ads

Selasa, 4 Disember 2012

13 di rantau abang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di rantau abang - Google Blog Search


<b>Rantau Abang</b> | THE TRAVELLER

Posted: 18 Nov 2012 07:00 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Tapi adik Nur Aishamira Mohd Jali tak dapat follow, sebab dia ada final exam. Pray for her hope lulus, amiinnn. Kami bergerak jam 6 pagi dari Pasir Gudang, dan tiba di Rantau Abang jam 3 petang. Cer kira bape jam. 9 JAM !

13 di kuala terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


RAWATAN ISLAM NUR AURA SHIFA: majlis ilmu <b>di kuala terengganu</b>

Posted: 01 Dec 2012 11:11 PM PST







28/11/2012 kuala terengganu .. majlis ilmu penerangan tentang TAPEDIRI .. Alhamdulillah Allah telah memudahkan segala urusan .. semua berjalan lancar. terima kasih kepada semua jemaah di kuala terengganu ..

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


<b>Pulau Kapas</b> Sebelah Rumah|SyiRa

Posted: 27 Jun 2012 07:50 AM PDT

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia.

13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Remaja Raikan Ramadan Serentak <b>Di</b> Dua Buah Masjid <b>di</b> Kemaman

Posted: 04 Aug 2012 01:27 AM PDT

Alhamdulillah antara program PSR 2012 ialah Remaja Raikan Ramadan (3R) dan sebanyak tiga buah masjid/surau di daerah Kemaman menjadi lokasi program 3R kali ini. Terbaru ialah di Masjid Felda Kerteh 5 di Ketengah Jaya yang melibatkan sekitar 50 orang remaja berumur 13-19 tahun dan juga di Masjid Sultan Ahmad dekat Bandar Chukai yang melibatkan pelajar-pelajar sekolah menengah di bandar ini. Kedua-dua program ini berjalan serentak dan dikendalikan dibawah Jawatankuasa Pembangunan Remaja IKRAM Kemaman di bawah Cikgu Hj Norfizam Said.

Program 3R di Felda Kerteh 5 kali ini istimewa kerana inilah kali pertama program sebegini dilaksanakan IKRAM di kawasan felda di daerah ini. Terdapat tiga buah sekolah menengah di Ketengah Jaya iaitu SMK Rasau, SMK Semarak B5 dan SMK Tetra Jaya. Terdapat juga ahli-ahli IKRAM yang bertugas sebagai guru di sekolah-sekolah ini yang membantu merapatkan lagi hubungan pihak sekolah dengan IKRAM.

Seramai 15 orang fasilitator diketuai Pengarah Program Saudara Khairul Azri telah terlibat menjayakan program ini. Di dalam program ini juga diperkenalkan kelab remaja IKRAMTeens kepada semua peserta. Para peserta begitu teruja dengan pelbagai program yang disediakan. Majlis penutup program telah disempurnakan oleh TYDP IKRAM Kemaman iaitu Ustaz Muzahar Hitam.



Manakala program di Masjid Sultan Ahmad pula diketuai oleh Pengarah Program Sdr Nadhir yang juga Mualim SMIAA Kemaman serta barisan fasilitator dari kalangan mahasiswa universiti yang sedang bercuti. Sekitar 80 orang remaja hadir di program ini. Ianya dirasmikan oleh Pengerusi Tetap IKRAM Kemaman Hj Che Zahari Che Nik.

Pelbagai program disajikan sepanjang program 3R ini. Mudah-mudahan segala usaha ini terus disusuli dengan program-program lanjutan tarbiah di sekolah masing-masing. Kerjasama yang sudah terjalin perlu dimanfaatkan lagi bagi melahirkan generasi kepemimpinan remaja rabbani demi masa depan ummah yang gemilang.



Program 3R yang ketiga akan diadakan di Surau Rantau Petronas dekat Kerteh pada minggu hadapan 10-11 Ogos 2012. Ini adalah program tahun keempat berturut-turut dimana pihak IKRAM (sebelum ini JIM) diberikan kepercayaan mengendalikan program remaja seumpama ini. Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar dan diberkati Allah SWT.

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


jmc kota bharu: Jawatan Kosong <b>Di Besut</b>, Terengganu

Posted: 03 Dec 2012 10:50 PM PST

Jawatan Kosong Di Besut, Terengganu
Majikan 1:         Jerteh Timber Enterprise Sdn Bhd
Alamat :           Lot 6836 Jalan Tembila, Kawasan Perindustrian Gong Medang, 22000 Besut
Telefon :          09-6957788 (Lee Hock Phiat)
Jawatan :         Pekerja Am
Kekosongan :    L = 20, P = 0, L/P = 0
Kelayakan :       PMR
Gaji :               RM 900.00
Tarikh Tutup :    19 Januari 2013
Majikan 2:         Iktikad Resources Sdn Bhd
Alamat :           Lot 360-B Tingkat Atas, Perkedaian Jerteh 7, Jalan Zainal Abidin, 22000 Besut
Telefon :          09-6978717 (Rafizal Abdul Rahman)
Jawatan :         Pembantu Tadbir Perakaunan
Kekosongan :    L = 0, P = 1, L/P = 0
Kelayakan :       Ijazah
Gaji :               RM 800.00
Tarikh Tutup :    19 Januari 2013
Majikan 3:         Iktikad Resources Sdn Bhd
Alamat :           Lot 360-B Tingkat Atas, Perkedaian Jerteh 7, Jalan Zainal Abidin, 22000 Besut
Telefon :          09-6978717 (Rafizal Abdul Rahman)
Jawatan :         Kerani Am
Kekosongan :    L = 0, P = 1, L/P = 0
Kelayakan :       SPM
Gaji :               RM 800.00
Tarikh Tutup :    19 Januari 2013
Majikan 4:         D Rock Garden Resort
Alamat :           Lot 42 P/T 656, Pasir Panjang, Pulau Perhentian, 22300 Besut
Telefon :          03-92850600 (Dato' Wira)
Jawatan :         Pekerja Am
Kekosongan :    L = 0, P = 1, L/P = 0
Kelayakan :       PMR
Gaji :               RM 900.00
Tarikh Tutup :    01 Februari 2013
" anok kelatae bulih krejo belako "
.

13 di kijal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


Berlemang <b>di Kijal</b>.. | ComeiLote

Posted: 31 Oct 2012 06:32 PM PDT

Selamat Hari Raya Aidiladha… Raya Haji ngan ibadah korban adalah sinonim.. Comey takde rezeki lebih tahun ni.. jadi tak amik bahagian lah.. tapi sebab parent dah ada bahagian.. comey kire niat je lah dulu hehehe.. Tahun ni kat kampung comey sebahagian lembu bersamaan RM450.. kambing tak tahu laa plak..

So, ceritenye.. comey balik kampung awal sket hari last keje tu.. company lak murah hati bagi half day bekerja.. On the way balik, comey singgah ler beli lemang kat Kijal nih.. both side of the road ada jual lemang sepanjang jalan before and after traffic junction tu.. comey pun takde particular sangat ngan gerai n0mbor berapa.. ( camne nak ingat.. makcik yang jual lemang tu sameeeee je muka sengsorang … plus berasap bagai hahahahaha )

image

Susunan lemang yang menunggu untuk digolek-golekkan oleh penjual lemang.. buluh die tebal gile… so, even kat luar dah hampir rentung.. tapi isi kat dalam takde laa hangus sama..

image

Lemang yang dah masak, makcik2 tu taruk dalam bakul sini.. korang boleh pilih laa nak lemang yang mana.. RM10 dpt 3 batang yang sederhana besar.. kalo yang saiz lengan budak tak cukup makan tu.. boleh dapat 4 batang utk RM10.. sambal pun ada jual kat sini.. tapi die punye bekas cepat hinggap debu.. maybe sebab duk tepi jalan kot

image

Deretan lemang dan penjual lemang.. bau lemak lemang memang menusuk kalbu lahhh.. kalo musim dorian or duku or mangoesteen.. diorang akan jual gak.. kire side income selain daripada jual lemang

image

Tak tau lah kenapa suke benoooo longgok kayu kayan depan gerai.. tau ler deme nak buat bako lemang.. tapi idak ke besepah benoo depan kedai deme.. nak lalu pun kene pusing jauh sket.. silap pusing, customer tak singgah terus kedai deme..( bebel sket! )

image

Jeruk2.. tak tau made from mane.. tapi naluri comey kuat mengatakan ini jeruk mai dari thailand.. hhuuuhuhu.. ye laa.. kat sane je yg produce jeruk botol2 camni.. makan buah tu ok kot.. tapi jangan pi hirup laa kuah die.. berasid pelik! kot2 ngantuk dalam kete.. boleh laa beli 2 hengget.. wat ngunyah2 hehehe

13 di kuala besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kuala besut - Google Blog Search


Program masak bubur asyura perdana <b>di</b> DUN <b>Kuala Besut</b>

Posted: 23 Nov 2012 12:33 AM PST


YB Dr A Rahman Mokhtar mengacau bubur asyura

Oleh: Mohammad Ishak 

Program memasak bubur asyura yang diadakan di pekan Kuala Besut berjaya menarik penyertaan penduduk setempat yang hadir memeriahkan acara berkenaan.

Sebanyak 18 kawah bubur asyura berjaya dimasak oleh peserta yang mewakili pelbagai lapisan penduduk di perkampungan nelayan itu.

Program anjuran Pejabat Penyelaras DUN Kuala Besut dengan kerjasama Badan Bukan Kerajaan (NGO) di kawasan itu mengambil bahagian dalam gotong royong memasak asyura berkenaan.

Kehadiran Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Perpaduan dan Hal Ehwal Pengguna Negeri, YB Dr A Rahman Mokhtar yang juga ADUN Kuala Besut bersama isterinya memeriahkan lagi suasana persekitaran di lokasi tempat memasak.

Dr A Rahman berkata, beliau bangga melihat semangat kerjasama penduduk yang mengambil bahagian dalam program itu dan menampakkan ciri-ciri perpaduan dan keharmonian penduduk negeri ini.

Beliau dan isteri kemudian turut bergotong royong mengacau bubur asyura sambil meninjau kerja yang dilakukan oleh peserta sejak awal pagi semalam.

"Program ini walaupun kelihatan penat tetapi peserta dengan penuh semangat menyiapkan kerja-kerja sejak awal pagi sehingga bubur asyura berjaya di masak pada tengahari," katanya.

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved