ads

Rabu, 6 Jun 2012

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


Pusat Rawatan Penagih Dadah Dibina <b>Di Besut</b> | MyNewsHub

Posted: 24 Mar 2012 08:53 PM PDT

KUALA TERENGGANU – Sebuah pusat rawatan bagi penagihan dadah yang dikenali sebagai Klinik Cure And Care (CNC) bernilai kira-kira RM23 juta akan dibina di Kampung Raja, Besut tidak lama lagi.

Pengarah Agensi Antidadah Negeri Terengganu, Abdul Mutalib Abdullah, berkata pembinaan pusat itu sebagai menaik taraf Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (Puspen) yang sedia ada di situ.

"Pembinaan pusat rawatan CNC di atas tapak Puspen yang akan dirobohkan. Sekarang dalam proses menawarkan tender dan pembinaannya dijangka bermula Jun ini," katanya di sini, hari ini.

Abdul Mutalib berkata, sementara pembinaannya siap yang dijangka dalam tempoh dua tahun, semua kakitangan Puspen serta penghuninya akan ditempatkan di pusat pemulihan penagihan narkotik yang lain.

Beliau berkata, klinik CNC itu akan menempatkan 200 katil yang mampu membantu penagih di sekitar Daerah Besut dan daerah lain di Terengganu mendapat rawatan serta pemulihan.

Katanya, konsep klinik CNC iaitu untuk memberi rawatan kepada penagih yang datang secara sukarela dan tidak terikat seperti tinggal di pusat berkenaan.

"Ia berbeza dengan konsep Puspen apabila penagih yang dimasukkan ke Puspen perlu mendapat perintah Mahkamah. Tetapi pusat CNC ini lebih terbuka dengan penagih sukarela datang untuk mendapatkan rawatan," katanya.

Sementara itu, Abdul Mutalib berkata, di Terengganu terdapat 21,177 ahli Skuad 1Malaysia yang terdiri daripada pertubuhan dan persatuan.

Katanya, antara pertubuhan dan persatuan itu ialah Rakan Antidadah (Rada) membabitkan 17,654 ahli, Persatuan Alumni AADK (2,216), Masyarakat Wanita Antidadah (1,170), Jawatankuasa Pemulihan Dadah (144), Ahli Lembaga Pelawat (10) dan Pembimbing Rakan (13).

"Objektif kita ialah untuk menimbulkan kesedaran kepada masyarakat terutama golongan remaja dan belia mengenai kesan dadah terhadap kesihatan dan kesejahteraan.

"Kita menggerakkan Skuad 1Malaysia dan ahli komuniti bagi memerangi masalah dadah dalam komuniti mereka serta menyampaikan maklumat mengenai perkhidmatan terkini kerajaan dalam bidang rawatan dan pemulihan penagihan dadah," katanya. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Seramai 1466 Peneroka <b>Di</b> Empat Felda <b>Hulu Terengganu</b> Terima <b>...</b>

Posted: 15 May 2012 02:08 PM PDT

HULU TERENGGANU, 15 Mei (Bernama) — Seramai 1,466 peneroka di empat tanah rancangan Felda di sini menerima 'durian runtuh' berjumlah RM7.33 juta, sempena penyenaraian Felda Global Ventures Holding Bhd (FGVHB) di Bursa Malaysia.

Daripada jumlah itu, sebanyak RM2.925 juta diserahkan kepada 585 peneroka Felda Bukit Bading, RM1.835 juta (367 peneroka Felda Jerangau Barat), RM1.645 juta (329 peneroka Felda Mengkawang) dan RM925,000 (185 peneroka Felda Tersat).

Majlis penyerahan replika cek disempurnakan Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said di Felda Jerangau Barat di sini semalam.

Bagi 101 peneroka di Felda Jerangau Barat, majlis itu memberi keriangan berganda kepada mereka kerana turut menerima geran hak milik tanah tapak kediaman dan tanah ladang seluas lebih empat hektar.

Peneroka yang ditemui, Chik Mamat, 64, dan isterinya Ramlah Mohamad, 58, berkata penantian mereka selama 30 tahun ternyata berbaloi apabila menerima geran hak milik tanah itu daripada Menteri Besar sendiri.

– BERNAMA

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


PENGHUNI GUA: SCUBA <b>DI PULAU PERHENTIAN</b> 6 JUN 2012 !!!!!

Posted: 06 Jun 2012 02:48 PM PDT






















JAM 12 TENGAHARI SAMPAI DI PULAU PERHENTIAN DAN MENGINAP DI SHARI - LA RESORT . AMAT BAIK RESORT INI DAN NHARGANYA BERPATUTAN. PETANG JAM 3 MULA MENYELAM DI D' LAGOON DALAM KE DALAMAN 13.9 METER. JUMPA PARI 5 KAKI LEBAR DAN 6 KAKI PANJANG. AMAT BAIK PEMANDANGAN CORALNYA DAN HIDUPAN LAUTNYA. JOM BERKUNJUNG KE PERHENTIAN. ANDA TIDAK AKAN RUGI. 
ESOK JAM 830 PAGI MULA MENYELAM LAGI . MUNGKIN DAPAT 3 KALI SELAMAN HINGGA KE PETANG DAN MALAM AKAN BUAT SELAMAN JUGA.

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


intan izani: La hot spring & Lata tembakah, <b>Jerteh</b>

Posted: 13 May 2012 05:33 PM PDT

hari tu masa balik kelate, MIL ajak pergi kolam air panas nun di jerteh. konon janji dgn family member MIL, tp end up, diorg ada hal, last2 kami pergi sendiri. siap sesat-sesat lagi, tp kejap jelah sesatnya. perjalanan took about 2hrs plus. mungkin kalau tak sesat just 2hours, tp kalau bayangkan just nak pergi kolam air panas sampai 2jam, tak sanggup wei. tp at least merasa, nama pun mak mertua ajak. hehehehe. MIL dah pernah pergi, so saje nak tunjuk kat kami. padahal kat kolam air panas kat rumah i, kemain dekat lagi, luas plak tu. hehe. 
parking rm1 per head. tempat parking agak limit. so kalau lambat mmg kene parking kat luar. 

 sampai-sampai terus makan. lapar punye pasal. kat area ni sesuai utk budak2 sbb air super cetek.
 meriah time ni, cuti hari buruh katakan.
 mil aku ni asyik termenung. ape tah dimenungkannya. hehe.
kami cari tempat yg agak kedalam dan lengang, baru best mandi takde sape usha. :) air terjun takde, setakat air macam ni je, tp best jugak sejuk dan nyaman.
 hubs dan abgnya @ lata tembakah. kat sini, mmg penuh sgt org. pastu diorg semua parking jenis double park. main parking je block kereta org. naya org yg parking depan sekali pastu ada berdouble-double kereta lain yg block. haritu tu pun tgk ada satu couple ni gundah gulana tak boleh nak balik. nightmare. o__O

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


~write something...aimy: menjalani sisa- sisa hidup berada <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 26 May 2012 09:30 PM PDT

salam 1 malaysia kawan-kawan,


semalam naik bukit bauk yang berada di dungun terengganu..and for the first time selama 3 tahun ni aku berjaya hiking bauk hills. :D *clap for myself..


dalam pukul 5 aku dah siap..menunggu encik nurfahme a.k.a driver kami dah 15minit. lepas dah naik kereta kami meneruskan perjalanan mengambil miss wawa pula di kamsis a.k.a campus di PSMZA. tunggu punye tunggu 15 minit jugak tunggu..akhirnya,





pheww..mula lah sesi jugging tersebut..yang pergi time tu 6 orang saya,syura,farah,fahme,mamat, wawa pergh jalan dye tak nak berbukit2 pulak --' memang lah dah kata pon panjat bukit.. tapi jalan dia bukan panjat je..dia naik turun naik turun..pergh.. ada banyak betul checkpoint dia..check point dia tengok pada pencawang2.. naik pukul 530pm turun betul - betul 745pm. memang scary giler jalan dalam gelap..pastu berjalan 3 orang je pulak..lagi 3orang dah kat depan..pheeww


dah turun satu-satu nya kereta yang berada di situ..adalah kami :)
dah naik kereta fahme citer hantu pulak..dye cakap masa nak turun tu dia nampak lembaga hitam betul-betul sebelah aku..adoihh~ aptb..n dekat atas bukit tu permandangan dia superb! subhanallah.cantek sangat2 :) 




that its..aku berjaya menaiki juga! walaupun last pencawang aku macam nak give up..tapi berjaya juga! wohoo! 






di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Perbadanan Memajukan Iktisad <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 06:19 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan: 24 Mei 2012

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah ditubuhkan pada 1 April,1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu (Bil.3/1965). Tujuan utama penubuhan adalah untuk menjadi agensi utama negeri bagi melaksana dan mempercepatkan pembangunan dan kemajuan sosio-ekonomi di Negeri Terengganu.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :-

1. Penolong Akauntan Gred W32 – (1 Kekosongan)
2. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 – (1 Kekosongan)
3. Penolong Jurutera Gred J29 – (2 Kekosongan)
4. Penolong Pegawai Senibina Gred J29 – (1 Kekosongan)
5. Penolong Akauntan Gred W27 – ( 1 Kekosongan )
6. Penolong Pegawai tadbir Gred N27 – (1 Kekosongan )
7. Juruteknik Gred J17 – (3 Kekosongan )
8. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17 – (1 Kekosongan )
9. Pembantu Tadbir (Kew) Gred W17 – (1 Kekosongan)
10. Pekerja Rendah Awam Gred R1 – (1 Kekosongan)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong perbadanan memajukan iktisad negeri terengganu (pmint)

DEMO ANTI ISRAEL! KALI INI <b>DI NEGERI TERENGGANU</b> PULAK <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2012 05:02 AM PDT




Berita panas dari Terengganu mengenai demo bantah Anwar Ibrahim sokong Israel. Dikhabarkan tengahari tadi, seramai 120 orang terdiri ahli Persatuan Generasi prihatin Negeri Terengganu, persatuan pemuda warisan kuala nerus dan persatuan penarik beca dan pemuda bermotosikal Kuala Terengganu telah adakan demo di Dataran Shah Bandar Kuala Terengganu bantah tindakan Anwar Ibrahim sokong Israel.

Itu yang terengganu, ini kat Perak pulak.

Demontrasi Bantahan terhadap Anwar yang didakwa menerima dana asing dari NGO pro Yahudi. Demontrasi telah diadakan tadi jugak lebih kurang jam 5 petang, ianya diaadakan di hadapan Dewan Persidangan Gerik anjuran Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Hulu Perak.

Hampir 100 yang hadir dan ada juga media membuat Temuramah iaitu RTM dan TV3. Mereka juga akan membuat laporan polis mengenai isu yang sama.

Nampaknya semakin ramai yang dah mula bangun dan menentang syaitan Israel bernama Anwar al juburi! Aku harap lebih ramai lagi yang bangun dan menentang PNECINTA ISRAEL seperti Anwar ni.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved