ads

Sabtu, 21 Julai 2012

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Hulu Terengganu</b> - Julai 2012

Posted: 16 Jul 2012 12:14 PM PDT

JAWATAN:
1. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N27
2. PENOLONG AKAUNTAN W27
3. PELUKIS PELAN J17
4. TUKANG K3
5. PEMANDU R3
6. PEMBANTU AM PEJABAT N1

IKLAN JAWATAN:
http://mdht.terengganu.gov.my/c/document_library/get_file?uuid=a5f255d6-dd10-4077-b4c0-d5add0b82159&groupId=17465

BORANG PERMOHONAN:
http://mdht.terengganu.gov.my/c/document_library/get_file?uuid=a5f255d6-dd10-4077-b4c0-d5add0b82159&groupId=17465

Borang Permohonan hendaklah dihantar ke:

Yang Di Pertua
Majlis Daerah Hulu Terengganu,
21700 Kuala Berang,
Hulu Terengganu.

TARIKH TUTUP : 19 Ogos 2012

13 di jerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jerteh - Google Blog Search


jmc kota bharu: Jawatan Kosong Pekerja Am <b>Di Besut</b>

Posted: 17 Jul 2012 02:54 AM PDT

Jawatan Kosong Pekerja Am Di Besut
Majikan 1:       Common Supply Engineering
Alamat :           Lot 1756 Kg Padang Baloh, Jalan Jerteh-Kg Raja, 22200 Besut
Telefon :          09-6957773 (Mohd Jalil)
Jawatan :         Pekerja Am
Kekosongan :    L = 20, P = 0, L/P = 0
Kelayakan :       PMR
Gaji :               RM RM 700.00
·                Tarikh Tutup : 7 September 2102
Majikan 2:       Jaw Agro Farm Sdn Bhd
Alamat :           Lot 1206 Kg Limbungan, Kg Raja, 22200 Besut
Telefon :          09-6957773 (Mohd Jalil)
Jawatan :         Pekerja Am
Kekosongan :    L = 12, P = 0, L/P = 0
Kelayakan :       PMR
Gaji :               RM RM 700.00
·                Tarikh Tutup : 7 September 2102
" anok kelatae bulih krejo belako "
.

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


Crystal Mosque « SIMON SIM

Posted: 20 Jul 2012 09:19 PM PDT

21 Jul

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak  :)

i went to Kuala Terengganu last week with my friend..

and visited this famous and grand Crystal Mosque..  :)

it is located at the Islamic Civilization Park, Pulau Wan Man, Kuala Terengganu..

it was officially opened on 8th february 2008 by the 13th Yang di-Pertuan Agong Malaysia, Sultan Mizan Zainal Abidin..

the mosque is made of steel, glass and crystal..  :)

the beautiful architecture..

the mosque has the capacity to accommodate over 1,500 worshipers at a time..

and it is one of the beautiful mosques in the world..  :)

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Bayar Insurans Motosikal <b>di</b> Pejabat Pos « risi.com.my

Posted: 18 Jul 2012 03:52 AM PDT

Salam,

Sekarang ni cukup mudah nak renew insurans boleh dibuat secara online dan juga di pejabat pos.  Hanya di pejabat pos yang menyediakan khidmat ini sahaja ye . Tidak semua pejabat pos menyediakan khidmat insurans.  Senang buat roadtax dan insurans sekali gus. tanpa perlu ke agen insurans untuk renew. Lepas ni payah la agen insurans nak cari makan.

Petang tadi dalam pukul 4.00 pm saya ke pejabat pos Maju Junction untuk renew insurans motosikal orang rumah, parking kat sini senang betul2 depan pintu pejabat pos. Jangan amal beb … ada pegawai DBKL tanggung le sendiri ..hehehe.  Sampai di pejabat pos ambil nombor kemudian tunggu nombor giliran dipanggil. Nombor giliran tadi adalah 1320. tunggu tak lama , kat sini saya perasan ianya tak perlu tunggu lama , sekejap je berbanding dengan Pejabat Pos KLCC. Pejabat Pos ni dah jadi favourite saya.

Kemudian pergi ke kaunter serahkan Geran Motor dan dokumen insurans yang lama, nanti senang diaorang nak buat semakan insurans apa kita guna sebelum ni.  Sebelum ni guna allianze , pekerja kaunter bagitau insurans dah naik. dulu RM 163 sekarang RM 200 untuk 1st party.  Tanya akak tu yang murah ada tak , akak tu bagitau ada UniAsia dalam RM 134 tapi 3rd party. . Okay jela .

O lupa .. sebelum diaorang buat roadtax diaorang akan semak rekod JPJ dulu ada saman ke tak . Kalo ada saman kenala daki  JPJ Maju Junction dulu setlekan. Okay tak der . Walaupun sebelum ni banyak langgar trafik light bila waktu malam orang tak der .. sabar je la .

Tapi itu dulu,  sekarang tak buat dah . .hehehe. Bulan lepas ada naik JPJ Maju Junction bayar saman kena tahan dekat jabor Bukit Besi masa balik Terengganu. Pegawai JPJ tu bagitau potong double line,2 tahun saman tu tak bayar sampai dah black list saman tu. Lepas tu kena call JPJ Terengganu  untuk aktifkan balik saman tu . baru boleh bayar, sabar je la . Bila dah setle semua di pejabat pos ..hidupkan motosikal 125 Z and balik ofis .  Now get back to works.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 di kerteh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


"True love stories never have endings": RAMADHAN

Posted: 20 Jul 2012 07:18 PM PDT

salam all!

happy fasting :)


this is my first time puasa as a wife..

kalau kat kerteh , mummy la masakkan nasi and panaskan lauk..
nana bgn2 terus makan je..

time bujang pulak..sahur tu byk ter skip.. kalo bgn pun mkn roti  / maggi je..haha

and now...nana punye turn yg kena bgn awal skit dr biasa ntuk masak nasik..

huahuahua..

hope this Ramadhan gonna be fun and hope nana boleh berpuasa penuh dgn jayanye.. :)

nana , arez , suki & kioko akan berada di kerteh mlm ni.. weeee!!

btw : nana kat office ni.. uwaarghh..

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


Haji Hanafiah Untuk DUN <b>Chukai</b>: Bulan &#39;mengambang&#39; <b>di</b> Dun <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2012 08:30 AM PDT

SALAM FOR ALL & FOR RAMADAN KEMAMAN: Salam Ramadan khas untuk umat Islam khususnya kepada rakyat dan pengundi di Dewan Undangan Negeri (Dun) Chukai, Kemaman yang akan berpuasa bersama-sama umat Islam seluruhnya. Ini bermakna, 1 Ramadan yang bakal disambut pada hari Sabtu (21 Julai 2012) menjadi bulan tarbiyyah kepada umat Islam khususnya para pejuang agama Allah swt. Apa yang menariknya, sehari sebelum Ramadan dalam kesibukkan pihak berkuasa melihat dan menentukan nampaknya 'anak bulan' bagi membolehkan umat Islam di negara ini berpuasa. Di Bandar Chukai Kemaman, telah muncul 'ibu bulan' yang amat besar dan setakat ini paling besar pernah dinaikkan khususnya di Dun Chukai ini. Besarnya, 'ibu bulan' tersebut diterjemahkan dalam bentuk bendera sebuah wadah perjuangan Islam yang dinamakan Parti Islam Se-Malaysia (PAS). Pengarah MTD Chukai, Haji Hanafiah Mat berkata setakat ini pihak Dun Chukai telah berjaya memasang hampir 25 buah bendera 'gergasi' dan yang ini paling besar berbanding sebelumnya. Menurutnya, bendera ini bersaiz 16 x 20 kaki yang dipasang di hadapan Pasar Besar Chukai di Kampung Tengah, Chukai Kemaman. "Insya'Allah, setakat ini kita (PAS) telah pasang hampir 25 buah bendera besar di Dun Chukai ini dan mungkin kita akan buat lagi yang lebih besar dari ini jika pilihan raya masih jauh. "Ini semua, semangat anak-anak muda yang inginkan perubahan. Kita (PAS) ikut 'mood' orang muda yang mahukan bendera kita bagi bendera," ujarnya ketika ditemui selepas menaikkan bendera tersebut. Katanya, bendera PAS yang besar itu seolah-olah sedang 'mengambang' dan petanda kemenangan Islam semakin dekat. Beliau yang juga Penolong Setiausaha PAS Terengganu yakin Umno semakin lumpuh di negeri ini dan Barisan Nasional (BN) akan 'stroke'. "Marilah kita (rakyat) sama-sama berdoakan kemenangan PAS dan Pakatan Rakyat di Terengganu dan amnya berjaya ke Putrajaya. "Umno nampak sudah lumpuh dan BN juga bakal terkena 'stroke' berhadapan dengan kuasa rakyat pada PRU13 ini, Insya'Allah," tegasnya. Justeru, Haji Hanafiah menyarankan agar rakyat meletakkan dalam minda masing-masing yang Umno-BN sudah kalah dan digantikan dengan PAS. Menurutnya, sudah tiba masa pengundi pula mempergunakan Umno-BN dan bukan lagi membiarkan parti itu mempermainkan rakyat.
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved