ads

Selasa, 4 Disember 2012

13 di kijal - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kijal - Google Blog Search


Berlemang <b>di Kijal</b>.. | ComeiLote

Posted: 31 Oct 2012 06:32 PM PDT

Selamat Hari Raya Aidiladha… Raya Haji ngan ibadah korban adalah sinonim.. Comey takde rezeki lebih tahun ni.. jadi tak amik bahagian lah.. tapi sebab parent dah ada bahagian.. comey kire niat je lah dulu hehehe.. Tahun ni kat kampung comey sebahagian lembu bersamaan RM450.. kambing tak tahu laa plak..

So, ceritenye.. comey balik kampung awal sket hari last keje tu.. company lak murah hati bagi half day bekerja.. On the way balik, comey singgah ler beli lemang kat Kijal nih.. both side of the road ada jual lemang sepanjang jalan before and after traffic junction tu.. comey pun takde particular sangat ngan gerai n0mbor berapa.. ( camne nak ingat.. makcik yang jual lemang tu sameeeee je muka sengsorang … plus berasap bagai hahahahaha )

image

Susunan lemang yang menunggu untuk digolek-golekkan oleh penjual lemang.. buluh die tebal gile… so, even kat luar dah hampir rentung.. tapi isi kat dalam takde laa hangus sama..

image

Lemang yang dah masak, makcik2 tu taruk dalam bakul sini.. korang boleh pilih laa nak lemang yang mana.. RM10 dpt 3 batang yang sederhana besar.. kalo yang saiz lengan budak tak cukup makan tu.. boleh dapat 4 batang utk RM10.. sambal pun ada jual kat sini.. tapi die punye bekas cepat hinggap debu.. maybe sebab duk tepi jalan kot

image

Deretan lemang dan penjual lemang.. bau lemak lemang memang menusuk kalbu lahhh.. kalo musim dorian or duku or mangoesteen.. diorang akan jual gak.. kire side income selain daripada jual lemang

image

Tak tau lah kenapa suke benoooo longgok kayu kayan depan gerai.. tau ler deme nak buat bako lemang.. tapi idak ke besepah benoo depan kedai deme.. nak lalu pun kene pusing jauh sket.. silap pusing, customer tak singgah terus kedai deme..( bebel sket! )

image

Jeruk2.. tak tau made from mane.. tapi naluri comey kuat mengatakan ini jeruk mai dari thailand.. hhuuuhuhu.. ye laa.. kat sane je yg produce jeruk botol2 camni.. makan buah tu ok kot.. tapi jangan pi hirup laa kuah die.. berasid pelik! kot2 ngantuk dalam kete.. boleh laa beli 2 hengget.. wat ngunyah2 hehehe

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved