ads

Isnin, 17 September 2012

13 di setiu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di setiu - Google Blog Search


LENSA SAMBUTAN MERDEKA 55 TAHUN <b>DI SETIU</b> | Terengganu <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2012 08:26 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]KEMERIAHAN sambutan kemerdekaan negara kali ke-55 di sekitar Parlimen Setiu dengan kibaran Jalur Gemilang.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Hari raya aidilfitri... <b>di Kuala Terengganu</b>.. - We aRe..... FaMiLy

Posted: 28 Aug 2012 12:06 AM PDT

 








Gambar kami beraya di Kuala terengganu... Kalau kat sana... biasanye..  pagi raya mestilah Nasi Dagang... yang sedap... semestinyeeee Mak yg buat... Gambar raya kitorg jek yg tak cantik... huhu... gambar raya org lain cantik2 belaka... huwaaa.... :((

ok ni family lelain...





Family Cik Kak & Uncle Keri
Yang semestinye.. tahun ni je.. insya'allah ada 3 ahli keluarga baru... Dalam bulan syawal ni jek ada 2.. Cik Kak dh selamat bersalin 26hb Ogos haritu... :)
Tahniah Cik Kak.. pasni kita tunggu Cik Su plak... :)
Baby.. Insya'allah.. kalau sempat kita jumpa raya haji nanti eh....

Mama Haris Hakimi, Haikal Hakimi & Hani Humaira

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


(SUK)UMNO <b>HULU TERENGGANU DI</b> TAHAN POLIS

Posted: 12 Sep 2012 05:15 AM PDT

Info terkini:
Naib Ketua Pemuda PAS Negeri Terengganu Ustaz Kamaruzaman Abdullah berkata beliau diberitahu Setiausaha Kerja (SUK) Umno Bahagian Hulu Terengganu telah ditahan oleh pihak polis. Katanya, SUK Umno itu ditahan kerana disyakki melakukan perbuatan terkutuk sumbang mahram dengan anak tirinya. "Pagi tadi saya pergi beraya di balai polis Kuala Berang,  dia berbisik kepada saya…. (katanya)Ustaz tahu tak…. ..SUK Bahagian Umno Hulu Terengganu kena tangkap, (sekarang) ada di lokap, "beristeri dua orang dah, tapi dia lakukan sumbang mahram dengan anak tirinya,"ujarnya menceritakan kepada para hadirin. Menurutnya, pihak polis telah menjalankan siasatan ekoran dari aduan yang diterima daripada bapak saudara perempuan terbabit. Kataya, apabila polis menjalankan siasatan, didapati budak perempuan tersebut  mengandung dan telah pun melahirkan anak.
Sumber


13 di kemaman - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


Rafizi VS YB Azan: Program Anwar <b>di Kemaman</b> <b>...</b> - Rakyat Tranung

Posted: 17 Sep 2012 06:20 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Paling mengecewakan ramai penyokong PKR terutamanya di Terengganu apabila kerana karenah YB Azan maka program ceramah DS Anwar yang sepatutnya diadakan di Kemaman baru-baru ini terbatal. DS Anwar tidak ...

13 di pulau bidong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


I&#39;m bluewendy: <b>Pulau Bidong</b>

Posted: 15 Sep 2012 01:18 AM PDT

Salam sejahtera smua rakyat jelata..
Beta harap smuanya sehat-sehat belaka... Setelah sekian lama beta berangkat ke Pulau Bidong, baru sekarang beta dapat berkongsi cerita dengan tuan hamba smua kisah beta bertemu dengan seorang Putera Raja, bukan Putera Katak okies.. 
Maka, bermulalah kisah pemergian beta selama 2 purnama ke Pulau Bidong itu.. Untuk pengetahuan tuan hamba smua, Pulau Bidong itu terletaknya di wilayah Merang, Terengganu.. Klu tuan hamba nak lebih tau tentang Pulau Bidong ini, beta sarankan tuan hamba smua search kat Google.. ;)
Hatta, purnama yang lepas, beta telah berlayar ke sebuah Pulau yang di beri nama Pulau Bidong.. Di situ, tak de orang wess.. iyelah, Pulau tuh adalah Pulau empunya UMT.. So, beta pon pergi jek lah menjalankan tugas beta yang dimana masa uh, betakan ngah praktikal.. So, pada hari-hari praktikal uh, beta ditugaskan untuk pergi memastikan yang Pulau itu dibersihkan supaya rakyat jelata beta boleh berada di sana dengan aman dan damai..

Maka berangkatlah beta dengan semua dayang-dayang beta, hulubalang dan penasihat beta... Apabila smua barang dan kelengkapan di pungah masuk kedalam bot.. Maka kami pon belayar lah selama 20 minit ke Pulau Bidong itu..


Rindu mereka smuaa.... =(
Penasihat beta merangkap supervisor beta.. =P
Setelah meredah lautan luas, membelah ombak dah melawan angin.. akhirnya kami selamat sampai ke Pulau Bidong itu.. Waaahhhh!! Beta sangat kagum dengan keindahan Alam ciptaan Allah SubhanaAllah Taala ini.. Kerana Pulau Bidong itu ternyata sangat-sangat lah chantek... Air nya yang menghijau kebiruan.. Pasir nya putih bak salji..
Setelah menjamah santapan yang di tapau iaitu Nasi Goreng dan keropok lekor, beta dan smuanya menjalankan tugas untuk membersihkan Pulau tersebut...

Itu daun kering kita kasi blow saja.. hehehe.. senang kerja zaman skang kan.. klu zaman dulu-dulu mai kutip satu2..=.="
Water jet jek smua lumut dan kotoran kat dinding, lantai dan tiang uh.. Smua kuma n lumut pasti dapat di musnahkan.. hehehe.. 
Dan salah seorang hulubalang beta.. yang gagah perkasa memotong smua rumput di Pulau Bidong uh.. =.="
Sempat agi pakcik nih nak posing kan.. layankan jek lah..hehehe
Setelah penat bekerja.. Apa lagi, bersiap sedia untuk bersantaplah smua.. Sepanjang berada di sana, menu-menu santapan smua sedap-sedap.. (^_^) Macam-macam lauk kami masak.. bak kata orang, peroot tak sempat nak lapar, dah kenyang balik dah.. hehehehee..

haaa..salah satu hidangan yang di sajikan.. Sotong celup tepung.. Sedap wooo.. Bila malam plak, kami wat bbq skit, tapi nak wat macam mana, malam uh Pulau uh dilanda ribut plak.. angin punya lah kuat sampai terbang tudung2 periuk..=.="

So, niat nak ber BBQ uh terpaksa dibatalkan.. tapi nasib bek, sempat masak ikan bakar kami.. hehehehe..

Keesokkannya, kami meneruskan keje kami dan bila dah petang uh, maka pulanglah kami ke darat...Sangat rindu darat owh..kerana kat situ line phone semput-semput jek dan wifi dan bekalan elektrik hanya ada pada waktu malam..=.="


PEACE daripada Kapten beta.. hehehe.. Pakcik gedik owhh... Time kaseh sudi menemani kami.. hehehe

Eh, cite sal Putera Raja yang beta jumpa kat Pulau uh.. Yup, sangat hensem.. dan beta hanya mampu bercakap sepatah dua kata jek ngan dia dan hanya mampu bermain mata.. Last-last, beta tak dapat pon no. telepon die, coz beta taknak smua orang dengki ngan beta.. hahaha

Akhir kata, beta ucapkan terima kasih kat korang smua coz, sudi membaca titah kurnia beta yang mengarut mengaban nih.. Pengalaman beta sepanjang menjalani praktikal uh sangat bermakna, coz beta banyak belajar tentang... banyak lah, tak terkira ilmu yang diperolehi uh.. Alhamdulillah...

Dimana pon kita berada, ingat pesan-pesan orang tua dan saling hormat menghormati antara kita.. yang tua di hormati yang muda di sayangi.. OH! Sila sayang saya.. coz saya muda ag..=P

Okies lah, adios korang.. Love u All~

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


norhidana: Raya kami 2012 <b>di</b> pangkalan ranggon, <b>kerteh</b>

Posted: 27 Aug 2012 07:23 PM PDT

as salam sume kwn2,

salam syawal ke 10, setelah 11 hari cuti arini baru msk keje... tgk2 je fail menimbun atas meja, dugaan2...
blog ttp kene update sbb lama beno blog ni snyi, ber BW pun tidak... melampau tul kan...hrp2 kwn2 jgn marah yek... thn ni kami beraya di kerteh dulu kt kg edy..., kami mule balik kerteh jumaat pg,raya ke3 baru kami balik johor lak sampai ahad, tp edy dh balik kl jumaat 24hb sbb dia keje,aku aiyan mak ngah ngn mak tek gerak balik pd ahad n alhamdulillah jln ok tak jem pun... cite panjang2 korang bosan kang, meh tayang gambar jelah, kite cite sambil tgk gambar ek

















p/s: ni adalah antara gambar2 raya kt kerteh, aku lupe bwk dslr balik... itu yg amik gmbar ngn nokia je...

Homestay Teratai Kerteh: (HOMESTAY) banglo 2 tingkat <b>di Kerteh</b> <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 12:49 PM PDT

 Butiran pakej:

MUSLIM HOMESTAY- KG BARU KERTEH
AREA BANDAR BARU KERTEH

Location: Kerteh, Kemaman, Terengganu
Neigbourhood: Bandar Baru Kerteh,

Description

-Furnished : Yes
-Bedroom : 3
-Bathroom : 3
-Pets  : No
-Ruang tamu 1
-Ruang tamu 2
-Hall (tingkat atas)
-Dry kitchen
-Wet kitchen

Kemudahan yang disediakan;
Katil : 4 buah ( 2 kelamin, 2 bujang)
Almari ; 3
Meja makan
Penyidai pakaian (setiap bilik)
Dapur
Peralatan memasak
Peti sejuk 2 pintu
Mesin basuh
Tuala 6 helai
sejadah 4 helai
seterika
Set sofa 1,2,3 dan coffee table di ruang tamu

MUSLIM HOMESTAY (HANYA UNTUK MUSLIM SAHAJA)
Alami homestay seperti tinggal di kediaman sendiri. Jauh dari kebisingan dan kesibukan bandar.Sesuai untuk penginapan sekeluarga, berkumpulan untuk tujuan konvo,percutian, pendaftaran, perkahwinan dan juga untuk transit bagi tugasan melawat tapak projek di Carigali Petronas Kerteh.

Lokasi ; Kampung Baru kerteh  dalam kawasan bandar Baru Kerteh
Berdekatan dengan Balai Polis Kerteh, Masjid, sekolah,klinik kesihatan dan kedai2

RATE: PALING RENDAH (RM220 UTK SATU HARI SATU MALAM)
RATE AKAN BERTAMBAH SEKIRANYA BILANGAN YANG MENGINAP LEBIH DARI 10 ORANG (RM270 - RM320 UTK SATU MALAM)
JIKA MENGINAP LEBIH 1 MALAM DIKURANGKAN BAYARAN SEBANYAK RM10 UNTUK SATU MALAM

KEMUDAHAN;
Ruang tamu utama: set sofa (1 dan 2), kipas, meja kopi, almari sudut (jati)
Ruang tamu kedua; set sofa 3 dudukan, TV, kerusi malas
Bilik tidur 1 : katil kelamin,aircond, almari, penyidai, sejadah, tuala (tingkat bawah)
Bilik tidur 2 :katil kelamin, kipas, almari, penyidai, sejadah, tuala (tingkat bawah)
Bilik tidur 3  2katil bujang, aircond,kipas, almari, penyidai, sejadah, tuala (tingkat atas)
Hall yang luas dan kosong disediakan di tingkat atas untuk keselesaan bagi tetamu yang mempunyai bilangan yang ramai ( carpet) rujuk pada gambar di bawah.

DESTINASI YANG BERDEKATAN:

10 MIN KE MESRAMALL KEMASEK
LOKASI PETRONAS CARI GALI KERTEH DAN OFF- SHORE

5 MIN KE AIRPORT KERTEH
3 MIN KE BANDAR BARU KERTEH
15 MIN KE TATI, KIJAL
10 MIN KE AWANA KIJAL
3 MIN KE MC DONALDS
10 MIN KE KFC AWANA, KIJAL
3 MIN KE BALAI POLIS KERTEH
3 MIN KE PEJABAT POS KERTEH
3 MIN KE KLINIK KESIHATAN KERTEH
3 MIN KEBALAI BOMBA KERTEH
15 MIN KESEKEOLAH TEKNIK, DUNGUN (20 MINIT)
20 MIN KE POLITEKNIK DUNGUN (20 MINIT)
20 MIN KE UITM CAWANGAN DUNGUN
20 MIN KE SEKOLAH MENENGAH SAINS DUNGUN
10 MIN KE IKBN KIJAL
20 MIN KE BANDAR DUNGUN
20 MINIT KE BANDAR KEMAMAN
MYDIN DUNGUN
THE STORE KEMAMAN

UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI:
 -0177504952 (ENCIK BADRUL) /0177504953 (PUAN ROSINA)
- Email : homestaykerteh@gmail.com

-SEKURANG-KURANGNYA 24 JAM SEBELUM TEMPAHAN

-TEMPAHAN AWAL DIGALAKKAN

PASTIKAN BILANGAN YANG MENGINAP (DEWASA DAN KANAK-KANAK)



































 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved