ads

Jumaat, 1 Jun 2012

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


2 maut, 2 parah kereta bertembung <b>di Marang</b> – Perak Today

Posted: 01 Jun 2012 11:07 AM PDT

Gambar Hiasan-

MARANG: Dua maut manakala dua lagi parah apabila apabila kereta yang mereka naiki bertembung di Kilometer 23, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan di sini, hari ini.

Mereka yang maut ialah Minah Abdullah, 64, dari Dungun dan Mohammad Wahyuddin Yahya, 23, dari Kuala Terengganu, manakala yang cedera ialah anak dan cucu Minah iaitu Norzura A Manan, 30, dan Muhammad Wafiy Zakwan Sabaruddin, 3.

Mereka yang cedera kini dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu dan keadaan mereka dilapor stabil.

Kemalangan pada 12.20 tengah hari itu dikatakan berlaku apabila Proton Wira yang dipandu Mohammad Wahyuddin gagal memotong sebuah kenderaan di hadapannya menyebabkannya bertembung dengan kereta Honda Jazz yang dinaiki keluarga berkenaan.

Ketua Polis Daerah Marang, DSP Ahmad Mazlan Yahya, ketika dihubungi mengesahkan kejadian.

Ketika kejadian, Mohammad Wahyuddin yang bekerja sebagai penyelia sebuah butik peralatan sukan di Kemaman, dalam perjalanan ke tempat kerjanya manakala Norzura bersama ibu dan anaknya dari arah Dungun menghala ke Kuala Terengganu untuk menghadiri kenduri saudara mereka.

Ibu Mohammad Wahyuddin, Che Safinah Abu Bakar, 56, berkata kali terakhir berjumpa anak sulungnya dari empat beradik itu ialah pada Ahad lalu selepas dia menghadiri mesyuarat di Kuala Terengganu.
Che Safinah berkata, anaknya baru dinaikkan pangkat sebagai penyelia butik sukan itu.

"Saya tahu berita kemalangan ini melalui seorang rakannya," katanya kepada pemberita ketika ditemui di bilik mayat HSNZ hari ini.

Sementara itu, seorang daripada anak Minah, Norhayati A Manan, 41, berkata ibu, adik dan anak saudaranya bertolak dari rumah kira-kira 10.30 pagi untuk menghadiri kenduri saudara mereka di Kampung Kubang Tangga, di Kuala Terengganu.

"Sebelum itu saya ada menghantar SMS kepada adik namun tidak dibalas sebelum menerima satu panggilan mengatakan mereka terbabit dalam kemalangan," katanya.

- BERNAMA

13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


Loji Pemprosesan Gas Petronas <b>Di Paka</b> Meletup | Kita Bertemu <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 08:41 PM PDT


Cerita kedai kopi pagi ini berkisar tentang letupan yang berlaku di pusat pemprosesan gas di Loji Pemprosesan Gas (GPP) dalam kawasan Kompleks A milik Petronas pada hari Khamis, 10 Mei 2012. Menurut sumber yang boleh dipercayai sudah tiga orang meninggal dunia (akhbar melaporkan seorang) akibat tragedi tersebut. Seperti yang dilaporkan oleh akhbar, Rosli Mansor, 31, maut di tempat kejadian kerana melecur teruk di seluruh badan manakala dua lagi yang lain tidak penulis ketahui butir² dirinya.

Letupan yang berlaku pada jam 3 petang itu turut mencederakan 9 yang lain termasuk dua orang berada dalam keadaan kritikal iaitu Mohd Zamri Mohd Nor, 24, dan Khairul Amir Mohd Sidi, 23,.


Sejurus kejadian berlaku, pelantar berketinggian kira-kira lima meter tempat pekerja terbabit melakukan kerja-kerja penyelenggaraan­ runtuh.

Adun Kemasik, Ir Rosli Othman melawat mangsa di Klinik Kompleks Industri Petroliam Kerteh jam 6.45 petang. Namun usaha wakil media masuk ke pekarangan klinik gagal.

Rosli yang ditemui di luar klinik kesal dengan kejadian berkenaan berharap Petronas lebih hati-hati dalam memilih sub kontraktor yang mahu diserahkan projek.

"Petronas patut memilih syarikat sub kontraktor yang benar-benar layak kerana kita tidak mahu kejadian seperti ini berulang," katanya.

Letupan kuat menggemparkan 2,000 pekerja yang berada di lokasi ketika kejadian berlaku.

Salah seorang saksi kejadian, Demi Ismail, 50, berkata, dia terdengar satu letupan kuat diikuti asap tebal dan kelihatan api menjulang setinggi kira-kira 6 meter.

"Selepas itu saya melihat, salah seorang pekerja 'terbang' lalu tercampak ke dalam longkang berhampiran, saya dan beberapa rakan bergegas ke longkang itu serta cuba menyelamatkannya.

"Saya dapati muka dan tangannya melecur," katanya.

Demi berkata, dia turut mendapati beberapa rakannya cedera dan tidak lama kemudian sekumpulan­ anggota unit penyelamat serta pegawai perubatan syarikat tiba di tempat kejadian.

"Kami diarah berkumpul di kawasan lapang manakala mangsa cedera diberi rawatan serta-merta. Beberapa rakan saya yang cedera dihantar ke Klinik Kesihatan Paka, Klinik Kesihatan Kerteh, Hospital Dungun untuk mendapatkan rawatan selanjutnya.

"Khairul Amir dimasukkan ke Hospital Dungun kerana mengalami sesak nafas. Mohd Zamri Fithri, melecur di bahagian tangan dan kaki manakala, Ahmad Qamarul Mat Yusof, 22, dari Taman Murni Perdana, Paka hanya cedera ringan di kaki dan dibenarkan keluar hospital selepas menerima rawatan," katanya.

"Ketika sedang bekerja, tiba-tiba saya terdengar letupan kuat diikuti dengan asap tebal dan api yang menjulang tinggi," kata Khairul Amir Mohd Sidi, salah seorang mangsa yang terselamat.

Khairul yang bekerja sebagai sebagai pembantu instrumen di syarikat kontraktor di kawasan pemprosesan gas sejak dua bulan lalu berkata, kejadian letupan itu berlaku pada jarak 200 meter dari tempatnya bekerja.

Menurutnya, selepas letupan, dia menyedari ada sesuatu tidak kena di lokasi terbabit lalu bergegas ke kawasan perhimpunan bersama rakan sekerja yang lain.

"Saya cuba menyelamatkan diri dengan berlari ke kawasan lapang kerana bimbang mungkin ada lagi kejadian sama seperti itu.

"Tidak lama kemudian saya rasa sesak nafas. Saya diberi rawatan kecemasan sebelum dibawa ke hospital," kata Khairul.

Khairul dipercayai terhidu asap kini dirawat di Hospital Dungun dan keadaannya dilaporkan stabil.

Petikan Sinar Harian


Al-Fatihah kepada mangsa yang terkorban dan takziah kepada semua ahli keluarga mereka. Semoga roh arwah ditempatkan di sisi orang yang beriman.

©Eriyza : Biasa melalui kawasan Perindustrian Paka kerana gemar melihat 'Istana King Richard' pada waktu malam.

Via : Sinar Harian

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


teganuku: Projek Janakuasa Hidro <b>Hulu Terengganu</b> Bernilai RM1.6 <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2012 12:28 PM PDT

Projek janakuasa hidro elektrik Hulu Terengganu mampu menjana sehingga 250 megawatt melibatkan peruntukan keseluruhan sebanyak RM1.6 bilion.

Presiden dan juga Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Tenaga Nasional Berhad (TNB), Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh berkata projek dijangka siap menjelang akhir 2015.

Katanya, dengan projek hidro kedua di Hulu Terengganu itu, ia sedikit sebanyak dapat membantu mengawal air daripada berlakunya banjir sebagaimana kegunaan projek Hidro Elektrik Sultan Mahmud, Kenyir.

Che Khalid berkata, pembinaan empangan baru ini dilaksanakan dengan sebaik mungkin di mana TNB berusaha mengelak daripada sebarang pembersihan atau penebangan kawasan hutan yang tidak perlu. "Kita mahu mengelak penebangan hutan seminimum yang mungkin.

Kita mahu mengekalkan kehijauan kawasan hidro berkenaan supaya alam sekitar masih kekal seperti sedia ada," katanya.

Menurut Che Khalid, TNB akan membelanjakan kira-kira RM9.7 bilion bagi menambah kapasiti penjanaan elektrik di seluruh negara bagi tempoh lima tahun akan datang.

Katanya, antara pelaburan besar sehingga 2017 ialah bagi membina beberapa stesen janakuasa elektrik yang dikenalpasti lokasinya.

Beliau berkata antara stesen yang sedang dalam pembinaan ialah Stesen Jana Kuasa Elektrik Sultan Azlan Shah Manjung, Perak, melibatkan peruntukan RM6 bilion, janakuasa hidro elektrik di Hulu Terengganu (RM1.6 bilion) dan Hulu Jelai di Pahang (RM2.1 bilion).

Satu lagi projek janakuasa elektrik arang batu yang dirancang oleh penjana tenaga bebas untuk disiapkan pada 2016 iaitu di Tanjung Bin di Johor melibatkan peruntukan RM6 bilion.

"Ini bermakna bagi tempoh lima tahun akan datang, jumlah projek baru yang akan memberi penambahan janakuasa kepada TNB iaitu sebanyak 2,000 megawatt dengan menggunakan arang batu manakala 630 megawatt menggunakan hidro yang jumlah keseluruhan berjumlah 2,630 megawatt.

"Purata TNB membelanjakan hampir RM2 bilion setahun untuk penjanaan elektrik negara dan ia tidak termasuk projek lain seperti penghantaran dan sebagainya," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada majlis Pelencongan Air Sungai Terengganu untuk projek Hidroelektrik Hulu Terengganu semalam.

Turut hadir Pengarah Eksekutif/Ketua Pegawai Operasi TNB, Datuk Dr Azman Mohd, Naib Presiden (Penjanaan) TNB, Datuk Ir Mohd Nazri Shahruddin dan Pengurus Besar TNB Negeri Terengganu, Ir Md Yuslan Md Yusof.

Che Khalib berkata kapasiti semasa tenaga elektrik TNB ialah 20,000 megawatt iaitu 12,000 megawatt melalui gas, 7,000 megawatt dari arang batu dan 1,500 megawatt melalui hidro.

13 di pulau perhentian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau perhentian - Google Blog Search


kisah <b>di pulau perhentian</b>.. - AkUfArAhiNsAbRi

Posted: 30 May 2012 03:49 AM PDT

satu hari dua malam..eh,silap la plak..malasnya nak backspace..huk3..pembetulan,dua hari satu malam aku and da geng kat pulau perhentian..awesome weyy!!

aku,diniah,azfar,hakim,zuhaimi,muhaimim and ihsan je yg dpt g..
ktrg dok kt chalet yg aku rse pling murah kot kt ctu,,entahlah,,org yg tolong settlekan,aku tak amek pot lgsong..hahaha
3 bijik chalet,,duduk 2,3,2 setiap bilik..
psl bilik aku xmoh citer sbb xmnarik pon,,lampu pon kaler kuning tu ha,,kipas tu yg cap dinding punye..tp ok la kan dr xde lgsung..huhu

citer psl xtvt kt sna,,
bila smpai kt pulau,around pkol 12 camtu,,kitrg dah stat boring and therefore decided nk jalan2 kt pulau..
ktrg panjat batu2 n beting2 yg (boleh) dipanjat sampai la ktrg smpai kt pantai yg saiznye kecik tapak tangan (ade la panjang lot parking 4 bijik kereta)..
tp matahari itu sgt panas ketika itu so aku n some of us duduk je bwh pokok smbil nyanyi..(hahahahah)
manakala,si ju,si ise n si bo dah lesap dlm air..untonglaa org pndai berenang..sob3..
tp tepat pkol 4,dah teduh sket so aku n dini xmlepaskn pluang utk terjun dlm air gak..kekeke..mmg dalam la airnye tp still smpai lg kakiku kt tanah..
highlight utk time ni ialah ktrg jumpa Nemo..3 ekor,tgh jaga telor2 beliau..aku dpt pegang Nemo tu..dorg xlari sbb sarang lg penting..hehehe..ktrg balik bilik dlm pkol 5 ptg..

pkol 8 mlm lak ktrg g bbq..sangat2 lah keciwa dgn bbq tersebut sbb dpt pilih 1 jenis lauk je..sob3...tp lauknye agak okei laa..ade ayam,ikan pari,ikan yu,ikan tman tasik (ke benda ntah namanya),sotong,udang,,pastu dpt set nasik,buah,kuih,n coselaw..ng air oren skli..ktrg share sikit2 sorg lauknye..set ni harganya rm25..@_@..Alhamdulillah kenyang..ahaks!

pas mkn,ktrg tanya akak yg krja kt ctu,kt mna bley jln2 kt sini..akak tu ckp,g Long Beach,,dy siap tunjuk jln mn nk kena ikut..dgn perasan penuh curiga dan eksaited,ktrg ikut je jalan tuh...perghh!!..masuk hutan siot!..tp ade jln laa..gelap gulita jalannya...berbekalkan lampu pendaflour dr hanfone aku yang murah lg kecik ini,ktrg ikut je jalan tuh..smpai2 je,tibalah kami ke satu tmpat yg pantainya panjaaang~..mmg double triple la dr tmpt yg ktrg g mndi td..haha..tp mat saleh ramai giler weyy (sbnrnye xde lgsung org melayu..=D)..rupe2nye itu pot dorg minum air2 pahit tuh..n oso berparti..huhu..lepas jalan2 sket tgk org,ktrg decide nk balik sbb masing2 dah letih..spnjng jalan ktrg berbual..kui3..smbil2 letih smpat lg lepak kt kedai kt ctu utk berbual citer hantu..hahahaha

after balik,aku on9 kejap utk post entry yg kt bwh nih..=)

esoknye,aku bgn pkol 6.30 n kuar pkol 7 dgn dini,jepa n ju..yg 3 org lg terbongkang tido..=.=
kerana boring,ktrg g lg ke Long Beach..hik3..saje nk buang masa smbil tgu time utk snorkeling pkol 1030 t..smpi je sane,ju g joging..aku?joging?memang x la kan..hahahahaha..ktrg duduk je kt dpn restoran org smbil main pasir..siap buat sand massage bagai..kui3..

1030,ktrg mula bersnorkeling!..stat dr tmpt 1=tmpat ikan2 cantik2..pergh..mmg lawa weyy ikan2 kt ctu..aku xde problem nk snorkel sbb dah biasa buat..hik3..klo xbagi kt aku life jacket tu mmg haram la aku masuk air tuh..kekeke..tempat ke2=tempat ikan shark a.k.a jerung..ngohe3..aku terjun je dr bot trus nmpak shark..ommayaaa~..dah la aku gerak sorg sbb bdk2 laki sume reti berenang,so dorg dgn riak dan takaburnya tinggal aku...dini lak awal2 dah blah dgn instuctor yg bwk ktrg sbb dini xreti nk berenang..aku,reti la gak tp tkut bdn xapung..kui3..shark tu mmg besar giler...lg besar dr aku kot! =P..aku tgk shark tu sensorg je sbb xde org dkt2 aku..mcm tgk tv lak rsenye..hahah..agaknya tu mak shark kot..ngohe3..pas terlepas pndangan dah yg tu,aku teruskan pengajian penerokaan aku ke area2 lain lak..my luck,aku jumpe lg sekor shark..tp kecik punye..hik3..anaknye kot..haha..pas tu aku snorkel lg tp xjmpe2 pon shark..bahu dah penat kayuh dah so aku pon mengayuh balik ke bot..makan roti cicah kaya,,tp xrse ape2!!..hilang deria sbb air masin..=.=..tmpat ke3 lak ialah tmpt tgk penyu..wow!..tiga kali ktrg cuba nk tgk..bdk2 laki senang la sbb dorg xyah kesah nk pakai jacket..bley terjun dgn penuh bergaya..huk3..aku ni terkocoh2 mana nak terjun mana nk pkai goggle lg..tp last percubaan,aku dpt gak tgk sbb time tu aku dah ready nk terjun..hahahaha! final destination ialah kt tmpat coral lawan..pewittt!mmg lawa..ngeheee~..kt ctu ade menara..utk bg signal kt boat..bdk2 laki bley plak nk main terjun2 kt c2..tp mmg giler best..klo lah aku xjah pkai life jacket mmg aku terjun siot!..best giler..tp apakan daya...ktrg balik around pkol3 ptg..

lepas siap2,ktrg naik bot pkol 4 ptg..n smpai kt jeti pkol 430..aku smpai kt umah,around 530..(around 50 minit sebelum entry ni dibuat..hehe

trip kali ni mmg owesome..next trip kat mana??..len kali hrapnya sume org bley join..n yg pnting skli,aku boley join..wow!

nota otak = sakit otak bila pikir psl aku terlupa nak simpan handset dlm beg..aku biarkn dia dlam poket ketika aku dengan selamba dan eksaitednye terjun dlm laut utk snorkel..terpaksa tgu nset kering dulu..nseb baik nset lama a.k.a murah..wahai nset,kau dah berjasa dgn aku semalam..utk lampu pendaflor kau,,terima kasih..jangan gemuloh (arwah) lagi okei..=)

Alhamdulillah selamat sampai..

p/s-esok naik bas nii..pkol 8 pgi..moga bangun..@_@


13 di ketengah jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di ketengah jaya - Google Blog Search


Jawatan Kosong DiLembaga Kemajuan Terengganu Tengah <b>...</b>

Posted: 29 May 2012 07:37 PM PDT

Permohonan daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa bagi memohon jawatan di Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (KETENGAH) dalam Perkhidmatan Kumpulan Kumpulan Sokongan. Keutamaan akan diberi kepada pemohon yang menetap di Negeri Terengganu.

1. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM
2. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN

Permohonan hendaklah dibuat menggunakan Borang LKTT: 1 (Pind. 1/2010) yang boleh diperolehi di Ibu Pejabat Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah, Bandar Al Muktafi Billah Shah, Dungun, Terengganu dan di Pejabat Cawangan Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah Bandar Bukit Besi, Bandar Ketengah Jaya, Bandar Seri Bandi dan Bandar Ceneh Baharu atau dengan memuat turun dari laman sesawang, http://www.ketengah.gov.my

Permohonan hendaklah sampai kepada:-
Pengurus Besar
Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (KETENGAH)
Karung Berkunci No. 3
23409 Bandar Al Muktafi Billah Shah
DUNGUN, TERENGGANU
(Bahagian Khidmat Pengurusan)

sebelum atau pada 28 Jun 2012

Maklumat lanjut iklan jawatan sila klik sini
Download borang klik sini

13 di kemaman - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


.: Mengenal Calon

Posted: 28 May 2012 05:32 AM PDT

Aktivis Gerakan Islam Tanding di Kemaman?

Penghakisan integriti terhadap PKR disebabkan kurang berhati-hati dalam pemilihan calon atau tangkap muat dalam pilihan raya dulu menjadikan parti berlambangkan mata itu berwaspasa kali ini. Tampaknya pihak pimpinan PKR telah memberi perhatian serius dan mengambil berat dalam soal calon ini.

Untuk pilihan raya kali ini bukan saja mereka yang benar-bernar berkualiti dan mempunyai integriti saja akan diambil menjadi calon tetapi masih ada syarat-syarat lain. Tidak semestinya mereka yang mempunyai modal kewangan dipilih untuk dijadikan calon kerana itu bukan kretria yang utama.

Tindakan ini pasti mendapat sokongan semua pihak. Pengundi yang telah serit dengan tindakan wakil rakyat yang tidak setia kepada parti dan memburu isi perut mengalu-alukan langkah ini. Kali ini tidak ada sebab lagi untuk para pengundi meragui atau bimbang untuk memilih calon dari Pakatan Rakyat khasnya PKR.

Misalnya untuk kerusi Kemaman di Terengganu khabarnya PKR telah memilih seorang pengurus kewangan yang berkelulusan peringkat antarabangsa untuk diletakkan di sini. Orang dimaksudkan ialah Zameram Jusoh, 48 yang juga seorang aktivis dan gerakan Islam yang mampan.

Waktu ini beliau menjawat jawatan sebagai pengurus di sebuah institiusi kewangan berorentasikan Islam di Kemaman dan mempunyai perwatakan dan keperibadian yang menarik. Selain itu juga beliau banyak terlibat dalam pembangunan pendidikan Islam dan kemasyarakatan yang lain. Saya yakin pemilihan beliau ini bertepatan dengan aspirasi PKR mementingkan kualiti kepimpinan.

Sekaligus dengan disebut-sebutnya nama Zameram ini ura-ura untuk Pengarah Strategi PKR Mohd Rafizi Ramli untuk diturunkan di kerusi parlimen Kemaman bagi berdepan dengan Shahbery Chik mungkin tidak menjadi kenyataan. [wm.kl.8:30 pm 28/05/12]

dhiah ss501: Sarapan pagi <b>di Kemaman</b> Terengganu .

Posted: 27 Apr 2012 11:03 PM PDT

Makan roti canai,,kedai yang lain banyak yang tutup,kedai ni pun bukak lambat 7.30 lebih baru bukak .

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


SUPERMENG MALAYA: Cuti Cuti Musim Spring - Extended - Part 2

Posted: 14 May 2012 09:00 AM PDT

Dari Bukit Gambang Resort Waterpark, kami bergerak semula menuju ke tol Gambang tadi.
Exit Gambang kali ni terus menuju ke Kuantan.
Destinasi kami adalah untuk menginap di hotel yang telah aku book di Cherating.
Perjalanan tak de la jauh mana. Ada dalam 70km kot. Terus je ikut LPT tu then keluar di Jabor terus menuju ke Cherating. Jalan akan keluar di Sungai Ular sebelum terus menuju ke Kemaman.
Cherating terletak di antara Sungai Ular dengan Kemaman.
Memula kita orang ingat nak pegi ke Kemaman dulu sebab aku nak ambik gambar di Pantai Kemasik dan Monica Bay !
Tapi bila sampai dekat Cherating tu jalan jem. Jem yang boleh tahan panjang.
"Kita terus check in je lah"
"Esok je la kalau sempat. Macam tak bergerak je ni"
Elok je jem tu start 1km sebelum kami sampai di hotel. Di kiri kanan jalan dah nampak signboard Legend Hotel Cherating tempat penginapan kami.
Sebab jem yang tak bergerak macam tu maka kami masuk terus ke Legend Resort Hotel dan check in.
Ni bangunan hotel dari pintu masuk.


"Papa kita dah sampai ke?"
Dia mamai mamai. Tertidur dari selepas Bukit Gambang tadi.
Urusan check in berjalan lancar. Aku dah ada booking number semua so mudah je. Terus kami dapat bilik.



Yang seronoknya, bilik kami tu betul betul depan pool !
Menapak 20 langkah je sampai. Tu yang buat  Hero terus excited tu.
"Papa !  Hero nak mandi"
Cepat je dia pegi bogel dan tukar seluar. Pakai seluar mandi yang baru di beli tadi.

"Pegi lah. Papa tengok dari sini"
"Papa..  Hero tak berani"
"Pegi la. Dekat je. Papa nampak dari sini"
Dia pegi. Excited sangat la tu. Usha kolam budak budak pastu lari balik.
"Papa.. Cepat la Papa makan !"
"Hero  tak nak makan ke?"
Kami makan di balkoni ni. Makan nasik lemak yang masih ada tadi. Belum basi lagi. So belasah makan sampai kenyang.

Haram dia nak pegi. Tak berani padahal pool tu memang dekat benor.
Nak tak nak terpaksa la dia tunggu sampai aku abis makan.
Lepas siap siap makan dan solat, aku tak tukar baju pun, tukar seluar pendek je dan terus gi teman dia.
Terus la anak aku jadi badak sumbu berenang tak tentu arah. Bising pulak tu mulut dia. Aku sibuk nak ambik gambar.
"Papa.. Papa ambik tuala tu kat mana?"
"Oooo. Hotel ni tak payah bayar? Hotel hari tu tak ada pun Papa?"
Aku geram jugak tengok pool dia. Memang menarik.
Pool dia besar dan ada macam 5 bahagian. Satu kanak kanak. Satu lagi kanak kanak jugak tapi dalam sikit, lepas tu ada yang paling dalam untuk main game. Dan juga kolam renang dewasa yang sangat inzal betul betul tepi pantai.

Usha pools di Legend Resort Hotel ni.
Pool kanak kanak + pool untuk games
Papa adalah teringin nak berenang tapi Papa malas nak tukar baju.
Teman  Hero je sambil ambik ambik gambar.
Lepas tu ajak dia ke pantai. Menikmati keindahan pantai Cherating.

Ramai jugak orang kat pantai petang tu.
Ombak agak besar,  Hero tak berapa berani nak pegi. Aku ajak pun dia takut takut. Main lompat lompat je kat gigi air.

"Papa. Jom la.  Hero tak nak mandi kat sini.  Hero nak mandi kat kolam"
Dia takut tengok ombak tu. Tak berapa biasa sangat. 
Aku pulak sibuk nak ambik gambar sunset. Sebab Cherating tak berapa nak ada sunset, cuma belah sunrise je, jadi usha biasan cahaya je. Tak de direct sunset.
Ini lah hasil yang tak seberapa.
Lepas tu teman dia mandi sikit lagi kat pool.
Ramai jugak la orang kat pool bila dah petang. Ada orang gomen buat event kat situ jugak so bertambah la ramai dengan budak budak dan orang lain.
Ambik port aku usha je la Hero mandi sambil layan rokok.
Menarik jugak la kawasan dia.

Bila dah petang sangat tu kami pun balik ke bilik. Tu pun jenuh la aku nak pujuk  Hero naik. Ikut kan dia sampai malam dia nak mandi.


Lepas maghrib aku dok pose pose atas katil.  Hero tengok kartun.

"Yang, awak nak air kopi ke?"
"Nak"

Pastu OR buat kopi.

"Awak lapar ke?"

Aku tanya OR.

"Tak sangat"
"Hero lapar tak?"
"Belum lagi"
"Kalau awak lapar jap lagi kita keluar la pegi makan"

Tu la ayat terakhir aku, sebelum aku sedar sedar dah gelap !

Tengok jam. Pukul 2.10 pagi !

Alamak !!! Membuta terus aku jadinya.

OR dengan Hero dah tidur dah.

bersambung...............

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


E z m a b i z . c o m » 5 Masjid Tercantik <b>di</b> Malaysia

Posted: 17 May 2012 06:56 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]5 Masjid Tercantik di Malaysia :Masjid terletak di Kuala LumpurMasjid terletak di Kuala Kangsar, PerakMasjid terletak di PutrajayaMasjid Kristal terletak di Pulau Wan Man, Kuala TerengganuMasjid terletak di negeri Sabah.

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


Kerja2 Jalan2: Hotel <b>Di Jerteh</b>: Hotel One Utama

Posted: 19 May 2012 03:26 AM PDT

Masa mula2 kena gi outsation kat Jerteh ni memang saya tak ada idea ade ke tak hotel kat sana. Ye lah festaim nak ke sana. Huhu =p. Masa mula2 sampai ada lah nampak beberapa hotel bajet tapi Hotel One Utama ni yang lebih menarik perhatian sebab dari luar dah nampak terpampang signboard berwarna merah dia. Huhu =p.
Hotel ni kira hotel bajet juga lah. Bilik satu katil single dalam harga RM60-70. Bilik satu katil queen dalam harga RM100-120. Bilik yang lain saya tak pasti lah pulak sebab tak pernah duduk pon. Hee =p. Harga nampak mcm tak tetap sebab biasanya kalau cuti sekolah diorg naikkan harga. Standard la tu semua hotel mcm tu. Kalau nak menginap kat sini baik booking lah awal2 (09-6973188) sebab hotel ni pon selalu penuh. 
Jom layan gambar (1 queen bed):


Jug masak air pon ade + 3 in 1 kopi & teh

Sangkot le baju kat sini =p

Takdok almari hotel ni. Gini je.



13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


For sale::Apple Iphone 4S 64gb,Ipad3 wifi +4G 64gb,Samsung GT <b>...</b>

Posted: 01 Jun 2012 04:50 AM PDT

Dear Customer,MOBILE AGENCY SERVICES LTD is one of the Best Selling Distributor.We are Legitimate registered Company under licensed number (07602053).

If you order 2 units you get 1 free Unit with a free shipping.
Below is our Price List:
Apple Iphone 4S 16GB:::$260usd
Apple Iphone 4s 32GB:::$320usd
Apple Iphone 4s 64GB:::$400usd
Apple Iphone 4G 32gb:::$230usd
Apple Iphone 4G 16gb:::$200usd
Apple Ipad 3 wifi +4G 64gb::$400usd
Apple Ipad 3 wifi +4G 32gb::$350usd
Apple Ipad 3 wifi +4G 16gb::$300usd
Apple Ipad 2 wifi +3G 64gb::$250usd
Apple Ipad 2 wifi +3G 32gb:::$220usd
Apple iPad 3g 64gb Wifi—$170usd
Apple Ipad 3g 32Gb wifi—$150usd
Apple iPod Touch 64GB (4th Generation) — $170usd
Apple iPod Touch 32 GB White (4th Generation)-$140usd
BlackBerry Porsche Design P9981– $450usd
Blackberry Blade — $400usd
BlackBerry BOLD Torch 9900 — $300usd
Blackberry storm 5— $300usd
Blackberry 9930– $280usd
BlackBerry Bold 9790
BlackBerry Torch 2 9810 –$270usd
BLACKBERRY Torch 9860 —- $250usd
BLACKBERRY Torch 9850 —- $250usd
BlackBerry Style 9670 — $250usd
Blackberry Torch 9800::: $240usd
BlackBerry Storm II 2 9550—$220usd
Blackberry Bold 9780:::::::$220usd
Blackberry Bold 9650::$220usd
BlackBerry bold ONYX 9700::$210usd
BlackBerry Tour 9630:::::::$200usd
Samsung GT-I9300 Galaxy SIII — $400usd
Samsung i9100 Galaxy SII –$280usd
Samsung galaxy note n7000 –$330usd
Samsung Series 7 Slate PC 128 GB –$750usd
Samsung Series 7 Slate PC 64 GB — $400usd
Samsung i9250 Google Galaxy Nexus 4G 32GB–$270usd
Samsung Nexus S I9023 White–$260usd
samsung galaxy tab—-$230usd
Samsung P1000 Galaxy Tab–$280usd
Samsung I9000 Galaxy S 8GB::::280usd
Motorola DROID RAZR MAXX –$350usd
Motorola MT917 –$300usd
Motorola XT928 –$300usd
Motorola RAZR XT912 –$310usd
Motorola RAZR XT910 –$270usd
Motorola XOOM 2 Media Edition .$350usd
Motorola XOOM 2 ..$300usd
Nokia Lumia 900–$280usd
Nokia N9 :::$250usd
Nokia X-7:::$240USD
Nokia E-7:::$240usd
Nokia N8::: $220usd
Nokia C7::: $250usd
Nokia C6 16GB:$150usd
Nokia X6 32GB $200usd
Nokia E6 White–$180usd
Nokia N900
NOKIA N97 32GB
Sony 9.4 Inch Tablet S 3G –$320usd
Sony Ericsson Xperia S LT26i —$300usd
Sony Ericsson Xperia Arc S —$240usd
Sony Ericsson XPERIA Arc –$220usd
Sony Ericsson C905
Sony Ericsson Vivaz Pro
Sony Ericsson XPERIA X8
Sony Ericsson Aino
Sony Ericsson XPERIA X10
Sony Ericsson Satio Idou
Sony Ericsson XPERIA X2a
HTC One X–300usd
HTC Vivid –$280usd
HTC Rezound –$280usd
HTC Z715E Sensation Xe
HTC Mytouch 3G–$320usd
HTC DROID Incredible 2
HTC Advantage X7510–$260usd
HTC Desire—- $220usd
HTC Shift ::::$320usd
HTC EVO 4G::::$300usd
CANON CAMERAS:
Canon EOS 5D Mark II Digital SLR Camera : $1000usd
Canon EOS 1D Mark IV Digital SLR Camera : $2000usd
Canon EOS 1D Mark II Digital SLR Camera
Canon EOS 7D Digital SLR Camera : $700usd
Canon EOS 500D Digital SLR Camera : $300usd
Canon EOS 60D Digital SLR Camera : $450usd
Canon EOS 20D Digital SLR Camera : $1,100usd
Canon EOS 1D Mark IV SLR Digital Camera : $3,000usd
Canon EOS 1Ds Mark III Digital SLR Camera : $4,000usd
Canon EOS Rebel T3i Digital SLR Camera : $400usd
Canon T2i double
Canon xh a1 1.67mp 3ccd high-definition camcorder
ASK FOR PRICE : CANON LENS:
Canon 10-22 mm EF-S f/3.5-4.5 USM Wide Angle Lens — $550usd
Canon 100 mm EF f/2.8 Macro USM Lens — $350usd
Canon 100-300 mm f/4.5-5.6 USM EF Lens — Not in store.
Canon 100-400 mm f/4.5-5.6L EF IS Lens — $750usd
Canon 135 mm EF f/2.0 L USM Lens — $400usd
Canon 15 mm EF f/2.8 Fisheye Lens — $400usd
Canon 16-35 mm f/2.8L USM EF Zoom Lens — $800usd
Canon 17-40 mm f/4 L USM EF Lens — $520usd
Canon lens- 70 mm-200 mm-F/4.0 Canon EF — $470usd
Canon Zoom lens – 70 mm – 200 mm – F/2.8 Lens — $900usd
Canon 17-55 mm f/2.8 EF-S IS USM Wide Angle Zoom Lens — $720usd
Canon 17-85 mm EF-S f/4-5.6 IS USM Lens — $350usd
Canon 180 mm EF f/3.5 L Macro USM Lens — $950usd
Canon 24-105 mm EF f/4L IS USM Lens — $530usd
Canon 28-300 mm f/3.5-5.6L EF IS USM Lens — $1,550usd
Canon 28-90 mm f/4-5.6 III AF Lens — Not in store.
Canon 300 mm f/2.8 L IS USM Lens — $3,500usd
Canon 400 mm EF f/4 DO IS USM Zoom Lens — Not in store.
NIKON CAMERAS:
Nikon D60 Digital SLR Camera : $270usd
Nikon D3100 Digital SLR Camera: $300usd
Nikon D5100 Digital SLR Camera: $360usd
Nikon D80 10.2 Megapixel Digital SLR Camera: $650usd
Nikon D800 Digital SLR Camera– $1800usd
Nikon D90Digital SLR Camera: $370usd
Nikon D300 Digital SLR Camera: $950usd
Nikon D3 Digital SLR Camera : $2,500usd
Nikon D700 Digital SLR Camera : $1,300usd
Nikon D7000 Digital SLR Camera: $700usd
Nikon D3s Digital Slr Camera Body : $2,700usd
Nikon D3X 24.5MP Digital SLR Body : $3000usd
ASK FOR PRICE : NIKON LENS:
NIKON AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II Lens — $300usd
Nikon 10.5 mm DX f/2.8 G IF-ED AF Lens — $400usd
Nikon 105mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Micro-Nikkor Close-up Lens — $720usd
Nikon 12-24 mm f/4G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor Lens — $550usd
Nikon 17-55 mm f/2.8 G IF-ED AF-S DX Zoom Lens-Nikkor — $1100usd
Nikon 70-200 mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Lens — $1,750usd
Nikon 200-400 mm f/4G VR IF-ED AF Zoom Lens — $3000usd
Nikon 24-120 mmf/3.5-5.6G AF-S VR IF-ED Nikkor Lens — Not in store.
Nikon 24-85 mm f/2.8-4.0 D Internal Focus Autofocus Lens — $500usd
Nikon 28-70 mm f/2.8 ED-IF AF-S Zoom-Nikkor — Not in store.
Nikon 300 mm AF-S VR f/2.8G IF-ED Nikkor Lens — $3,200usd
Nikon 300 mm f/2.8D ED-IF II AF-S Lens– Not in store.
Nikon 300mm f/4 ED-IF Auto Focus Silent Wave Nikkor Lens 1909 — $1,150usd
Nikon PC-E Micro NIKKOR 85mm f/2.8D manual Focus Lens — $1,400usd
KEYBOARDS:
Kurzweil PC3X 88-key Performance Controller====$2100usd
Dave Smith Instruments Poly Evolver Keyboard PE===$1700usd
Kurzweil PC3 76-Note Semi Weighted Keyboard ===$1100usd
KORG MicroSampler Keyboard Pro ——–$320usd
KORG SV1 Stage Vintage Piano 73-Key=========$1100usd
KORG PA588 88 Key Arranger Keyboard ========$1600usd
Korg TR61 61-key Workstation==================$400usd
KORG M3 73-Key Music Workstation Keyboard =====$1550usd
KORG M3 88-Key Music Workstation Keyboard=====$1700usd
KORG M50 61-Key Music Workstation====$680usd
KORG M50 88-Key Keyboard Workstation ====$900usd
KORG M50-73 73-Key Synth Workstation=====$850usd
KORG X50 61 Key Synthesizer Keyboard Package With Free Stand==$300usd
KORG PA800 PRO ARRANGER======$1100usd
KORG SP250 Portable 88 Key Digital Piano With Keyboard Stand Bundle & Bench===$400usd
Korg TR88 88-key Workstation===========$500usd
KORG TRITON TR61========$500usd
Korg Pa500 61-key Arranger Keyboard====$900usd
Korg NC-300 88-Key===$600usd
Korg TR-76 76-Key Keyboard=====$700usd
Korg M3 88 88-key Workstation====$950usd
Yamaha Tyros 4 (61-Key Pro Arranger Workstation)===== $3000usd
Yamaha Tyros 3 61-Key Arranger Workstation Keyboard======$1300usd
Yamaha Tyros 2 Keyboard Workstation=====$1100usd
Schoenhut 49 Key Pro Baby Grand Piano in Red SBG4907R====$1000usd
Casio PX-120 Privia Digital Piano =====$200usd
Casio WK-500 76 Key Portable Keyboard w/ Stand and AC Adapter===$200usd
Casio CDP-100 88-Note Weighted Hammer Action Digital Piano=====$250usd
Yamaha S90XS 88-Key Balanced Weighted Hammer Action Synthesizer ==$900usd
Yamaha MOTIF XS8 88-Key Music Synth Workstation  =====$1050usd
Yamaha Motif XS6 61 Key Synthesizer Workstation ====$1050usd
Yamaha Motif XS7 Synthesizer – 76 Key ======$1200usd
Plasma Television :
LG 60PG30 60? Plasma HDTV===$1,000USD
LG 60PG60 60? PLASMA HDTV===$1,400USD
LG 26LG40 26? LCD HDTV===$250USD
LG 22LG30DC 22? LCD TV===$200USD
LG 47LG70 47? LCD HDTV===$700USD
LG 42PG60C 42? Plasma TV===$630USD
Sharp Aquos LC-65XS1U-S – 65? LCD TV===$3,200USD
Sharp Aquos LC-52D64U 17? LCD HDTV===$600USD
Sharp LC 19DV22U 19? LCD TV===$280USD
Sharp LC-65SE94U – 65? Aquos LCD TV===$1,200USD
Sharp LC-65D90U 65? LCD TV===$1,500USD
Hitachi CMP4211u Plasma $850
Hitachi CMP4212u Plasma $350
Hitachi 42HDF52 Plasma HDTV $400
Hitachi 42HDT52 Plasma TV $440
SONY Bravia W-Series KDL-52W4100 52? LCD HDTV===$700USD
SONY Bravia KDL52XBR9 52? LCD HDTV===$1,130USD
SONY Bravia KDL-55XBR8 55? LCD HDTV===$1,700USD
SONY 52? Diagonal Class LCD Full HD Television===$1,050USD
SONY SIMPLESIGN26 26? Digital Signage Package===$600USD
SONY 26? BRAVIA L-Series Black LCD Flat Panel HDTV==$240USD
SONY Bravia M-Series KDL-26M4000/R 26? LCD HDTV===$299USD
Samsung LN32B650 32? LCD HDTV===$500
Samsung LN37B530 37? Flat LCD HDTV===$350USD
Samsung SMT-3211 32? Large Format LCD Monitor===$600USD
Samsung LN52A850 52? LCD TV===$900USD
Samsung LN55A950 55? LCD HDTV===1,200USD
Samsung LN55B650 55-Inch 1080p 120Hz LCD HDTV with RED Touch of
Color===$1,100USD
Samsung LN52B750 52-Inch 1080p 240Hz LCD HDTV with Charcoal Grey Touch
of Color===$980USD
Samsung PN58A550 58? Plasma HDTV===$750USD
KINDLE:
Kindle DX 9.7″ Screen
Kindle 6″ Screen
GAMES:
Sony PlayStation 3
Sony PSP GO
Microsoft Xbox 360 Elite System Game console
APPLE LAPTOPS 2012.
Apple macbook air mc966ll/a 13.3-inch laptop (newest version)
Apple Macbook Pro 13.3″ Md314ll/a Intel Core I7 2.8ghz,8gb,750gb
Apple MacBook Pro 17in Laptop i7 2.4GHz 4GB 750GB DVDRW
Apple Macbook Pro Md318ll/a Intel Quad Core I7 2.2ghz,8gb,500gb
Apple MacBook Pro 15.4 Laptop i7 2.4GHz 4GB 750GB DVDRW
Apple macbook pro 15 inch notebook – 2.66ghz intel core i7 , 8 gb
DJ MIXER
2x Pioneer CDJ-1000MK3 & 1x DJM-800 MIXER DJ PACKAGE + 1HDJ 2000 Headphones
2X Pioneer CDJ-2000 Turntable + DJM-2000 Mixer Package
2X PIONEER CDJ-350 Turntable + DJM-350 Mixer 110/220V
Pioneer SVM-1000 Audio/Video Mixer
Numark NS7 DJ Turntable Controller
COMPLETE DJ SOUND & LIGHT SYSTEM AMERICAN DJ/YORK-VILLE
Pioneer CDJ-900 Kit w/HDJ1000 DJ Headphone & Flight Ready Case
Pioneer CDJ-2000 Kit w/HDJ1000 DJ Headphone & Flight Ready Case
Pioneer CMX-3000 Dual Rackmount CD Player
Pioneer DJM-400 Mixer
Pioneer DJM-800 Mixer
Electric Guitar
Gibson SG Standard Left Handed Electric Guitar
Gibson CSM CE Grand Concert Acoustic Electric Guitar
Ibanez MBM1 Matt Bachand Signature Electric Guitar
Cordoba 55RCE Classical Acoustic/Electric Guitar
Gibson Left-Handed SG Standard Electric Guitar
Ovation 1861 Standard Balladeer Acoustic-Electric Guitar Cherry
Guild GAD50E Dreadnought Acoustic-Electric Guitar
Gibson J50 Round Shoulder Acoustic-Electric Guitar
SWR California Blonde II 160W Acoustic Guitar Amp
Martin XC1T Ellipse Acoustic-Electric Guitar
If you wish for any model of brand not included above, then send us your enquiry and order quote and we get in touch with you soonest.
mobileltd107@hotmail.com
Skype ID… mobile5mltd
 

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


DAP Terengganu: Pengerusi DAPSY Ceramah <b>di Chukai</b> Kemaman <b>...</b>

Posted: 28 May 2012 04:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]"kerana kalau Umno kalah bukannya orang Melayu yang kalah, yang hilang kuasa adalah Umno…… kalau di Terengganu kalau Umno kalah yang akan jadi Menteri Besar kemungkinan adalah Haji Wahid Endut bukan Lim ...
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved