ads

Sabtu, 14 April 2012

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


rantau abang: Program "Turtle Care" UiTM Dungun <b>Di Rantau Abang</b>.

Posted: 20 Mar 2012 01:10 AM PDT

UiTM Dungun telah mengadakan program "Turtle Care" dengan kerjasama TUMEC FRI Rantau Abang pada 9 Februari 2012 di Rantau Abang.
PELEPASAN ANAK PENYU DI PANTAI RANTAU ABANG

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


Program PGU <b>Di Paka</b>....Jangan Lupa...!! - sepang-kederang

Posted: 09 Apr 2012 11:46 PM PDT

     &nbsp Selamat Datang Ke  &nbsp Blog Sepang Kederang  &nbspTetap Melawan Walau Tertawan...!!! &nbspFixed Versus Although captive..!! &nbsp虽然俘虏固定对战...!!! &nbspबंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!! &nbsp ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content][unable to retrieve full-text content]Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang ...

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Lawatan Muhibbah Ke SK Dusun, <b>Hulu Terengganu</b>

Posted: 29 Mar 2012 04:26 AM PDT

Kampung Dusun, Hulu Terengganu- 26 Mac, Satu lawatan muhibbah ke salah sebuah sekolah  kluster di Hulu Terengganu telah diadakan oleh Guru Besar, PK Ko dan EIO. Tujuan lawatan ini adalah untuk mengenali dengan lebih dekat kejayaan yang telah dicapai oleh Sekolah Kebangsaan Dusun ini dalam peperiksaan UPSR baru-baru ini. Kejayaan sekolah ini terbukti apabila ia menjadi salah sebuah Sekolah Kluster Kecemerlangan (SKK) Kementerian Pelajaran Malaysia pada tahun 2011. Jika dilihat secara kasarnya, bentuk fizikal sekolah dengan bilangan murid serta guru adalah hampir sama dengan SK Tepus. Persoalanya, bagaimana pentadbiran sekolah memainkan peranan dalam melonjakkan sekolah ini hingga ke peringkat negara..


13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


love_alvas: TUTTI FRUTTI <b>DI KUALA TERENGGANU</b>

Posted: 13 Apr 2012 09:06 PM PDT

Salam semua.. Hari Rabu 11hb kita kan cuti.. jadi kesempatan itu di ambil untuk pergi ke Tutti Frutti kat Kuala Terengganu yang baru buka.. cawangan terbaru la ni.. hihi.. terpanggil-panggil sebenarnya ke Tutti Frutti ni.. dah semua duk canang "BEST"..."BEST"..."BEST"... jadi Tertanya-tnya la jugak kan.. best sangat ke.. actually saya ni memang la pengemar Aiskrim.. jadi bila dah di buka kat Terengganu ni.. Memang nak rasa sangat-sangat la.. So, Rabu baru ni dapat la merasa... ni pun sebab kawan yang nak belanja.. kih3.. lau tak, memang tak pergi lagi la.. tengah kering ler.. duit habis beli kain je.. almaklumla... lambat-lambat nanti takde yang nak terima tempahan lak..
So, Berbalik pada Tutti Frutti ni, Memang Ramai la orang yang serbu kedai ni.. dahsyat.. setiap masa ada je yang masuk.. hmm.. tak tahu la maybe baru-baru je kot.. sebab mahal kan.. Saya ni pun amik bekas yang kecik je.. hihihi.. tapi isi penuh la.. nak rasa je pun..
Tinggi tu.. kawan punya amik takde la sampai macam ni..
perisa Vanila + Coklat menjadi pilihan.. :)
harga lupa.. orang belanja kan.. lupa la..
makan-makan... gunung tadi dah takde dah.. hihihi..
nampak? ramai kan.. berebut-rebut..
bergambar kenangan dengan rakan sekerja.. Ros..
yang belanja tu tak masuk gambar.. hihihi..

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


Rabiatul Adawiyah | Love in a blog!I need vacation so badly! Jom ke <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2012 02:21 PM PDT

Hello, pagi yang nyaman sebegini, datang pula mood untuk blog berkenaan peraduan yang dijalankan oleh pihak Nuffnang dan Genting. Siapa la tidak mahu bercuti dan percuma pula tu. :p

Alhamdulillah jika terpilih dan jika tidak terpilih mungkin bukan rezeki saya. Tetapi saya nak juga cuba, selain untuk peraduan ia juga untuk berkongsi bersama pembaca blog saya yang comel-comel di luar sana. Dah lama rasanya tidak kongsikan kisah kehidupan peribadi saya. Hehehe.

Okay, berbalik kepada peraduan 3D2N stay at Awana Kijal. Saya perlu memberi jawapan untuk soalan ini " tell us why do you need the vacation so badly?". Bagi anda yang sememangnya stress dengan kerja atau apa sahaja aktiviti anda pastinya mudah untuk menjawwab soalan ini. Cakap orang stress, tetapi saya lagi 4x ganda stress tau. Hahaha!

Izinkan saya menjawab soalan ini di dalam bahasa melayu. Harap-harap pihak Nuffnang dan Genting faham penulisan saya. Hehehe.

Saya sememangnya menginginkan percutian yang nyaman dan segar seperti lokasi di tepi laut di Genting Awana Kijal, Terengganu. Tempat yang jauh dari hiruk pikuk bandar Kuala Lumpur. Saya merupakan seorang blogger yang melakukan pelbagai kerja bukan kerana keperluan mendapatkan wang, tetapi impian ingin memiliki kehidupan bebas berbelanja. Hehehe. Saya melakukan perniagaan kecantikan, perniagaan gudang simpanan pelajar di Warehouzs dan merupakan pemilik untuk syarikat terkini saya iaitu RAZ Creative. Walaupun kesemua ini dianggap mudah, tetapi plan bisnes serta pemasaran perlu difikirkan bagi menjana pendapatan yang sewajarnya. Bersama rakan-rakan perniagaan yang lain, memikirkan target dan goal sememangnya memeningkan kepala dan ada kalanya saya lenguh-lenguh dibahagian bahu. Kalau dah lenguh-lenguh bahu leher itu tandanya baakal mendapat darah tinggi dan hypertension! Saya tidak mahu penyakit itu berada dalam diri saya. Jadi itulah penyebab kenapa saya ingin bercuti ke Genting Awana Kijal, Terengganu sangat-sangat atau di dalam bahasa inggeris-nya So Badly!

awana_kijal

3 Hari 2 Malam memang best, bayangkan saya berenang di swimming pool, diurut di Spa menggunakan aromaterapi yang menyeegarkan dan menikmati keselesaan di resort bertaraf 5 bintang! Lagi satu, tak payah tunggu lemang pada waktu raya, di Awana Kijal terdapat lemang popular iaitu "Kijal Lemang". Pasti lazat! Pergggghhh! Luar Biasa!

Kalau anda ingin tahu lebih butiran berkenaan Genting Awana Kijal, Terengganu. Cekidout website Genting Awana Kijal dan jika anda ingin menyertai saya ke Awana Kijal (macam la saya terpilih. hahahaha! :p ) klik nuffnang awana kijal link tu ye.

xoxo!


13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Pertandingan Bola Sepak peringkat PKG <b>Bukit Besi</b>

Posted: 05 Apr 2012 10:00 AM PDT

Bismillahirahmanirahim...........

Assalamualaikum W.B.T

Bersyukur kehadrat Allah S.W.T serta selawat dan salam kepada nabi besar junjungan kita Muhammad S.A.W. Dalam kesempatan yang terluang ini, terlebih dahulu saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada pihak-pihak yang terlibat secara langusng mahupun tidak langsung dalam merealisasikan penubuhan Laman blog Sekolah ini.

Selaras dengan hasrat kerajaan untuk memperkayakan rakyat Malaysia dengan ilmu IT, SK TEPUS menyahut cabaran ini lalu terzahirlah sebuah laman blog yang memang dinanti-nantikan oleh setiap warganya. Seluruh warga sekolah harus berbangga dengan produk yang lahir atas usaha kita bersama.

Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. Atas daya inilah tujuan utama laman blog ini menjadi kenyataan. Ibubapa diberi kemudahan secara langsung untuk mengetahui intipati dan agenda sekolah yang boleh didapati dengan hanya satu 'klik' di hujung jari. Kemudahan di hujung jari ini juga bagi memudahkan para pelawat yang mengunjung ke laman blog ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang SK Tepus dan pencapaiannya.

Manfaatkanlah ilmu yang ada di sekeliling kita. Arus perubahan dan pemodenan haruslah kita terokai bersama agar kita tidak ketinggalan dalam anjakan paradigma ini. Semoga segala keringat yang tumpah menjanjikan satu harapan baru dalam usaha membawa SK Tepus ke arah yang lebih cemerlang dengan prestasi yang mengagumkan, Insya Allah.

"Melestarikan Pendidikan Terbilang"

Sekian, terima kasih.


 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved