ads

Ahad, 12 Februari 2012

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


MIMPI SENJA: Mad Said ajak rakyat Ganu khususnya <b>di Marang</b> <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2012 02:53 AM PST

MB: Hadiah litar jika BN tawan Marang


RHU RENDANG – Hadiah berupa sebuah litar lumba 'motor cross'menunggu penduduk kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Rhu Rendang jika Barisan Nasional (BN)dapat menawan kerusi Parlimen Marang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, beliau akan menyokong cadangan untuk membangunkan kawasan berbukit bukau di Gong Cempedak di sini, menjadi sebuah litar tetap kejohanan lumba motor lasak pada masa akan datang.
Bahagian Parlimen Marang terdiri daripada empat kerusi Dun iaitu Rhu Rendang, Pengkalan Berangan, Bukit Payong dan Alor Limbat.
Bukit Payung dan Rhu Rendang dikuasai oleh Pas manakala Pengkalan Berangan dan Alur Limbat berada dalam tangan Umno-BN.
Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang merupakan Adun Rhu Rendang dan Ahli Parlimen Marang.
"Kita mahu laksanakan banyak projek di kawasan ini, tetapi penduduk mestilah menunjukkan sokongan kepada kerajaan supaya kita dapat membantu mereka," katanya. -Sinar

STONE :  Sapa-sapa yang teringin sangat nak maing motor-cross g la undi BN dalam PRU 13 nanti. Nak gak aku nengok mad said, TGHH sama-sama berlumba hahaha mesti hebat kan. 
Ni sorang lagi patut joing Raja Lawak musim depang .... hahaha gelak guling-guling ... Kalau nak rasuah pun pikiaq la benda lain hoi mad said ........ 

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


Welcome to DCC: DCC SAMBUT RAYA <b>DI RANTAU ABANG</b>,17/09 <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 09:04 AM PDT









































13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


Hari-hari rakyat susah 2.0: Demonstrasi <b>di Paka</b> Terengganu (gambar)

Posted: 12 Feb 2012 12:07 AM PST



Geng2 kerja projek pun ada turun berdemo. BN Paka perlu ditumbangkan. Sedih tengok rakyat Paka, barang mahal, hidup susah. Pic dari Akulani sabri



KLIK UNTUK TABUNG BLOG INI

keluargaku: DEMO <b>DI PAKA</b>

Posted: 11 Feb 2012 11:25 PM PST







Sebuah Jawatan-kuasa Bertindak bagi isu Rampasan Tanah Sekolah Rendah Agama Darul Bayan telah diwujudkan yang dianggotai dari kalangan para ibu-bapa, Pengerusi & AJK Ahli Lembaga Pengarah Sekolah serta Guru Besar dan kakitangan sekolah.

Mereka baru mengetahui pada akhir januari 2012 bahawa tanah sekolah mereka telah dirampas oleh 5 penama JKKK kampung Limbong & kg cacar. Ketua JKKK, setiusaha, naib dan ajk JKKK sendiri sanggup mengambil tanah sekolah tersebut untuk kepentingan individu mereka sendiri.

Menyedari hal itu Jawatan Kuasa Bertindak tersebut berusaha untuk mendapatkan kembali hak tanah sekolah mereka dengan mengemukakan bantahan dan bertemu dengan pihak Pejabat Tanah Daerah, Pengarah Tanah & Galian Negeri Terengganu. Mereka menyuarakan simpati tetapi mereka tidak boleh berbuat apa-apa kerana alasannya ini kerja orng politik. Pihak Jawatan kuasa juga cuba menemui Menteri Besar Terengganu tetapi gagal. Dan surat bantahan itu diserahkan kepada setiusaha MB.
Beberapa minggu berlalu tanpa respon akhirnya pihak Jawatan Kuasa menggerakkan demo bantahan secara aman agar pihak berkuasa memberi maklum balas segera. Hari ini, Ahad hampir 3 ribu orang peserta termmasuk masyrakat setempat, ibu-bapa, guru-guru dan para pelajar berdemontrasi ditapak Sekolah Rendah Islam Darul Bayan di jalan Santong, Pekan Paka bermula jam 12.30 tengahari. Mereka juga turut berarak ke Pejabat Adun Paka kerana pihak Adun & Ahli Parlimenlah yang terlibat secara langsung menandatangani kelulusan rampasan tanah tersebut.
Walaupun pejabat tersebut dibuka pada pagi tadi tetapi menyedari bahawa peserta demo berarak ke pejabat mereka lalu dengan segera pejabat tersebut ditutup. Bahkan YB Zakaria selaku Adun Paka bertindak melarikan diri dan bersembunyi di Resident Resort, iaitu sebuah resort yang berhampiran. Amat malang apabila beliau takut untuk berhadapan dengan peserta demo tersebut untuk menerima memorandum bantahan. Apabila peserta telah bersurai barulah pada petang ini mereka kembali berkumpul. Mungkin sedang bermesyuarat tergempar kot!
Apa yang kita dapat maklumat, tindakan ini sebagai satu sabotaj terhadap kepimpinan Menteri Besar Terengganu yang dipimpin oleh Datuk Seri Ahmad Said. Semua maklum bahawa Adun Paka dan Ahli Parlimen Dungun iaitu "Datuk" Matulidi adalah team Idris Jusoh dan pastinya tidak sebulu dengan Pok Rosli selaku Ketua Bahagian Dungun yang penyokong kuat & selaku penasihat strategik MB. Dengan isu yang ada sekarang, mereka boleh berlepas diri dan menyerahkan kepada Team Mat Said menjawab serta mempertahankan 5 orang JKKK yang diberi tanah tersebut dalam menghadapi persoalan dan bantahan orang-ramai. Dan sememangnya begitu kerana kelulusan akhir adalah ditangan pihak Exco selaku ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) dan MB sendiri.
Pihak rakyat menunggu respon pihak berkuasa khususnya Datuk Mat Said dalam memberi jawapan yang munasabah sebagai sebuah parti yang mewar-warkan sebagai Parti pembela rakyat, bangsa melayu & agama Islam. Apakah tindakan rampasan tanah Sekolah Agama ini mengambarkan tanda sebagai rakyat yang didahulukan ?
Sampai bila pihak berkuasa nak membisu???

13 di gong kedak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di gong kedak - Google Blog Search


PUGK – Kontijen Perarakan PUGK Menggamit Suasana Sambutan <b>...</b>

Posted: 05 Feb 2012 03:14 AM PST

Antara anggota Pangkalan Udara Gong Kedak yang mengambil bahagian dalam Perarakan Sambutan Maulidr Rasul

Antara anggota Pangkalan Udara Gong Kedak yang mengambil bahagian dalam Perarakan Sambutan Maulidr Rasul

BESUT, 5 Feb 2012 – Pangkalan Udara Gong Kedak telah menyertai suatu perarakan menyambut Maulidur Rasul 1433 H yang diadakan besar-besaran bersama agensi-agensi kerajaan dan bukan kerajaan di sekitar Daerah Besut. Pasukan perarakan PUGK terdiri daripada 32 orang anggota telah berarak dengan segak bersama sepanduk dan sambil melafazkan puji-pujian ke atas junjungan besar Nabi Muhammad daripada Mini Stadium Kg Raja sehingga ke Masjid Kg Raja. Selain  itu, pasukan perarakan PUGK telah mencuri tumpuan orang ramai dengan gemersik paluan kompang daripada Pasukan Kompang PUGK yang tidak ketinggalan memeriahkan perarakan. Penyertaan perarakan tersebut telah menunjukkan TUDM Gong Kedak bukan sahaja sentiasa memastikan kesiapsiagaan pertahanan udara malah amat peka dengan  tidak ketinggalan turut menyambut dan menghayati hari keputeraan junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W.

Berita berkaitan:

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


leegolast.blogspot.com: Diving bersama life jacket <b>di Pulau Redang</b>!!!

Posted: 21 Jan 2012 07:58 AM PST

Diving bersama life jacket di Pulau Redang...heheh..tajuk entri betoi ke x ni..boleh ke diving dengan life jacket??macam mana leh tenggelam kalau dh pakai life jacket??bukan sepatutnya kalau dah pakai life jacket kita akan ada kat permukaan air jer ke??heheh..tak pun adakah ini gambar tampal??heheh..jawapan dia boleh!!! kita boleh tenggelam walaupun pakai life jacket. Gambar-gambar yang diambil di bawah ni memang gambar real, underwater photographer yang shoot semua gambar2 ni. Gambar diving bersama coral dan ikan ini salah satu gambar favourite yang aku paling suka. Gambar-gambar ini diambil pada tahun 2007 masa company trip dekat Pulau Redang dan gambar tu diambil di Redang Marine Park.
Dekat Redang Marine Park pada masa tu, ada menyediakan freelance underwater photographer yang boleh shoot gambar2 kita diving bersama coral dan ikan2 yang cantik. Tapi last aku pergi tahun lepas 2011, tak jumpa pulak depa2 ni..mungkin tak mendapat sambutan kot..yer la sapa yang nak diving walhal berenang pun tak tau..heheh..tapi x jugak bergantung kepada self confident level seseorang tu jugak..walaupun x pandai berenang tapi kalau self confident level berada pada tahap yang maximum...InsyaAllah boleh jer buat..
Macam mana leh tenggelam??
Mesti orang tertanya-tanya macam mana pakai life jacket tapi boleh diving sedalam itu, heheh..jawapan dia camni, underwater photographer tu ader 2 orang, seorang akan tunggu dia bawah untuk shoot gambar2 dan seorang lagi yang memainkan peranan penting untuk menenggelamkan mereka2 yang memakai life jacket ni. Memang peranan penting la yang lagi sorang ni sebab susah jugak kot tugas dia nk bagi tenggelam orang. Untuk ambil gambaq ni aku dan kwn2 di nasihatkan untuk tak memakai goggle sebab kalau pakai benda alah tu, dia akan menutup muka, so photographer tu cakap tak cantik dan x nmpak la muka2 kami..
heheh..tapi kepada yg pakai contact lens tu kena la pakai goggle tu jugak...
Ni la gambar2 di Marine Park, Pulau Redang,heheh..memang mcm2 aksi..heheh..tapi sangat2 best sebab cantik Pulau ni..
Ni aksi macam nak jadi polis traffic pun ader..heheh
Kepada sesiapa yang akan pergi ke Pulau Redang ni, hayati la keindahan yang ada di sana, inilah salah satu tempat yang menenangkan jiwa..ok apapun selamat bercuti dan hargailah keindahan alam kita.. !!! daaaa..roger and out..

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


Homestay jenis studio (satu bilik) <b>di Batu Rakit</b> - Kuala Terengganu <b>...</b>

Posted: 13 Dec 2010 05:43 PM PST

Malaysia » Terengganu » Kuala Terengganu > Batu Rakit » Property > Holiday Rentals » Homestay jenis studio (satu bilik) di Batu Rakit

PRIVATE AD

Category: Property » Holiday Rentals

Price: RM 60

Local area: Batu Rakit

Homestay jenis Studio Unit untuk disewa di Wakaf Tengah, Kuala Terengganu berdekatan dengan Hub pendidikan seperti Inst. Perguruan Dato Razali, UMT, UNISZA, INSTEP, ALAM dan MRSM.

 
Hj Zapri Jaya
Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Tuesday, 14 December 2010, 21:42
127348
0123936005 (Mention Sheryna when calling! Thanks.)

Reply to this Ad


View related HOLIDAY RENTALS ads:

REMEMBER:
- Deal locally and meet in-person with buyer/seller (in a public place and take a friend with you).
- Never pay with Western Union or Moneygram.
- Don't accept cashier checks or money orders.
- Sheryna.com.my is NOT involved in any transaction (payment services, shipping, guarantee transactions, etc), does NOT offer "buyer protection" and does NOT offer "seller certification".

Sheryna.com.my does not accept any responsibility for the above classified. The advertiser bear all the responsibility. For any problems, please use Report abuse button!

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


It&#39;s Our Street: JAWATAN KOSONG <b>DI PULAU PERHENTIAN</b>

Posted: 12 Feb 2012 03:36 AM PST

JAWATAN KOSONG DI PULAU PERHENTIAN, BESUT TERENGGANU
JAWATAN : WAITER, HOUSEKEEPING, RECEPTION, CHEF, BEACH BOY etc.
KEFASIHAN DALAM BAHASA INGGERIS DIUTAMAKAN
TEMPAT TINGGAL DAN MAKANAN DISEDIAKAN
CONTACT : 09-6972875 / 09-6974982

Cabaran <b>Pulau Perhentian</b> | N9 Kini - Portal Berita Negeri Sembilan

Posted: 21 Jan 2012 08:28 PM PST

Cabaran Pulau Perhentian
Lebih Ekstrem!

Pulau Perhentian, Terengganu semestinya sudah tidak asing lagi bagi warga tempatan dan pelancong asing sebagai sebuah destinasi pelancongan tercantik. Hakikat ini terbukti dengan keindahan terumbu karangnya, pasir umpama debu putih yang halus dan paling utama sekali adalah kejernihan air lautnya umpama kristal! Terlalu indah dan menenangkan.

Bagi memaksimakan aktiviti pulau indah ini, sebuah syarikat PIC Adventures Sdn. Bhd dengan kerjasama Kerajaan Negeri Terengganu telah menganjurkan Perhentian Island Challenge pada bulan Oktober lepas. Untuk tahun ke-8 ini, banyak perubahan dari segi laluan pastinya lebih lasak! Para peserta pun bertambah dan semestinya mengejar hadiah yang lumayan berupa wang tunai keseluruhan berjumlah RM 47, 550.00.

Sejak tahun 2004 lagi temasya ini dianjurkan, saban tahun para peserta bertambah dan pelbagai negara mulai menyertainya. Sebanyak 3 kategori di pertandingkan iaitu Kategori Elite, Kategori Novince dan Kategori Kampung.

Untuk kategori Elite, para peserta dikehendaki meredah hutan di Pulau Perhentian Besar mengikut Checkpoint yang diberi. Kemudian peserta dikehendaki berenang ke Pulau Perhentian Kecil sejauh 800 meter dan meredah hutan kembali. Jarak keseluruhan hutan untuk kedua-dua pulau tersebut ialah 24km dan berenang 800 meter.

Untuk kategori Novice pula, para peserta dikehendaki mengililingi Pulau Perhentian Kecil sahaja sejauh 14km. Sebanyak 11 buah negara bertanding dan paling ramai ialah dari negara Malaysia iaiti 161 peserta. Selain itu terdapat juga negara lain seperti England, Taiwan, Nigeria, Singapore, America, Perancis, Kenya, Jerman, Filipina dan Czech Republik dengan keseluruhan peserta seramai 242 orang termasuk Malaysia.

Golongan OKU Tidak Ketingalan
Julung kalinya tahun ini, terdapat seorang peserta kurang upaya menyertainya iaitu En. Mohd Sabki Ariffin. Baginya, sungguhpun kehilangan tangan kirinya akibat kemalangan, ia tidak mematahkan semangat juangnya untuk membuktikan warga sepertinya mampu melakukan yang lebih baik setanding orang lain. Lebih hebat lagi beliau memasuki kategori Elite!

Pada jam 9.00 pagi, acara pelepasan dimulakan di perkampungan nelayan Pulau Perhentian Kecil untuk kategori Novince. Bagi peserta kategori Elite, pelepasan dimulakan di Pulan Perhentian Besar. Dengan keadaan cuaca panas dan laut yang tidak bergelora, ia pastinya sukar bagi para peserta menguji ketahanan fizikal dan mental mereka untuk mengharunginya.

Dalam pada itu juga, tidak ketinggalan aktiviti kampung juga diadakan seperti pertandingan memasak buat penduduk kampung nelayan di Pulau Perhentian Kecil. Ini adalah kerana dalam mempromosikan Pulau Perhentian ini, para pengunjung dapat mengetahui pelbagai masakan dan makanan tradisional di sini. Ini dapat merapatkan lagi hubungan antara pengunjung dan penduduk kampung.

Berakit 60km !
Padawan Raft Safari

Cabaran berakit sejauh 60 km di Sungai Semadang bermula! Acara yang berlansung selama sehari itu begitu menarik perhatian ramai pelancong asing dan orang tempatan untuk bertanding buat kali ke-7 tahun ini!

Pelepasan pertama di lakukan di Kampung Timurang, bagi mereka yang berkayak dan berakit. Bukan itu sahaja, sebanyak lima kategori dipertandingkan. Antaranya ialah Terbuka Lelaki, Terbuka Wanita, Jabatan Kerajaan, agensi Pelancongan dan Hotel dan Kategori Expert. Turut menjadi rebutan ialah gelaran Raja Sungai Semadang yang bakal menjadi juara keseluruhan.

Seramai 466 peserta bertanding atau 126 pasukan telah berentap dengan penuh semangat mengharungi Sungai Semadang, Padawan, Sarawak ini. Penduduk kampung mula membanjiri di setiap tempat flag-off sejak pagi lagi untuk menyaksikan beramai-ramai aktiviti ini.

Sepanjang proses berakit, peserta terpaksa mengharungi laluan sukar dengan dahan-dahan pokok yang kadangkala menghalang laluan. Cabaran paling getir adalah apabila sungai tersebut terlalu cetek, dan ia akan menjadi bertambah sukar kerana terpaksa mengambil masa untuk menolak rakit. Disebabkan susah untuk digerakkan, peserta terpaksa turun dari rakit untuk menolaknya!

Disamping itu, keindahan gunung ganang dan kejernihan air sungai dan batu-batuan di pesisir sungai berbentuk bulat atau pebble stone ini pasti menarik minat orang ramai yang mencintai alam dan kehijauan hutan rimba. Sesekali kelihatan orang kampung bermandi manda membawa anak mereka turun ke sungai, berkemban kain batik sambil membawa baju untuk dicuci antara pemandangan yang sukar ditemui lagi.

Untuk sampai ke checkpoint terakhir iaitu di Kampung Git, ada peserta terpaksa meredah sungai tersebut hingga 6 jam! Begitu jauh dan sukarnya peserta terpaksa harungi. Petang itu juga, majlis penyampaian hadiah dan ucapan yang disampaikan oleh Timbalan Menteri Pelancongan Malaysia, Dato' Dr. James Dawos Anak Mamit dan Cr. Isabell Julau Mejat selaku Pengerusi Pengelola Padawan Raft Safari.

Hadiah-hadiah keseluruhan berjumlah RM 24, 450.00 telah dimenangi dan gelaran Juara Raja Sungai Semadang diberi kepada kumpulan BHR Golf. Adalah diharapkan agar banyak lagi promosi diberi supaya penduduk kampung dapat memperkenalkan industri mereka serta menjadikan Padawan Raft Safari ini sebagai tempat tarikan pelancong asing dan tempatan.

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Stadium mini akan dibina <b>di Hulu Terengganu</b> | Informasi Dot My

Posted: 12 Feb 2012 12:59 PM PST

HULU TERENGGNU – Sebuah stadium mini akan dibina di daerah Hulu Terengganu dalam usaha mengembangkan bakat sukan di kalangan belia dan mengelak mereka daripada melakukan gejala yang kurang sihat, kata Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said.

Beliau berkata kerajaan negeri telah meluluskan peruntukan sebanyak RM1.5 juta untuk kerja-kerja menambak tanah bagi tapak stadium berkenaan.

"Kita minta tender dikeluarkan segera kerana untuk mementapkan tanah memakan masa juga," katanya di sini.

Ahmad berkata kerajaan negeri telah mengenal pasti kawasan seluas lebih 10 hektar di Kampung Paya Besar di sini untuk pembinaan stadium itu.

Beliau berkata kos pebinaan mini stadium itu setakat ini belum dapat dipastikan dan ia masih dalam proses mereka bentuk.

"Kita perlu mengambil masa sebelum membina stadium kerana bimbang berlaku sesuatu yang tidak diingin sekiranya tanah tidak mantap," katanya.

Ahamd berkata setakat ini Kemaman dan Besut sudah memiliki stadium mini masing-masing tetapi kedua-dua stadium itu sudah lama dan tidak sesuai lagi dengan keadaan sekarang.

Beliau berkata sukan adalah satu cabang yang diberikan perhatian oleh kerajaan negeri bagi melahirkan generasi cergas dan sihat.

"Kita harap ramai lagi atlet-atlet sukan yang berwibawa akan dilahirkan di daerah Hulu Terengganu dengan adanya mini stadium ini," katanya.- Bernama

Number of View :9

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


SAMBUTAN JUBLI EMAS PAS KAWASAN KEMAMAN <b>di Kemasik</b> <b>...</b>

Posted: 06 Oct 2010 10:58 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SAMBUTAN JUBLI EMAS PAS KAWASAN KEMAMAN di Kemasik. Posted 6th October 2010 by PAS Pekan Kemasik. 0. Add a comment. Add comment. No more comments. PAS Pekan Kemasik. Magazine. Classic · Flipcard · Magazine ...

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Kenapa Pengguna Lebih Suka Gunakan Tunai <b>di</b> Tol?|Great <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2012 06:47 AM PST

Tol Karak - Ketika Pulang ke Terengganu bulan lepas
Umm, Kenapa Pengguna Lebih Suka Gunakan Tunai di Tol jika dibandingkan dengan Touch n Go dan Smart Tag? 

13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


[WASPADA] Ada "Superman" <b>Di Kuala Berang</b>, Terengganu

Posted: 11 Feb 2012 07:56 PM PST

Terjun ala 'Superman'

KUALA BERANG - Sebuah rumah seorang warga emas di Taman Indah Sari dipecah masuk kira-kira 11 pagi semalam.

Kejadian berlaku ketika Mandak Salleh, 67, pulang ke rumahnya untuk mengambil ubat kencing manis dan darah tinggi selepas dua hari bermalam di rumah anak perempuannya, Wan Faizatul Akmawati Wan Muda, 44, tidak jauh dari situ.

Menurutnya, ketika dia, anaknya, Wan Faizatul Akmawati dan menantunya Mabath Khan Silah Ayob, 48, tiba di rumah berkenaan, mereka dikejutkan dengan kelibat seseorang yang berada di dalam rumah, sedangkan tiada siapa yang menghuni rumahnya sejak dia tinggal bersama anaknya.

"Ketika makcik hendak membuka pintu utama rumah, menantu makcik, Mabath ternampak orang di dalam rumah seolah-olah cuba keluar dari kawasan ini.

"Kata Mabath, dia seolah-olah mengenali pencuri itu dan mendakwa sudah beberapa kali memecah masuk untuk mencuri," katanya ketika ditemui rumahnya di sini semalam.

Mandak berkata, menantunya meminta Wan Faizatul Akmawati ke belakang rumah bagi mengepung pencuri itu sebelum memaklumkannya kepada polis.

"Dalam keadaan kelam kabut, Mabath nekad hendak masuk ke rumah itu untuk menangkap pencuri berkenaan. Dia meminta kunci rumah daripada isterinya yang ketika itu berada di belakang rumah," katanya.

Bagaimanapun, ketika Wan Faizatul Akmawati menyerahkan kunci kepada suaminya, pencuri itu nekad terjun ala 'Superman' melalui tingkap dari rumah dua tingkat tersebut.

"Dalam sekelip mata sahaja, pencuri berkenaan hilang tanpa sebarang bunyi kerana setelah diperiksa di dalam rumah, dia sudah tiada," katanya.

Sementara itu, Wan Faizatul Akmawati berkata, pencuri berkenaan mungkin masuk ke dalam rumah berkenaan melalui sisir angin bilik mandi kerana cermin tingkap tersusun di atas pagar dan kerusi diatur elok untuk memudahkannya memanjat masuk.

"Kejadian ini adalah kali keempat dan saya percaya ia kerja penagih dadah yang mahu mencuri barangan di dalam rumah ini ketika ibu saya tiada," katanya.

Mangsa sudah membuat laporan di Balai Polis Kuala Berang. -SH

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


propertywaltz.com: The Glades Villa - projek baru <b>di Kerteh</b>

Posted: 22 Nov 2011 07:40 AM PST


hari ni kita pergi jauh sedikit ye..

jauh ke pantai timur di Kerteh, Terengganu

Sabtu minggu terdahulu saya dijemput menghadiri pre-launch satu projek baru di Kerteh

demi projek ni saya sanggup pergi hari ke kerteh!

dah lah ahad pagi-pagi saya ada terry fox charity run

sudahnya seminggu saya kepenatan...

tak dapat tulis cepat pun review projek ni... huhuhu

Nama projek ni The Glades Villa

projek eksklusif 14 unit rumah semi-D dan banglo

terletak di atas sebidang tanah rezab melayu tapi freehold

betul2 hampir dengan Kompleks Petronas dan Mesra Mall

Ada 3 jenis layout dan saiz

Paling murah adalah unit semi-D 2 tingkat setengah

ada 9 unit sahaja, memang unit terhad ni

keluasan tanah adalah 43'x40'

keluasan lantai adalah 3800 sqft

ada 5 bilik tidur, 5 bilik air dan 1 bilik attic di tingkat atas

Harga bermula dari RM 487,279

Jenis seterusnya adalah unit banglo dua tingkat setengah

Unit ini dinamakan Villa Orchid

cuma ada 4 unit sahaja, lagi terhad

keluasan tanah sama, 43'x40'

keluasan lantai pula 3300 sqft

ada 6 bilik tidur, 5 bilik air dan 1 bilik attic di tingkat atas

Harga bermula dari RM 580, 168

Jenis ketiga merupakan unit banglo dua tingkat setengah juga

Unit ini dinamakan Villa Lily

hanya ada 2 unit sahaja dan sangat esklusif

keluasan tanah 63'x40'

keluasan lantai pula 4350 sqft

ada 7 bilik tidur, 6 bilik air dan 1 bilik attic di tingkat atas

Harga pula bermula dari RM 651,483

Pemaju menawarkan percuma yuran guaman, percuma television 42'' dan percuma pemasangan astro.

Untuk booking, pembeli hanya perlu bayar rm1k sahaja.. kemudian bayar baki 10% semasa menandatangi s&p.

namun jika ada masalah dengan pinjaman, pemaju bersedia memulangkan semua deposit 10% ni setelah ditolak dengan caj pengurusan.

Apa yang saya nampak, rumah-rumah ni memang sangat mewah dengan harga yang jauh lebih murah jika di KL.

kalau kat Lembah Kelang ni, rumah teres 2 tingkat setengah pun saya tengok dah 500K.

contoh projek terbaru di Bandar Baru Bangi.

di putrajaya, lagi hilang akal. rumah teres dua tingkat pun harga rm600K ke atas.

hm..

Tapi projek ni semi-D 2 tingkat setengah dengan 5 bilik tidur baru 480K++

beruntung kan mereka yang tinggal di luar lembah klang dan mempunyai pekerjaan dan pendapatan yang baik

Tinggi syiling 9'

jenis tiles bercampur.. di ruang tamu, mereka akan gunakan tiles 2" x 2"

setiap unit akan dilengkapi dengan 3-phase wiring, wiring telefon, wiring water heater dan wiring serta lubang untuk aircond.

Pemaju juga menawarkan pakej tambahan pemasangan alarm bagi pembeli yang berminat.
Mereka juga menerima permintaan customization.

contoh kalau pembeli nak minta ubah kedudukan point lampu, nak plug elektrik lebih, nak minta tambah point aircond, tukar tiles kepada ayng lebih mewah dan lain-lain.

Boleh duduk berbincang dan mereka akan tawarkan harga terbaik.

Projek ini juga berkepadatan rendah.

cuma 14 unit sahaja.

Tanah dah diratakan dan lot-lot tanah tu pun dah ditanda.

jadi pembeli boleh terus tengok lot bagi rumah yang mereka nak beli tu.

Nama pemaju adalah Manifest Glory, anak syarikat Sumur Bumi Holding Sdn Bhd.

Sehingga review ini ditulis, saya mendapat tahu yang unit dah hampir habis.

tinggal beberapa unit terhad sahaja.

tapi kalau ada pembaca di terengganu berminat, boleh hubungi pihak pemaju sendiri

Mohd Faiz 017-2805546

Aqeel 016-3334497

Ahmad Aslam 012-9600598

13 di kuala besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala besut - Google Blog Search


teganuku: Bekas Banduan Rogol Adik Sendiri <b>Di Kuala Besut</b>

Posted: 11 Feb 2012 12:23 PM PST

Seorang lelaki yang dipercayai berada di bawah pengaruh dadah jenis metamphetamin bertindak merogol adiknya sendiri dengan mengugutnya menggunakan sebilah pedang dalam kejadian malam semalam.

Ketua Polis Daerah Besut, Supt Kamaruddin Zakaria berkata, kejadian berlaku kira-kira 10.30 malam di Kampung Gong Manok, Kuala Besut.

Menurutnya, kejadian berlaku ketika lelaki berumur 30 tahun yang dibebaskan dari penjara 8 Februari lalu ke rumah adiknya berumur 24 tahun dan memaksanya untuk bersama mencari bapa saudara mereka yang tinggal tidak jauh dari situ.

Katanya, pada mulanya suri rumah yang mempunyai seorang anak itu enggan mengikutnya, namun terpaksa akur setelah abangnya mengugut dengan meletakkan sebilah pedang di kiri lehernya.

"Apabila sampai di tempat yang dituju, suspek dapati bapa saudara yang dicarinya tiada. Suspek kemudiannya memaksa adiknya ke bahagian semak di belakang rumah bapa saudaranya dan merogol adiknya di situ," katanya kepada pemberita selepas menyertai Ops Sektor yang diadakan di Kampung Lak Lok semalam.

Kamaruddin berkata, adiknya yang cuba melawan ditumbuk beberapa kali di bahagian perut oleh suspek.

Katanya, mangsa turut tercedera di bahagian leher akibat terkena pedang yang dipegang abangnya.

Mangsa yang berjaya melarikan diri tidak lama kemudian meminta pertolongan jiran untuk membuat laporan polis.

Tindakan pantas polis berjaya menahan suspek beberapa jam kemudian. Ujian awal air kencingnya mendapati suspek positif pil kuda.

Suspek yang dipenjara sebelum ini kerana kes berkaitan dadah juga mengakui telah mengambil pil kuda di Kuantan, Pahang sebelum ke Besut untuk mencari bapa saudaranya malam semalam.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved