ads

Sabtu, 28 April 2012

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


Rahman Bakar Blog: DYMM Sultan Mizan Rasmi Masjid <b>di Marang</b>

Posted: 20 Mar 2012 11:13 AM PDT


Merafak sembah menjunjung kasih kebawah DYMM Sultan, Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah diatas perkenan merasmikan Masjid Kg. Cerang Cina, Daerah Marang.


Titah Perasmian oleh DYMM Tuanku Sultan Terengganu

Menanti ketibaan Ke bawah DYMM Tuanku Sultan Terengganu sempena pembukaan Masjid Cerang Cina di Marang Trg pd 20.3.2012 jam 7.15 mlm

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


Aku Budak Pj: BerCuTi <b>Di PuLaU PeRHenTiAn</b> BeRsaMa Ex-JPP <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2012 08:09 PM PDT

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera....
Perkara pertama sekali nak cakap ialah blog aku nie dah macam "hidup segan mati tak mau" sebab tuan dia dah jadi pemalas tahap 99 petala langit..hahaha..sory ler korang sume weyhh..bukan aku xde idea nak share ok..haha..banyak sangat idea sampai dah x buleh nk disharekan dengan korang semua..ahakzzz...

anyway..entry aku kali nie aku nak story pasal pengalaman aku bercuti dekat Pulau Perhentian masa last holiday..Sebelum aku straight 2 the point, aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak plus ribu riban dekat saudara Amir Ikhwanuddin aka EX-SETIAUSAHA yang dah plan program nie..Bayaran yang aku bayar untuk percutian nie adalah sebanyak RM250.00 untuk 3H2M..

Overall aku berpuas hati sampai tak boleh nak cakap apa-apa dah...terlalu seronok bila berada di sana. sepanjang 3H2M dekat sana, aktivi snoorkeling merupakan aktiviti utama..Dekat sana, kalau tak snoorkeling bukan bercuti ler namanya..Kalau pi sana best tengok coral, ikan warna-warni, dan macam-macam lagi....
So, pada sapa-sapa yang rasa nak merasai percutian yang sangat merelakskan boleh ler pergi sana..Pantai dia pun cantik juga..ala-ala dekat bali..hahahaha..(jadi promoter plak aku nie.)
Cakap banyak pun bosan juga...so, aku bagi korang sume tengok jerk gambar nie..haha..layannnn..




Rasanya cukup ler aku celoteh sikit-sikit pasal nie..hahaha...amek masa kejap sebelum pegi mandi..hahaha..anyway aku harap korang semua kalau mana-mana yang dah ade planning nk bercuti dekat mana-mana pulau dekat Malaysia nie pergi ler...Tak Rugi sebab Malaysia mempunyai Pantai Yang Cantik, menarik, tertarik dah Memang Da BOMB...hihihi...
sekian dulu nukilan aku....chowww~~~ ^_^"

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Lagi Umno Rampas Tanah; Generasi Kedua Felda Jadi Mangsa

Posted: 31 Mar 2012 04:12 PM PDT

Tanah Generasi ke-2 Felda yang bertempat di Felda Ketengah Jaya, Mukim Paka kini dirampas oleh agensi KETENGAH sebagai sebuah institusi kerajaan yang ditubuhkan di wilayah Terengganu tengah. Hasrat sebenar penubuhan Ketengah adalah untuk membantu dan memajukan negeri Terengganu.


Sudah berjuta peruntukan dilaburkan di Ketengah tetapi sehingga kini ianya tidak dapat dibanggakan. Bahkan kerugian, kegagalan mau pun salah urus serta penyelewengan dan pecah amanah diketahui umum oleh rakyat. Ianya menjadi institusi yang diambil kesempatan oleh para pemimpin Umno-BN sendiri.
Ia menjadi tempat bersemayam Datuk Idris Jusoh apabila BN kalah pada tahun 1999 di Terengganu. Pernah Ketengah menjadi masyhur apabila pecahnya penyelewengan yang dilakukan oleh bekas Menteri luar Bandar sendiri iaitu Anuar Musa dalam agensi Ketengah melibatkan berjuta ringgit.

Kereta beliau ditangkap tetapi tuannya bebas. Pegawai Ketengah pula akhirnya menjadi kambing hitam. Ketengah terus dilaburkan dengan duit rakyat manakala sejauhmana rakyat dikawasan Ketengah ini maju, dibangunkan serta bebas dari kemiskinan amat jauh dari angan-angan dan cita-cita. Bandar Ketengah Jaya, Bukit Besi bahkan Bandar Muktafibillah Shah sendiri masih lagi jauh ketinggalan.

Terbaru kini mereka bersekongkol bersama pimpinan Umno-BN untuk menzalimi rakyat mereka sendiri yang sepatutnya mereka dibantu. Kepercayaan yang diberi dengan undi daripada masyarakat Felda sepatutnya dibalas dengan membantu serta menaikkan taraf hidup mereka tetapi malangnya mereka pula dikhianati. Adakah pihak kerajaan menganggap bahawa mereka ini golongan bodoh yang boleh diambil kesempatan keatas mereka?

Tanah Generasi ke-2 Felda, iaitu tanah yang telah dikeluarkan dari akta GSA untuk dibahagi-bahagikan kepada generesai anak-anak peneroka gugusan Felda Kerteh 1,2,3,4 dalam Daerah Dungun serta Felda 5&6 untuk Daerah Kemaman. Setelah mendapat kelulusan diperingkat Pejabat Tanah daerah dengan sokongan oleh jabatan-jabatan serta mendapat kelulusan PTG negeri dan Exco MMKN Terengganu.

Ia dipecahkan seluah 1,090 lot. Bayangkan ianya akan menjadi perkampungan baru yang boleh menjadi pemangkin pembangunan daerah. Seramai 560 orang dikalangan anak-anak peneroka ini telah dipilih namanya untuk sessi pertama dan 500 orang lagi bakal menjadi penghuninya untuk sessi ke-2. Memandangkan kekangan kewangan pihak kerajaan ketika itu, atas kesepakatan dikalangan peserta serta Jawatan Kuasa Tanah Gen-2 Felda yang ditubuhkan, mereka sepakat untuk menyegerakan seliaan tanah tersebut dengan mengupah kontraktor membersih dan stacking tanah yang berbukit dan berhutan itu. Mereka mengeluarkan RM1,300.00 seorang dan mereka juga mengupah juru-ukur swasta sehingga ke peringkat selesai menanam tanda batu sempadan. Semua urusan kewangan diurus dan dipegang oleh pihak lawyer Zabidi & Co.

Satu majlis penyerahan dan undi lot juga telah diseliakan oleh Pejabat Tanah Daerah Dungun dan ianya disempurnakan oleh Menteri Besar Terengganu sendiri pada tahun 2003.

Tetapi harapan generasi anak-anak peneroka Felda untuk memiliki tanah mereka sendiri akhirnya terhenti akibat daripada nafsu buas pemimpin Umno-BN sendiri. Keangkuhan dan kesombongan serta dendam kepada kepimpinan terdahulu menyebabkan mereka sanggup mengarahkan kerja-kerja tunjuk lot dan semua pengurusan dibatalkan serta merta.

Inilah pengkhianatan yang akan terus terpahat diminda rakyat meskipun sejuta alasan yang mereka suarakan. Sepatutnya mereka meneruskan hak anak-anak peneroka ini dengan member hak milik, bahkan sepatutnya memberi pinjaman mudah untuk mereka memiliki rumah sendiri. Kesemua mereka adalah penganut agama Islam dan 100% adalah orang melayu. Dimana sebenarnya slogan membela melayu yang dilaungkan?

Kini tanah tersebut dirampas dan diserahkan kepada pihak Ketengah yang dikatakan untuk membangun kawasan Bandar dengan pembinaan perumahan. Bahkan sekali lagi ia mengecewakan anak-anak peneroka. Bukannya hendak dibahagikan kepada anak-anak generasi kedua Felda tetapi akan dikormesialkan dengan membina rumah untuk dijual dengan nilai RM200K sebuah. Secara langsung telah menafikan hak anak-anak peneroka ini. Sedangkan pihak Ketengah memguasai hampir 650,000 hektar tanah yang mereka boleh bangunkan Bandar atau projek dimana sahaja tetapi malangnya kenapa dipilih tanah yang sudah dibersihkan, yang diseliakan untuk rakyat ini?

Inilah sikap dan hati perut sebenar pemimpin Umno-BN. Yang menghairankan kita, tindakan zalim dan rakus sebegitu yang dilakukan oleh pemimpin Umno-BN, masih ada lagi orang yang menyokong dan bersekongkol dengan mereka. Kalau ini berlaku dikalangan masyarakat Cina maupun India atau bangsa lain, nescaya mereka tidak berani melakukan tindakan jahat ini. Mereka tahu bahawa orang cina atau bangsa lain akan menentang kezaliman seperti itu.

Apabila ianya berlaku sesama bangsa mereka maupun seagama mereka, mereka dengan rakusnya meneruskan agenda jahat ini. Sampai bila mereka harus mebiarkan kezaliman ini berlaku?

Ustaz Satiful Bahri Mamat
Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Terengganu

Komen:

Lagi Umno Rampas Tanah; Generasi Kedua Felda Jadi Mangsa

Posted: 31 Mar 2012 11:06 AM PDT

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita53/tanh%20ktgh.jpg

(Buletin Online) - Inilah pengkhianatan yang akan terus terpahat diminda rakyat meskipun sejuta alasan yang mereka suarakan. Sepatutnya mereka meneruskan hak anak-anak peneroka ini dengan member hak milik, bahkan sepatutnya memberi pinjaman mudah untuk mereka memiliki rumah sendiri. Kesemua mereka adalah penganut agama Islam dan 100% adalah orang melayu. Dimana sebenarnya slogan membela melayu yang dilaungkan?

Tanah Generasi ke-2 Felda yang bertempat di Felda Ketengah Jaya, Mukim Paka kini dirampas oleh agensi KETENGAH sebagai sebuah institusi kerajaan yang ditubuhkan di wilayah Terengganu tengah. Hasrat sebenar penubuhan Ketengah adalah untuk membantu dan memajukan negeri Terengganu.

Sudah berjuta peruntukan dilaburkan di Ketengah tetapi sehingga kini ianya tidak dapat dibanggakan. Bahkan kerugian, kegagalan mau pun salah urus serta penyelewengan dan pecah amanah diketahui umum oleh rakyat. Ianya menjadi institusi yang diambil kesempatan oleh para pemimpin Umno-BN sendiri.

Ia menjadi tempat bersemayam Datuk Idris Jusoh apabila BN kalah pada tahun 1999 di Terengganu. Pernah Ketengah menjadi masyhur apabila pecahnya penyelewengan yang dilakukan oleh bekas Menteri luar Bandar sendiri iaitu Anuar Musa dalam agensi Ketengah melibatkan berjuta ringgit.

Kereta beliau ditangkap tetapi tuannya bebas. Pegawai Ketengah pula akhirnya menjadi kambing hitam. Ketengah terus dilaburkan dengan duit rakyat manakala sejauhmana rakyat dikawasan Ketengah ini maju, dibangunkan serta bebas dari kemiskinan amat jauh dari angan-angan dan cita-cita. Bandar Ketengah Jaya, Bukit Besi bahkan Bandar Muktafibillah Shah sendiri masih lagi jauh ketinggalan.

Terbaru kini mereka bersekongkol bersama pimpinan Umno-BN untuk menzalimi rakyat mereka sendiri yang sepatutnya mereka dibantu. Kepercayaan yang diberi dengan undi daripada masyarakat Felda sepatutnya dibalas dengan membantu serta menaikkan taraf hidup mereka tetapi malangnya mereka pula dikhianati. Adakah pihak kerajaan menganggap bahawa mereka ini golongan bodoh yang boleh diambil kesempatan keatas mereka?

Tanah Generasi ke-2 Felda, iaitu tanah yang telah dikeluarkan dari akta GSA untuk dibahagi-bahagikan kepada generesai anak-anak peneroka gugusan Felda Kerteh 1,2,3,4 dalam Daerah Dungun serta Felda 5&6 untuk Daerah Kemaman. Setelah mendapat kelulusan diperingkat Pejabat Tanah daerah dengan sokongan oleh jabatan-jabatan serta mendapat kelulusan PTG negeri dan Exco MMKN Terengganu.

Ia dipecahkan seluah 1,090 lot. Bayangkan ianya akan menjadi perkampungan baru yang boleh menjadi pemangkin pembangunan daerah. Seramai 560 orang dikalangan anak-anak peneroka ini telah dipilih namanya untuk sessi pertama dan 500 orang lagi bakal menjadi penghuninya untuk sessi ke-2. Memandangkan kekangan kewangan pihak kerajaan ketika itu, atas kesepakatan dikalangan peserta serta Jawatan Kuasa Tanah Gen-2 Felda yang ditubuhkan, mereka sepakat untuk menyegerakan seliaan tanah tersebut dengan mengupah kontraktor membersih dan stacking tanah yang berbukit dan berhutan itu. Mereka mengeluarkan RM1,300.00 seorang dan mereka juga mengupah juru-ukur swasta sehingga ke peringkat selesai menanam tanda batu sempadan. Semua urusan kewangan diurus dan dipegang oleh pihak lawyer Zabidi & Co.

Satu majlis penyerahan dan undi lot juga telah diseliakan oleh Pejabat Tanah Daerah Dungun dan ianya disempurnakan oleh Menteri Besar Terengganu sendiri pada tahun 2003.

Tetapi harapan generasi anak-anak peneroka Felda untuk memiliki tanah mereka sendiri akhirnya terhenti akibat daripada nafsu buas pemimpin Umno-BN sendiri. Keangkuhan dan kesombongan serta dendam kepada kepimpinan terdahulu menyebabkan mereka sanggup mengarahkan kerja-kerja tunjuk lot dan semua pengurusan dibatalkan serta merta.

Inilah pengkhianatan yang akan terus terpahat diminda rakyat meskipun sejuta alasan yang mereka suarakan. Sepatutnya mereka meneruskan hak anak-anak peneroka ini dengan member hak milik, bahkan sepatutnya memberi pinjaman mudah untuk mereka memiliki rumah sendiri. Kesemua mereka adalah penganut agama Islam dan 100% adalah orang melayu. Dimana sebenarnya slogan membela melayu yang dilaungkan?

Kini tanah tersebut dirampas dan diserahkan kepada pihak Ketengah yang dikatakan untuk membangun kawasan Bandar dengan pembinaan perumahan. Bahkan sekali lagi ia mengecewakan anak-anak peneroka. Bukannya hendak dibahagikan kepada anak-anak generasi kedua Felda tetapi akan dikormesialkan dengan membina rumah untuk dijual dengan nilai RM200K sebuah. Secara langsung telah menafikan hak anak-anak peneroka ini. Sedangkan pihak Ketengah memguasai hampir 650,000 hektar tanah yang mereka boleh bangunkan Bandar atau projek dimana sahaja tetapi malangnya kenapa dipilih tanah yang sudah dibersihkan, yang diseliakan untuk rakyat ini?

Inilah sikap dan hati perut sebenar pemimpin Umno-BN. Yang menghairankan kita, tindakan zalim dan rakus sebegitu yang dilakukan oleh pemimpin Umno-BN, masih ada lagi orang yang menyokong dan bersekongkol dengan mereka. Kalau ini berlaku dikalangan masyarakat Cina maupun India atau bangsa lain, nescaya mereka tidak berani melakukan tindakan jahat ini. Mereka tahu bahawa orang cina atau bangsa lain akan menentang kezaliman seperti itu.

Apabila ianya berlaku sesama bangsa mereka maupun seagama mereka, mereka dengan rakusnya meneruskan agenda jahat ini. Sampai bila mereka harus mebiarkan kezaliman ini berlaku?


13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


When She Whispers & Giggles: Berbaju Kurung <b>di</b> Pantai <b>Kemasik</b>

Posted: 28 Apr 2012 10:56 AM PDT

At last!!! Dapat jugak ke Pantai Kemasik ni. Saja je nak pergi Pantai Kemasik ni coz pantai dia CANTIK! Dulu time baru2 datang Kemaman ni I dah pernah pergi sekali terus FALL IN LOVE! Nampak banyak batu. Then tak bersempatan nak pergi lagi.
entrance::welcome to KEMASIK::sebelah je dengan R&R Kemasik
Nik Nurmaisara Nik Ahmad + Nur Fatin Ahmad Riyano + Nur Ifalyana Salim
!berkenan dengan batu ni::nak bawak balik!

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


.balik kampong | Khairie Rahman ™

Posted: 02 Apr 2012 09:18 AM PDT

assalamualaikum,

.

hari Jumaat yang lepas aku dan beberapa lagi rakan pulang ke kampung halaman, it was an ad-hoc plan and just a short weekends trip. mulanya perancangan untuk pulang itu seperti agak berantakan kerana aku sedang sibuk dengan tugasan-tugasan di pejabat yang memerlukan aku mengejar dateline. alhamdulillah, dengan izin Tuhan, segala tugasan sempat disiapkan sebelum sampai waktunya. petang itu selepas solat Jumaat aku bergegas pulang ke rumah kakak aku kerana teman-teman menyatakan lebih mudah hendak mengambil aku di sana.

.

the journey was smooth despite of the fact that we started our journey a bit late [read: we left Subang 2 at 5:30pm due to technical problem]. kami tidak melalui jalan Jabor kerana mengenangkan hari yang telah menginjak malam, tambahan lagi jalan Jabor itu sangat pekat gelapnya ketika waktu malam. laluannya di tengah-tengah oil palm plantation yang tentunya jarang-jarang disuluhi lampu, dengan keadaan jalan yang berlubang dan bertampal di sana sini, dan kemungkinan binatang liar memintas jalan, semua itu mengundang bahaya. jadi kami membuat keputusan untuk menyusuri jalan pantai, dari Kemaman, menuju ke Dungun, kemudian ke Marang, dan seterusnya tiba di Kuala Terengganu :).

.

kami sampai lewat tengah malam, jam menunjukkan pukul 2pagi. mereka hantar aku dulu. risau juga kalau-kalau tak ada orang yang masih berjaga, mujur abang aku masih belum tido. dibukanya pintu rumah, kalau tak berantalkan lengan, berselimutkan embun lah aku di pangkin luar rumah. dek kerana keletihan, aku bangun agak lambat, dalam pukul 11 lebih. di rumah hanya ada Ma somewhere upstairs dan Halim, leka menonton video Son Wukong yang dibelinya. gemar sungguh dia pada mitos dan lagenda dari negara China. adik aku pulak, si Hajar awal pagi lagi sudah keluar pergi buat kerja sambilan atas dasar nakkan duit poket sebab nak pergi Korea nanti.

.

hari dah naik sedikit, kakak aku yang #5 datang ke rumah, baru habis pantang, bawak sekali anak buah aku yang paling baru, baby #38. kiranya itu kali pertama lah baby #38 ne datang ke rumah aku. hehehe. dah berisi nampaknya. hari tu masa aku mula-mula jumpa masih kecik lagi. halus je. sekarang dah bambam. ish geram pulak. dan selepas Maghrib, kakak aku yang #4 pulak datang. jadi malam tu sempat lah aku berjumpa dengan adik beradik yang ada di kampung. seperti biasa kami bertukar cerita dan berkingsi cerita perkembangan semasa antara satu sama lain

baby #38, Azween Syakira umur 2bulan++. masih kuning lagi, insyaAllah Ayah Teh doakan baby cepat2 habis kuning ok!

ini Qiqi, baby #29, umur 6 tahun.

.

hari Ahad tu, di kala dinihari lagi teman aku kasi mesej suruh bangun. hari pon masih sejuk lagi. semua gara-gara nak pergi bersarapan di Kedai Makan Jenab. jangan main-main, sangat masyhur tempat ne. kedai dibuka seawal jam 6pagi dan ditutup pada pukul 9pagi. begitu lah hari-hari kecuali ada lah jugak hari-hari yang ditutup atas sebab-sebab tertentu. menu paling popular di sini ialah Nasi Minyak. walaupun hanya dibuka 3 jam setiap hari, Makcik Jenab untung juta-juta tauu. kalau tak takkan la dari aku kecik sampai ke besar kedai makan tu masih kukuh berdiri di situ. sekian promosi Kedai Makan Jenab.

.

oh di Pantai Timur, nasi minyak dimakan ketika sarapan atau makan pagi. situasi begini adalah normal. mungkin kelihatan janggal bagi orang luar kerana orang pantai barat menganggap nasi minyak itu makanan berat. tapi bagi kami, ini lah sarapan santapan kami dipagi hari. di KL kamu ada sandwish, english breakfast dan cereal, kami di Terengganu dan negeri-negeri Pantai Timur, kami ada Nasi Minyak, Nasi Dagang, Nasi Kerabu, Laksam dsb. kalau tengah hari biasanya nasi putih dan lauk campur. sekadar berkongsi maklumat.

nasi minyak Kedai Makan Jenab. nasi minyak ne dah mencapai status lagenda sebab dari aku kecik sampai sudah dewasa macham tu juga la rasa dia. resepi turun temurun dari zaman nenek moyang. sedap rasanya.

.

aku bersarapan bersama-sama beberapa lagi teman sekampung yang dulunya juga teman sekelas diwaktu persekolahan dulu, kami duduk semeja bersama-sama, berborak mesra, bersenda gurau, mengimbas kembali zaman waktu kami kecil-kecil dulu. satu persatu memori yang terlipat di rungkai kembali. cerita bagaimana kami bertepuk tampar, ketawa, bermasam muka dan bermain berkejaran bersama-sama ternyata menggelikan hati kami.

.

selepas sarapan, kami bergegas balik untuk bersiap. maklumlah esoknya kami sudah perlu masuk ke pejabat. jadi sesudah Zohor kami bertolak ke KL. lebih mudah dan lebih berkat bak kata orang tua-tua. kami dikirimkan dengan puding cocktail dan puding caramel oleh salah seorang teman kami dari kampung, baik orang nya, putih gebu, pandai memasak pulak tu. jika berkenan boleh lah DM. eceh promosi lagi. kami singgah ke Sungai Rengas mengambil pesanan keropok lekor yang dibuat sehari sebelumnya. aku tak order ape-ape lah, sekadar menumpang tidak lah aku nak memenuhkan lagi kereta tu.

at gerai kepok lekor. i asked them to pose nicely, they ended up posing like monkeys. ikut mung la weh!

.

Jiji (red shirt) kemudian gelupur hendak mencari lada keropok (orang KL panggil sos laaaa). keropok lekor ne kalau nak rasakan lagi kick lebih enak dicicah dengan lada keropok. jadi kami pusing-pusing di sekitar Marang kerana Madi (bertopi) enggan berpatah balik ke Losong jika sekadar hendak mencari lada tersebut. akhirnya jumpa juga. selamat. dan kami balik ke KL melalui jalan Jabor. alhamdulillah sekarang ne dah tak sepayah dulu. sekarang dari Ajil dah boleh ke Bukit Besi dengan highway. jadi masa perjalanan dapat dikurangkan.

.

perjalanan balik ke KL pon lancar, di LPT kami bertemu sebuah kereta Myvi hitam bernombor pendaftaran BLB4557. pemandunya cantik, bertudung litup berwarna biru muda, berkulit cerah, berhidung mancung. oh sekali pandang, terus tergoda. sangkaan kami gadis itu mesti pelajar universiti X bila memandangkan pelekat universiti X tersisip kemas di sisi cermin kereta. naluri lelaki, Madi yang memandu mengusik-usik sang Gadis dengan sesi potong-memotong di sepanjang LPT. lama juga la kami pintas-memintas antara satu sama lain. sedari sang Gadis mungkin tidak selesa diusik sebegitu, kami sepakat untuk tidak lagi menganggu beliau, dan kami terus memecut ke Karak sesegera yang mungkin, kerana hari juga sudah mula melabuhkan tirainya.

.

menyusuri lebuhraya Karak agak mengganggu jiwa kami. jalan sesak secara tiba-tiba tanpa ada sebab-sebab yang kukuh. suasana malam ibarat pesta di lebuhraya kerana disorot dengan ribuan cahaya lampu kereta bermacham jenama. jenama tempatan dan juga luar negara. semua nya berpusu-pusu mencari peluang untuk terus meluncur ke hadapan. dan alhamdulillah kami selamat sampai despite of having a heavy traffic at the end of the journey.

.

walaupun trip kali ini begitu singkat dan cepat sekali berlalu, walau masih tidak puas bertemu keluarga dan sahabat handai di kampong, perasaan bertemu orang-orang tersayang, dan berjumpa ibu bapa walau sekejap merupakan suatu kelegaan bagi kami sang perantau. tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain.

.

.

Khairie Rahman

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


Berhujung Minggu <b>Di</b> Awana <b>Kijal</b>, Terengganu | blogr.my

Posted: 18 Apr 2012 02:51 AM PDT

1 minggu lepas oleh uzairshiela

Hujung minggu ini uzair akan bersama beberapa orang blogger lagi akan bercuti di Awana Kijal,Terengganu. Percutian yang ditaja oleh Awana dan diiklankan oleh Nuffnang Malaysia ini telah menarik minat uzair...

Baca selanjutnya »

Cerita uzairothman.com 2 pelawat

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved