ads

Jumaat, 4 Mei 2012

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


CERAMAH PGU <b>DI</b> N-26 DUN <b>RANTAU ABANG</b> - PEMUDA PAS <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2012 06:10 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]PEMUDA PAS DUN RANTAU ABANG ... CERAMAH PGU DI N-26 DUN RANTAU ABANG ... Pemuda PAS Rantau Abang: DUNGUN, TERENGGANU, Malaysia: Solatku,Ibadatku, Hidupku,Matiku Kerana ALLAH TAALA ...

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Fasha Sandha Berbulan Madu <b>di Pulau Redang</b> Bersama Jejai <b>...</b>

Posted: 29 Apr 2012 06:10 PM PDT

gambar fasha sandha berbulan madu di pulau redangFasha Sandha akan berbulan madu di dalam Malaysia sahaja iaitu di Pulau Redang, Terengganu bersama suami tercinta, Jejai.

Sebenarnya memang dah dalam perancangan awal untuk Fasha dan Jejai ber'honey moon di dalam Malaysia sahaja berbanding dengan kebanyakkan artis lain akan berbulan madu di luar negara.

Pasangan yang baru sahaja melangsungkan majlis perkahwinan pada 27 April lalu akan mejadikan negeri Perlis untuk majlis perkahwinan resepsi Fasha Sandha dan Jejai pada hujung bulan Mei ini.

Jejai memang sporting dan faham mengenai karier Fasha Sandha yang akan meneruskan dunia lakonannya dan mendapat restu dari suaminya, malah Jejai memberi sokongan kepada isterinya. Oh sweeettt!

Tapi, sebelum menerima tawaran berlakon, Fasha harus merujuk dahulu kepada Jejai sama ada menerima tawaran tersebut atau tidak.

Psssttt… Menurut sumber, Fasha sudah bersedia menjadi seorang kepada bayi Fasha Sandha dan Jejai nanti. Hehehe… Family Planning… Tak sabar nak tengok gambar anak Fasha Sandha dan Jejai nanti…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kucingarong

Hi! I suka menulis mengenai hiburan yang berlaku di dalam atau di luar negara. Setiap artikel yang I tulis, mempunyai sumber dan bukannya gosip yang takde bukti yang sahih okay! Daaa...

More Posts - Website - Twitter - Facebook

13 di ajil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ajil - Google Blog Search


ALRISCITRA BLOG: Cadangan Rekabentu Banglo Setingkat <b>Di Ajil</b>

Posted: 01 May 2012 05:10 PM PDT

Banglo : 4 bilik + 3 tandas
Keluasan Lantai : 2063 kaki persegi
Saiz Bangunan : 63' x 51'
Saiz lot minima : 82' x 61'

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


PaRiPaRiSaKirAStory: <b>pulau wan man</b> pun jadi :)

Posted: 04 May 2012 03:04 AM PDT

Assalamualaikum.

Berdirinya saya di sini adalah untuk,,,,, eh eh eh silap. ini bukan sesi berpidato lah. kihkihkih. terasa lama betol tak update ini belog. biasalah. kemalasan melanda diri. heeeeeeeee :). oke. actually ini sebenarnya entry bergambar. gambar dah separa layu dah. dah di taken 30hb April 2012 hari tu dah. actually itu sebenarnya tarikh genap sebulan last aku & dia dating. opppssssss DIA ? heeeeeeeeeeeee :')

Oke. Actually, plan sebenar aku pergi kuala Terengganu sebab nak pergi kenduri kahwin abang angkat aku. Pastu bila kawan aku tahu aku pergi terengganu, dia pulak sibuk ajak aku berjimba jimba dekat sana. lepas je kenduri aku terus mari sini. siap bawak pakaian bagai. oke, maka dengan ini, silalah tatap mata saya. opssss salah lagi. silalah tatap gambar gambar kami ini.. enjoy the show. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Nahhhhhh. ini posing posing dari aku sendiri. dekat MASJID KRISTAL. actually ni baru kali ketiga aku datang sini. padahal aku orang terengganu je pun ..... ecececece baju pink tu. nampak semacam gugirl tak. kihkihkih. semua gambar kat bawah ni di taken by note aku. entah camne lah tetibe hari tu nikon aku buat perangai. menci betol aku ! nasib ler ada note tuh. penyelamat keadaan. kalo tak sesia je aku nak bergambar. thanks note ku. ilebiusomuch :D


13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


GARAMLADA: Mengapa kos lebuhraya <b>Jabor</b> jadi RM5bilion?

Posted: 11 Nov 2011 02:14 AM PST

KUALA LUMPUR: Kerajaan digesa menjelaskan isu berhubung bagaimana kos pembinaan lebuhraya Jabor di Kemaman menelan kos tinggi sehingga melebihi RM2bilion daripada kos asal. Ketua pembangkang, Dato'Seri Anwar Ibrahim berkata, kos asal pembinaan lebuhraya yang termasuk dalam projek Lebuh raya Pantai Timur (LPT) itu hanya bernilai RM3bilion, tetapi kini menjadi RM5 bilion. Anwar berkata demikian semasa berbahas di Parlimen pada 2 November lalu.

Lebih malang lagi, projek gagal disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan iaitu pada tahun lalu walaupun pembinaannya bermula tahun 2007, katanya yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh.

Kegagalan menyiapkan lebuh raya tersebut dibebankan lagi dengan masalah yang bakal dihadapi dengan persoalan siapa yang akan mengutip tol dan syarikat pemegang konsesi. Beliau mahu kerajaan mendedahkan pihak mana yang bertanggungjawab menyebabkan kelewatan dan peningkatan kos tersebut.

Selain itu beliau mendakwa semua masalah membabitkan kos dan kelewatan penyiapan LPT di Jabor adalah kerana kelemahan Jabatan Kerja Raya dan kementerian terbabit.

Selain itu beliau yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh turut mempersoalkan projek membina jambatan di atas daratan di Kemaman, Trengganu dengan kos RM174 juta yang melebihi RM70 juta dari harga sebenar.

Kata Anwar, ia merupakan satu projek elit Umno/BN yang membina jambatan di daratan dan kosnya pula amat tinggi serta melebihi kos sebenar.

Beliau turut membidas sikap para pemimpin Umno yang lebih mementingkan diri daripada memikirkan derita rakyat dengan membuat cadangan untuk menaikan elaun wakil—wakil rakyat.

Sehingga kini, katanya kemiskinan tegar di kalangan rakyat masih belum diatasi, tetapi para pemimpin Umno sanggup membuat cadangan untuk menaikkan elaun wakil-wakil rakyat tanpa memikirkan derita rakyat.

Sumber berita: Harakah

Komen aku: Umno memang lebih naga daripada naga! Kalau tak buat begitu Umno tak akan kaya- pasti miskin papa! Serang PAS pun boleh diguna duit zakat, inikan pula duit buat lebuhraya!

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


! Bila Sambal Menumis !: Gempar ! | Katak Merah <b>Di</b> Laman Rumah

Posted: 30 Apr 2012 08:23 PM PDT


hii korang pembaca belog sambal belacan!

sebelum tu belog sambal belacan mengucapkan "Selamat Hari pekerja 2011" kepada pekerja..:)


ok kita sambung semula n3 kali ini,orait kali ini belog sambal belacan nak paparkan mengenai seorang penduduk kampung di Marang menjumpai spesies katak yg berwarna merah.

nak tahu cmner kataknya dan apa cerita sebenarnya..jom kita terokai spesies katak di marang ini...

MARANG – Sebuah keluarga yang tinggal berdekatan bangunan rumah kedai Majlis Daerah Marang (MDM) di Wakaf Tapai dekat sini, terkejut apabila anak mereka yang berumur sembilan tahun menemui spesies baru katak berwarna merah di halaman rumah mereka.

Menurut ibu kanak-kanak terbabit, Kamsah Ludin, 38, sejak tinggal di kawasan berkenaan beberapa tahun lalu, dia tidak pernah menemui katak sebegitu.

"Kami terkejut selepas Mohd Fakrul Ikwan (anak) memberitahu ada seekor katak berwarna merah di halaman rumah.

"Selepas haiwan seberat lebih kurang 15 gram itu berjaya ditangkap bapanya, kami menyimpannya di dalam sebuah bekas," katanya.

Menurut Kamsah, katak kecil sepanjang kira-kira dua sentimeter dan berwarna merah itu kelihatan amat menarik.

"Tertarik dengan warnanya, kami menyimpannya untuk tatapan mereka yang ingin melihatnya," katanya semalam.

Maklumat yang diperoleh daripada beberapa laman web di internet semalam, mendapati katak berwarna merah itu ada persamaan dengan spesies katak merah ditemui di Costa Rica, Brazil berdasarkan warna dan bentuknya.

Bagaimanapun, laman web indonesia.mongabay.com itu tidak mengandungi maklumat lanjut dan terperinci mengenai katak merah yang dinamakan sebagai 'Katak Merah Kosta Rika' itu.

Selain itu, dalam Biology–blog.com, blogger terbabit menyifatkan spesies itu berasal dari pergunungan Haiti, Hawaii dengan nama saintifiknya 'Eleutherodactylus audanti'.

Namun, maklumat terperinci mengenai spesies katak merah itu juga tidak dinyatakan lebih lanjut.

Mengulas lanjut, Kamsah berkata, dia akan menyimpan haiwan amfibia itu dan bersedia memberikan jika ada pihak yang ingin mengkaji spesies baru ditemui itu.


orait inilah persamaan katak yang di jumpai di marang dan di costa rica

gitu-gitu SB:

MU kalah...huhu
selamat hari pekerja....

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Petronas Nafi Gas Ammonia Bocor Dari Mana-Mana Lojinya <b>di Kerteh</b>

Posted: 08 Apr 2012 05:14 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Petronas menafikan kejadian pelepasan ammonia di Kerteh pada 8.30 malam Khamis berpunca dari mana-mana lojinya di Kompleks Industri Petroleum Petronas di Kerteh. Menurut kenyataan Pejabat Wilayah Pantai Timur ...

13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Surviving Iron River: Alarm

Posted: 03 May 2012 10:32 AM PDT

When I'm overwhelmed with the strong feeling of sadness and self pity, I knew very well that my fitness alarm is giving me signal that I've not been training hard enough. How special is that right? =) The upcoming weeks is gonna be extremely busy, 3 series of Malakoff University Duathlon Series, Bukit Besi Challenge and Inter battalion swimming competition. I'm really looking forward for all the races despite a little behind in my Final Year Projects. Sports is something so necessary to keep me happy.
This morning all the Aeronautics students buried themselves under stacks of thick notes preparing for tonight's tests. I love this subject because it is closely related to cycling, but I hate taking exams =p 
I always ask myself "Why can't I last 17 hours studying just like how I race Ironman?"
ALK have announced our weekend, I'm thinking of going to Penang this week. Looking at our military training schedule, seems like this might be my very last trip to Penang before graduation. However, this weekend is also Wesak Day. I have 3 options now :
1. be a good devoted Buddhists and work at the temple.
2. be a semi devoted Buddhists, pray then go home.
3. Go penang and have fun! 
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved