ads

Ahad, 8 Julai 2012

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


Anak Sungai Derhaka: Najib kata kalau nak jadi PM mesti bersih <b>...</b>

Posted: 08 Jul 2012 05:30 PM PDT


Korang nampak tak apa yang Najib kata kat atas tu? kalau korang tak nampak apa  kat atas tu baca apa yang aku paste kat bawah ni..

Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan, mana-mana pemimpin yang bercita-cita mahu menjadi Perdana Menteri mesti bebas daripada masalah moral dan bukan dihambat dengan pelbagai skandal yang belum terjawab.

Kata Perdana Menteri, pemimpin yang tiada kekuatan moral tidak layak memimpin Malaysia kerana individu seperti itu hanya pandai menuduh orang lain sedangkan beliau sendiri tidak sunyi daripada pelbagai skandal..


Contoh masaalah moral dan skandal yang belum terjawab ialah:

1 – Scandal Scorpene yang melibatkan wang rakyat berjumlah sebanyak RM500Juta..

2- Terbunuhnya gadis dari Monggolia yang bernama Altantuya di Malaysia sedangkan rekod imigresen menunjukkan beliau tidak memasuki Malaysia.. (dia terjun dari langit kot?)

3-Terjualnya dokumen sulit pertahanan negara..

4-Scandal Balak di Sabah yang melibatkan RM400 Juta baca di ( SINI )

5-Kemana menghilang lebih dari 40 buah Skyhawk di Nevada?

6-Apa dah jadi dengan dua buah enjin jet Sukhoi ketika pendaratan sulong di Gong Kedak (Enjin Sukhoi bukannya Enjin jet F5E)

7-Kenapa landasan terbang TUDM di Gong Kedak yang baru siap dibina terpaksa diturap semula?

Tulis banyak-banyak pasal aset tentera ni.. nanti pencacai UMNO kata aku tak patriotik pulak..

8-Apa dah jadi dengan scandal yang melibatkan RM 8.25 billion antara MBB dan PT Bank Internasional Indonesia Tbk (BII) ?

9-Paling baru .. kenapa Syarikat George Kent diberikan secara terus projek yang bernilai LRT RM1Biilion?..

10-Apa pula kaitan Syarikat George Kent ini dengan Syarikat dari Perancis yang menjual Kapal Selam itu (yang ni.. sikit hari lagi Rafizi akan jelaskan…)

11-Paling menarik aku kira ialah persoalan ini.. Siapakah VVIP UMNO yang ditangkap berkhalwat bersama dengan seorang artis disebuah hotel di Port Dickson?

12- Kenapa Isa Samad yang telah dibuktikan oleh UMNO sebagai pesalah rasuah dilantik menjadi Pengerusi Felda?

Kalau nak tahu banyak lagi.. korang copy ayat ni.. 'Scandal Najib' dan paste dalam Google…

Betul-betul macam ayam bapak si Najib ni.. berkokok berderai-derai tapi ekor bergelumang najis!!!

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


! acuyuhan: bakti siswa last day

Posted: 03 Jul 2012 09:19 AM PDT

akhirnya tibalah hari ketiga iaitu hari terakhir kami bersama penduduk kg jerangau..hari ketiga kami jadi fasilitator di sk jerangau.. antara ldk yang diadakan ialah baju tradisional, telefon buruk, banana split dan bermacam jenis tepuk untuk menceriakan pelajar sk jerangau..
aktiviti dimulakan dengan ceramah motivasi yang disampaikan oleh pegawai pengiring kami dan ketua fasi agar dapat menaikkan  semangat pelajar sk jerangau untuk belajar rajin rajin dan seterusnya aktiviti ldk..




apabila kami lihat pelajar pelajar mula bosan dan mengantuk,kami akan main banana split dan bermacam macam tepuk dan joget untuk menceriakan balik mood kanak kanak..
 kami main aktiviti telefon buruk..kami menggunakan simpulan bahasa yang mudah yang sesuai untuk pelajar sekolah rendah supaya senang ingat..dan mereka dikehendaki menggayakan simpulan bahasa tersebut untuk disampaikan kepada kawan yang lain..
mereka tidak dibenarkan membisik dan memang best,dan banyak sangat gaya dan telatah yang tidak berkaitan dengan simpulan bahasa pon ada..
 then,selepas zohor dan lunch kami bersiap siap packing barang dan menuju ke balai raya untuk majlis penutup dan penyampaian cenderahati dari penduduk kg jerangau kepada mahasiswa UTM.. 
kami dihidangkan minum petang dengan apam colourful yang sangat comel ini..

lepas bersalam salaman dengan warga kg jerangau,kami bertolak pulang ke UTM KL tapi sebelum tu kami singgah di pantai di depan UiTM dungun.. sangat beruntung pelajar uitm sebab ada pantai didepan kampus mereka..
kami menerima buah tangan dari keluarga angkat berbentuk sepasang tuala, kerepek pisang, bahulu madu, kerepek kapal terbang, dan tart telur..
sesunggunhnya pengalaman dan aktiviti bersama penduduk kg jerangau sangat bermakna dan akan disemadikan dalam ingatan kami.. tempoh 3 hari 2 malam sebenarnya tidak mencukupi bersama keluarga angkat..insyAllah panjang umur jumpa lagi..

suka sangat baju program ni sebab warna oren yang striking..hehe



13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Lagi Umno Rampas Tanah; Generasi Kedua Felda Jadi Mangsa

Posted: 31 Mar 2012 04:12 PM PDT

Tanah Generasi ke-2 Felda yang bertempat di Felda Ketengah Jaya, Mukim Paka kini dirampas oleh agensi KETENGAH sebagai sebuah institusi kerajaan yang ditubuhkan di wilayah Terengganu tengah. Hasrat sebenar penubuhan Ketengah adalah untuk membantu dan memajukan negeri Terengganu.


Sudah berjuta peruntukan dilaburkan di Ketengah tetapi sehingga kini ianya tidak dapat dibanggakan. Bahkan kerugian, kegagalan mau pun salah urus serta penyelewengan dan pecah amanah diketahui umum oleh rakyat. Ianya menjadi institusi yang diambil kesempatan oleh para pemimpin Umno-BN sendiri.
Ia menjadi tempat bersemayam Datuk Idris Jusoh apabila BN kalah pada tahun 1999 di Terengganu. Pernah Ketengah menjadi masyhur apabila pecahnya penyelewengan yang dilakukan oleh bekas Menteri luar Bandar sendiri iaitu Anuar Musa dalam agensi Ketengah melibatkan berjuta ringgit.

Kereta beliau ditangkap tetapi tuannya bebas. Pegawai Ketengah pula akhirnya menjadi kambing hitam. Ketengah terus dilaburkan dengan duit rakyat manakala sejauhmana rakyat dikawasan Ketengah ini maju, dibangunkan serta bebas dari kemiskinan amat jauh dari angan-angan dan cita-cita. Bandar Ketengah Jaya, Bukit Besi bahkan Bandar Muktafibillah Shah sendiri masih lagi jauh ketinggalan.

Terbaru kini mereka bersekongkol bersama pimpinan Umno-BN untuk menzalimi rakyat mereka sendiri yang sepatutnya mereka dibantu. Kepercayaan yang diberi dengan undi daripada masyarakat Felda sepatutnya dibalas dengan membantu serta menaikkan taraf hidup mereka tetapi malangnya mereka pula dikhianati. Adakah pihak kerajaan menganggap bahawa mereka ini golongan bodoh yang boleh diambil kesempatan keatas mereka?

Tanah Generasi ke-2 Felda, iaitu tanah yang telah dikeluarkan dari akta GSA untuk dibahagi-bahagikan kepada generesai anak-anak peneroka gugusan Felda Kerteh 1,2,3,4 dalam Daerah Dungun serta Felda 5&6 untuk Daerah Kemaman. Setelah mendapat kelulusan diperingkat Pejabat Tanah daerah dengan sokongan oleh jabatan-jabatan serta mendapat kelulusan PTG negeri dan Exco MMKN Terengganu.

Ia dipecahkan seluah 1,090 lot. Bayangkan ianya akan menjadi perkampungan baru yang boleh menjadi pemangkin pembangunan daerah. Seramai 560 orang dikalangan anak-anak peneroka ini telah dipilih namanya untuk sessi pertama dan 500 orang lagi bakal menjadi penghuninya untuk sessi ke-2. Memandangkan kekangan kewangan pihak kerajaan ketika itu, atas kesepakatan dikalangan peserta serta Jawatan Kuasa Tanah Gen-2 Felda yang ditubuhkan, mereka sepakat untuk menyegerakan seliaan tanah tersebut dengan mengupah kontraktor membersih dan stacking tanah yang berbukit dan berhutan itu. Mereka mengeluarkan RM1,300.00 seorang dan mereka juga mengupah juru-ukur swasta sehingga ke peringkat selesai menanam tanda batu sempadan. Semua urusan kewangan diurus dan dipegang oleh pihak lawyer Zabidi & Co.

Satu majlis penyerahan dan undi lot juga telah diseliakan oleh Pejabat Tanah Daerah Dungun dan ianya disempurnakan oleh Menteri Besar Terengganu sendiri pada tahun 2003.

Tetapi harapan generasi anak-anak peneroka Felda untuk memiliki tanah mereka sendiri akhirnya terhenti akibat daripada nafsu buas pemimpin Umno-BN sendiri. Keangkuhan dan kesombongan serta dendam kepada kepimpinan terdahulu menyebabkan mereka sanggup mengarahkan kerja-kerja tunjuk lot dan semua pengurusan dibatalkan serta merta.

Inilah pengkhianatan yang akan terus terpahat diminda rakyat meskipun sejuta alasan yang mereka suarakan. Sepatutnya mereka meneruskan hak anak-anak peneroka ini dengan member hak milik, bahkan sepatutnya memberi pinjaman mudah untuk mereka memiliki rumah sendiri. Kesemua mereka adalah penganut agama Islam dan 100% adalah orang melayu. Dimana sebenarnya slogan membela melayu yang dilaungkan?

Kini tanah tersebut dirampas dan diserahkan kepada pihak Ketengah yang dikatakan untuk membangun kawasan Bandar dengan pembinaan perumahan. Bahkan sekali lagi ia mengecewakan anak-anak peneroka. Bukannya hendak dibahagikan kepada anak-anak generasi kedua Felda tetapi akan dikormesialkan dengan membina rumah untuk dijual dengan nilai RM200K sebuah. Secara langsung telah menafikan hak anak-anak peneroka ini. Sedangkan pihak Ketengah memguasai hampir 650,000 hektar tanah yang mereka boleh bangunkan Bandar atau projek dimana sahaja tetapi malangnya kenapa dipilih tanah yang sudah dibersihkan, yang diseliakan untuk rakyat ini?

Inilah sikap dan hati perut sebenar pemimpin Umno-BN. Yang menghairankan kita, tindakan zalim dan rakus sebegitu yang dilakukan oleh pemimpin Umno-BN, masih ada lagi orang yang menyokong dan bersekongkol dengan mereka. Kalau ini berlaku dikalangan masyarakat Cina maupun India atau bangsa lain, nescaya mereka tidak berani melakukan tindakan jahat ini. Mereka tahu bahawa orang cina atau bangsa lain akan menentang kezaliman seperti itu.

Apabila ianya berlaku sesama bangsa mereka maupun seagama mereka, mereka dengan rakusnya meneruskan agenda jahat ini. Sampai bila mereka harus mebiarkan kezaliman ini berlaku?

Ustaz Satiful Bahri Mamat
Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Terengganu

Komen:

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Gedung Tertinggi <b>di</b> Eropa <b>di</b> Resmikan

Posted: 06 Jul 2012 02:11 AM PDT

Assalamu'alaikum Agan-Agan Semuanya...

Peresmian dilakukan oleh Perdana Menteri Qatar, Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani, dan Pangeran Andrew

LONDON, Jaringnews.com - Berlokasi di London, The Shard, gedung tertinggi di Eropa sudah diresmikan, Kamis (05/07), pukul sembilan malam waktu setempat dengan pertunjukan sinar laser.




Seperti dikutip dari BBC, sinar laser ditembakkan dari puncak The Shard ke arah 15 gedung pencakar langit lain di London, termasuk gedung yang berbentuk seperti timun, Gherkin, dan Canary Wharf di pusat keuangan di London timur.

Untuk memeriahkan, London Philharmonic Orchestra menampilkan karya-karya klasik antara lain nomor Fanfare For The Common Man, yang digubah oleh Aaron Copland dan sering digunakan sebagai musim pembuka sebuah pertunjukan.


Bangunan setinggi 310 meter ini berbentuk meruncing di bagian puncaknya dan terletak di dekat stasiun kereta London Bridge, yang merupakan salah satu tujuan para pekerja yang tinggal di sekitar London untuk menuju ke kantor.

Peresmian dilakukan oleh Perdana Menteri Qatar, Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani, dan Pangeran Andrew, putra Ratu Elizabeth.

Namun, ada sedikit keluhan terkait peresmian gedung tertinggi itu. Asosiasi Warga Bermondsey -kawasan tempat The Shard- mengeluhkan tiket yang terlalu mahal.

"Saya kira tidak akan banyak warga setempat yang bisa ke lantai anjungan pemandangan dengan harga seperti itu," tutur Russel Gray dari Asosiasi Warga Bermondsey.

"Kami memiliki bentuk piramid yang besar ini sebagai sebuah monumen sebagai kemurahan hati Emir Qatar", ucap Russel.

"Namun harganya adalah salah satu dari banyak contoh bagaimana Shard dalam posisi bertentangan dengan masyarakat tempat dimana gedung dibangun."

Perusahaan hubungan masyarakat yang menangani The Shard mengatakan harga itu disesuaikan dengan tempat atraksi utama lain di London.




Kaskuser yang baik selalu meninggalkan jejaknya :thumbup
dan tak lupa untuk :rate5 + :cendolbig

http://jaringnews.com/seleb/hangout/18262/the-shard-gedung-tertinggi-di-eropa-di-resmikan
SHARE THIS POST:
FB Share Twitter Share

*Bisa juga komentar via blogger comment, klik tombol post reply dibawah.
Blog ini DOFOLLOW, jadi mohon komen yang bermutu. Komen yang berulang-ulang dan nitip link akan saya hapus
Komentar dengan facebook comment tidak akan saya monitori sedangkan komentar lewat blogger akan saya moderasi :D

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


DUNIA PUANSTOBERI: Pasar Payang, Taman Tamadun Islam

Posted: 06 Jul 2012 05:00 AM PDT

Pasar Pusat yang dikenali sebagai Pasar Payang terletak di tepi Sungai Terengganu dan merupakan salah sebuah destinasi pelancong yang paling terkenal di Kuala Terengganu. Pasar yang terletak di dalam sebuah bangunan moden ini menawarkan pelbagai jenis hasil kraftangan tradisional seperti batik, kain sutera, songket, kain brocade and barangan logam serta sayur-sayuran yang segar.
Pelawat yang berkunjung ke pasar ini tentu seronok membeli barangan tempatan di sini pada harga yang murah. Pasar ini juga merupakan tempat yang sesuai untuk memerhati dan memahami budaya di sini sambil memerhati penduduk tempatan sibuk membeli-belah di sini.
Sewaktu di sini, cubalah menjamu selera dengan hidangan tempatan istimewa - Keropok Lekor - keropok rangup yang dibuat dari campuran ikan dan tepung sagu. Keropok ini lazimnya dimakan bersama sos cili. Sungguh enak!
Pasar Payang terletak di tengah bandar Kuala Terengganu dan mudah untuk ke sini walau di mana anda menginap.
Kredit : MBKT
Taman Tamadun Islam merupakan sebuah kembara interaktif monumen Islam di serata dunia. Ia memberikan pendidikan dan hiburan informatif tentang destinasi Islam dunia.
Terletak di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu, taman seluas 23 hektar ini adalah sebahagian daripada projek untuk membangunkan Kuala Terengganu sebagai bandar tebingan sungai. Taman Tamadun Islam ini terbahagi kepada dua zon: Kompleks Taman Tamadun Islam dan Zon Awam.
Taman Tamadun Islam adalah taman tema pertama yang mengiktiraf senibina Islam. Kompleks ini menempatkan 21 replika bangunan berkaitan sejarah Islam dunia.
Tarikan utama di sini termasuk Masjid Negara (Malaysia), Dome of the Rock (Palestin), Masjidil Haram (Arab Saudi), Al-Hambra Citadel (Spain) dan Taj Mahal (India).
Terdapat juga Mimbar Kalyan (Uzbekistan), Makam Abu Nasr (Afghanistan), Mimbar Berputar Samarra (Iraq), Masjid Mohd Ali (Kaherah), Masjid Besar Qairawan (Tunisia), Masjid Besar Agadez (Nigeria), Aleppo Citadel (Syria), Masjid Kul Syarif (Russia) dan Mimbar Xian, China.
Ikon bagi Taman Tamadun Islam ialah Masjid Kristal, yang menjadi mercu tanda baru bagi Kuala Terengganu.
Masjid unik ini diperbuat dari kristal kaca dan besi yang telah dibuka secara rasminya oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 8 Februari 2008.
Ini adalah taman tema pertama di dunia mempamerkan keagungan kesenian kebudayaan Islam. Layari laman web: www.tti.com.my
Teksi, Pengangkutan Awam 
Perkhidmatan bas dari bandaraya ke taman ini sudah beroperasi. Selain itu, terdapat pengangkutan teksi dari pusat bandar ke taman tersebut.
Pelawat juga boleh menggunakan bot penambang dari jeti Shahbandar ke jeti Tok Ku Paloh, yang terdapat di taman itu.


**Pasar Payang maybe sempat singgah. Tp TTI tu, cam tak sempat ja. Sbb tak bawak keta sendiri kan. Tp tgk la cemna. Sesekali backpack di negara sendiri, apa salahnya. HK boleh, takkan la KT yang kat negara sendiri tak boleh kan. Mihihihi....

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


Dipenjara akibat buat laporan palsu | :: cina islam | 2012 ::

Posted: 03 Jul 2012 08:40 PM PDT

14 Syaaban 1433H. [MOD] -

KUALA TERENGGANU - Seorang tukang masak yang juga pemilik motosikal dalam kejadian rompakan bersenjata di sebuah kedai emas di Jalan Kuala Terengganu ke Kuala Berang di Pekan Wakaf Tapai, Marang, November tahun lalu dijatuhi hukuman penjara selama lima bulan oleh Mahkamah Majistret, di sini, semalam.

Hukuman itu dijatuhkan selepas tertuduh, Jefridin Manan, 31, dari Jalan Tok Lam, di sini, mengaku membuat laporan tidak benar dengan menyatakan motosikal miliknya telah dicuri sedangkan hasil siasatan mendapati motosikal itu telah digunakan oleh tertuduh sendiri dalam rompakan berkenaan.

Jefridin adalah antara lima suspek termasuk tiga anggota polis yang ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes samun Kedai Emas Swee Heng di Taman Bestari, Wakaf Tapai, Marang, 28 November tahun lalu.

Dia mengaku pada 10 Disember 2011 jam lebih kurang 1.15 tengah hari di Balai Polis Kuala Terengganu dengan sengaja membuat maklumat palsu dengan niat menyebabkan penjawat awam menggunakan kuasanya yang sah di sisi undang-undang yang mendatangkan bencana kepada orang lain.

Dengan itu, Jefridin mengaku melakukan kesalahan di bawah Seksyen 182 Kanun Keseksaan dan boleh dihukum di bawah kanun sama yang jika disabitkan kesalahan boleh di penjara sehingga enam bulan atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya sekali.

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa, Inspektor Miky Anak Dunstan Muda di hadapan Majistret Abdul Hayyi Salim manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Sebelum ini, Sinar Harian pernah menyiarkan seorang pemilik kedai emas dan dua kanak-kanak nyaris terkena tembakan dalam satu kejadian rompakan bersenjata di sebuah kedai emas di Jalan Kuala Terengganu ke Kuala Berang di Pekan Wakaf Tapai, Marang.

Sinar Harian


13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Semalaman <b>di Dungun</b> | defarhano.com

Posted: 02 Jul 2012 03:04 AM PDT

Share Kongsikan artikel ini dengan rakan anda dan Tinggalkan komen di bawah Entri ini. Jangan jadi Silent Readers... (",)Terima Kasih Sayang...



Sabtu bertolak dari Gombak, KL ke Dungun hampir jam 9 malam melalui Lebuhraya Pantai Timur, Caj Harga Tol Gombak RM5, Tol Bentong RM3 dan seterusnya Tol Jabor di Penghujung Highway LPT RM21. Kos keseluruhan Tol ke Dungun,Terengganu ialah RM29. Terengganu belum ada tol lagi sebab LPT 2 belum dibuka lagi, kalau dah buka nanti adalah cajnya... (",)

Dengan pemanduan mencecah 150km/j defarhano sampai di Exit Tol Jabor dalam masa 2 jam sahaja dari Gombak dan berhenti makan berdekatan Chendor di Restoran Ayah Man. Sebelum sambung semula perjalanan ke Dungun yang mengambil masa hanya 1 jam perjalanan. Time ni dah tukar driver, adik ipar yang bawa.(laju juga dia bawa..) Defarhano pula amek turn tidor je kat belakang... PeNaT (",)

Al-kisahnya, hari Ahad tidur sampai jam 10 pagi. (",) Tu nasib tidur, kalau tak tidur tak tahulah sebab petang tu balik ke Putrajaya defarhano drive sorang-sorang je.... Bertolak dari Dungun ke Kemaman dan seterusnya Kemaman ke Putrajaya dengan perjalanan yang lancar tapi sangkut jammed selepas Tol Bentong RM3, nak kata teruk tak jugak, tapi lembap gila cam siput sedut (belum musim raya lagi...) sejam lebih baru sampai Tol Gombak RM5. Dan terus redah jalan jammed di MRR2 sebelum sampai Putrajaya jam 12 malam. 6 Jam masa perjalanan dari Kemaman ke Putrajaya...ni sebab jalan jammed punya pasal... 

Dan akibatnya Defarhano terlepas Final UERO 2012 Spain vs Italy yang berkesudahan Spain menang 4-0. Tahniah Spain...!!! Tapi dapat pergi kerja dengan selesa walaupun badan letih perjalanan semalam... (",)

Komen Defarhano : Gambar tu waktu gi beli ikan dari nelayan/peraih yang baru sampai ke pantai... ikan segar dan murah...sedapnye...







Share Sudah Share Artikel Ini, Anda Bila Lagi??? Like,Share dan Jangan Lupa Komen di bawah Entri ini. Terima Kasih Sayang...

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


keluargaku: TAN SRI ABDUL KADIR SHEIKH FADZIR <b>DI CHUKAI</b>

Posted: 04 May 2012 09:35 PM PDT

 Selepas solat Jumaat Tan Sri mengambil masa 10 minit untuk menyatakan keperluan Bersih dalam pilihanraya di Malaysia dan ketirisan dalam pemerintahan BN.  Perlunya rakyat menolak BN dalam PRU13 nanti.
 4 Mei 2012 Jumaat jam 5 petang diperkarangan Pejabat PAS kawasan Kemaman. Hi Tea bersama Tan Sri Abdul kadir 
 Dari kiri Ustaz Alias, Tuan Haji Ismail pengerusi Hi Tea, Tan Sri dan Tuan Haji Hanafiah. 
 Ucapan ringkas daripada Ustaz Azman Sapawi yang memberi maklumat terkini tentang perkembangan hijrah artis dan ahli sukan kepada PAS. Terima kasih juga ucapan Ustaz Azman yang memberi arah tujuan PAS dalam gabungan Pakatan Rakyat dan ikrar setia PAS dalam memperjuangan Islam di Malaysia melalui Pilihanraya secara demokrasi. Sekiranya DAP tidak ingin HUDUD, DAP boleh keluar dalam Pakatan Rakyat.
 Dalam ucapan ini, Tan Sri memberi pujian kepada Tokoh UMNO lama yang katanya betul-betul berkhidmat untuk rakyat. Dan juga kepada ahli bawahan UMNO yang tidak tahu menahu tentang politik atasan. Bagi Tan Sri, ahli UMNO bawahan tidak berdosa. Oleh itu perlulah Pakatan Rakyat mengajak dan membawa mereka-mereka ini kepada kumpulan PR untuk menumbangkan kerajaan BN pada PRU13 nanti.  Kepada yang belum lagi mendengar ucapannya silalah hadir untuk lebih jelas lagi apa yang hendak disampaikan. Selepas itu fikir-fikirkanlah apa yang patut anda lakukan. Jangan cepat melatah....
Sekitar Hi Tea bersama Tan Sri Abdul Kadir.

13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Joe: Karnival Pertandingan Cerita dan Pidato PKG <b>Bukit Besi</b> <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2012 10:35 PM PDT

Pada 22 Mac 2012 yang lalu, SK Pasir Raja sebagai tuan rumah Karnival Pertandingan Cerita dan Pidato PKG Bukit Besi, Dungun Terengganu 2012. SK Pasir Raja sebagai tuan rumah karnival ini, semua pihak pentadbir, guru-guru, kakitangan sekolah dan murid-murid terlibat secara langsung dan tidak langsung untuk menjayakan karnival yang telah diadakan ini. Karnival pertandingan ini telah disertai oleh 14 buah sekolah PKG Bukit Besi.   Karnival ini melibatkan dua kategori iaitu cerita dan pidato. Kedua-dua kategori mempunyai dua bahagian. Hanya kategori pidato sahaja yang semestinya peserta yang sama bagi kedua-dua bahagian. Bahagian pertama setiap kategori, murid telah mempunyai tajuk cerita dan pidato masing-masing. Bagi bahagian kedua,  tajuk mesti diundi dan menyampaikannya secara spontan.
 

Pemenang tempat pertama dan kedua bagi setiap bahagian untuk kedua-dua kategori dipilih mewakili PKG Bukit Besi ke peringkat zon di daerah Dungun. Dalam karnival pertandingan ini, kategori cerita tahap satu telah dimenangi oleh  peserta dari SK Ladang Gajah Mati sebagai johan. Tempat kedua ialah peserta dari SK Durian Mas 2 dan tempat ketiga peserta dari SK Bukit Besi.
Kategori cerita tahap dua, johan ialah peserta dari SK Ladang Gajah Mati. Manakala tempat kedua juga peserta dari SK Durian Mas 2 dan peserta dari SK LKTP Jerangau menduduki tempat yang ketiga.
Kategori pidato pula, johan ialah peserta dari SK Kampung Wa. Manakala peserta dari SK Durian Mas 2 menduduki tempat yang kedua dan tempat ketiga ialah peserta dari SK Ladang Gajah Mati.
Secara kesimpulannya, karnival pertandingan ini dapat dijalankan dengan baik dan memuaskan. Dari segi tempat pertandingan, tempat letak kenderaan, makanan, kawalan murid, penyediaan alatan, jemputan hakim-hakim, tempat duduk penonton dan lain-lain lagi amat memuaskan. Guru Besar SK pasir Raja mengucapkan tahniah kepada sekolah yang berjaya dan bagi yang tidak berjaya terutama Sk Pasir Raja sendiri sebagai tuan rumah, berusaha bersungguh-sungguh akan dipraktikkan oleh semua guru dan murid untuk mewakili PKG Bukit Besi dalam pertandingan seperti ini pada tahun-tahun akan datang. Guru Besar SK Pasir Raja sebagai pentadbir sekolah amat berterima kasih kepada semua pihak yang dapat menjayakan karnival ini.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved