukak..

Tapau skit utk org tua ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Lawatan ke Mesramall dan Pantai <b>Kemasik</b> - SK Paya Bunga ONLine

Posted: 25 Aug 2013 09:44 PM PDT

22 Ogos 2013 - SK Paya Bunga telah mengadakan lawatan ke Kemaman, seramai 35 orang murid yang terdiri daripada murid tahun 4,5 dan 6 serta beberapa orang guru pengiring. Program ini yang diilhamkan oleh Puan Guru Besar di bawah Program Sekolah iaitu Santai Minda.Turut serta 5 orang guru ROSS mengambil kesempatan untuk mengikuti lawatan ini, kebetulan pada hari itu juga hari terakhir mereka yang telah seminggu berada di sekolah ini.
              Rombongan kami bertolak pada jam 8.30 pagi dengan menaiki bas sekolah menuju ke Kerteh, Kemaman dan tiba kira-kira pada jam 10.15 pagi. Murid-murid dibawa menuju ke tempat yang ditujui iaitu Mesra Mall untuk membeli belah dan bermain boling di sana. Kami juga tidak melepaskan peluang untuk pergi ke pantai Kemasik memandangkan Mesra Mall terletak berhampiran dengan pantai itu.Selepas selesai melawat tempat-tempat menarik di sana, kami bertolak pulang dan selamat tiba di SK Paya bunga kira-kira pada jam 6 petang.




13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Aug 2013 11:08 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2013 11:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di jabor</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2013 11:57 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

teganuku: Polis - Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 06:50 AM PST

Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Lapan buah kereta tertimbus apabila tebing jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Jalan Air Puteh di kilometer 139 di Kemaman  runtuh, berikutan hujan lebat berterusan di kawasan itu, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt Che Suza Che Hitam berkata, jalan tersebut dibuka kira-kira 5 petang ini dan turut terbabit dalam runtuhan tanah itu ialah sebuah lori dan lima kenderaan jenis sedan.


"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan," katanya.

Dalam kejadian kira-kira 3.30 pagi ini tebing jalan setinggi 12 meter runtuh dan menimbusi jalan sepanjang 50 meter.

Tebing jalan runtuh kira-kira 3.30 pagi ini lalu menghempap kenderaan-kenderaan terbabit yang diletakkan di kawasan berkenaan.

"Kita khuatir kemungkinan ada orang yang tidur di dalam kereta yang tertimbus itu," katanya sebelum ini.

Che Suza berkata  pihaknya menghubungi Jabatan Kerja Raya (JKR) bagi membantu kerja-kerja membersihkan kawasan yang tertimbus menggunakan jentolak.

Katanya kejadian itu berikutan hujan lebat berterusan menyebabkan pergerakan tanah di kawasan itu.

Menurutnya runtuhan itu dipercayai berpunca daripada hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku pergerakan tanah.

RAKYAT MARHAEN: Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 04:07 AM PST

teganuku: Polis - Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 06:50 AM PST

Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Lapan buah kereta tertimbus apabila tebing jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Jalan Air Puteh di kilometer 139 di Kemaman  runtuh, berikutan hujan lebat berterusan di kawasan itu, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt Che Suza Che Hitam berkata, jalan tersebut dibuka kira-kira 5 petang ini dan turut terbabit dalam runtuhan tanah itu ialah sebuah lori dan lima kenderaan jenis sedan.


"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan," katanya.

Dalam kejadian kira-kira 3.30 pagi ini tebing jalan setinggi 12 meter runtuh dan menimbusi jalan sepanjang 50 meter.

Tebing jalan runtuh kira-kira 3.30 pagi ini lalu menghempap kenderaan-kenderaan terbabit yang diletakkan di kawasan berkenaan.

"Kita khuatir kemungkinan ada orang yang tidur di dalam kereta yang tertimbus itu," katanya sebelum ini.

Che Suza berkata  pihaknya menghubungi Jabatan Kerja Raya (JKR) bagi membantu kerja-kerja membersihkan kawasan yang tertimbus menggunakan jentolak.

Katanya kejadian itu berikutan hujan lebat berterusan menyebabkan pergerakan tanah di kawasan itu.

Menurutnya runtuhan itu dipercayai berpunca daripada hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku pergerakan tanah.

Independently Produced.: kemalangan <b>di</b> jalan <b>jabor</b> (air putih)

Posted: 19 Feb 2013 08:06 PM PST

jumaat 15/02/2013.....ak kemalangan di jalan jabor dekat air putih ,kawasan tu bnyak binatang berkeliaran terutama lembuuuuuu (celaka tuan lembu).dalam perjalanan dari sungai tong setiu menuju ke pekan pahang ak xcdt di air putih dekat jabor sana.ak dgn 2 lg member ak.nasib baik kami bertiga x de cedera yang teruk,alhamdullillah bersyukur sangat.pada awalnya ak dah x nak lalu kot jabor tu tp x tau kenapa ak g lalu jagak ingat nak lalu kot pantai jer,dah nak ecdt nak wat camana klu nak berlaku lalu kot mane2 pon tetap akan berlaku.

kejadian berlaku dalam pukul 7.30mlm ,time tu ak dengar radio thr permata pantai timur,lepas je azan berkumandang aku terus melanggar lembbuuuu tu,serius ak mmg x nampak,break pun tidak,kete dah jadi macam motor scross.lepas laggr tu kerete berundur ke belakang,time tu tgh mendaki jalan samar2 nampak x nampak.time kete berundur tu kawan ak nie suruh  angkat handbreak!!!!!!!! angkat hand break!!!!!...cepat2 ak angkat hand break...huhu lembu tu mampos kat tgh2 jalan,kiranya lembu tu dah ader yang laggar la sebelum nie.tetapi x de org pon nak alihkan ketepi,lembu tu besar sangat,klu tarik 4 org pon x lepas lagi.

dalam keadaan hujan time maghrib ak kuar tgk kereta.ak x bagi kawan 2 org lagi tu kuar sebab kawan aku tu pompuan,ramai yang benti tanya cmane,ok ke,ak takut ad yang nak ambil kesempatan je,mana la tahu org tu baik ke jahat..
alhamdullillah tiada perkara yang yang tidak diingini berlaku....nasib baik la ad org kg kat situ datang menolong,dia call tow truck..ak tunggu tow truck dalam pukul 9malam baru sampai, dan kete ak dibawa ke shell muflis sebelah kiri kalau ke kuantan,kat sebelah shell mapos tu ad kedai makan..ak suh kwn 2 org nie pergi kat kedai tu.

check punya check enjin tiada masalah,radiator x bocor cuma CAP DISTRIBUTION yang pecah,sebab tu la enjin x leh nak start, salah satu cable dari plug ke cap distribution pecah.dia dah cuba cari ngan membe2 dia tp x jumpa,dia pon x de idea nk wat cmane,kami x tau nk tdo mane kalau dia x baiki,dia suggest aku suh pakai electronic CDI tapi barang tu mahal,dia nak cash RM270 aiyooo  pening ak dgr,duit bawa sratus lebih jah,ckp baiki dulu t sy bank in,dia x percaya,dia ckp bnyak kali dah kene..ak g jumpa mmbe 2 org lgi tanya sal duit cmne weh ad duit x,membe ak pon x de..klu gabung 3 pon x cukup lagi...huhhhhhhhhhh  ponin den..da la sorg ja laki,nk mntak tlg sape kat air putih nie,sorang pon x kenal,,,cmane nie ,dah la ak bawa anak pompuan org,klu laki ak tdor je lam kete..esok je repair ..pastu membe ak ni cal spupu dia yang duk kat paka suh datang bawa duit ak sembang punya sembang ngan sepupu dia ckp rosak cap tu,pastu sepupu dia suh mnta murah lg, ak g jumpa pomen tu balik ckp nk murah lg dia ckp x boleh dah pomen tu ckp x yah la pasang mnde tu (cdi), pomen tu ckp dia nak gam, call balik sepupu membe ak tu x yah dtg la..pomen tu ad solution lain pastu ak g jumpa pomen tu (abe lie air putih)

suh anak buahnya pergi beli gam gajah,cuba lekat kan dgn gam gajah tp x lekat,x tau la knapa.pastu dia call membe2 tanya pasal cap tu semua x de,yang ade pon yang 850,yang guna skru..yang aknya nie 660 guna clip.lam pukul 10 mlm pomen tu ckp dia nk balik nak repair kat umah,dia nak gam dengan gam 2 tan..gam yang kaler putih satu hitam satu tu...pastu cmpur la 2 tu...gam tu lagi kuat..

semasa dia balik ak pon ke kedai kat membe2 ak ,time tu game selangor vs kelantan x de mood langsung nak tgk kelantan ktgalan time tu 2-0..dalam pukul 12 mlm dia datang balik,dia pasang cap tu..alhamdullillah..enjin dapat dihidupkan...leganya dalam hati,bersyukur sangat2.sebelum xcdt ak sorg je kat depan ak suh membe 2org lagi duk kat belakang,sebab seat depan basah..time nk balik  kwn ak request nak duk depan ok la dia boleh tgk jalan klu ad ape2.ak bawa dalam 60km/jam huhuhu...slow giler..time nie ak n membe ak x solat ag,nak cari masjid kat mane area kuantan nie yang bukak g petronas x de surau,g airport da tutup,shell pon x de surau.sampai kat kuantan dalam pukul 2 pagi ekpon..last ak singgah kat masjid taman inderapura alhamdullillah masjid tu bukak.lepas solat masing lapar x makan lagi..g makan..lepas makan terus balik nak highway jalan kosong ak pecut sket ,membe ak runsing suh perlahankan sket...yela trauma la tu..ak pon drive mcm org baru naik kete jer...tgk lembu trus tringat kejadian tu..alhamdullillah dalam pukul 3pagi ak sampai kat ump pekan....

jom layan pic kete ...

yang kaler hitam tu gam 2 tan yang digam..tu la cap distribution klu nak kenal..

bumper proses nak pasang no plate

bengkel angah 

bengkel angah

alhamdullillah..kereta siap dibaikpulih
2.signal kiri and kanan RM30
4.plate kete RM30
5.upah RM50
6.coolent RM22

kos di air putih
1.tow truck RM50
2.upah RM20

kesemuanya RM292....

#mujurla barang kancil low cost

RAKYAT MARHAEN: Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh <b>Di Jabor</b>

Posted: 26 Dec 2012 04:07 AM PST


Tiada Mangsa Korban Tanah Runtuh Di JaborKEMAMAN – Jalan masuk utama Jabor-Jerangau ke Air Puteh di Kilometer 139 kini sudah boleh digunakan selepas kerja membaik pulih jalan terbabit yang terjejas akibat runtuhan tanah awal pagi ini selesai dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).
Ketua Polis Daerah Kemaman Supt Che Suza Che Hitam ketika dihubungi Bernama berkata, jalan tersebut dibuka kira-kira 5 petang ini dan turut terbabit dalam runtuhan tanah itu ialah sebuah lori dan lima kenderaan jenis sedan.
"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu dan kini jalan sudah boleh dilalui semua jenis kenderaan," katanya.
Katanya dalam kejadian kira-kira 3.30 pagi ini tebing jalan setinggi 12 meter runtuh dan menimbusi jalan sepanjang 50 meter.
Menurutnya runtuhan itu dipercayai berpunca daripada hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku pergerakan tanah. – BERNAMA

13 di pulau bidong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2013 09:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Sep 2013 09:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Program Survival Laut dan Penghayatan Warisan Edisi Media <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 30 May 2013 07:36 PM PDT

 

Salam.

 

Kepada anda diluar sana yang belum baca lagi part satu entri ini sila baca dulu ok. Hari ke-2 kami di Pulau Bidong sangat ohsem. Ada aktiviti memancing di laut dalam dan aktiviti jungle trekking dan lawatan ke tapak penempatan warga Vietnam yang pernah menetap di situ beberapa tahun lalu. Seriously aku baru tahu Pulau Bidong mempunyai sejarahnya yang tersendiri. Pulau Bidong pernah menjadi penempatan warga Vietnam.Sampai sekarang ada lagi peninggalan mereka macam kubur, tapak bangunan dan patung.

 

kaki pancing

Aku nak tahu tak masa aktiviti memancing tu aku mabuk laut. haha gelakkan diri sendiri. Sah-sah la ikan pun tak dapat. Firstime aku join aktiviti macamnie beb. Mula-mula memang ilek-ilek lagi memancing dengan seronok sekali. Then mula la aku rasa pening dan loya. Nak muntah pun ada. Aku bagi pancing aku dekat orang lain. Aku baring terus atas kapal. kahkah. =p

 

Tengok gambar kat atas seronok Amir dapat ikan. Sekali dapat bukan seekor tapi dua ekor kau. Aku paling kagum dengan Aslina la sebab dia dapat ikan kemain banyak. Ada la dalam 5 ekor kalau tak salah kan Aslina ? Aku tak tahu la Aslina tu pakai umpan apa. Papepun, aktiviti memancing akan jadi lagi seronok kalau aku tak mabuk laut then dapat ikan 10 ekor. heh.

 

Lepas dapat ikan 15 ekor, masa memancing pun dah tamat. Kitorang dibawa ke melawat tapak peninggalan warga Vietnam yang pernah menetap di Pulau Bidong berpuluh-puluh tahun yang lepas. Masa tu aku belum lagi dilahirkan. Kau nak tahu cerita disebalik penempatan warga Vietnam nie kau tanya Amir. Story yang dia buat pasal Penempatan Vietnam masuk paper haritu. Kemain eksaited lagi dia.

 

Pulau Bidong

Hutan belakang kitorang itulah tapak penempatan warga Vietnam. Korang nampak tak mercu tanda tinggi belakang kitorang tu yang sebelah kanan ? Haa, itulah antara binaan diorang yang masih teguh sehingga sekarang. Aku ada bergambar dekat situ tapi Amir tak kasi pun gambar tu dekat aku. Biasalah aku pakai kamera ehsan orang je. Takde kamera sendiri. Kakak paling kanan dalam gambar diatas merupakan kakak angkat Aslina dan Amir. Cantik angat kakak angkat korang. aherher.

Pulau Bidong

 

Kalau korang nak tahu, pasir dekat gambar bawah nie halus gila. Semangat aku turun bawah semata-mata nak pergi sentuh pasir halus itu. Pantai dia pun sangat CANTIK. Air jernih bukan main lagi. ALLAHUAKHBAR !  Dapat snorkeling sini memang best nie. aha.

Pulau Bidong

Jungle trekking kat Pulau Bidong nie boleh tahan letih dia. Tempat kitorang berhenti masa jungle trekking yang ada pokok menjalar besar macam buai tu sangat unik. Aslina dengan Amir siap bergambar lagi situ. Tapi gambar tu takde. Sedeh kan. Semua gambar takde nak tunjuk dekat korang. Pasnie kalau nak pergi program wajib bawak kamera sendiri. =p

 

Pulau Bidong

Bersama geng media prima Kuala Lumpur dan Bernama Kuala Lumpur sebelum berangkat pulang ke jeti Marang. Korang sangat sporting. Kenal 2 hari pun dah boleh bergurau macam kenal 2 tahun tau. Siap janji nak belanja aku lagi tu kalau aku pergi Kuala Lumpur kan Raffi. Harap Raffi baca blog aku lol. Biasalah sporting. Nama pun orang media kan. =p

 

Harap tahun depan boleh join lagi program nie. Dengar kata setiap tahun diadakan program camnie dekat Pulau Bidong sana. Terima kasih urusetia program yang cantik kacak bergaya tu sebab incharge kitorang sepanjang program.

 

Aslina suka sangat dengan abang urusetia yang pakai t-shirt 7 dalam gambar bawah ini. Kan Aslina ? Haha. Tahniah buat Nik yang dah habis praktikal di Bernama. Semoga cepat-cepat dapat kerja. Panjang umur kita jumpa lagi.

Pulau Bidong

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


PERGH!!!! CERAMAH DEMI RAKYAT BERSAMA DSAI <b>DI CHUKAI</b> <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2013 06:37 PM PDT


Siapa yang percaya kalau ceramah yang dihadiri DSAI sebagai penceramahnya, ceramah itu hambar, sunyi sepi dan lengang maka sahlah dia memiliki otak udang kering.

Bukan nak mengatalah...setakat ini setiap ceramah DSAI sudah pasti ribuan yang hadir.. sama ada dibandar, separa bandar, kampong-kampong tardisional, rancangan Felda,  jauh di pendalaman hatta dikubu kuat UMNO sekali pun.

Kalaulah beliau ini kaki peliwat, pengkhianat nmegara, ejen asing, penipu pembelit seperti ditomah dan difitnah oleh UMNO, mengapa rakyat turun beribu-ribu ditempat beliau mengadakan sesi ceramah?

Apakah UMNO sudah tidak mampu berfikir perkara yang semudah ini?

Ertinya apa?.. Ertinya rakyat sudah muak, bosan dan benci dengan penipuan dan fitnah yang sering dilontarkan oleh UMNO.

Contoh terbaik Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat di Chukai, Kemaman, terengganu malam tadi.

Lihat saja jumlah dan angka rakyat tempatan yang hadir... Adakah rakyat selama in i termakan apa jua yang difitnah oleh UMNO terhadap DSAI dan Pakatan rakyat?

Pada malam ceramah tersebut DSAI telah mengumumkan Naib Pengerusi KeADILan Negeri terengganu, Sdr kamaruddin Chik sebagai calon PKR/PR bagi Parlimen Kemaman.

Rakyat sudah cerdik dan bertekad serta bangkit mau melakukan perubahan...Masa untuk UMNO menjadi pembangkang sudah sampai.

INI KALILAH TUKAR....JOM UBAH.... SELAMATKAN MALAYSIA.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved