ads

Khamis, 12 Disember 2013

13 di seberang takir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di seberang takir - Google Blog Search


Detik senja indah <b>di Seberang Takir</b>, Kuala Terengganu

Posted: 11 Dec 2013 06:01 AM PST


Suatu hari blogger dan keluarga mengunjungi Kg Seberang Takir, Kuala Terengganu. Terletak di seberang sungai Terengganu berhadapan dengan Pasar Pasar dan Bukit Puteri sememangnya indah dan menarik terutaa pada waktu senja.
Menikati keindahan Kuala Terengganu dari Seberang Takir sememangnya suatu yang amat indah dan tentunya menjadi fokus lensa dan penggemar fotografi.
Apapun blogger yang berada disitu pada waktu senja menikmati detik-detik indah senja di Seberang Takir. Amat sukar mengungkap dengan kata-kata keindahan panorama alam ciptaan Allah swt  ini.
Detik indah walaupun hanya seketika sebelum mentari ditenggelami kegelapan malam terus melekat dalam memori kita.

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


KURSUS IRIDOLOGI DAN BEKAM <b>DI PAKA</b>, TERENGGANU

Posted: 08 Dec 2013 03:03 AM PST

[unable to retrieve full-text content]DI PAKA, TERENGGANU 20hb DAN 21hb DISEMBER. MULA JUMAAT 20 DIS JAM 9:00 PAGI: HINGGA SABTU 21 DIS JAM 5:00 PTG. KURSUS IRIDOLOGI 25 DISEMBER. 25hb DISEMBER [RABU] Yuran RM180.00 ...

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


<b>Pulau Redang</b> Destinasi Pelancongan ImpianSekolah4u Dot Com <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2010 12:18 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pulau Redang merupakan salah satu pulau yang paling popular bukan sahaja di Malaysia tetapi di dunia. Terkenal dengan kebiruan airnya, kelembutan dan kehalusan.

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di Kuala Terengganu</b>, Marang, Hulu Terengganu <b>...</b>

Posted: 09 Dec 2013 11:38 PM PST

Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Besut dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Zakiah (sms/call 010-4186861  ), pm di facebook zakiah mathasan Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "

Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan  Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Besut Terengganu.boleh la berhubung dengan Zakiah ye.Zakiah kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
Untuk info lanjut atau pesanan
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


KEMALANGAN NGERI <b>DI JERANGAU</b> JABOR | Sabah & Sarawak <b>...</b>

Posted: 04 Dec 2013 11:18 PM PST

Gambar gambar ini dihantar oleh seorang rakan yang mengatakan kejadian ini berlaku di jalan Jerangau Jabor dimana sebuah kenderaan merempuh gerai kerana mengelak sebuah kenderaan lain membuatpusinngan U. Kemalangan ini berlaku pada hari jumaat lepas dan dari apa yang kita lihat, ada ramai pemandu yang terlalu cuai hingga mengakibatkan kemalangan yang meragut nyawa orang yang tidak berdosa.


From: SaSa General FEED

KEMALANGAN NGERI <b>DI JERANGAU</b> JABOR | MERADONG TODAY

Posted: 07 Dec 2013 09:39 PM PST

Gambar gambar ini dihantar oleh seorang rakan yang mengatakan kejadian ini berlaku di jalan Jerangau Jabor dimana sebuah kenderaan merempuh gerai kerana mengelak sebuah kenderaan lain membuatpusinngan U. Kemalangan ini berlaku pada hari jumaat lepas dan dari apa yang kita lihat, ada ramai pemandu yang terlalu cuai hingga mengakibatkan kemalangan yang meragut nyawa orang yang tidak berdosa.

13 di kemaman - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


Banjir terburuk pernah berlaku <b>di Terengganu</b> | Terengganu Today

Posted: 10 Dec 2013 04:32 PM PST

Tanah runtuh di Taman Kirana Kuala Berang.

Banjir di Terengganu kali ini sememangnya memberi 'mimpi buruk' buat sebahagian daripada rakyat negeri ini.

Dilihat sebagai banjir paling buruk yang melanda negeri ini dengan pelbagai insiden kerosakan demi kerosakan berlaku, termasuk hujan luar biasa yang terjadi 100 tahun sekali di Kemaman, ia nyata memberi kesan yang cukup besar.

Malah, banjir kali ini turut menyebabkan daerah Kemaman lumpuh buat seketika, sehingga bekalan makanan terputus serta berlaku kejadian di luar jangkaan.

Ekoran bencana itu, Jambatan Sungai Limbong, Chukai, runtuh manakala kepala Jambatan Kuala Kejir, Hulu Terengganu hampir putus dan terpaksa ditutup kepada semua kenderaan.

Selain itu ratusan kenderaan rosak akibat ditenggelami air, premis, gerai dan rumah pula rosak teruk menyebabkan penduduk menanggung kerugian yang bukan sedikit.

Terbaru, dalam kejadian hujan lebat semalam, lima daerah dinaiki air dengan hanya Besut dan Kuala Terengganu bebas daripada banjir.

Jalan di Taman Kirana, Kuala Berang turut rosak akibat mendapan dan terpaksa ditutup kepada semua jenis kenderaan, semalam.

Sehingga jam 7 petang semalam, portal banjir negeri Terengganu mencatatkan seramai 14,320 mangsa ditempatkan di 71 pusat pemindahan melibatkan lima daerah, Kemaman, Dungun, Marang, Hulu Terengganu dan Setiu.

Angka itu menunjukkan, jumlah mangsa banjir di Terengganu sedikit menurun berbanding kelmarin, seramai 14,609 mangsa, walaupun hujan lebat melanda negeri itu, semalam.

Kemaman dan Marang turut mencatatkan penurunan jumlah mangsa banjir, masing-masing 10,894 mangsa di 31 pusat pemindahan dan 2,487 mangsa di dua pusat pemindahan.

Keadaan banjir di hadapan Sekolah Kebangsaan Tengkawang, Hulu Terengganu semalam.

Manakala Dungun pula mencatatkan hampir 50 peratus peningkatan mangsa berbanding semalam yang hanya 1,251 orang, menjadikan 2,502 mangsa daripada 650 keluarga di 16 pusat pemindahan.

Hulu Terengganu pula mengalami banjir gelombang kedua apabila mangsa terakhir dibenarkan pulang Ahad lalu, kembali diarahkan berpindah apabila air naik mendadak.

Seramai 790 mangsa ditempatkan di 20 pusat pemindahan di Hulu Terengganu manakala Setiu mencatatkan sejumlah 113 mangsa daripada 33 keluarga dipindahkan di dua pusat pemindahan.

Sementara itu, dua sungai berada pada paras berbahaya iaitu Sungai Dungun di Kuala Jengai dan Sungai Telemong di Kuala Ping.

Sembilan lagi sungai dicatatkan pada paras berjaga-jaga, (Kemaman) – Sungai Tebak di Jambatan Tebak, (Dungun) – Sungai Dungun di Jambatan Jerangau, (Marang) – Sungai Marang di Jambatan Pengkalan Berangan, (Hulu Terengganu) – Sungai Berang di Kampung Menerong, (Setiu) – Sungai Setiu di Kampung Besut, Sungai Setiu di Jambatan Permaisuri dan Sungai Nerus di Kampung Langkap, (Besut) – Sungai Besut di Jambatan Keruak dan Sungai Besut di Kampung La.-sh

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau wan man</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jul 2013 11:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Masjid Kristal <b>di Pulau Wan Man</b> | Keindahan Terengganu

Posted: 30 Aug 2010 09:29 AM PDT

Masjid Kristal merupakan sebuah masjid yang terletak dalam kawasan pelancongan Taman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu. Ia memberikan pendidikan dan hiburan informatif tentang destinasi Islam dunia. Taman seluas 23 hektar ini adalah sebahagian daripada projek untuk membangunkan Kuala Terengganu sebagai bandar tebingan sungai. Taman Tamadun Islam ini terbahagi kepada dua zon: Kompleks Taman Tamadun Islam dan Zon Awam.
Masjid Kristal telah dirasmikan oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama-sama Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah telah berkenan berangkat ke Majlis Perasmian Masjid Kristal di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu pada 8 Februari 2008 jam 6.00 petang.

Taman Tamadun Islam adalah taman tema pertama yang mengiktiraf senibina Islam. Kompleks ini menempatkan 21 replika bangunan berkaitan sejarah Islam dunia.
Tarikan utama di sini termasuk Masjid Negara (Malaysia), Dome of the Rock (Palestin), Masjidil Haram (Arab Saudi), Al-Hambra  Citadel (Spain) dan Taj Mahal (India).

Terdapat juga Mimbar Kalyan (Uzbekistan), Makam Abu Nasr (Afghanistan), Mimbar Berputar Samarra (Iraq), Masjid Mohd Ali (Kaherah), Masjid Besar Qairawan (Tunisia), Masjid Besar Agadez (Nigeria), Aleppo Citadel (Syria), Masjid Kul Syarif (Russia) dan Mimbar Xian, China.


Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca Al Quran elektronik.

Ikon bagi Taman Tamadun Islam ialah Masjid Kristal, yang menjadi mercu tanda baru bagi Kuala Terengganu.


13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


Lunch <b>Di Jerteh</b> Restoren Citarasa Ummi | Syira

Posted: 03 Nov 2013 06:36 AM PST

Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum..

Menyediakan Masakan Selera Kampung, Laksa, Laksam, Nasi Berlauk, Masakan Panas dan Pengat yang boleh dipilih mengikut selera kita sendiri.

Sekitar Restoren Citarasa Umi Jerteh



Gambar dari pintu masuk Restoren Citarasa Umi Jerteh. Oleh kerana tidak banyak kedai makan tengahhari di sekitar Jerteh, Restoren Citarasa Umi adalah salah satu kedai makan pilihan ramai kepada mereka yang terpaksa lunch di luar.

Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 1

Antara senarai menu makanan yang di sediakan untuk pilihan makanan. Senarai harga juga ada dipaparkan.
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 2

Tempat memilih menu makanan nasi berlauk yang di hidangkan. Insyallah lauk yang disediakan memang sedap dan enak di makan. Lebih baik daripada tidak boleh makan langsung. hehe
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 3

Antara lauk-lauk yang masih berbaki. Kebanyakkan lauk sudah habis kerana sudah lewat. Namun, masih boleh memilih lauk-lauk yang sedap dimakan.
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 4
Keadaan di dalam Restoren Citarasa Umi secara keseluruhannya. Kedai memang bersih dan susunan meja juga kemas.
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 5

Cermin besar yang diletakkan di dinding supaya kedai kecil nampak besar. Dinding juga dihias indah. Penuh dengan gambar-gambar menu yang menarik.
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 6

Antara menu-menu makanan yang mengiurkan hati di paparkan di dinding. Memang memikat hati. Nasib baik hanya gambar, kalau makanan betul, memang mengalir juga air liur di buatnya.
Lunch Di Jerteh Restoren Citarasa Ummi 7

Tidak sukar untuk mencari Restoren Citarasa Umi di Jerteh ini, kerana Restoren ini berada bersebelahan dengan kedai barangan kek dan bakery iaitu Ekoko Enterprise. Di mana sebelahnya pula ada kedai menjual barangan jahit iaitu Kedai Zigzag. Kalau sudah nampak salah satu kedai tersebut, cari sahaja Restoren Citarasa Umi, anda pasti akan menjumpainya.

Gambar makanan yang syira makan lupa nak snap sebab terlalu lapar ketiku itu. Harga lunch di Restoren Citarasa Umi ialah Rm16.50, dimana syira telah memilih ikan keli, pari singgang, ayam goreng, dua nasi putih, teh ais dan air jagung selasih. Kiranya murah dah kot.
Satu yang tak besh, ketika suami pergi bayarkan makanan, syira lihat mereka menggunakan terbus atau skaf terpakai untuk lap meja tempat lauk. Rasa macam tak comel lah kan. Sebab kat rumah pun syira tak buat macam tu.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2013 09:29 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2013 09:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 28 May 2013 09:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2013 09:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2013 09:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2013 09:17 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jan 2013 09:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Homestay Kuala Berang, Ajil, <b>Wakaf Tapai</b>, Marang

Posted: 22 Jan 2013 05:13 AM PST

HOMESTAY   WAKAF TAPAI / BUKIT PAYUNG , MARANG / AJIL / KUALA BERANG
(TAMAN TAPAI INDAH).

Hubungi  013-9953389 / 01119983281 ( mohd Azwan) atau  013-9255701  (Cik Som)

Untuk penginapan murah dan selesa di Terengganu - sekitar Ajil , Wakaf Tapai dan Bukit Payung
RM 110.00 untuk malam ke- 2 hingga  malam ke -5

RM 90.00   malam ke- 6 dan ke atas.

- 2 buah bilik kelamin (double bed) dan  1   bilik single.
- ada air-cond, televisyen, cerek elektrik, rice cooker, peti ais dll


1. 1KM - IKBN,  AKADEMI BOMBA DAN PENYELAMAT (WAKAF TAPAI)

2. 8KM - KUALA BERANG
3. 16 KM - AIR TERJUN SEKAYU, PULAU KAPAS
4. 23 KM - KUALA TERENGGANU, TASIK KENYIR
5. 6 KM ke Kolej Islam Sains Terengganu (KIST) 

6. 8 KM ke Politeknik Hulu Terengganu 
7. 18 KM ke MRSM Kuala Berang
8. 18 KM Ke Sek. Men. Sains Hulu Terengganu
9.  Taman ini terletak di tengah pekan Wakaf Tapai- ada pasar malam, pasar tani, pasar raya Xiri, kedai runcit, kedai makan, sekolah rendah dan menengah


                       Plastik tilam tak sempat bukak lagi dah snap gambar. Plastik akan dibuka kemudian ye....

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2013 09:52 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

homestay <b>di wakaf tapai</b> dan ajil - Homestay wakaf Tapai dan Ajil

Posted: 15 Dec 2012 08:35 AM PST

[unable to retrieve full-text content]homestay di wakaf tapai dan ajil. HOMESTAY TAMAN TAPAI INDAH ( WAKAF TAPAI DAN AJIL). Untuk penginapan murah dan selesa di Terengganu - sekitar Ajil dan Wakaf Tapai. RM 120.00 untuk 1 malam. RM 110.00 ...

Bila Si Ayam Berkokok: FRAM <b>Wakaf Tapai</b> Terengganu

Posted: 15 Dec 2012 09:44 AM PST

dalam masa 4 jam perjalanan dari USM
aku berkelana ke negeri orang
huhu pergi ke Akademi Bomba dan Penyelamat
disebabkan jadual kiteorang yang berubah
jadi first2 kiteorang pergi ke lab dulu belajar buat analisis
tapi cam da tau je sebab da penah belajar sebelum ni
kiteorang semua pergi kat JBPM yang betul2 kat sebelah pasar payang tu
masa sampai situ berbulu mata tgk durian berlambak gilaaa!
D24 Musang king semua ada
tapi disebabkan kiteorang nak praktikal 
bajet cam hampa la tak dpat pergi
tapi last2 dapat gak jejak kaki ke sana
siap Dr Fahmi belanja makan durian lagi uollsss
da puas berdurian dan cari hadiah utk dia
gerak terus ke Wakaf Tapai
mmg rushing giler sebab since jadual dah berubah
kiteorang tak dapat di sambut dgn sebetulnya
tapi takpe kiteorang sume steady jek
dari dengar lecture, sampai lah ke siasat tempat kebakaran
tup tup dah 4 hari kat sana
mmg penat dan gembira tu semua ada
malas nak cerita, sebab byk sangat perasaan nye
huhu yang penting aku da rasa pergi bomba
ini menandakan aku da nak abes tahun tiga

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2013 09:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di wakaf tapai</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2013 09:52 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

homestay <b>di wakaf tapai</b> dan ajil - Homestay wakaf Tapai dan Ajil

Posted: 15 Dec 2012 08:35 AM PST

[unable to retrieve full-text content]homestay di wakaf tapai dan ajil. HOMESTAY TAMAN TAPAI INDAH ( WAKAF TAPAI DAN AJIL). Untuk penginapan murah dan selesa di Terengganu - sekitar Ajil dan Wakaf Tapai. RM 120.00 untuk 1 malam. RM 110.00 ...

Bila Si Ayam Berkokok: FRAM <b>Wakaf Tapai</b> Terengganu

Posted: 15 Dec 2012 09:44 AM PST

dalam masa 4 jam perjalanan dari USM
aku berkelana ke negeri orang
huhu pergi ke Akademi Bomba dan Penyelamat
disebabkan jadual kiteorang yang berubah
jadi first2 kiteorang pergi ke lab dulu belajar buat analisis
tapi cam da tau je sebab da penah belajar sebelum ni
kiteorang semua pergi kat JBPM yang betul2 kat sebelah pasar payang tu
masa sampai situ berbulu mata tgk durian berlambak gilaaa!
D24 Musang king semua ada
tapi disebabkan kiteorang nak praktikal 
bajet cam hampa la tak dpat pergi
tapi last2 dapat gak jejak kaki ke sana
siap Dr Fahmi belanja makan durian lagi uollsss
da puas berdurian dan cari hadiah utk dia
gerak terus ke Wakaf Tapai
mmg rushing giler sebab since jadual dah berubah
kiteorang tak dapat di sambut dgn sebetulnya
tapi takpe kiteorang sume steady jek
dari dengar lecture, sampai lah ke siasat tempat kebakaran
tup tup dah 4 hari kat sana
mmg penat dan gembira tu semua ada
malas nak cerita, sebab byk sangat perasaan nye
huhu yang penting aku da rasa pergi bomba
ini menandakan aku da nak abes tahun tiga

Anak tak kenang jasa, sanggup pukul OKU dengan kerusi | The <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2013 01:22 AM PDT


OKU kena pukul oleh anakMARANG  -  Seperti dirasuk, seorang anak berusia 20an, sanggup membelasah bapa sendiri dengan kerusi tanpa belas kasihan di hadapan ibunya.

Kejadian berlaku selepas kedua orang tuanya itu tidak memberi wang seperti dimintanya.

Akibat kejadian itu, Sulong Yaacob, 72, menerima 12 jahitan pada dua jari tangan kanan, selain lebam di bawah mata dan menerima rawatan di Klinik Kesihatan Wakaf Tapai, di sini kelmarin.

Sebelum kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa yang juga OKU kerana tangan kirinya cacat, bertengkar dengan anak lelakinya apabila si anak mendesak sambil memarahi isterinya, Fatimah Yusof ketika meminta wang.

Bagaimanapun, isteri mangsa, seorang tukang sapu di sebuah pusat kemahiran di Wakaf Tapai itu gagal memenuhi permintaan anak lelakinya, walaupun wang diminta hanya beberapa ringgit sahaja tidak mempunyai wang.

Sulong yang tinggal di Lubuk Bayas, Pengkalan Berangan berkata, anak lelakinya itu kemudiannya naik berang, dan secara tiba-tiba mengangkat kerusi kayu lalu mencederakannya sebelum keluar dari rumah serta menyembunyikan diri di kampung itu.

"Macam mana isteri pak cik nak beri dia pitih (wang), mana kami nak dapatkan pitih setiap hari, nak guna untuk tujuan salah pula. Pak cik lama dah tak kerja, isteri pula hanya tukang sapu.

"Gaji isteri hanya RM400 sebulan. Pak cik pula hanya dapat bantuan bulanan JKM sebanyak RM200 sebulan. Jumlah RM600 itu hanya cukup buat beli barang dapur saja," katanya.

Lebih menyedihkan warga emas itu, anak lelakinya kerap bertindak kasar terhadap dia dan isterinya, menyebabkan isterinya tidak tahan dan mengambil keputusan membuat laporan polis agar kejadian itu tidak berulang.

"Hanya dia yang berperangai seperti itu. Pak cik rasa, dia sanggup pukul bapa sendiri kerana terdesak mendapatkan barang salah," katanya yang telah berkahwin sebanyak 11 kali, dan mempunyai 10 anak.

Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya ketika dihubungi Sinar Harian semalam, mengesahkan menerima laporan itu dan berkata, suspek kini sedang diburu. Kes disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan.  -  SH


13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


Selekoh tajam tunggu mangsa <b>di Kuala Berang</b> | Terengganu Today

Posted: 07 Sep 2013 08:05 PM PDT

Kereta mangsa terbabas ke dalam semak.

Kereta mangsa terbabas ke dalam semak.

Belum pun cukup seminggu kemalangan melibatkan Perodua Kancil terbabas hingga hampir merempuh bengkel pemprosesan santan, kejadian sama berulang semalam membabitkan sebuah Toyota Vios.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu, mangsa merupakan pemandu wanita berusia 47 tahun berasal dari Kuala Terengganu.

Jarak lokasi kemalangan tidak begitu jauh dengan kawasan Perodua Kancil terbabas, Rabu lalu.

Difahamkan dalam kejadian semalam, mangsa, seorang guru di sebuah sekolah rendah di daerah ini memandu dari arah Kuala Berang menghala ke Sekayu dan dipercayai hilang kawalan sebaik sahaja melalui satu selekoh.

Akibatnya, kenderaan dipandu mangsa terbabas ke sebelah kiri jalan sebelum merempuh belukar.

Mangsa kemudiannya dibantu orang awam keluar dari kereta sebelum dihantar ke Hospital Hulu Terengganu bagi mendapatkan rawatan.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Berang, Mohd Zamri Muda berkata, pihaknya menerima panggilan jam 8.36 pagi dan bergegas ke lokasi kejadian menaiki sebuah jentera dengan kekuatan lima anggota.

"Tiba di lokasi, didapati mangsa sudah pun berjaya dikeluarkan. "Kemalangan itu dipercayai berlaku setelah kenderaan tersebut hilang kawalan lalu terbabas selepas melalui satu selekoh tajam di kawasan berkenaan," katanya, di sini, semalam.

Sinar Harian semalam menyiarkan cadangan JKKK Tanjung Putat agar pihak berkenaan dapat mengambil langkah keselamatan dalam usaha mengurangkan kadar kemalangan di kampung tersebut.

Mengulas lanjut kejadian kemalangan semalam, Pengerusi JKKK Tanjung Putat, Hadillah Salleh berkata, walaupun berlaku di lokasi berlainan, namun ia tetap membabitkan kes kemalangan dan sewajarnya tindakan segera perlu dilaksanakan.

"Walaupun terjadi di tempat berbeza, namun jarak kedua- dua kejadian ini tidak begitu jauh dan yang pasti, ia berlaku di kawasan berhampiran selekoh," katanya.-sh

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Kemalangan maut kereta jatuh jambatan <b>di Kerteh</b> ( 8 Gambar <b>...</b>

Posted: 26 Nov 2013 11:25 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below. Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips. close. Perihal Negara. Berita, Gosip Artis, Hiburan, Berita Sukan dan cerita menarik. Home.

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Nov 2013 03:48 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2013 03:45 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SANTAI <b>DI</b> PADANG GOLF.....AWANA <b>KIJAL</b>... - SeKaDaR <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2013 07:00 PM PDT

baru ni gi bersantai kat awana kijal..
hahahha..meeting lah sangat kan..
tengah syok menghayati keindahan...
'ta..bile nak masuk keje'..
'in shaa allah...bulan depan bos...'
tengah berkira2 ni nak ambik port mana..
main yang 50 lubang je lah..
jangan main lubang hidung sudah lah..
standby dengan bola golf..
ambik feel nak pegang kayu golf...
kita lupalah  kayu golf kita dah patah lah....
xpe lah posing je kat padang golf...

Jawatan Kosong Kemaman: Pekerja diperlukan (kontrak) - Projek <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 31 Oct 2013 11:52 PM PDT

Just Blasting and Painting!
  • Work Leader 
  • QC Inspector 
  • Blaster Painter 
  • Helper 
  • Fire Watcher 
  • Potman 

Diperlukan segera. 
Projek di GPP4, Paka,Terengganu. 
Email SazniFarlina.Aziz@deleum.com  bagi sesiapa yang berminat. Terima kasih

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 03:15 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 03:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Design Bilik - Deluxe Suite <b>di</b> Awana <b>Kijal</b>, Terengganu - Embracing <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2013 08:18 PM PDT

Akhir bulan Julai lepas saya kena ke offshore sbb tiba2 ada kerja, dan terpaksa menginap di Awana Kijal sebelum bertolak esok pagi. Sebab last minute, hanya ada bilik Deluxe Suite, harga corporate rate ialah RM 550 including sahur (bln puasa time tu). Selalunya bilik yg kami dapat harga dalam RM 250 je.

Besarnya bilik dia, ada dua adjoining rooms.. Bosan duduk sorang2! Teringat masa kami dapat free bilik kat Palace of Golden Horses, konsep bilik nya macam ni jugak.

Jom tengok konsep bilik dia..



Nampsk macam furnishing lama, terutamanya langsir dia.. Tak suka langsir style berat camni tapi hotel takpe la..

Headboard katil style tak minat jugak .. :P



Ni adalah bilik yang lagi satu. Ada sofa, tv (ada dua tv, satu lg dalam bilik tidur), ada meja makan dan bilik air. Memang boleh jadi tempat tidur jugak sini kann..
Saya suka mirror belakang sofa tu.. Perasan tak ada full length mirror belakang sofa tu.. :)

Bahagian tv.



Ni toilet dalam bilik ruang tamu tu. Kecik dan susah sket nak ambil gmbr.


Yang ni pulak bilik air dalam bedroom. Macam biasa kemasan dia mmg style Awana Kijal. Sink besar granite style camni menjadi idaman utk bilik air nanti...hmmmm...

Ada cermin kaca to separate toilet dgn bilik air lain. Mungkin taknak basah kot. Cakap pasal basah, byk kali dah cakap dgn Hubby, I want a dry toilet.. Kena usahakan dan mungkin idea partition di toilet bowl dan bina shower box will help to create a dry toilet. Berangan je la dulu kan.

Sink. Haritu di expo Perfect Livin kami tengok banyak design tap, contohnya design tap dari brand Grohe and kebanyakannya ada valve yang let us choose air panas atau sejuk. To me that's overkill, i.e. tak perlu pun beli design camtu, kita bukan guna air panas. Tap2 dia cantik2 tapi mostly macam tu.

Tu sahaja laporan hotel yang pernah dan selalu dilawati iaitu Awana Kijal.



If you like this post or think it is useful, consider hitting the +1 button below, or Share :) Terima kasihhh

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 03:04 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di kijal</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2013 03:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

SANTAI <b>DI</b> PADANG GOLF.....AWANA <b>KIJAL</b>... - SeKaDaR <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2013 07:00 PM PDT

baru ni gi bersantai kat awana kijal..
hahahha..meeting lah sangat kan..
tengah syok menghayati keindahan...
'ta..bile nak masuk keje'..
'in shaa allah...bulan depan bos...'
tengah berkira2 ni nak ambik port mana..
main yang 50 lubang je lah..
jangan main lubang hidung sudah lah..
standby dengan bola golf..
ambik feel nak pegang kayu golf...
kita lupalah  kayu golf kita dah patah lah....
xpe lah posing je kat padang golf...
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved