ads

Khamis, 8 Mac 2012

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Share/Info Hati2 bila lalu jalan <b>Jabor</b>-Bukit Besi Terengganu <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 07:37 PM PST


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,813

Poster Rank: #1299


salam..nak share info tentang jalan ni. semalam bapa mertua aku balik dari rumah aku kat balok kuantan ke rantau panjang, kelantan. so, dia guna la jalan Jabor-bukit besi ni sebab dekat ikut jalan ni drp jalan pantai..

al-kisahnya bila dia nak sampai dekat dengan bukit besi, time tu hujan lebat..dlm pukul 9 mlm kot.tiba2 ada orang kat tepi jalan lempar minyak greese kat cermin depan kereta bapa mertua aku. memang x nampak la jalan sebab greese dah melekat kat cermin.pastu dah time hujan, mesti la bapa mertua aku pasang wiper..wiper tarik la greese tu, sapu habis 1 cermin depan..xnampak terus jalan depan.

nasib baik dah nak sampai RnR bukit besi, bapa mertua aku bawa kereta slow2 n berhenti kat RnR sebab nak cuci greese yg melekat tu..wiper memang dah berat la sebab ada sisa2 greese lagi. nasib baik aku dah spray water repellent kat cermin depan kereta tu sebelum diorg balik semalam..jadi kurang la greese tu nak melekat.

aku bajet ni kerja geng2 tarik kereta kawasan tu. diorg buat camtu supaya kita eksiden sebab xnampak jalan..makan rezeki HARAM je wat macam tu..kalau org eksiden mati,camne?jadi pembunuh la

sape2 yg dok are bukit besi tu, ade info x pasal ni?dah lama diorg wat keja haram camni ke?kalau kena kat aku,memang makan parang panjang n kayu la diorg ni..parang panjang dalam kereta aku ni xpernah rasa lagi darah org.boleh la kalau geng2 tu nak rasa

so, kepada geng2 CG, hati2 la guna jalan tu..or mana2 jalan pun time malam n hujan. maybe korg blh guna tips ni kot:

1. pakai water repellent utk kurangkan benda tu melekat.
2. kalau ada org lempar greese tu, jalan brenti, maybe geng tarik kereta or perompak..jalan je slow2, pasang signal emergency n kalau perlu pakai wiper sebab hujan, pakai je yg paling slow tu..berhenti kat tempat selamat sikit baru cuci.
3. yg ni aku x syorkan kat ladies..kalau dlm kereta korg tu ade 5 org lelaki yg berani n alat nak pukul org yg cukup, korg berhenti n belasah kaw2 orang gila ni

__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..

The Following 29 Users Say Thank You to azarulez For This Useful Post:
anief2020 (06-03-2012), are_sun87 (06-03-2012), asby (06-03-2012), Bro_Izantie (06-03-2012), CH4 (06-03-2012), cikgu88 (06-03-2012), CL's (06-03-2012), dapatduit (06-03-2012), d_conan (06-03-2012), eday84 (07-03-2012), haku (06-03-2012), harith_danial (06-03-2012), helmisaman (06-03-2012), Hidier (06-03-2012), horras (06-03-2012), jeebfx (06-03-2012), kizuro (06-03-2012), maranello_84 (07-03-2012), mohdzairilanuar (06-03-2012), mr_x6006 (06-03-2012), Norazwan (06-03-2012), PaRaNoRMaL (06-03-2012), pecot85 (06-03-2012), rebellion (06-03-2012), rizal72 (07-03-2012), rozainijumadi (06-03-2012), sahran4441 (06-03-2012), VertiLo (06-03-2012), zaralove (06-03-2012)

salehudin al-ayubi's Avatar
 

Join Date: Feb 2012

Location: Kuala Lumpur

Posts: 92

Poster Rank: #10139


sampai macam itu sekali?

kejam betul sapa yang buat tu...

__________________

The Best Android 4ever!
I'm Running On CheckROM v5 Galaxy Note!


CL's's Avatar
 

Join Date: Apr 2009

Location: Bawah Langit Allah

Posts: 7,597

Poster Rank: #227


Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

__________________

UPAH HAJI CUMA RM1400
SIJIL DAN CENDERAHATI DISERTAKAN



helmisaman's Avatar
 

Join Date: Jul 2011

Posts: 1,519

Poster Rank: #1537


good info TT!

__________________

"They don't respect you, they don't respect our flag, they don't respect our King and they don't respect your parents, If you allow this to happen, then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about." - Ong Kim Swee


namasaya's Avatar
 

Join Date: Mar 2011

Posts: 1,718

Poster Rank: #1376



danx's Avatar
 

Join Date: Mar 2010

Posts: 2,545

Poster Rank: #929


Bnagkai punya org..
Mcm ni pun nk buat duit ke?


 

Join Date: Feb 2012

Posts: 71

Poster Rank: #11495


uish..mggu depan aku plan nk lalu jalan ni la..kena berhati hati ni..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,813

Poster Rank: #1299


Quote:

Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

aku pun slalu ikut jalan ni..setakat ni aku pun xkena lagi kes macam ni.lepas ni kena jaga2 la sesape pun lalu jalan ni..bahaya sebab selekoh2 n bahaya sebab ade org buat keja haram
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,813

Poster Rank: #1299


cari duit haram punya pasal..
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


feroz3004's Avatar
 

Join Date: Apr 2008

Posts: 2,380

Poster Rank: #1011


bahaya sungguh, mmg perompak le ni.



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:51 AM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


teganuku: Silika Tidak Dibenar Dibawa Keluar

Posted: 20 Feb 2012 10:20 AM PST

Kerajaan negeri tidak membenarkan sumber asli silika yang terdapat daerah di Setiu dan Marang di bawa keluar, sebaliknya pelabur luar perlu melabur dan memprosesnya di negeri ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, langkah itu bertujuan menjaga kepentingan rakyat tempatan kerana industri tersebut mampu menjana lebih 1,000 peluang pekerjaan jika ia dimajukan serta merangsang pembangunan industri hiliran berkaitan.

Beliau berkata, tapak projek silika seluas 1,800 hektar di Setiu dan Marang itu terletak dalam Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) dan bakal menjadi kawasan perindustrian berpusat pertama di dunia untuk sektor berkaitan silika.

"Projek ini akan dibangunkan oleh Terengganu Industrial Minerals Sdn Bhd (TIM) dengan kerjasama syarikat-syarikat antarabangsa dari Jepun, India, Perancis dan Belgium," katanya ketika berucap pada majlis Perasmian Projek Silika dan Pelancaran Terengganu Kristal di Taman Tamadun Islam (TTI) Pulau Wan Man, Kuala Terengganu semalam.

Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin berkenan berangkat merasmikan majlis itu dan pelancaran projek berkenaan.

Hadir sama Pengerusi Kumpulan TIM Tengku Sri Temenggong Raja, Datuk Seri Tengku Baharuddin; Setiusaha Kerajaan, Datuk Haji Mazlan Ngah; Pengerusi Jawatankuasa Perindustrian, Perdagangan dan Alam Sekitar negeri, Datuk Toh Chin Yaw.

Kenamaan lain yang hadir ialah Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Pembangunan ECER, Datuk Jebasingam Issace John; Ketua Pegawai Eksekutif TIM, N.Surendren: Ketua Pegawai Operasi Sumitomo Corporation Asia (Japan), Manabu Yamane dan Ketua Pegawai Eksekutif Sibelco Asia (Belgium), Bruno Wauters.

Tambahnya, konsortium berkenaan akan melabur antara RM350 juta hingga RM400 juta dalam tempoh lima tahun akan datang untuk membangunkan penceriaan dan industri hiliran di lembah silika.

Katanya, kerajaan memberi pajakan lombong kepada TIM untuk meneroka, melombong, memproses dan membangunkan industri silika daripada peringkat awal loji penceriaan sehingga ke pengeluaran komersial.

"Terengganu mempunyai kawasan rizab terbesar pasir silika di negara ini dan Asia Tenggara dengan lebih 80 juta tan metrik deposit silika gred tinggi," katanya.

13 di wakaf tapai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di wakaf tapai - Google Blog Search


TAMAT LATIHAN AKADEMI BOMBA <b>WAKAF TAPAI</b>, TERENGGANU

Posted: 02 Mar 2012 06:23 AM PST

MESTI CUBA....
SEMUA PILIHAN WANGIAN RM 30.00
TERMASUK 4 WANGIAN TERBARU DAN
PILIHAN WANGIAN CELEBRITI DIJUAL DENGAN
HARGA RM 30.00 SAHAJA....
CEPAT BERJUMPA DENGAN ILA....Hey..hey...hey...
BLEH DAPAT HARGA DISKAUN!!!

4 Pilihan Wangian TERBARU...
SET TERKINI

AURA MINDA PINTAR

WANGIAN AURA GENIUS RM30.00

1) No.31 Spiritual (PUTIH)

2) No.32 Emosional (MERAH)

3) No.33 Mental (HIJAU)

4) No.34 Fizikal (BIRU)

PIL AURA MINDA PINTAR RM60.00 (40 BIJI)

MANDIAN AURA.............

ASSALAMUALAIKUM

KEPADA PENGGUNA2 KAMI ....

KEPADA BAKAL2 PENGANTIN...

SELALUNYA...BAKAL2 PENGANTIN AKAN:-

1- MANDI BUNGA
2- MANDI AURA
3- MANDI SUSU

SEKARANG ANDA TAK PERLU BELI LAGI MANDIAN AURA YG BERATUS2 .....RINGGIT
CUKUP HANYA RM30 SEBOTOL............

TAHAN BERBULAN2
5ML SAHAJA
TAPI
BERBALOI.............


CARA-CARANYA...

MANDI SEPERTI BIASA,


TITISKAN 3 TITIK DIDALAM AIR MANDIAN ANDA...
BISMILLAH,
SELAWAT KE ATAS NABI, NIAT
DAN JIRUSKAN KE BADAN ANDA...

INSYA ALLAH..
ANDA AKAN KELIHATAN TENANG DAN BERSERI2...

KEPADA YG BUKAN ISLAM JUGA BOLEH BUAT MANDIAN AURA INI..JANGAN BIMBANG YER...................

UNTUK PELAJAR ATAU ANAK2..PUN BOLEH JUGA....................


HUBUNGI SAYA JIKA ANDA ADA PERSOALAN DAN TEMPAHAN
012-4675444 @ 012-4633857
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved