ads

Khamis, 15 September 2011

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


Lirik Lagu Kahitna – <b>Di Rantau</b> Lyrics | Lirik Lagu Free Download <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2002 12:00 AM PST

Lirik Lagu Kahitna – Di Rantau Lyrics, Video Klip Kahitna – Di Rantau, Free Download MP3 Kahitna – Di Rantau 4shared, Ringtone Kahitna – Di Rantau, Chord Gitar Kahitna – Di Rantau, Kunci Gitar Kahitna – Di Rantau, Video Clip Youtube Kahitna – Di Rantau are property and copyright of their owners. All things provided for educational purposes only.

Kahitna Lyrics

Lirik Lagu Kahitna – Di Rantau Lyric

Lirik Lagu Kahitna – Di Rantau

Adik ingat saja pesan abang tadi malam
Abang pasti pulang tiada lama pasti datang
Jangan pikir De` abang kan selingkuh
Jika pulang kan pinang dirimu

Adik ingat saja pesan abang tadi malam
Bulan jadi saksi untuk cinta yang tergenggam
Tak akan ada wajah elok lain
Kusimpan habis hatiku untukmu

Yakinkan langkah abang di rantau
Bukan hanya menafsir dunia

(pesan abang..) Pesan abang..
(pesan abang..)Adik setia menanti..
(Janji abang..) Janji abang..
Walau bumi bergoyang cinta
Tak pernah goyah selamanya..

Adik ingat saja pesan abang tadi malam
Bulan jadi saksi untuk cinta yang tergenggam
Takkan ada wajah elok lain
Kusimpan habis hatiku untukmu


More Lyrics from Kahitna Lyrics / Koleksi Lirik Lagu Kahitna Lainnya:

  • » Kahitna - Yang Penting Keren
  • » Kahitna - Ti Amo
  • » Kahitna - Tak Sebebas Merpati
  • » Kahitna - Soulmate
  • » Kahitna - Setelah Malam Ini
  • » Kahitna - Setahun Kemarin
  • » Kahitna - Seandainya Aku Bisa Terbang

  • View All Lyrics from Kahitna Lyrics / Lihat Koleksi Lirik Lagu Kahitna selengkapnya. Youtube Video (If Available)

    Free Download mp3 Kahitna – Di Rantau 4shared

    Tags:

    lagu rantau,di rantau kahitna,download mp3 kahitna di rantau,kahitna- di rantau,lagu daerah Rantau,lirik di rantau kahitna,lirik lagu rantau

    13 di setiu - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di setiu - Google Blog Search


    Teganuku..segalanya <b>di</b> sini..: 55 Pesakit <b>di</b> Hospital <b>Setiu</b> Terima <b>...</b>

    Posted: 17 Aug 2011 05:34 PM PDT

    Ahmad Said bertanyakan sesuatu kepada seorang pesakit di Hospital Setiu sambil diperhatikan Dr A Rahman dan Nordiana

    Program Ehsan Ramadan anjuran Puteri Umno Negeri Terengganu berjaya mendekatkan pemimpin kerajaan negeri ini dengan rakyat apabila mereka saling bertemu sambil beramah mesra dengan pesakit yang dirawat di hospital.

    Menerusi program itu Puteri Umno memilih semua hospital daerah seluruh negeri ini untuk dikunjungi pemimpin yang diketuai sendiri oleh Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said dan pemimpin setempat termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) serta Ahli Parlimen hadir sama pada program berkenaan.

    Ketua Penerangan Puteri Umno Malaysia, Datuk Nordiana Shafie berkata, pihaknya menganjurkan program berkenaan bagi mendekatkan pemimpin dengan rakyat terutama menjengok mereka yang sedang dirawat di hospital.

    Menurutnya, selepas Dungun dan Besut semalam rombongan berkenaan mengadakan lawatan ke Hospital Setiu (HS) dan bakinya akan menyusul sebelum berakhir Ramadan ini.

    Ahmad yang hadir bersama isteri turut disambut Ahli Parlimen Setiu, Datuk Mohd Jidin Shafie, Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Perpaduan dan Hal Ehwal Pengguna Negeri, Dr A Rahman Mokhtar, Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Indistri Asas Tani Negeri, Asha'ari Idris dan ADUN Permaisuri, Abd Halim Jusoh.

    Pada majlis itu Ahmad turut melakukan lawatan ke wad sambil menyampaikan sumbangan hamper, makanan dan wang kepada 55 pesakit yang sedang dirawat di hospital berkenaan.

    Nordiana berkata, jentera Puteri Umno negeri lain turut mengadakan program sempena Ramadan tetapi mengikut keperluan dan kepentingan penduduk negeri terbabit.

    13 di pulau redang - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di pulau redang - Google Blog Search


    <b>Pulau Redang</b> akan ditutup selama empat bulan mulai pertengahan <b>...</b>

    Posted: 07 Sep 2011 03:10 AM PDT

    No of View :469

     Segala aktiviti pelancongan ke Pulau Redang, sebuah pulau peranginan yang terindah di negeri ini akan ditutup selama empat bulan mulai pertengahan Oktober ini.

    Setiausaha Persatuan Pengurusan & Operator Kepulauan Redang Terengganu Lorenz Law berkata ini berikutan musim tengkujuh di Pantai Timur pada waktu itu.

    "Segala aktiviti pelancongan akan ditangguh sementara dan semua chalet dan resort juga akan menggunakan tempoh itu untuk menjalankan pengubahsuaian," katanya kepada Bernama pada Rabu.

    Lorenz berkata kesemua 16 resort di Pulau Redang akan menyambung semula operasi mereka selepas 1 Mac 2012. -BERNAMA

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Incoming search terms:

    <b>Pulau Redang</b> Tutup Empat Bulan Mulai Pertengahan Oktober <b>...</b>

    Posted: 08 Sep 2011 11:18 AM PDT

    KUALA TERENGGANU, 7 Sept (Bernama) — Segala aktiviti pelancongan ke Pulau Redang, sebuah pulau peranginan yang terindah di negeri ini akan ditutup selama empat bulan mulai pertengahan Oktober ini.

    Setiausaha Persatuan Pengurusan & Operator Kepulauan Redang Terengganu Lorenz Law berkata ini berikutan musim tengkujuh di Pantai Timur pada waktu itu.

    "Segala aktiviti pelancongan akan ditangguh sementara dan semua chalet dan resort juga akan menggunakan tempoh itu untuk menjalankan pengubahsuaian," katanya kepada Bernama Rabu.

    Lorenz berkata kesemua 16 resort di Pulau Redang akan menyambung semula operasi mereka selepas 1 Mac 2012.

    – BERNAMA

    13 di pulau kapas - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di pulau kapas - Google Blog Search


    Flying fox <b>di Pulau Perhentian</b>

    Posted: 19 Aug 2011 08:26 PM PDT


    FLYING fox merupakan daya tarikan terbaharu di Pulau Perhentian.

    BANYAK aktiviti riadah boleh dilakukan di Pulau Perhentian, Terengganu. Selam skuba, snorkeling, jelajah hutan, bersantai dan melihat penyu antara aktiviti yang sering dilakukan apabila berada di pantai dan pulau.

    Yang pasti, apa yang dilakukan di Pulau Perhentian, juga terdapat di pulau-pulau lain seperti Tioman, Redang, Tenggol, Kapas, Mabul dan Lang Tengah.

    Namun, jangan terkejut jika anda berkunjung semula ke Pulau Perhentian kerana kini terdapat satu daya tarikan terbaharu iaitu aktiviti 'flying fox'.

    Tarikan terbaharu ini mungkin satu-satunya sahaja yang terdapat di situ berbanding dengan pulau-pulau lain.

    Flying fox yang terdapat di penginapan D'Lagoon di Pulau Perhentian Kecil itu sering mendapat perhatian pengunjung sejak ia dipasang lebih sebulan lalu.

    Apa yang menarik, pengunjung yang menginap di D'Lagoon tidak dikenakan bayaran apabila mencuba aktiviti berkenaan.

    Flying fox itu yang dipasang pada ketinggian 15 meter dengan jarak 120 meter, begitu menyeronokkan kepada sesiapa sahaja yang mencubanya.

    Mereka yang melakukan aktiviti flying fox berkenaan pasti berasa kagum kerana dapat merasai suasana yang berbeza.

    Apa tidaknya, bermula di kawasan hutan dan berbatu, flying fox tersebut melalui kawasan pesisir pantai dengan pemandangan laut dan bukit dan seterusnya mendarat di atas pasir di tepian pantai berhadapan D'Lagoon.

    Anda juga jangan terkejut, kerana cubaan kali pertama melakukan flying fox akan membawa kepada keinginan untuk mencubanya kali kedua.

    Inilah antara perasaan mereka yang mencubanya setelah dapat melihat keindahan apabila 'terbang' bersama flying fox di D'Lagoon.

    Bagi yang ingin mencubanya, kakitangan D'Lagoon terlebih dahulu akan memastikan tali untuk aktiviti flying fox tersebut selamat digunakan sebelum membenarkan pengunjung mencubanya.

    Mungkin ada yang tertanya apakah flying fox di D'Lagoon itu selamat?

    Yang pasti, pemasangan tali itu mengutamakan ciri-ciri keselamatan.

    Pengusaha D'Lagoon sendiri yang merupakan bekas pegawai tentera selama 10 tahun, menggunakan pengalaman serta kemahirannya untuk memastikan flying fox itu selamat.

    Malah, apabila ditanya, pengusaha D'Lagoon itu memberitahu, antara latihan yang dilalui semasa dalam pasukan tentera ialah melakukan flying fox.

    Sehubungan itu, beliau menggunakan pengalaman semasa dalam tentera itu untuk mewujudkan aktiviti flying fox bagi membolehkan pengunjung merasai keunikan aktiviti berkenaan.

    Tarikan terbaharu di Pulau Perhentian itu secara tidak langsung berjaya menarik kehadiran pengunjung yang mahukan kelainan apabila berada di pulau berkenaan.

    Bagi mereka yang ingin mencuba flying fox selain aktiviti skuba, treking, snorkeling dan bersantai di Pulau Perhentian, boleh menghubungi pengusaha D'Lagoon di talian 012-9850678.

    Laiyyinur Harir: Destinasi Cinta Chapter II ~ <b>PULAU PANGKOR</b>

    Posted: 13 Sep 2011 11:15 PM PDT

    Bila tgk balik entry2 utk kategori Destinasi Cinta nie, baru eja pasan yg eja x update pn lg pasal gi Pulau Pangkor, means my Love Destination Chapter II punye! so, sementara mood tgh baik nie kn, baiklah I update cpt2.ngeee~ 
    Eja dgn hubby gi Pulau Pangkor awal thn ritu,punyeerrr laa dh berzaman baru nk update kn..haha...mujur laa x de expired date...lau x kem salam je laa...dh2,merapu plak ujan2 nie..hee~ skrg nie tgh ujan lebat,hujan rahmat mgkn.. =) back to da story, eja n hubby gi Pulau Pangkor pd 14 Jan until 16 Jan 2011. Standard laa tue, 3 hari 2 mlm kn..actually ktorg x plan ape2 pn, tetiba hubby ckp nk gi mkn angin coz dia nk rehat..penat katanya asik keje3 jee..then dia suruh eja search laa kt tenet about Pulau Pangkor...slalu lau kami nk bercuti,eja laa yg akan cari resort mana yg terbaik utk kami pilih..consider bout the price, comfortability, their offers & so on..eja pn x tau nape dia pilih P.Pangkor..tp sbg isteri yg taat eja ikuuttt je laa kn..*wink* search punyer search, kami jumpaa laa Teluk Dalam Resort nie...tgk website dia kami dh jatuh hati...tmbahan pula  hubby prefer chalet than hotel coz dia ckp duk kt chalet lg "feeling" bercuti than duk kt hotel.. tgk harganya pun ok,reasonable! Utk 3 hari 2 malam harganya RM480 utk 2 org. Package they offered included 2xbreaskfast,2x lunch & 2xdinner, & go-back ferry ticket; sgt ok kan??? so,kami x pyh laa kuar duit utk mkn & pengangkutan ke sana lg!  =D so, tnpa fikir panjang kami pun call pihak resort tue utk booking. Then kami gi bank & bank in kn separuh dr jumlah harga yg ditetapkan.Separuh lg byr smasa check in nanti..Then kami fax kan penyata bank tue pd pihak resort, settle! Rupanya Teluk Dalam Resort nie penah dijadikan lokasi utama dlm filem ape ntah..x ingt dh tp yg ade Fasha Sanda & Piere Andre berlakon tue..& byk lg filem2 lain...lg pn, resort nie jauh dr resort2 yg lain; lebih privacy & tenang..
    Then pd 14hb tue kami bertolak dlm pukul 10.00 lebih. Kami sampai pd pukul 1.00 lebih tghari..then kami naik ferry pukul 3.00 ke pulau..sampai disana, pihak resort ambil kami di jeti then kami disambut dgn beberapa org staf yg mengucapkn selamat dtg sambil memainkn alat muzik.Kami rasa sgt dihargai. =) Kami terus check in, solat & berehat. Petang tue kami hanya berjalan2 ditepi pantai sbb kepenatan.. selepas solat maghrib & isya' kami mkn malam. Menu yg pihak resort sediakan semuanya sedaaaapppp2 & menyelerakan..sgt2 laa berpuas hati dgn servis yg disediakan.. ^^
    Pagi esoknya kami memulakan aktiviti dgn berjalan2 menyusuri pantai sambil berpegangan tgn & bergurau senda..aceehhh!! cm baru kawen plak kn... tp ape salahnya kan, romantik2 dgn pasangan yg halal.. ^^  tetiba perut bergendang mintak di isi.kacau daun betul laa kan..hahaha..so, kami pun gi laa breakfast, melayan perut yg kebuluran ni! kihkihkih... menu utk mkn pg pn sedaaapp2 jgk..lama kami di dewan mkn tue sampaikan org lain dh sudah pn kami x sudah2 lg! semua mknn kami nk try! ahaaakkksss! pastu mula laa kekenyangan..then plan nk gi snorkeling & mandi laut tp rupanye klau nk snorkeling kena naik ferry coz tempat snorkeling tue jauh di balik pulau..harga utk pakej tue maaakkkk aaaiiiii,mahallll! so kami pn batalkn laa niat nk snorkeling tue...huhuhu~ frust menonggeng coz eja mmg suka sgt2 snorkeling nie! boleh dikatakan aktiviti wajib laa klau gi pulau nie! lastly kami decide utk sewa motor jee laa, jln2 keliling pulau...harga sewa motor utk 1 hari= RM 60. Kami pn mulakan xpdc kami menaiki motor dgn riangnya dgn memakai topi kura2 tue! topi zaman 80an koottt! klasik kn??? ahaakkkss! sonok sgt jln2 kt pulau tue sbb kete x byk coz mostly penduduk kt pulau nie mggunakn motor sbg kenderaan utama dorg..kami menghayati keindahan pulau pangkor sambil menghirup udara segarr..kami singgah kota belanda, batu bersurat,  & kilang membuat sotong kering. Kat sana kami beli sedikit buah tgn utk bawa balik..lama kami pusing2 pulau tue..hampir pukul 2 baru kami balik semula ke resort utk mkn tghari,  solat & berehat jap..
    sedaappp kn makanan2 dia??? wahaha,tergoda u! 
    Then petang tue kami sambung lg pengembaraan kami! Nk habiskan minyak motor punyer pasal kn..sbb hubby gi isi penuh..so,rugilaa klau x gunakan motor tue sepenuhnya kn?? hahaha~ Apalagi kami pn gi laa berjalan keliling pulau lg..kali nie kami bershopping sakan plak..kami beli baju, cenderahati, makanan dsb..puas berjalan kami singgah di 1 restoran melayu nie,lupa apa namanya..kami order air & makanan utk mkn kt chalet nnti.. =D then bila matahari hampir terbenam kami bergambar jap kt Pasir Bogak.. tue mesti laa aktvti wajibb kan utk kenang2ngan..hahaha~ pemandangan waktu senja sgt cantiiikkk! Subhanallah... =) dh puas bergambar kami pun kembali ke resort..lepas mandi & solat tue kami nk gi laa dinner kn tp tetiba tersalah tempat! rupanya2 kami termasuk dewan khas utk ade 1 company nie, dia wat function kt situ.maluuu nyaa!! patoottttlaaa dorg pndang pelik jee!!! wahaha, x tau nk letak mana muka nie! bila terperasan tue eja bisikkn kt hubby,then kami pun kuar laa dr dewan tue dgn muka selamba! padahal dh maluuu tahap gaban nie!! hahaha~ mmg x dpt lupa laa mase tue...
    Kami pun gi laa dewan mkn yg betul..then pihak resort offer kami special menu, seafood! waahhhh,hubby laaa plg suka skali mkn seafood nie! apa lg,tenyummm sampai ke telinga laa dia! =D siap wat special servis lg, yelaa, dorg layan kami mcm VVIP..dtg hidangkan makanan..waaahhh,betul2 rasa sgt dihargai! Lama kami mkn coz trlalu menghayati kesedapan makanan tue kn..sampaikan dewan makanan tue dh nk tutup! Pelayan tue byk kali tanya dh sudah ke belum..Agaknya dorg pun penaattt tunggu ktorg..wahaha~ 

    Malam tue kami hanya berehat di chalet..tgk tv then tidoooo...haha...Keesokan paginya kami gi jln2 di tepi pantai jap sambil hirup udara segar..masa tue x sesuai utk mandi sbb musim obor2 naik darat, so bleh gatal klau mandi laut! jadi kami decide utk mandi kolam resort tue jee laa lepas breakfast tue..hubby laa paling lama mandi..eja dh surrender dulu..sonok betul hubby main air..terus x nak naik..org lain dh check out kami masih sibuk mandi kolam..dasyat kan??? hahaha...lepas mandi tue kami pun berkemas2 utk pulang..kami check out dr resort tue dlm kul 2 lebih..rase sedeyyy sgt nk tinggalkan TDR nie..x puas rasanya bercuti..rase sekejap sgt... =(  TDR, I miss u!!! 



    13 di kemasik - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di kemasik - Google Blog Search


    Pemuda PAS DUN <b>Kemasik</b>: PAS DUN <b>Kemasik</b> Edar 500 Bubur Lambuk <b>Di</b> <b>...</b>

    Posted: 23 Aug 2011 08:36 PM PDT


    Skuad 'PAS Bersama Mu - Masih Ada Yang Sayang' sebelum bergerak ke Bazar Ramadhan Bandar Baru Kerteh dan Pasar Malam Taman Wan Adnan Kerteh.

    Kerja - kerja packing sedang dijalankan.

    Timbalan Pengarah DUN, Amri bersama Timbalan Ketua Pemuda DUN, Wan Faisal sentiasa ceria.

    Amri Mamat sedang menyampaikan sumbangan kepada seorang pengunjung pasar malam.

    Amri bersama seorang penerima.

    Setiausaha DUN turut menerima sumbangan bubur lambuk dari Wan Faisal.

    Wan Shafie (tengah) sedang mengagihkan bubur lambuk.

    Timbalan pengarah DUN, Amri bersama Timbalan Ketua Pemuda DUN dan Setiausahanya.

    13 di jabor - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di jabor - Google Blog Search


    Kerjaya Sebagai Jurutol | Motivasi Kerja - Bekerja Dan Beramal

    Posted: 27 Dec 2009 10:04 PM PST

    Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

    Sekiranya anda menuju destinasi yang melalui lebuh raya pasti anda akan bertemu dengan tol, bayar tol dan juga juru tol. Tidak kira sama ada di lebuh raya PLUS, LPT dan lebuh raya yang lain. Selalunya yang menjadi rungutan kita juga ialah jumlah tol yang banyak sering menjadi masalah kepada kita semua. Bila tiba di tol, selalunya kita akan mengambil tiket masuk tol dan juga membayarnya ketika keluar. Dan jika anda sering melalui jalan yang sama dan lorong yang sama, saya pasti anda sudah dapat membaca shift yang bertugas sebagai jurutol.

    Ramai beranggapan bahawa kerja sebagai jurutol nampak senang. Saya juga beranggapan begitu. Tugas harian hanyalah mengutip bayaran tol. Tetapi sebenarnya pada saya kerja sebagai jurutol memerlukan kemahiran-kemahiran tertentu. Tanpa kemahiran-kemahiran ini jika anda seorang jurutol anda hanya melaksanakan tugas sebagai pengutip bayaran tol tanpa menunjukkan imej syarikat di mana anda bekerja.

    tol

    Bekerja sebagai jurutol memerlukan anda senyum sentiasa. Tetapi tidak ramai melakukannya. Anda melalui lebuh raya yang panjang dan kemudian mengeluarkan bayaran tol yang tinggi. Seharusnya jika anda bekerja sebagai jurutol, berikanlah penghargaan kepada pemandu-pemandu yang melalui pondok tol dengan sedikit senyuman tanda terima kasih. Tetapi kadang-kadang ada juga yang menunjukkan air muka yang masam dan marah mungkin kerana masalah peribadi dan sebagainya.

    Walaupun kerjaya sebagai jurutol hanya memerlukan kelayakan SPM, namun bagi saya kerjaya ini menguji sejauh mana komitmen dan kemahiran diri yang perlu ditunjukkan. Seorang jurutol yang biasa mungkin hanya mengutip tol bayaran tol setiap hari, tetapi jurutol yang cemerlang yang menyenangkan hati setiap pemandu yang lalu, bersedekah dengan senyuman, dan juga mendoakan kesejahteraan pemandu yang lalu.

    Highway Karak menyeramkan? ~ iMBobo

    Posted: 22 Jul 2011 11:00 PM PDT

    Cerita yang akan anda baca sebentar lagi tidak ada kena mengena mereka yg masih hidup ataupun yang telah meninggal duniaa... Hari rabu lepas aku ke Terengganu utk satu urusan penting yg harus dilaksanakan.. Memandu Proton Iswara manual sgt melemahkan kaki kerana sudah biasa memandu auto.. sebenarnya ini kali pertama aku memandu jauh,, tp tidak keseorangan..aku ditemani menemani rakanku bersama 2 lagi saudaranya..ye..aku sorang je laki...... masa lalu kat hway karak, otak dah terpikir filem karak! tp relax je, sbb hari masih terang jam 4 petang masa tu..

    gambar hiasan

    Sedang asyik memandu, aku secara tiba2 sampai ke pekan karak ni, aku tak pasti sama ada pekan ini mesti dilalui oleh mereka yang ingin ke Terengganu atau tidak..dr maklumat yg aku terima, aku sudah tersilap jalan, jalan yg dilalui agak jauh...entah macam mana boleh kesana..tp semuanya ok..pekan tu ramai je org..tak tahu lah bila malam macam mana kn...

    Lepas je karak, aku dah lega..kemudian berhenti seketika di masjid daerah Maran utk solat jamak. Kemudian teruskan perjalanan masuk pula hway jerenggau-jabor kalau tak silap..waktu agak gelap sikit sbb dah senja.. jalan pula tak berapa elok...

    ok, nak pendekkan cerita, keesokkan harinya..aku jumpa member yg turut menggunakan hway jabor lewat jam 11 malam..perjalanan mereka lebih jauh kerana memandu dari melaka..kisahnya, mereka telah kemalangan di melaka. dan berlaku satu babak kejar mengejar sehingga negeri sembilan..fuh, sgt jauh..bila sampai hway jabor, rakan yg memandu terserempak dgn entiti bermuka buruk serta tiada kaki, dan berpakaian serba putih.. kaku dibuatnya..kereta mula terasa berat..bacaan al-quran tidak henti dipasang..

    Ketika aku mendegar cerita dia, aku tersentak sebab aku ingatkan hway karak je...rupanya sampai jabor pun ada..memang banyak nyawa terkorban akibat kemalangan disana..syukur alhamdulillah aku selamat..

    13 di wakaf tapai - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di wakaf tapai - Google Blog Search


    LAWATAN BERINFORMASI KE AKADEMI BOMBA <b>WAKAF</b>

    Posted: 02 Jul 2011 04:51 PM PDT


    Pada 28 Jun 2011 seramai 40 orang murid yang mewakili unit beruniform sekolah bersama 5 orang guru pengiring telah mengadakan satu lawatan berinformasi ke Akademi Bomba Wakaf Tapai, Marang, Terengganu.
    Kunjungan ke Akademi Bomba ini adalah bertujuan untuk memberi pendedahan kepada murid-murid tentang peranan dan fungsi ahli bomba di Malaysia.Peranan bomba bukan sahaja memadamkan kebakaran tetapi bomba menyelamat dari pelbagai aspek yang meliputi kemalangan yang berlaku di atas tanah, di dasar laut dan juga di udara.
    Disamping itu, pihak Akademi Bomba juga telah membuat demostrasi cara untuk memadamkan kebakaran dengan betul.Beberapa orang murid telah diberi peluang untuk mengunakan alat pemadam api dengan betul bagi memadamkan kebakaran.Lawatan ke Akademi Bomba ini telah memberikan banyak informasi kepada murid-murid.Jutaan terima kasih di ucapkan kepada pihak Akademi Bomba Wakaf Tapai, Marang diatas layanan mesra dan sudi menerima kunjungan dari SK Bukit Wan.

    Ustaz Lah galas amanah &#39;PAS Ganti Umno&#39; (PGU), temui warga <b>...</b>

    Posted: 22 Jul 2011 09:22 AM PDT

    MARANG - Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Pengkalan Berangan, Ustaz Abdullah Suhaimi Zakaria (Ustaz Lah),  bertekad merealisasikan harapan pengundi dalam DUN tersebut yang mahukan PAS menggantikan Umno.

    Untuk mencapai matlamat tersebut, beliau telah menggerakkan jentera lebih awal bagi memastikan kekalahan PAS sebanyak 930 undi di tangan Umno pada pilihanraya umum (PRU) ke-12 menjadi sebaliknya.

    [Gambar kanan atas - Ustaz Lah (berkupiah) bersama Chai Hing (paling kanan) beramh mesra dengan seorang warga Tionghua].

    "Kita gerakkan jentera menemui pengundi lebih awal, memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan sebelum ini tidak boleh kita tembusi,

    "AlhamduliLlah, setakat ini ada perubahan, ada tanda-tanda positif, bagi 'PAS Ganti Umno' di Pengkalan Berangan,"katanya ketika ditemui Buletinonline ketika mengunjungi warga Tionghua di Taman Raya, Wakaf Tapai dekat sini, Khamis 21 Julai.

    Menurutnya penerimaan kaum Tionghua terhadap PAS pada kali amat berbeza berbanding sebelum penubuhan Pakatan Rakyat pada akhir tahun 2008.

    Belaiu berkeyakinan mendapat lebih 60% undi dari kaum Tionghua sekiranya pilihanraya diadakan dalam masa yang terdekat.

    http://www.buletinonline.net/images/stories/berita49/ustlahwakaftapai2.jpg"Ada perubahan sikap pengundi dari kalangan kaum tionghua, kita yakin, mereka memihak kepada PAS dan Pakatan Rakyat,

    "sekiranya PRU ke-3 diadakan, kita yakin mendapat 60% undi dari mereka,"ujarnya, yang juga bekas Mudir Ma'ahad Darul Quran, Rusila,

    [Gambar kanan bawah - Hji Alias Mohamad (Ayah We) Pengerusi Ljnah Perpaduan Nasional, bertemu 'warisnya']

    Beliau mengucapkan terima kasih atas kerjasama yang diberikan, khususny  Pengerusi DAP Kuala Terengganu, Ng Chai Hing dan ahli-ahli DAP yang turun bersama beliau menemui pengundi Tionghua.

    Turut sma dalam program ziarah rumah ke rumah itu adalah Pengerusi Lajnah Perpduan Nasional DUN Pengkalan Berangan Haji Alias Mohamad serta Ahli Jawtankuasa MTD Pengakalan Berangan, Ustaz Sulaiman dan Saudara Badaruddin.

    di negeri terengganu - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    di negeri terengganu - Google Blog Search


    PMINT bina 13000 rumah untuk rakyat <b>Terengganu</b> - Utusan Online

    Posted: 12 Sep 2011 02:35 AM PDT

    PMINT bina 13,000 rumah untuk rakyat Terengganu

    PMINT bina 13,000 rumah untuk rakyat Terengganu

    12/09/2011 2:46pm

    KUALA TERENGGANU 12 Sept. – Kerajaan negeri Terengganu melalui Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) merancang untuk membina 13,000 unit rumah pelbagai kategori menjelang tahun 2013 melibatkan kos RM800 juta.

    Pengurus Besar PMINT Datuk Osman Muda berkata sejak PMINT dilantik menyelia projek perumahan kos rendah dan mampu milik di negeri itu pada 2009, ia telah menyelaras sebanyak 17 projek di seluruh negeri itu.

    "Sehingga Disember tahun lepas, rumah-rumah yang kita bina di seluruh daerah itu merangkumi rumah mampu milik dan perumahan rumah awam kos rendah (RAKR) melibatkan 5,473 unit dengan kos keseluruhan RM458,420,309.

    "Kita cuma sempat menyiapkan 133 unit RAKR untuk daerah Setiu saja sehingga ini manakala bagi daerah-daerah lain ia dijangka siap akhir tahun ini atau awal tahun hadapan," katanya kepada pemberita pada majlis Hari Raya PMINT di sini hari ini yang turut dihadiri Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said.

    Osman berkata, pecahan rumah-rumah yang sedang dibina itu ialah 1,846 unit di daerah Kuala Terengganu, Kemaman (1,471 unit), Besut (144 unit), Setiu (133 unit sudah siap), Marang (383 unit), Dungun (890 unit) dan Hulu Terengganu (626 unit).

    Katanya sebanyak 16 projek perumahan lagi melibatkan 1,800 unit sedang dalam perancangan di seluruh negeri itu.

    Beliau berkata rumah-rumah yang dibina itu mempunyai keluasan melebihi 800 kaki persegi bagi keselesaan penghuni mendiaminya.

    Osman berkata, PMINT juga sedang merancang untuk membina penempatan baru di Taman Tamadun Islam (TTI) dengan membina rumah-rumah pelbagai kos bagi menghidupkan lagi suasana di situ.

    Katanya, kerja-kerja penambakan tanah sedang berjalan dan pembinaan dijangka akan dimulakan tidak lama lagi. - Bernama

    13 di kerteh - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    13 di kerteh - Google Blog Search


    Pembinaan loji Petronas <b>di Kerteh</b> tidak jejaskan pendaratan penyu <b>...</b>

    Posted: 14 Sep 2011 08:50 PM PDT

    Posted on September 15, 2011, Thursday

    KUALA TERENGGANU: Operasi cari gali dan loji Petronas di sekitar Kerteh, Kemaman tidak memberi kesan terhadap pendaratan penyu di Terengganu kerana ekosistem flora dan fauna di kawasan itu tidak terjejas, kata Pengurus Besar Petronas Wilayah Timur, Zulkifly M. Ismail.

    Beliau berkata ia berdasarkan kajian syarikat petroleum itu dengan kerjasama Malaysia Nature Society (MNS) tahun lepas, di mana hasilnya menunjukkan bahawa flora dan fauna di kawasan itu masih terpelihara.

    "Hasil kajian menunjukkan bahawa penyu masih mendarat berhampiran dengan kawasan yang dibangunkan Petronas iaitu Ma'Daerah di Kerteh," katanya ketika ditemui pemberita pada majlis Hari Raya Petronas bersama agensi kerajaan dan media di sini, semalam.

    Menurut beliau antara kawasan kajian ialah di sekitar pelantar minyak, loji dan kawasan berhampiran bagi memastikan operasi Petronas tidak menjejaskan alam sekitar.

    Selain itu pihaknya turut menjalin kerjasama dengan pelbagai pihak untuk memastikan penyu terus mendarat, bertelur, menetas, malah lebih banyak penyu lagi akan terus mendarat di Ma'daerah. — Bernama

    "Pihak Petronas turut menaja pusat pemulihan penyu di situ dan kita akan majukan ia bagi memastikan lebih banyak telur penyu menetas dan lebih banyak anak penyu dilepaskan ke laut," katanya. — Bernama

     

    BLOG TERENGGANU

    Copyright 2010 All Rights Reserved