ads

Selasa, 15 Mei 2012

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


Loji Pemprosesan Gas <b>di Paka</b> Meletup - Belajar Seo Blogspot <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 03:28 AM PDT

Loji pemprosesan Gas di Paka meletup? Berita terkini mengenai loji pemprosesan gas di Paka dikhabarkan meletup pada kira-kira pukul 3 petang tadi.

Tempat proses gas Paka

Seramai 10 orang cedera selepas Loji Pemprosesan Gas 3 (GPP3) dalam Kompleks A milik Petronas di Paka. Empat daripada mangsa yang parah itu dilaporkan mengalami kecederaan terbakar peringkat empat.

Agak teruk juga letupan yang berlaku sehingga ada yang parah. Semua mangsa dihantar ke Hospital Dungun untuk rawatan lanjut.
Walaubagaimanapun, dua jentera bomba yang dikejarkan ke tempat kejadian berjaya memadamkan kebakaran kira-kira jam 3.20 petang
Kami doakan mangsa yang cedera itu terselamat. Punca loji pemprosesan Gas di Paka yang meletup ini masih disiasat.

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Loji Pemprosesan Gas di Paka Meletup, 10.0 out of 10 based on 1 rating

10 Artikel Pilihan Ramai...

13 di jerangau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerangau - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST

Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2012 01:18 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 01:39 AM PST


Blog Felda: <b>felda jerangau</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 01:29 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Kami warga Felda Jerangau mengucapkan terima kasih di atas kesudian menjadikan kampung kami sebagai destinasi program yang bermakna ini. Besar harapan kami agar program yang murni seperti ini akan terus dapat dijalankan untuk ...

Full content generated by Get Full RSS.

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Surau Kg Jaya: Masyarakat Tionghua <b>di</b> Pekan Air Jernih, <b>Kemasik</b> <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2012 08:38 PM PDT


Kemasik, 28hb. Mac - Kebangkitan rakyat untuk membuat perubahan politik telah melangkaui batas perkauman dan fahaman agama.
Kegagalan UMNO/BN mengurus tadbir kerajaan yang diamanahkan menyebabkan masyarakat mulai bangkit menunjukkan ketidakpuasan hati naluri mereka.
Bagi sebahagian masyarakat kaum Tionghua di Pekan Air Jernih, Kemasik menaikkan bendera PAS di premis mereka telah menceritakan kemahuan mereka dalam PRU Ke-13 nanti. 
Puan Wang Liang Seng, 47 tahun kelihatan begitu bersemangat memasang bendera PAS dan Parti Keadilan Rakyat. Beliau sendiri memanjat tangga setinggi lima belas kaki untuk memasang bendera PAS tersebut.
(Gambar kiri - Puan Wang (berbaju merah) memanjat sendiri tangga untuk memasang bendera PAS, bendera PKR dan banting manifesto tawaran air percuma di Pekan Air Jernih, Kemasik, petang tadi).
Puan Wang menyifatkan PRU Ke-13 ini merupakan detik terbaik seluruh masyarakat membuat perubahan dengan memilih PAS dan Pakatan Rakyat menerajui pemerintahan di Terengganu dan di Putrajaya.
'Saya yakin perubahan pasti berlaku, ramai jiran - jiran dan sahabat handai datang berbisik kepada saya menyatakan sokongan secara diam dan akan membuat perubahan di PRU Ke-13 nanti', ujarnya ketika ditemubual oleh wakil www.dppkk.org.
Beliau seterusnya berkata, 'pembaziran dan keborosan kerajaan UMNO/BN di Terengganu ini cukup banyak dan kita sebagai rakyat dihimpit penderitaan hidup dengan harga barang yang mahal dan gagal dikawal oleh kerajaan UMNO/BN', ulasnya.
Puan Wang seterusnya berkata, 'dimana keupayaan dan ketegasan kerajaan Ahmad Said melindungi rakyat yang dihimpit harga barang yang melonjak naik, apa guna kalau ada kerajaan tapi tidak dapat buat apa pun untuk menolong rakyat macam saya ini', tegasnya dengan perasaan penuh kecewa dengan kerajaan UMNO/BN.
Turut hadir di acara memasang bendera di premis rumah kedai di Pekan Air Jernih ialah Ustaz Alias Abdul Hamid, Pengarah PAS DUN Kemasik dan Mohd Tishaah Hamzah, Ketua Penerangan PAS DUN Kemasik.
Sebahagian masyarakat Tionghua di Pekan Air Jernih, Kemasik bergambar bersama Ustaz Alias Abdul Hamid, Pengarah PAS DUN Kemasik di sessi menaikkan bendera PAS dan PKR  petang tadi.

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


life of ctZue: Saya ada passport..Awk ada..?

Posted: 15 May 2012 03:23 AM PDT


Kalo korang nak tau kan..nak masuk satu tempat ni kat dalam kawasan kuala terengganu, perlu menggunakan passport jugak. Kalo takde passport kira ko takleh masuk. Ngengada betul la tempat tu. Penat je aku g wat passport.
Ni la rupanya passport tu.

Passport nak masuk Taman Tamadun Islam la.. :P

 Siap kena cop lagi masa nak masuk dan keluar.
Sebenarnya sabtu last week kenduri sambut menantu sepupu kami kat Padang Midin. So dah alang2 mak abah dah ada kat kuala terengganu, kami bawak la berjalan ke Taman Tamadun Islam, dekat je dengan rumah kenduri. En.asben pon tak pernah masuk lagi, so aku la jadi tourist guide..Eleh..Padahal tourist guide pon tak reti gak...hiks.
Eh, nak cite pasal kenduri sambut menantu kat belah terengganu jap. Adat kat belah sini, kalo kenduri sambut menantu, orang kampung memang datang jumpa menantu dan bagi duit. So, keluarga belah kedah macam : Oooo memang macam ni eh.. aku jawab: Ha'ah..memang pon. so menantu yang dapat banyak duit..kaya jap sepupu aku..hehe
 Paling kiri dan kanan adalah adik beradik tapi macam dah macam kembar.

 Masa ni kaklang, yang paling kanan tu, suruh anak dara dia yang amekkan gamba. tu yang jauh sikit..hehe

Ok..berbalik kepada cerita passport tadi.
Taman Tamadun Islam ni terletak di Pulau Wan Man, Losong Panglima Perang, Kuala Terengganu.
Entrance fee for Monument Park:
Children ( Age 7-12 years): rm8
Children (Age 6 and below): free
Ada jugak river cruise.Mula2 kami ingta nak amek package sekali dengan river cruise. tapi sebab kami datang tu dah petang dalam pukul 4 lebih, bila la nak ber"cruise" lagi sebab nak pusing momunent dalam tu lagi, terus tak jadi.
Ticket fee for  river cruise:
Children ( Age 7-12 years): rm10
Children ( Age 4-6 years): rm5
Children (Age 4 and below): free
Kalo korang nak tau lagi detail pasal river cruise dan taman tamadun islam ni, please check this out . Tak kuasa aku nak tulis panjang2 pasal ni.
Kat dalam Monument Park tu, kita boleh pilih nak ronda naik apa, samada basikal, buggy car ataupun train. eh, nak berjalan pon boleh, tapi ko akan berpeluh sampai ke kaki la..hahaha
 abah dan mak. Oh..passport kaler biru yang mak pegang tu adalah untuk senior citizen dan children.
 Yang ni tak salah aku replika masjid kat jawa Tengah kot.
Actually banyak gamba monumen yang aku tak sempat nak amek. laju gak la dengan gerak2 goyang2 lagi kan. Tak kuasa dah. Ada beberapa tempat yang tren tu akan stop dan ko boleh masuk tempat tu. Contohnya macam kat Taj Mahal. Kemain dah sampai India. hahaha. Kat atas tu ada replika taj mahal dan bawah tu tempat pameran dan video. Masa tayangan video tu aku dah lena2 dan sebab macam tengok wayang je kan. tambah pulak penat. bila habis tayangan, lampu bukak, mata aku pon merah2. batu bangun tido maa..
 
 Taj mahal. Aku amek gamba curik2..tehee
 Yang ni pulak kat dalam kubah As-Sakhrah, baitul Muqqaddis, Palestin. Jauh mak abah jalan :P
 Agak musykil aku camne en.asben boleh muat dalam ni... :P sayang, ilusm

Dah penat meronda dalam monument park tu, wajib lah singgah ke masjid kristal. Mak dan abah nak sembahyang asar, aku dan en.asben dah siap jamak kat homestay. So sementara tunggu mak abah semayang, kami bergambar sakan la. 

 macam poskad je aku tengok gamba ni

 Jeles. so aku menyibuk tengah2 mereka..haha

 Masa untuk pulang kemaman.

Apa masalah awk ni..hahaha :P

13 di kemaman - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


Wawasan Kita: Latihan Pengurusan Pilihanraya <b>di Kemaman</b>

Posted: 09 May 2012 01:16 AM PDT

Alhamdulillah IKRAM Kemaman telah mengendalikan satu latihan pengurusan siasah kepada ahli-ahli IKRAM Negeri pada 1 Mei 2011 yang lalu di Kerteh. Lebih 50 orang ahli telah hadir di dalam latihan yang dikendalikan oleh dua orang jurulatih SBPol dari IKRAM Pusat. Semoga ianya membawa manfaat kepada semua ahli yang terlibat agar lebih cakna dan perihatin dengan suasana siasah negara.

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


BUDAK kaki GUNUNG: Berembun + Chemerong + Lansir (31 Mei <b>...</b>

Posted: 13 May 2012 08:09 PM PDT

Trip yang dibawakan oleh REDTOP ini juga dikenali sebagai  "Trip mendaki sambil bermain air", selain itu ada juga sesi bergambar yang bertemakan " Japanese/Korean " mengikut kreativiti sendiri. Berikut adalah penerangan terperinci mengenai trip ini:
Kos: RM 100 (Guide+Makanan+Peralatan Perkhemahan)
Pengangkutan: Sendiri / Carpool
- Berkumpul di stesen LRT Terminal Gombak
- Perjalanan dimulakan (Lebuhraya Karak - LPT - Laluan Jerangau - Jabor)
- Berhenti Solat Subuh & Sarapan
- Bergerak masuk ke Felda Kampung Raja
- Tiba di Kawasan Hutan Lipur Chemerong
- Senaman, Taklimat & Doa
- Mulakan perjalanan melalui Hutan Lipur
- Mulakan pendakian ke puncak Berembun
- Tiba di puncak Berembun
- Mulakan perjalanan ke tapak perkhemahan Air Terjun Lansir
6:30pm - 10:00pm (1 Jun 2012)
- Tiba di Air Terjun Lansir
- Aktiviti mandi manda Air Terjun Lansir
- Sesi Bergambar mengikut tema
1:00pm - 8:00pm (2 Jun 2012)
8:00pm - 10:00pm (2 Jun 2012)
7:00pm - 9:00pm (3 Jun 2012)
- Mulakan perjalanan turun
- Mulakan perjalanan turun ke Air Terjun Chemerong
- Tiba di Hutan Lipur Chemerong
** Untuk sebarang pertanyaan mahupun penyertaan sila hubungi no di bawah: ↓↓
(BKG hanya berkongsi aktiviti kepada semua dan BKG tidak terlibat sama sekali dalam penganjuran aktiviti di atas)

13 di kuala berang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


DAP Terengganu: Ceramah YB Leong Ngah Ngah <b>Di Kuala Berang</b>

Posted: 10 May 2012 12:25 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Will Tun Mohammad Hanif Omar's Appointment Be A Whitewash Of Police Brutality On Peaceful Demonstrators (en/bm/cn)? - Press Statement By DAP Secretary-General And MP For Bagan Lim Guan Eng In Kuala Lumpur On ...

di negeri terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri terengganu - Google Blog Search


6 Kumpulan ICC dari <b>Negeri Terengganu</b> Beraksi <b>di</b> Mini <b>...</b>

Posted: 14 May 2012 09:41 PM PDT

Sejumlah 6 kumpulan ICC baru  dari Negeri Terengganu telah menyertai Mini Konvensyen Wilayah Pantai Timur 2012 yang telah diadakan pada 8 Mei 2012 bertempat di Hotel Grand Riverview, Kota Bharu. Ini merupakan penyertaan yang terbanyak semenjak Mini Konvensyen diperkenalkan di Wilayah Pantai Timur.

Antara 6 kumpulan ICC dari Negeri Terengganu yang menyertai konvensyen kali ini adalah terdiri dari Kumpulan Syariah World Class dari Jabatan Kehakiman Syariah, Kumpulan E-Manage dan De'Geliga dari Majlis Perbandaran Kemaman, Kumpulan Roda dari Lembaga Tabung Haji Negeri Terengganu, Kumpulan Free:Fusion Ready Eco-Energy dari Petronas Gas Berhad dan Kumpulan Cakna Pitih dari Pos Malaysia Terengganu

Pejabat MPC Terengganu ingin mengucapkan tahniah dan penghargaan  di atas penyertaan semua kumpulan ini.

Persembahan dari kumpulan Syariah World Class

Kumpulan dari Petronas Gas membuat persembahan

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Blog Sensasi: Loji Petronas <b>di Kerteh</b> meletup,seorang terkorban

Posted: 14 May 2012 06:40 AM PDT

KEMAMAN: Seorang maut, seorang parah dan 21 lagi mengalami kecederaan selepas letupan berlaku di Loji Pemprosesan Gas 3 (GPP3), Kawasan Projek PRR, Kompleks A milik Petronas di Kertih, pada kira-kira jam 3 petang tadi.

 Identiti mangsa yang meninggal dunia masih belum diketahui. Ketika kejadian kira-kira 2,000 orang sedang bertugas di sekitar kawasan berkenaan.

Mangsa yang cedera sedang dirawat di Hospital Dungun dan Kemaman.

 Mereka ialah kakitangan sebuah syarikat kontraktor Konsortium Hyundai-PFCE yang sedang menjalankan kerja kimpalan di loji itu yang sedang dalam penyelenggaraan.

13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Tahniah!! Pasukan Bola Sepak SK <b>Bukit Besi</b> ~ SEKOLAH <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 06:27 AM PDT

Tahniah diucapkan kepada pengurus En Azri dan juga jurulatih Ustaz Fakhrurazi diatas kejayaan skuad bolasepak menjulang emas, seterusnya menjadi Johan peringkat PKG Bukit Besi. Teruskan kejayaan di peringkat Daerah pula.. Warga SK Bukit Besi mendoakan yang terbaik.. Tahniah..









13 di kuala besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala besut - Google Blog Search


Karat E-jau: Mengapa Umno <b>Kuala Besut</b> Marah Dengan Banner Nii <b>...</b>

Posted: 04 May 2012 10:57 PM PDT

TOO MUCH!!!
kami di meja admin harap pihak yang bertanggungjawab di ambil tindakan.. Gambar ini di ambil di Kota Bharu sebentar tadi. admin menganggap poster ini MELAMPAU kerana mempromosikan bersih sehingga warna putih pada JALUR GEMILANG pun di kuningkan!- fb (BN Kuala Besut )

JuRaGan : Umno takut sampai banner yang diangap tak mengancam pun nak diambil tindakan..Fuhh..ini namanya Umno dah buang tabiat atau  dah nyanyuk (main taik dah..) alamat nak mampousss..

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved