ads

Selasa, 6 Mac 2012

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


ZilaKasim Quilt Blog » Kelas <b>di Besut</b> 24 Jan 2012

Posted: 19 Jan 2012 06:13 PM PST

Friday, January 20, 2012 10:13

Sesiapa nak belajar buat beg, quilt n patchwork dan tudung, boleh daftar kelas kat besut ekkkk
Harga
Quilt & patchwork RM150
Tudung RM120
Beg RM150
Harga dah termasuk bahan yaaaa.

Sesiapa yg ada mesin jahit…. baik bawa sbb boleh belajar guna mesin sendiri… jadi senang ekkk…. pastu bawa gunting jarum apa ekkkkk….. jgn lupa bawa iron sekali… kalu share2 takut kerja terbantut kejap

Both comments and pings are currently closed.

13 di pulau redang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Buletin Online: Pasti Juara Pendidikan Pra-Sekolah <b>Di Pulau Redang</b>

Posted: 03 Mar 2012 03:48 PM PST

PULAU REDANG – Pusat Asuhan Tunas-tunas Islam (Pasti) yang ditubuhkan di pulau ini sejak 10 tahun lalu, kini menjadi pilihan utama kepada lebih 1400 orang penduduknya berbanding pendidikan pra-sekolah Tadika Kemas.

Jumlah pelajar yang mendaftar di Pasti pada sesi persekolahan baru 2012 adalah seramai 44 orang berbanding 24 orang pada sesi lalu.

Manakala, pelajar Tadika Kemas yang dianjurkan Umno semakin meleset dengan seramai 11 orang sahaja yang menjadi pelajarnya pada sesi ini berbanding 20 orang pada sesi lalu.

Menurut Pengarah Pasti Negeri Terengganu, Ustaz Sulaiman Sulong, program-program pendidikan yang dilaksanakan oleh Pasti mememuhi kehendak semasa.

"hari ini kita menggerakkan Pasti memenuhi kehendak keperluan pendidikan semasa, sebab itu apabila (kerajaan) menekanekan (kaedah) 3M kita (Pasti) memperkenalkan 5M,

"supaya anak-anak yang keluar daripada Pasti ini bukan sahaja cemerlang dari kurikulumnya, tetapi juga dari sudut amalannya,"Ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di majlis Pasti bersama ibu bapa pelajar dalam Lawatan Kerja Pasti Negeri Terengganu ke Pasti An-Nadwah, di sini Sabtu 3 Mac.

Turut sama dalam lawatan tersebut adalah Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah.

Satu perlawatan bolasepak persahabatan diantara pasukan Pasti Negeri Terengganu dengan Penduduk Pulau turut diadakan sempena lawatan tersebut.

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Stadium Mini Akan Dibina <b>Di Hulu Terengganu</b>

Posted: 12 Feb 2012 02:07 AM PST

|

HULU TERENGGNU - Sebuah stadium mini akan dibina di daerah Hulu Terengganu dalam usaha mengembangkan bakat sukan di kalangan belia dan mengelak mereka daripada melakukan gejala yang kurang sihat, kata Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said.

Beliau berkata kerajaan negeri telah meluluskan peruntukan sebanyak RM1.5 juta untuk kerja-kerja menambak tanah bagi tapak stadium berkenaan.

"Kita minta tender dikeluarkan segera kerana untuk mementapkan tanah memakan masa juga," katanya di sini.

Ahmad berkata kerajaan negeri telah mengenal pasti kawasan seluas lebih 10 hektar di Kampung Paya Besar di sini untuk pembinaan stadium itu.

Beliau berkata kos pebinaan mini stadium itu setakat ini belum dapat dipastikan dan ia masih dalam proses mereka bentuk.

"Kita perlu mengambil masa sebelum membina stadium kerana bimbang berlaku sesuatu yang tidak diingin sekiranya tanah tidak mantap," katanya.

Ahamd berkata setakat ini Kemaman dan Besut sudah memiliki stadium mini masing-masing tetapi kedua-dua stadium itu sudah lama dan tidak sesuai lagi dengan keadaan sekarang.

Beliau berkata sukan adalah satu cabang yang diberikan perhatian oleh kerajaan negeri bagi melahirkan generasi cergas dan sihat.

"Kita harap ramai lagi atlet-atlet sukan yang berwibawa akan dilahirkan di daerah Hulu Terengganu dengan adanya mini stadium ini," katanya.- Bernama

13 di pulau kapas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Memori sekuntum rindu...: <b>Pulau Kapas</b> BEST !!

Posted: 11 Feb 2012 08:10 AM PST

Kali ni nak cerita pasal Pulau Kapas..
Terengganu ni kan mmg bersebelahan dengan laut..
kalau x ade laut,x ade la pulau kan..
baru je lg tuan puteri Nusy pergi picnic dgn family..
dlm bulan 6 thn lepas..hehe..(dah lame ek?)
mmg cantik sgt pemandangan kat Pulau Kapas.. =)
kat Pulau Kapas ni ade jumpa tapak kaki penyu tau..hehe..
xtipu pun..cume xtaula ade telur penyu ke tak..
kalu ada pun dah xleh mkn telur penyu ni..
sbb penyu kan dah hampir pupus..
masa kecik2 dulu suke sgtla mkn telur penyu ni...sedappp...
saje je nk bagi terliur kan..hehe..jgn mkn tau..peace! (^_^)v
ni Pulau Gemia..just sebelah Pulau Kapas tu jer..
cantik kan?dalam air tu bleh nampak 
hidupan bawah air..batu karang pun cantik2..
ada jumpa anak ikan yu kat situ jgk..naseb baik anak..kalu bapak
ngeriii jugak..mau hilang kaki nnti..hehe..
ps: jom bercuti di pulau2 kat Ganu ni..senyum sokmo! =)

dah jadi mommy punn....: kenangan honeymoon <b>di pulau kapas</b>..

Posted: 02 Mar 2012 10:43 PM PST

 hari pertama sampai.... terpegun siot....apalagi terus snorkling la... beli roti banyak2... bg ikan makan... bukan tu jer... habislah jajan2 bagi ikan makan... ikutkan hati plastik jajan pun nak bagi ikan makan.  en.suami tangkap gambar dengan penyu... hehe... bukan dengan aku...aku seksi masa ni...so xde la gambar aku... lgpun aku serius takut dgn penyu, geli nak pegang... kat belakang tu aku panggil pakcik pendekar penyu... hehe.... dia la yg bawak kami jalan2 dgn bot dia... berenti lak tengah pulau bagi ikan makan,, asyik ikan jer makan... aku pun lapar masa ni.... so bg ikan sekerat jer roti, sekerat lg aku okeh...
 naik bot sambil bermanje-manjer gitew...rindu suasana ni maklumlah mood bulan madu... masa ni duk lepak tepi pantai di malam hari.. so gambar pun tangkap sendiri la... muka aku lak macam udang kena bakar ngan api slow... owh harap2 boleh pegi pulau jeju pulak tp tunggu adik alisha boley berlari la.... boley kan sayang??? walau dalam mimpi. pon jadilah...  bencilah tgk tudung aku masa ni... ni kes x sempat tgk cermin la ni...

13 di pulau wan man - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di pulau wan man - Google Blog Search


Majlis Perkahwinan Datuk <b>Wan</b> Mohamad Sani Salleh Dan Datin <b>...</b>

Posted: 12 Oct 2010 04:19 AM PDT

Akhirnya pemilik syarikat bas Sani Express iaitu Datuk Sani telah selamat melangsungkan perkahwinannya dengan Datin Fatimah Dalilah. Majlis perkahwinan ini dilangsungkan secara mewah di Majlis perkahwinan yang meriah tersebut diadakan di Ri-Yaz Heritage/Marina Resort and Spa, Pulau Duyong dan layak dikategorikan sebagai fairy tale wedding.

Hantaran perkahwinan berupa cek bernilai RM100,000 dan sebuah Mercedes Benz CLK. Kemungkinan besar mereka akan berbulan madu di Paris yang terkenal sebagai kota cinta. Semoga bahagia ke anak cucu, amein.

DSC_0072DSC_0164

Sila lawati link berikut untuk melihat lebih banyak gambar – klik sini

KUALA TERENGGANU: Majlis pernikahan usahawan bas berjaya, Datuk Wan Mohamad Sani Salleh, 34, dengan Fatimah Dalilah Omar, 30, di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam (TTI) Pulau Wan Man, di sini, semalam meriah dengan konvoi lebih 10 kereta mewah termasuk Ferrari dan Lamborghini.

Kehadiran konvoi berkenaan di pekarangan masjid itu dinantikan penduduk kampung yang menunggu seawal jam 9 pagi di kiri kanan jalan bagi melihat lebih dekat pasangan pengantin selain tidak melepaskan peluang merakamkan konvoi berkenaan.

Air mata kesyukuran mengiringi Pengarah Urusan Kumpulan Sani United Sdn Bhd itu sebaik selesai melafazkan nikah tiga kali yang diakadkan bapa pengantin perempuan, Omar Endut tepat jam 11.30 pagi, dengan disaksikan jurunikah Ustaz Mohd Shukri Harun, imam Masjid Batu Buruk, di sini.

"Saya bersyukur majlis pernikahan berjalan lancar dan tidak menafikan sedikit gementar ketika berhadapan situasi itu," katanya pada sidang media selepas majlis berkenaan.

Majlis yang turut dihadiri kira-kira 150 jemputan termasuk keluarga dan saudara-mara serta sahabat handai pasangan pengantin.

Konvoi mengiringi pasangan pengantin bermula dari Ri-Yaz Heritage/Marina Resort and Spa, Pulau Duyung, di sini, kira-kira jam 10.30 pagi dan tiba di perkarangan masjid jam 11 pagi.

Pihak pengantin lelaki menyediakan 13 dulang hantaran termasuk cek bernilai RM100,000 dan sebuah Mercedes Benz CLK manakala hantaran balas pihak perempuan 15 dulang.

Mengenai destinasi bulan madu, Wan Mohamad Sani, berkata beliau belum memikirkan perkara itu bagaimanapun tidak menafikan destinasi pilihan isteri, Paris.

"Paris kota cinta," kata Datin Fatimah Dalilah ketika ditanya kenapa negara itu menjadi pilihan dia dan suami untuk berbulan madu.

Majlis persandingan mempelai itu sebelah malam di Cindai Ballroom, Ri-Yaz Heritage/Marina Resort and Spa membabitkan hampir 1,000 jemputan.

Terdahulu, jamuan membabitkan jemputan penduduk kampung dan saudara mara diadakan di tempat sama sebaik majlis akad nikah selesai sebelum berakhir jam 3 petang.

Related posts:

  1. Majlis Perkahwinan Nur Nadia SM Nasimuddin | Video
  2. Sarina Jaafar Bunuh Diri Tiada Kaitan Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya
  3. Senjata Yang Digunakan Untuk Membunuh Datuk Sosilawati Lawiya Dan 3 Lagi Mangsa
  4. Feri Penumpang Kuala Perlis ke Langkawi Tenggelam Ketika DiSenggara
  5. Nino Lelaki Terpendek Dunia | Gambar
  6. Bunga Cinta Lestari Sebelum Dan Selepas Bersalin | Gambar
  7. Lisa Surihani Ketika Remaja | Gambar Dan Video
  8. Perodua Alza Terbakar, Hangus dan Rentung Di Saujana Utama 3 | Gambar
  9. Bajet 2011 | Dasar ELV | Tiada Lagi Kenderaan Lama Di Jalan Raya
  10. Bajet 2011 | Harga Rokok Naik | Malaysia Bakal Mengikut Jejak Jepun

13 di kemasik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di kemasik - Google Blog Search


Ceramah Umum <b>di Kemasik</b> | PAS Pekan Kemasik

Posted: 03 Mar 2012 11:51 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Ceramah Umum di Kemasik. 3 Mac 2012. Perkarangan Surau Feri Penceramah: 1) Ust Alias (Pengarah MTD Kemasik) 2) Ng Swee Lim (ADUN Sekinchan) 3) Ismail Harun (YDP PAS Kemaman). Posted 7 minutes ago by ...

13 di jabor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di jabor - Google Blog Search


Share/Info Hati2 bila lalu jalan <b>Jabor</b>-Bukit Besi Terengganu <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 07:37 PM PST


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,804

Poster Rank: #1304


salam..nak share info tentang jalan ni. semalam bapa mertua aku balik dari rumah aku kat balok kuantan ke rantau panjang, kelantan. so, dia guna la jalan Jabor-bukit besi ni sebab dekat ikut jalan ni drp jalan pantai..

al-kisahnya bila dia nak sampai dekat dengan bukit besi, time tu hujan lebat..dlm pukul 9 mlm kot.tiba2 ada orang kat tepi jalan lempar minyak greese kat cermin depan kereta bapa mertua aku. memang x nampak la jalan sebab greese dah melekat kat cermin.pastu dah time hujan, mesti la bapa mertua aku pasang wiper..wiper tarik la greese tu, sapu habis 1 cermin depan..xnampak terus jalan depan.

nasib baik dah nak sampai RnR bukit besi, bapa mertua aku bawa kereta slow2 n berhenti kat RnR sebab nak cuci greese yg melekat tu..wiper memang dah berat la sebab ada sisa2 greese lagi. nasib baik aku dah spray water repellent kat cermin depan kereta tu sebelum diorg balik semalam..jadi kurang la greese tu nak melekat.

aku bajet ni kerja geng2 tarik kereta kawasan tu. diorg buat camtu supaya kita eksiden sebab xnampak jalan..makan rezeki HARAM je wat macam tu..kalau org eksiden mati,camne?jadi pembunuh la

sape2 yg dok are bukit besi tu, ade info x pasal ni?dah lama diorg wat keja haram camni ke?kalau kena kat aku,memang makan parang panjang n kayu la diorg ni..parang panjang dalam kereta aku ni xpernah rasa lagi darah org.boleh la kalau geng2 tu nak rasa

so, kepada geng2 CG, hati2 la guna jalan tu..or mana2 jalan pun time malam n hujan. maybe korg blh guna tips ni kot:

1. pakai water repellent utk kurangkan benda tu melekat.
2. kalau ada org lempar greese tu, jalan brenti, maybe geng tarik kereta or perompak..jalan je slow2, pasang signal emergency n kalau perlu pakai wiper sebab hujan, pakai je yg paling slow tu..berhenti kat tempat selamat sikit baru cuci.
3. yg ni aku x syorkan kat ladies..kalau dlm kereta korg tu ade 5 org lelaki yg berani n alat nak pukul org yg cukup, korg berhenti n belasah kaw2 orang gila ni

__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..

The Following 29 Users Say Thank You to azarulez For This Useful Post:
anief2020 (Yesterday), are_sun87 (Yesterday), asby (Yesterday), Bro_Izantie (Yesterday), CH4 (Yesterday), cikgu88 (Yesterday), CL's (Yesterday), dapatduit (Yesterday), d_conan (Yesterday), eday84 (Today), haku (Yesterday), harith_danial (Yesterday), helmisaman (Yesterday), Hidier (Yesterday), horras (Yesterday), jeebfx (Yesterday), kizuro (Yesterday), maranello_84 (Today), mohdzairilanuar (Yesterday), mr_x6006 (Yesterday), Norazwan (Yesterday), PaRaNoRMaL (Yesterday), pecot85 (Yesterday), rebellion (Yesterday), rizal72 (Today), rozainijumadi (Yesterday), sahran4441 (Yesterday), VertiLo (Yesterday), zaralove (Yesterday)

salehudin al-ayubi's Avatar
 

Join Date: Feb 2012

Location: Kuala Lumpur

Posts: 86

Poster Rank: #10485


sampai macam itu sekali?

kejam betul sapa yang buat tu...

__________________

The Best Android 4ever!
I'm Running On CheckROM v5 Galaxy Note!


CL's's Avatar
 

Join Date: Apr 2009

Location: Bawah Langit Allah

Posts: 7,554

Poster Rank: #230


Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

__________________

UPAH HAJI CUMA RM1400
SIJIL DAN CENDERAHATI DISERTAKAN



helmisaman's Avatar
 

Join Date: Jul 2011

Posts: 1,511

Poster Rank: #1539


good info TT!

__________________

"They don't respect you, they don't respect our flag, they don't respect our King and they don't respect your parents, If you allow this to happen, then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about." - Ong Kim Swee


namasaya's Avatar
 

Join Date: Mar 2011

Posts: 1,631

Poster Rank: #1450



danx's Avatar
 

Join Date: Mar 2010

Posts: 2,523

Poster Rank: #938


Bnagkai punya org..
Mcm ni pun nk buat duit ke?


 

Join Date: Feb 2012

Posts: 63

Poster Rank: #12125


uish..mggu depan aku plan nk lalu jalan ni la..kena berhati hati ni..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,804

Poster Rank: #1304


Quote:

Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

aku pun slalu ikut jalan ni..setakat ni aku pun xkena lagi kes macam ni.lepas ni kena jaga2 la sesape pun lalu jalan ni..bahaya sebab selekoh2 n bahaya sebab ade org buat keja haram
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,804

Poster Rank: #1304


cari duit haram punya pasal..
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


feroz3004's Avatar
 

Join Date: Apr 2008

Posts: 2,372

Poster Rank: #1013


bahaya sungguh, mmg perompak le ni.



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:16 AM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved