ads

Rabu, 1 Januari 2014

13 di setiu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di setiu - Google Blog Search


T E G A N U K I TA: Sekitar hari pertama tahun satu <b>di Setiu</b>.

Posted: 31 Dec 2013 11:00 PM PST

Oleh: Aminudin Ismail.

BANDAR PERMAISURI: Seramai kira-kira 1090 murid memulakan persekolahan mereka di tahun satu di kira-kira 14 buah sekolah rendah di daerah Setiu pada tahun ini.

Tinjauan Teganukita di beberapa buah sekolah pagi tadi mendapati, kebanyakan murid begitu gembira dan teruja untuk memulakan persekolahan mereka malah tidak ramai ibubapa yang menemani anak-anak mereka sehingga ke bilik darjah.


Guru Besar Sekolah Kebangsaan Fikri (SKF), Ibrahim Awang berkata, sekolahnya mencatat sejarah pada tahun ini kerana jumlah murid yang belajar di darjah satu adalah paling ramai.

"Biasanya, paling ramai belajar di tahun satu sekolah ini sekitar 10 dan 20 orang sahaja, tetapi pada tahun ini jumlahnya bertambah sekali ganda dari tahun lepas iaitu seramai 30 orang, tahun lepas hanya 12 orang," katanya.

Bagi Sekolah Kebangsaan Merbau Menyusut  (SKMM) pula, jumlah muridnya adalah yang antara yang sedikit di daerah Setiu iaitu seramai 10 orang.

"Jumlah murid tahun satu sekolah ini memang tidak ramai iaitu sekitar 10 hingga 20 orang. Ini memudahkan guru memberi tumpuan kepada murid-murid," kata seorang guru sekolah itu, Zamri Ali.

Sementara itu, di SK Putera Jaya  (SKPJ) pula, selain program suaikenal, murid juga diberi peluang untuk melukis bagi membiasakan murid dengan suasana persekolahan.

"Pada tahun ini seramai 21 murid belajar dalam darjah satu iaitu seramai 16 perempuan dan 15 lelaki. Suasana hari pertama persekolahan hari ini lancar dan semua murid menunjukan semangat untuk belajar," kata Guru Besarnya, Zainuddin Dollah.



 

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


Pemancing dari <b>Paka</b> Meninggal Dunia <b>Di</b> Dalam Bot - Gi Mari Gi Mari

Posted: 28 Nov 2013 12:26 AM PST

Allahyarham en Shafei Sari 53 tahun dari Paka meninggal dunia dalam boat fiber seorang diri semasa mengail ditengah laut,yb bersama kawan2 menggunakan bot laju utk membawa arwah kepengkalan marin kemaman....


sementara itu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka Ustaz Satiful Bahri Mamat mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Shafie Sari, 53, yang ditemui maut dalam bot fiber kira-kira 8 batu nautika dari perairan Kemaman, pagi semalam.
Menurutnya, Shafie yang juga bekas pekerja sebuah syarikat petrokimia di Kerteh adalah kenalan beliau.
Allahyarham Shafie"(Allahyarham Shafie) adalah kenalan saya, saya ucap takziah dan berharap supaya pihak keluarga tabah dalam menghadapi ujian Allah SWT,"ujarnya sebaik mendapat khabar dukacita tersebut.
Bot Shafie dikesan berada di sekitar perairan Kijal kira-kira jam 5.30 pagi melalui GPS
Penemuan bot mangsa kira-kira jam 9.30 pagi itu mengungkap misteri kehilangannya yang dilaporkan tidak pulang ke rumahnya di Kampung Bukit Merah, Paka, Dungun, sejak malam kelmarin selepas keluar menangkap ikan seorang diri.

sumber dari fb:yb Hj Hanafiah Mat

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Hotel Murah <b>Di Kuala Terengganu</b> | Farisya Anastasyia

Posted: 29 Dec 2013 03:23 PM PST


Assalamualaikum

Hotel Murah Di Kuala Terengganu-Alhamdulillah.Pada 21-23 Disember yang lalu FA dan 9 orang blogger yang lain telah dijemput untuk menginap di Sumai Hotel Apartment,Kuala Terengganu yang bertaraf 3 Bintang sambil memberikan pandangan/review mengenai hotel tersebut.Kini 'Percutian pendek' dengan 9 sahabat blogger yang lain telah berakhir.

Sekarang tiba masa untuk FA berkongsi dengan semua pembaca mengenai pengalaman FA di Sumai Hotel Apartment,Kuala Terengganu.Percutian kali ini disertai oleh 9 orang blogger yang lain lagi iaitu Hazanis Blogspot,Nabila Biela,FatinDiana,Nabila Medan,Budak Pacak,Farid Laham,Amirul Syahnaz,Jamian Sarif  dan Khayz Rie.

Sumai Hotel Apartment,Hotel Apartment Murah

Mula-mula menjejakkan kaki di Sumai Hotel Apartment ini,FA terfikir nama 'Sumai' ini diambil dari mana.Persoalan FA terjawab apabila diberi penerangan bahawa nama 'Sumai' tercipta hasil gabungan dua nama iaitu Sulaiman Mahyudin.Sulaiman Mahyudin merupakan anak jati negeri Terengganu dan berasal dari Kampung Losong,Kuala Terengganu.Hebat kan ?!First time FA dengar pengusaha hotel adalah orang Melayu kita sendiri.FA sangat kagum dengan Sulaiman Mahyudin ni.

susah nak jumpa pengusaha hotel  adalah orang melayu kita sendiri.

Untuk pengetahuan semua pembaca, Sumai Hotel Apartment ini terletak di pusat bandar Kuala Terengganu dan berhampiran pesisir pantai Batu Burok.Mula beroperasi pada Februari 2008.Perjalanan ke Lapangan Terbang Sultan Mahmud juga tidak jauh dan mengambil masa kira-kira 15 minit sahaja.Lokasi hotel yang strategik dengan pelbagai tempat menarik memudahkan para pengunjung untuk bergerak ke mana-mana tempat yang mereka hajati.Syok kan?Masa kitorang menginap di sana,jarak dari satu lokasi ke lokasi yang menarik tidak mengambil masa yang lama.Menjimatkan masa kitorang untuk berjalan ke lebih banyak tempat.Ni syok!Hehe.

Bilik Selesa,Pelanggan Gembira

Bila menginap di hotel,perkara utama yang kena perhatikan mestilah bilik kan?Kalau bilik sudah mampu menambat hati pengunjungnya,yang lain juga pasti tidak kurang hebatnya.Kan?Untuk percutian kali ini,kami ditempatkan di superior apartment yang mempunyai 4 buah bilik,2 buah bilik air ,ruang dapur ,ruang makan dan ruang tamu yang luas.First impression FA semasa mula-mula masuk ke bilik ni,memang teruja sangat!Ruang tamu yang luas dan cukup dengan kelengkapan asas seperti sofa,televisyen,meja makan dan seterika memang cukup sempurna untuk FA!Bab seterika tu penting sangat untuk perempuan yer..!Kalau tak,tak nak keluar bilik la kami.Hehe.Jom tengok gambar bilik FA menginap :)

STUDIO ROOM

1 Bilik Tidur+1 Bilik Air+Ruang Tamu+Writing Table

SUITE ROOM

1 Bilik tidur (2 Katil)+1 Bilik Air+Writing Table

STANDARD APARTMENT

2 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Makan+Balkoni

DELUXE APARTMENT

3 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Makan+Balkoni

SUPERIOR APARTMENT

4 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Tamu+Meja Makan

 

Amacam?Cantik kan bilik dan apartment yang tersedia di Sumai Hotel Apartment ni?Bagi FA,Sumai Hotel Apartment ni sesuai untuk semua jenis golongan dan umur memandangkan banyak kemudahan yang tersedia di sini.

Bagi mereka yang ingin bercuti dengan family di Kuala Terengganu,Sumai Hotel Apartment adalah penginapan yang terbaik yang patut anda pilih memandangkan anda boleh memilih mana-mana jenis apartmen yang tersedia dengan harga yang murah dan berpatutan.

Ooopps!Sila baca entri ini sampai habis kerana ada tawaran harga menarik bagi pembaca blog FA yang ingin menginap di Sumai Hotel Apartment!Menarik kan!

Kemudahan Di Sumai Hotel Apartment

Selain bilik,korang juga pastinya ingin meneliti setiap kemudahan yang terdapat di mana-mana hotel bukan?Jangan risau!Kerana di Sumai Hotel Apartment,semuanya tersedia dengan mudah untuk korang! :) Jom tengok kemudahan yang tersedia di Sumai Hotel Apartment.

WIFI-WIFI menjadi keutamaan yang perlu dan wajib bagi setiap pengunjung hotel.Tambahan pula zaman sekarang dah maju.Jadi semua orang memerlukan kemudahan internet.Di Sumai Hotel Apartment,anda tidak perlu risau lagi kerana kemudahan WIFI kini boleh di akses dengan mudah di segenap penjuru Sumai Hotel Apartment.

Jadi,asalkan korang duduk dekat bahagian parking pun,masih lagi boleh mengakses kemudahan WIFI mereka.Hebat kan?Hehehe.Eh,lupa nak bagitahu,kalau korang tak bawak laptop pun,korang boleh akses internet di bahagian lobi hotel dimana pihak hotel telah menyediakan 2 buah komputer untuk kemudahan pelanggan hotel.

blogger kalau tak ada internet memang terbantut la semua kerja…..

PARKING-Mungkin ramai pengunjung hotel yang datang bercuti menggunakan kenderaan sendiri.Dan faktor parking menjadi keutamaan bagi mereka.Parking yang luas dan banyak menjadi salah satu keutamaan bagi pelanggan Sumai Hotel Apartment.Jadi korang tidak perlu risau kalau sebut faktor parking ni.Dengan kawalan 24jam dari pengawal keselamatan yang bertugas dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) ,kereta korang selamat.Hehe.Ni penting kan?Korang boleh bercuti tanpa bimbang mengenai keselamatan kereta.

SWIMMING POOL-Bila sebut swimming pool,yang paling syok,anak-anak je kan.Hehehe.Mak ayah bukan nak main sangat pun.Dengan persekitaran swimming pool yang selamat dan lengkap dengan ciri-ciri keselamatan,FA rasa korang tak nak keluar hotel dah.Cukup santai dalam hotel je kan?Hehe.Swimming pool di Sumai Hotel Apartment dibuka dari jam 9 pagi hingga 7 malam.

SERVIS DRIVER-Servis ni patut digunakan oleh mereka yang datang bercuti dengan flight,bas atau mana-mana pengangkutan awam.Korang tak perlu risau dah kalau datang bercuti dengan flight atau bas.Boleh call atau inform pihak Sumai Hotel Apartment untuk pick-up korang di lapangan terbang atau stesen bas.Mudah je.

REST  N' GO-FA baru pertama kali jumpa hotel yang menyediakan kemudahan kerusi urut di hotel.Memang memberi manfaat dan banyak kebaikan kepada pengunjung.Penat-penat pergi berjalan,singgah duduk kejap atas kerusi tu.Tak perlu pergi tempat mengurut kat lain dah.Hehe.Sesuai untuk warga emas yang datang bercuti.

LAUNDRY SERVICES-Yang ni korang patut guna kalau korang menginap di Sumai Hotel Apartment untuk jangka masa seminggu ke atas.Baju-baju yang dah guna tu boleh dihantar ke Laundry Service yang disediakan oleh pihak hotel.Just call mereka dan mereka akan datang ke bilik untuk pick-up baju.

PROMOSI MENARIK UNTUK PEMBACA BLOG!

Seperti yang FA janjikan dan uar-uarkan di post FA di FB dan Instagram,ada pakej harga menarik untuk semua pembaca FA yang berhajat untuk bercuti di Sumai Hotel Apartment.Harga yang ditawarkan semestinya lebih murah dari harga asal di Sumai Hotel Apartment.Jadi korang pilihlah ye nak yang macam mana.Hehe..Jom tengok pakej harga untuk pembaca blog FA!

Macam mana nak booking bilik?Senang sahaja,korang hanya perlu ikut langkah-langkah di bawah:

Jadi,jangan berlengah lagi!Booking cepat di Sumai Hotel Apartment dan pergilah bercuti!Segala-galanya ada di Malaysia! :)

 tak puas bercuti di Sumai Hotel Apartment hari tu.Moment yang tak dapat dilupakan ialah makanan sedap di Restoran Bintang Laut..Syokk..!Eh,tunggu next entri yer!

Sumai Hotel Apartment
Lot 4479 ,Jalan Persinggahan,
20400 Kuala Terengganu,Terengganu
Tel:609-631 0099
Fax:609-631 2099/3099
Website:www.sumaihotel.com

1x1.trans Hotel Murah Di Kuala Terengganu

Post By Farisya Anastasyia (352 Posts)

Farisya Anastasyia atau nama sebenar Nur Amni Insyirah Hussin merupakan seorang blogger separuh masa.Mula berkecimpung dalam dunia penulisan blog sejak awal Februari 2011.Gemar berkongsi ilmu dengan kawan-kawan di media sosial dan para pembaca sesuai dengan tagline blog 'Ilmu Dikongsi Bersama'.Kenali penulis dengan lebih lanjut di ruangan Pena Seorang Blogger.

Website: → duniafarisya.com

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

13 di ajil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ajil - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di ajil</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Dec 2013 01:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di ajil</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2013 01:29 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di ajil</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Nov 2013 01:03 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

jamuan akhir tahun sk <b>ajil di</b> ri-yaz heritage pada 12.11.2013 (selasa)

Posted: 12 Nov 2013 05:42 PM PST

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PENAFIAN
Sekolah Kebangsaan Ajil tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang
dialami kerana menggunakan maklumat dan
aplikasi dalam laman ini.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sekolah Kebangsaan Ajil
21800, Ajil, Hulu Terengganu
Tel: 09-6861154 Fax: 09-6861159
Email : tba5053@yahoo.com

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Pantai <b>Kemasik</b> dan Tanah Lot Part 2 - Kaki Travel - Blogger

Posted: 03 Nov 2013 06:09 PM PST

Bersyukur ke hadrat  illahi 
Saya berasa begitu teruja apabila dalam perjalanan dari Kuantan ke Kuala Terengganu apabila menyusuri jalan pantai. Perjalanan ini begitu dinanti-nanti oleh kami. Ini kerana di sepanjang jalan pantai ini banyak lokasi menarik yang boleh kami singgah. Lagipun, saya telah dibesarkan dan dilahirkan di tepi pantai selama 26 tahun. Sebahagian besar hidup saya berkampung di pinggiran pantai.  
Sememangnya saya berminat dengan bukit batu di Pantai Kemasik. Sungguh menakjubkan dan terpesona dengan keindahan alam ciptaan Allah SWT. Tanah Lot di Bali begitu unik dan besar. Namun begitu, Tanah Lot Kemaman punya begitu kerdil sekali. Apa sekalipun, saya tetap bersyukur dan berasa bangga dengan kurniaan dan pemberian Allah kepada kita. Hatiku terus bermonolog seperti berikut :
'Apa yang ada jarang disyukuri. Apa yang tiada sering dirisaukan. Kenikmatan yang dikecapi baru akan terasa bila hilang apa yang diburu timbul rasa jemu bila sudah di dalam gengaman dunia. Ibarat air laut diminum hanya menambah haus nafsu. Bagaikan fatamorgana di padang pasir panas yang membahang disangka air dunia dan nafsu bagai bayang-bayang dilihat ada ditangkap, hilang tuhan leraikanlah dunia yg mendiam di dalam hatiku kerana di situ tidak kumampu mengumpul dua cinta. Hanya cintamu kuharap tumbuh dibajai bangkai dunia yg kubunuh.'
Anda boleh memanjat batu besar bagi melihat panorama dari sudut yang berbeza tetapi dinasihatkan berhati-hati. Pakai pakaian dan kasut yang sesuai. Pantai Kemasik adalah pantai yang amat indah dengan kejernihan  air yang disinari pasir keemasannya. Ini disebabkan Pantai Kemasik menghadap lautan lepas menyebabkan tiada lumpur mendak pada kawasan pantai ini. Terdapat tebing bukit berbatu di sebelah Pantai Kemasik ini.
Pantai ini juga menjadi tumpuan photographer untuk merakam suasana matahari terbit di samping merakam panorama serta aktiviti-aktiviti nelayan yang pastinya menjanjikan satu kepuasan bagi anda.




























Sekiranya anda berkunjung ke kemasik, jangan lupa singgah ke pusat membeli belah yang moden, Mesra Mall  Pusat ini mempunyai satu-satu kompleks panggung wayang (Cineplex) di Terengganu, pusat bowling 24- lorong, gelanggang skuasy, sebuah gelanggang futsal berhawa dingin, dan medan selera kontemporari di reka khas dalam kompleks membeli belah ini. MESRA MALL telah dibuka pada 10 Oktober 2009, MESRA MALL telah dibina di atas tapak seluas 30 ekar, dengan keluasan binaan 315,000 kaki persegi lebih daripada satu tingkat. Ia berfungsi sama seperti mall di bandar-bandar besar yang lain dengan mempunyai campuran perkedaian runcit dan gudang pakaian dengan jenama global yang menjadikan Mesra Mall sebagai hub atau pusat sehenti untuk membeli-belah, perbankan, makan, leisure dan hiburan bagi penduduk Kemasik dan Kemaman. Mesra Mall telah dibangunkan oleh Metro Kemasik Sdn Bhd dan adalah anak syarikat milik penuh KLCC (Holdings) Sdn Bhd.




13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


Polis Cari 5 Lelaki Samun dan Rogol Dua Wanita <b>di Dungun</b> – Titik <b>...</b>

Posted: 15 Dec 2013 09:19 PM PST

[HM] Kuala Terengganu: Samun dan rogol. Itu kejadian malang menimpa dua wanita apabila bukan saja disamun malah dilarikan sebelum dirogol dalam kejadian di sebuah inap desa di Jalan Kenanga, Dungun, kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu Asisten Komisioner K Manoharan berkata, kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 3 pagi ketika kedua-dua mangsa berusia 20-an bersama tiga rakan lelaki berusia 20-an dalam perjalanan pulang ke rumah.

Beliau berkata, sebaik tiba di kawasan Bukit Chantak, Dungun, kereta Proton Satria dinaiki mereka dihimpit dua kereta Honda dengan nombor pendaftaran WWW1861 dan sebuah lagi yang tidak dapat dikesan nombor pendaftarannya sebelum suspek mengarahkan mangsa memberhentikan kenderaan dengan memperkenalkan diri sebagai polis.

"Suspek kemudian mengarahkan mangsa mengikuti arahan mereka dengan seorang daripada mereka memandu kereta mangsa sebelum merampas lima telefon bimbit milik mangsa lalu beredar meninggalkan lokasi kejadian.

"Bagaimanapun, sebaik tiba di Kampung Durian Mentagau, Dungun kira-kira jam 4.15 pagi, suspek yang memandu kereta Proton Satria milik mangsa melanggar pula sebuah kereta Perodua Kancil dipandu seorang lelaki berusia 25 tahun bersama abang dan kakak iparnya.

"Sebaik melanggar kenderaan itu, suspek turut melarikan wanita di dalam Perodua Kancil itu sebelum meninggalkan wanita itu kira-kira satu kilometer dari tempat kejadian kedua. "Namun, suspek sempat menyamun sebuah telefon bimbit milik mangsa," katanya. dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Terengganu di sini, semalam.

Manoharan berkata, suspek sekali lagi memberhentikan kenderaan dan meninggalkan tiga lelaki bersama Proton Satria kira-kira empat kilometer dari lokasi mereka meninggalkan seorang wanita sebelum itu dan beredar bersama dua mangsa wanita yang dilarikan dalam kejadian pertama.

Katanya, kedua-dua wanita itu kemudiannya dirogol suspek utama berusia 31 tahun di sebuah inap desa sebelum mereka dirogol oleh dua lagi suspek yang tiba di inap desa beberapa jam kemudian.

"Bagaimanapun, kira-kira jam 10 pagi tadi (semalam), dua mangsa berjaya melarikan diri ketika suspek berada di kawasan Kampung Durian Mentagau dipercayai untuk menukar nombor pendaftaran kereta bagi mengaburi mata pihak berkuasa.

"Susulan maklumat daripada dua mangsa masing-masing bekerja sebagai pelayan dan pekerja di sebuah kedai telefon bimbit, gerakan mengesan kesemua suspek dijalankan sekali gus membawa kepada penahanan dua suspek termasuk suspek utama dan seorang warga Indonesia berusia 30-an di sebuah rumah di Kampung Gong Pasir, di sini kira-kira jam 11.30 pagi tadi (semalam).

"Hasil siasatan awal mendapati dua suspek yang ditahan ini turut merogol kedua-dua mangsa. Siasatan mendapati suspek utama turut mempunyai rekod jenayah membabitkan samun bersenjata sebelum ini," katanya sambil memaklumkan polis turut menemui sebuah kereta Honda dengan nombor pendaftaran WWW1861 di rumah berkenaan.

Manoharan berkata, kumpulan itu dikesan mula bertapak di Dungun dan Kemaman dengan menyasarkan lelaki dan wanita sebelum mangsa disamun dan dirogol. Katanya, selepas kejadian pertama dan kedua, suspek turut mengulangi jenayah sama apabila cuba melanggar sebuah kereta Honda Civic dinaiki pasangan suami isteri yang ketika itu dalam perjalanan pulang ke Kuala Terengganu. di lampu isyarat Bukit Teruna, Kijal kira-kira jam 1.55 pagi semalam.

"Namun, mangsa yang curiga dengan keadaan itu tidak memberhentikan keretanya sebelum melarikan diri," katanya.

Menurut Manoharan, pihaknya kini sedang memburu lima lagi suspek dengan identiti empat daripadanya sudah pun dikenal pasti. dan percaya pihaknya dapat menahan kesemua suspek dalam masa terdekat. Sehubungan itu, katanya, polis mengesan tiga lelaki dikenali sebagai Wan Zazaliala Wan Hussin atau Zaza, 32, (bekas polis) dari Kampung Baru Pasir Akar, Jertih, Besut; Mohd Nuzul Mohamad atau Nuzul, 27, dari Kampung Baru Kiri, Kemasik, Kemaman dan Nazlie Ali atau Naza, 26, Kampung Padang Merchang, Kuala Terengganu. – 3/12/13

 

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Hotel Murah <b>Di Kuala Terengganu</b> | Farisya Anastasyia

Posted: 29 Dec 2013 03:23 PM PST


Assalamualaikum

Hotel Murah Di Kuala Terengganu-Alhamdulillah.Pada 21-23 Disember yang lalu FA dan 9 orang blogger yang lain telah dijemput untuk menginap di Sumai Hotel Apartment,Kuala Terengganu yang bertaraf 3 Bintang sambil memberikan pandangan/review mengenai hotel tersebut.Kini 'Percutian pendek' dengan 9 sahabat blogger yang lain telah berakhir.

Sekarang tiba masa untuk FA berkongsi dengan semua pembaca mengenai pengalaman FA di Sumai Hotel Apartment,Kuala Terengganu.Percutian kali ini disertai oleh 9 orang blogger yang lain lagi iaitu Hazanis Blogspot,Nabila Biela,FatinDiana,Nabila Medan,Budak Pacak,Farid Laham,Amirul Syahnaz,Jamian Sarif  dan Khayz Rie.

Sumai Hotel Apartment,Hotel Apartment Murah

Mula-mula menjejakkan kaki di Sumai Hotel Apartment ini,FA terfikir nama 'Sumai' ini diambil dari mana.Persoalan FA terjawab apabila diberi penerangan bahawa nama 'Sumai' tercipta hasil gabungan dua nama iaitu Sulaiman Mahyudin.Sulaiman Mahyudin merupakan anak jati negeri Terengganu dan berasal dari Kampung Losong,Kuala Terengganu.Hebat kan ?!First time FA dengar pengusaha hotel adalah orang Melayu kita sendiri.FA sangat kagum dengan Sulaiman Mahyudin ni.

susah nak jumpa pengusaha hotel  adalah orang melayu kita sendiri.

Untuk pengetahuan semua pembaca, Sumai Hotel Apartment ini terletak di pusat bandar Kuala Terengganu dan berhampiran pesisir pantai Batu Burok.Mula beroperasi pada Februari 2008.Perjalanan ke Lapangan Terbang Sultan Mahmud juga tidak jauh dan mengambil masa kira-kira 15 minit sahaja.Lokasi hotel yang strategik dengan pelbagai tempat menarik memudahkan para pengunjung untuk bergerak ke mana-mana tempat yang mereka hajati.Syok kan?Masa kitorang menginap di sana,jarak dari satu lokasi ke lokasi yang menarik tidak mengambil masa yang lama.Menjimatkan masa kitorang untuk berjalan ke lebih banyak tempat.Ni syok!Hehe.

Bilik Selesa,Pelanggan Gembira

Bila menginap di hotel,perkara utama yang kena perhatikan mestilah bilik kan?Kalau bilik sudah mampu menambat hati pengunjungnya,yang lain juga pasti tidak kurang hebatnya.Kan?Untuk percutian kali ini,kami ditempatkan di superior apartment yang mempunyai 4 buah bilik,2 buah bilik air ,ruang dapur ,ruang makan dan ruang tamu yang luas.First impression FA semasa mula-mula masuk ke bilik ni,memang teruja sangat!Ruang tamu yang luas dan cukup dengan kelengkapan asas seperti sofa,televisyen,meja makan dan seterika memang cukup sempurna untuk FA!Bab seterika tu penting sangat untuk perempuan yer..!Kalau tak,tak nak keluar bilik la kami.Hehe.Jom tengok gambar bilik FA menginap :)

STUDIO ROOM

1 Bilik Tidur+1 Bilik Air+Ruang Tamu+Writing Table

SUITE ROOM

1 Bilik tidur (2 Katil)+1 Bilik Air+Writing Table

STANDARD APARTMENT

2 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Makan+Balkoni

DELUXE APARTMENT

3 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Makan+Balkoni

SUPERIOR APARTMENT

4 Bilik Tidur+2 Bilik Air+Dapur+Ruang Tamu+Meja Makan

 

Amacam?Cantik kan bilik dan apartment yang tersedia di Sumai Hotel Apartment ni?Bagi FA,Sumai Hotel Apartment ni sesuai untuk semua jenis golongan dan umur memandangkan banyak kemudahan yang tersedia di sini.

Bagi mereka yang ingin bercuti dengan family di Kuala Terengganu,Sumai Hotel Apartment adalah penginapan yang terbaik yang patut anda pilih memandangkan anda boleh memilih mana-mana jenis apartmen yang tersedia dengan harga yang murah dan berpatutan.

Ooopps!Sila baca entri ini sampai habis kerana ada tawaran harga menarik bagi pembaca blog FA yang ingin menginap di Sumai Hotel Apartment!Menarik kan!

Kemudahan Di Sumai Hotel Apartment

Selain bilik,korang juga pastinya ingin meneliti setiap kemudahan yang terdapat di mana-mana hotel bukan?Jangan risau!Kerana di Sumai Hotel Apartment,semuanya tersedia dengan mudah untuk korang! :) Jom tengok kemudahan yang tersedia di Sumai Hotel Apartment.

WIFI-WIFI menjadi keutamaan yang perlu dan wajib bagi setiap pengunjung hotel.Tambahan pula zaman sekarang dah maju.Jadi semua orang memerlukan kemudahan internet.Di Sumai Hotel Apartment,anda tidak perlu risau lagi kerana kemudahan WIFI kini boleh di akses dengan mudah di segenap penjuru Sumai Hotel Apartment.

Jadi,asalkan korang duduk dekat bahagian parking pun,masih lagi boleh mengakses kemudahan WIFI mereka.Hebat kan?Hehehe.Eh,lupa nak bagitahu,kalau korang tak bawak laptop pun,korang boleh akses internet di bahagian lobi hotel dimana pihak hotel telah menyediakan 2 buah komputer untuk kemudahan pelanggan hotel.

blogger kalau tak ada internet memang terbantut la semua kerja…..

PARKING-Mungkin ramai pengunjung hotel yang datang bercuti menggunakan kenderaan sendiri.Dan faktor parking menjadi keutamaan bagi mereka.Parking yang luas dan banyak menjadi salah satu keutamaan bagi pelanggan Sumai Hotel Apartment.Jadi korang tidak perlu risau kalau sebut faktor parking ni.Dengan kawalan 24jam dari pengawal keselamatan yang bertugas dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) ,kereta korang selamat.Hehe.Ni penting kan?Korang boleh bercuti tanpa bimbang mengenai keselamatan kereta.

SWIMMING POOL-Bila sebut swimming pool,yang paling syok,anak-anak je kan.Hehehe.Mak ayah bukan nak main sangat pun.Dengan persekitaran swimming pool yang selamat dan lengkap dengan ciri-ciri keselamatan,FA rasa korang tak nak keluar hotel dah.Cukup santai dalam hotel je kan?Hehe.Swimming pool di Sumai Hotel Apartment dibuka dari jam 9 pagi hingga 7 malam.

SERVIS DRIVER-Servis ni patut digunakan oleh mereka yang datang bercuti dengan flight,bas atau mana-mana pengangkutan awam.Korang tak perlu risau dah kalau datang bercuti dengan flight atau bas.Boleh call atau inform pihak Sumai Hotel Apartment untuk pick-up korang di lapangan terbang atau stesen bas.Mudah je.

REST  N' GO-FA baru pertama kali jumpa hotel yang menyediakan kemudahan kerusi urut di hotel.Memang memberi manfaat dan banyak kebaikan kepada pengunjung.Penat-penat pergi berjalan,singgah duduk kejap atas kerusi tu.Tak perlu pergi tempat mengurut kat lain dah.Hehe.Sesuai untuk warga emas yang datang bercuti.

LAUNDRY SERVICES-Yang ni korang patut guna kalau korang menginap di Sumai Hotel Apartment untuk jangka masa seminggu ke atas.Baju-baju yang dah guna tu boleh dihantar ke Laundry Service yang disediakan oleh pihak hotel.Just call mereka dan mereka akan datang ke bilik untuk pick-up baju.

PROMOSI MENARIK UNTUK PEMBACA BLOG!

Seperti yang FA janjikan dan uar-uarkan di post FA di FB dan Instagram,ada pakej harga menarik untuk semua pembaca FA yang berhajat untuk bercuti di Sumai Hotel Apartment.Harga yang ditawarkan semestinya lebih murah dari harga asal di Sumai Hotel Apartment.Jadi korang pilihlah ye nak yang macam mana.Hehe..Jom tengok pakej harga untuk pembaca blog FA!

Macam mana nak booking bilik?Senang sahaja,korang hanya perlu ikut langkah-langkah di bawah:

Jadi,jangan berlengah lagi!Booking cepat di Sumai Hotel Apartment dan pergilah bercuti!Segala-galanya ada di Malaysia! :)

 tak puas bercuti di Sumai Hotel Apartment hari tu.Moment yang tak dapat dilupakan ialah makanan sedap di Restoran Bintang Laut..Syokk..!Eh,tunggu next entri yer!

Sumai Hotel Apartment
Lot 4479 ,Jalan Persinggahan,
20400 Kuala Terengganu,Terengganu
Tel:609-631 0099
Fax:609-631 2099/3099
Website:www.sumaihotel.com

1x1.trans Hotel Murah Di Kuala Terengganu

Post By Farisya Anastasyia (351 Posts)

Farisya Anastasyia atau nama sebenar Nur Amni Insyirah Hussin merupakan seorang blogger separuh masa.Mula berkecimpung dalam dunia penulisan blog sejak awal Februari 2011.Gemar berkongsi ilmu dengan kawan-kawan di media sosial dan para pembaca sesuai dengan tagline blog 'Ilmu Dikongsi Bersama'.Kenali penulis dengan lebih lanjut di ruangan Pena Seorang Blogger.

Website: → duniafarisya.com

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

13 di kuala besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala besut - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Peniaga cedera ditembak perompak <b>di Kuala Besut</b>

Posted: 29 Dec 2013 03:56 PM PST

BERNAMA 

BESUT: Seorang peniaga nyaris maut akibat ditembak dua lelaki yang merompak sebuah kedai menjual telefon bimbit di Kampung Seberang Kastam, Kuala Besut semalam.
  
Mangsa hanya luka di perut dan keadaannya dilapor tidak membimbangkan.
  
Ketua Polis Daerah Besut, Supt Kamaruddin Mohd Zakaria berkata kejadian berlaku kira-kira pukul 2.55 petang apabila suspek yang menaiki motosikal menyerbu premis tersebut.
  
Mereka mengacukan pistol ke arah tiga pembantu kedai dan mengarahkan ketiga-tiga wanita berkenaan memasukkan telefon yang dipamer di premis itu ke dalam beg plastik yang dibawa para perompak, katanya.
  
Beliau berkata kejadian itu disedari seorang peniaga kedai makan yang terletak besebelahan kedai telefon itu yang cuba membantu, tetapi telah diacukan pistol oleh para perompak.
  
Kamaruddin berkata para perompak itu melepaskan tembakan ke arah peniaga berkenaan sebelum melarikan diri dengan motosikal mereka yang tidak mempunyai nombor pendaftaran.
  
Pihak polis sedang meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di premis yang dirompak itu, katanya.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved