ads

Ahad, 3 Mac 2013

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


Gambar <b>di Pulau Perhentian</b> dan Pulau Redang | Cikgu Muktasim

Posted: 16 Jul 2012 03:21 AM PDT

Gambar di Pulau Perhentian dan Pulau Redang | Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lb.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Pakej Murah 3 hari 2 malam <b>Pulau Perhentian</b> Kecil 2013

Posted: 22 Feb 2013 10:20 PM PST

Nak Bercuti ke Pulau Perhentian kecil ? Nak Parti? Nak  Snorkeling? atau nak rileks2 rehatkan minda ?  Dapatkan Pakej Murah  3 hari 2 malam Pulau Perhentian Kecil 2013. Pakej seperti dibawah.


                                 

Pakej 3 hari 2 Malam Pulau Perhentian Kecil 2013  :
  • 2 Orang - 1 Bilik 2 orang  ( RM445 Per Pax ) 
  • 3 Orang - 1 Bilik 3 orang ( RM445 Per Pax ) 
  • 4 Orang - 1 Bilik 4 orang  ( RM440 Per Pax ) 
  • 5 Orang - 1 Bilik 5 orang ( RM 405 Per Pax


Pakej Termasuk ;


  • Tiket Speed Boat Pergi Balik
  • 5 Snorkerling Site ( Full day ) 
  • 2 Breakfast,1 Dinner dan 1 BBQ Dinner.
  • Elektrik 24 jam.
  • Water heater.
  • Bilik aircond atau kipas.



Pakej Tak Termasuk ;


  • Tiket Marine Park rm5.00 bayar dekat jeti besut 
  • Deposit untuk bilik rm200 ( Kalau barang dalam tak ada yang hilang tau rosak. Deposit bilik akan dipulangkan semasa time check out.) 


Deposit 50% untuk booking bilik.Kita tak akan book bilik selagi tidak menerima sebarang deposit 1st come 1serve basis.


  • Waktu Check in pukul 2 Petang 
  • Waktu Check out 11 pagi.




Apa boleh buat atau aktiviti di perhentian kecil?


  • Snorkeling.
  • Kayak 
  • Hiking ke de lagoon dan Kampung Nelayan
  • Scuba Diving Bersama Ombak Divers.
  • Sewa payung dekat long beach dan berjemur.

                                                              Kayak ke Romatic Beach 
                                    Pasir Panjang  Pulau Perhentian Kecil atau dikenali Long Beach Pulau Perhentian Kecil 2013


Aktiviti Malam di pulau perhentian kecil.

Resort ada tanyangan muvi screen besar dekat cafe  bersebelahan dengan pantai pada pukul 7.30 malam. So sila turun awal.Kalau tak tak ada tempat.


Selepas habis dinner dan muvi biasanya akan ke long beach. dekat sana ada parti dan band performance.so boleh lepak sampai pagi.

Kepada yang nak ke pulau perhentian kecil pada bulan May,Jun dan July 2013 Sila buat booking awal since bilik pun agak cepat penuh.Time Peak yang mana banyak foreigner dari europe akan penuh dalam island.


Nak Ke Perhentian Kecil Naik Bas.

Tiket Bas anda boleh beli online dan berhenti di Kuala Besut. 
Boleh Beli Tiket di  http://www.eticketing.my/ . 
Anda boleh naik bas perdana sebab seat lebih besar.
Boleh beli tiket awal sebab tiket selalu habis! 


Nak Ke Perhentian Kecil Naik Flight.

Yang nak ke perhentian menaiki flight.Anda boleh naik firefly atau air asia dan berhenti di Kota Bahru.Lepas tu naik cab ke jeti besut. 



Selamat Bercuti!

Hubungi enshahdi @ 016 900 1228 



Photo hak milik : enshahdi.com

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Rozelia Aisya Abd Razak: Perkhemahan 2011 <b>di</b> SMK <b>Ketengah Jaya</b>

Posted: 24 Jun 2011 08:11 PM PDT






























































 ini pulak adalah pasukan pertahanan awam.pasukan ini baru ditubuh pada tahun ini.













































 mesti seronok dapat tidur dengan kawan-kawan,tapi malam pertama memang tak dapat tidurlah sebab nak bersembang je kijenya..hahaha













kesimpulannya,aktiviti seperti ini haruslah diteruskan kerana dapat melahirkan generasi yang berdisiplin,mahir,cekap dan berdikari,serta semangat berpasukan sewaktu berkhemah ni la.semoga saya dapat jadi cikgu dan turut membantu pelajar dalam menjalani perkhemahan.amin...

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Tinta Hati Menitip Kata: Sedetik <b>di Kemasik</b>

Posted: 14 Dec 2012 04:49 PM PST

Tertanam di kelopak mata,
Abadi dalam indah puisi melayu.

Hebahkan senandung tangis,
Adat menulis,
Tinggalkan adab membengis,
Ikhlaskan isi puisi mengias.

Meratapi hilangnya sebuah mimpi,
Epilog menjadi penyebab tidak bijak tepati janji,
Nyahkan bibit cambah pelangi,
Ilusi pun hampiri,
Tarah teguh iman di bukit hati,
Ibarat penghalang melunas jasa dan budi,
Palsukan senyum dalam diri.

Kembali ke jalan lurus,
Ambil titis-titis tinta buat menyapa sahabat pena,
Tentang malam-malam penuh peristiwa manis,
Alunkan suara di angin lalu buat menitip manis sang kata-kata.

Nukilan Pencinta Puisi,
Bayu
Kg.Pakalangan,Semporna,Sabah.
200912@1609hrs(Khamis).

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Perbandaran <b>Dungun</b> - Blog Saya Bukan <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2013 07:15 AM PST

Mereka yang berkelayakan keutamaan Rakyat Negeri Terengganu Darul Iman dipelawa untuk mengisi jawatan kosong di Majlis Perbandaran Dungun
1. Penolong Akauntan (Kontrak)
2. Pembantu Penguatkuasa (Sementara)
3. Pemandu Kenderaan (Sementara)
Permohonan hendaklah menggunakan Borang MPD. TR. 1  yang boleh didapati laman web htpp://mpd.terengganu.gov.my
MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN
Tarikh Tutup Permohonan : 2 Mac 2013

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


Rabu, 20 Februari 2013 - Haji Hanafiah Untuk DUN <b>Chukai</b>

Posted: 19 Feb 2013 07:54 PM PST

MB Terengganu Kantoi? Mat Said gagal Tapisan SPRM?
Posted on Friday, January 25 @ 14:58:54 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu

Artikel Oleh Ustaz Saiful Bahri Mamat

SPRM mencadangkan antara senarai nama yang tidak layak dicalonkan dalam PRU 13 kerana tidak lulus dalam saringan dan tapisan SPRM yang bermasalah dengan undang-undang antaranya adalah seorang Menteri Besar, Seorang Ketua Menteri dan dua pemimpin utama parti yang bertaraf Menteri.

Persoalan kenapa SPRM tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka... kita semua tahu bahawa kekebalan mereka semasa mereka ditampuk kekuasaan. Apabila tiada kuasa maka jadilah macam Khir Toyo. Walaupun fail sudah ada atas meja tetapi demi maruah dan kuasa politik yang ada dan tidak mahu menjejaskan parti pemerintah maka fail itu dibekukan.

Tetapi kita sedia maklum bahawa dalam politik umno-BN ini sendiri sudah masyhur tentang politik dalaman mereka. Perbalahan dan perebutan kepimpinan dan kuasa sudah merupakan lumrah bahkan ianya tidak terubat lagi. Masing-masing sebenarnya tidak bersih dan ada salah laku masing-masing tetapi dahan manakah mereka berpaut?  Sekarang ini dahan Najib maupun Mahathir mungkin akan naik tinggi.

Apatah lagi tarikh PRU semakin hampir. Bukan hanya ribut untuk merebut kuasa diperingat Majlis Tertinggi, Pemuda maupun Wanita, Negeri dan Ketua Bahagian bahkan kini siapakah bakal menjadi pilihan sebagai winnable candidate? Semua atas tangan Najib. Mana-mana yang tak sebulu... sekaranglah masanya untuk dicantas awal-awal. Mana-mana yang nak lekat... besar manakah cable yg sampai ke Najib akan diambil kira. Mereka terpaksa ikut membuntut punggung Najib & Rosmah sehingga ke Gaza & Palestine. Ibrahim Ali bukan sekadar menyalak saje bahkan mencium tangan Rosmah dalam satu majlis rasmi demi kerusi Pasir Mas!!! Boleh tak boleh itu belum tentu lagi.

Bagi Terengganu.. sejak Mat Said menunjukkan gedebe beliau merampas kuasa dari Derih Jusoh ianya amat menconteng arang ke muka Umno-BN. Umno Pusat terpaksa gigit jari dan terpaksa mengalah dengan kerenah Ahmad Said. Kejayaan Mat Said bersembunyi dan mengangkat sumpah menyebabkan BPR yang mencari beliau tidak boleh berbuat apa-apa. Meskipun fail rasuah dan penyelewengan sudah siap. Tetapi sebagai MB mereka terpaksa menahan diri dari mengambil tindakan.

Hari ini kuasa sebagai Pengerusi Perhubungan Umno negeri dan kewangan yang dipegang oleh Mat Said sendiri menyebabkan seolah-olah Umno Pusat tidak boleh buat apa-apa. Bahkan boleh digertak dan diugut oleh Mat Said supaya mengekalkan beliau sebagai calon Kijal diperingkat Dun. Cubaan untuk mengalihkan beliau sebagai calon Parlimen nampaknya gagal. Bahkan jika kekal calon Mat said nescaya semua senarai calon-calon yang bersekongkol dengan beliau khususnya golongan lama dan veteran akan mendapat tempat. Tetapi jika sekiranya gugur nama Mat said daripada menjadi calon maka berguguranlah team Mat said dan tentera Idris Jusoh bakal membarisi calon-calon di Terengganu.

Penulis sendiri mendapat maklumat dari dalaman dan kepimpinan Umno sendiri bahawa cara yang terakhir yang akan dilakukan untuk menyekat Mat Said ini adalah dengan menimbulkan isu rasuah yang membabitkan beliau yang terbukti SPRM ada kes untuk menghalang beliau dicalonkan. Penulis sendiri tidak yakin dengan maklumat tersebut tetapi apabila hari ini pecah berita bahawa ada MB yang tidak lulus saringan SPRM... maka berita ini ada kebenarannya. Tersenyumlah Team derih nampaknya untuk membalas dendam terhadap Mat Said yang merupakan perancang strategi Umno Pusat. Sekarang kita bakal melihat bagaimana pula langkah tari dan silat Mat said pula.

Isu SPRM yang membelenggu Mat Said antaranya pernah diselongakr TV3 sendiri dikemuncak kemelut MB Terengganu pada 22 Mac 2008 dengan isu Projek Roler Coaster di kemaman pada tahun 1995, Projek pembinaan Dewan seri amar di kemaman pada tahun 2007, Projek mercu tanda Kemaman 2005 dan Projek menambun tanah Kijal. Itu belum cerita selepas belia memerintah yang banyak terdedah ketirisan dan kebocoran.

Kita tahu dalam Umno ni rasuah ibarat Kentut & Tahi aje dengan Umno. Tetapi inilah masanya. Inilah caranya untuk mencantas karier politik Mat Said. Apapun bagi penulis... takkan nak biar saje. Menda dalam tangan takkan nak serah saje. Kan Mat Said ni gedebe Umno-BN. Rasenya tak semudah itu untuk pereboh Mat Said. Kalau ada nasib sekali lagi jadi MB. Kalau tak pun boleh rase Ketua Pembangkang tapi tersalah buat... calon pun dok lekat.

untuk Ketua Menteri Sabah tu... Musa tu macam dah tak aman lagi dah...

Sumber
http://ustsaifulbahri.blogspot.com


 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved