ads

Khamis, 12 Julai 2012

13 di marang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di marang - Google Blog Search


Himpunan Hijau <b>di Marang</b> Terengganu. ^^ | أحبك يا رسول الله <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 03:45 AM PDT

Alhamdulillah.. alhamdulillah..
 Allah swt izinkan ana untuk hadiri Himpunan Hijau di Marang Terengganu. ^^

Bersama mereka, terasa berpijak pada realiti. Semangat rakyat menuntut hak dari pemimpin ditaktor.

Dahulu ana hanya berteori, cuba mengelak dari cenderung berpolitik tapi kini, berhadapan dengan reliti. Kita bukan berhimpun semata kerana menjadi pengikut tapi kerana kita tahu kebenaran mana yang harus ditegakkan.

*Kerajaan kena intabeh. Masa ini beribu rakyat hadir menuntut bela. Di akhirat apatah lagi. Tiada lagi dolak dalih. Moga Allah teguhkan hidayah buat kita dan hadirkan hidayah buat pemimpin kita.. 

Allahu Musta'aan~
notahati-Alhamdulillah. best infinity~ :D yerla. dah lama tak join program macam ni..


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


13 di paka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di paka - Google Blog Search


teganuku: Dua Anggota Polis Ditahan <b>di Paka</b> Memiliki Dadah

Posted: 10 Jul 2012 02:44 PM PDT

Dua anggota polis ditahan awal hari ini kerana memiliki dadah jenis Methamphetamine (pil kuda) dan syabu, di Paka, Dungun.

Kedua-dua anggota itu, masing-masing lans koperal dan koperal, ditahan jam 2.45 pagi di hadapan sebuah kedai oleh anggota polis Paka yang sedang melakukan rondaan cegah jenayah di kawasan tersebut.

Timbalan Ketua Polis Terengganu, Datuk Hamzah Mohd Jamil, berkata anggota polis yang berusia 31 tahun terbabit bertugas di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuantan, Pahang, manakala seorang lagi berusia 26 tahun bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang, Selangor.

"Kedua-dua mereka ditahan di dalam sebuah Proton Persona yang diletak di hadapan sebuah kedai makan dan hasil pemeriksaan awal, kedua-dua suspek tidak mempunyai barang yang salah," katanya.

Hasil siasatan awal, katanya, polis juga mendapati anggota polis yang bertugas di IPK Pahang itu sudah digantung kerja berdasarkan kad kuasa warna merah yang ditemui di dalam kereta berkenaan.

"Siasatan lanjut ke atas kenderaan yang dinaiki dua anggota terbabit, polis menjumpai satu kotak kecil dipercayai dadah jenis syabu kira-kira 6 gram serta 27 biji pil kemerahan dipercayai pil kuda yang disorok di dalam bonet," katanya.

Hamzah berkata, kedua-dua suspek kini ditahan reman untuk siasatan lanjut dan hasil saringan ujian air kencing mendapati kedua-kedua suspek positif dadah jenis Methamphetamine.

Hamzah berkata, polis turut menjalankan siasatan lanjut sama ada mereka terbabit dengan kes jenayah lain

Berita Harian

13 di besut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di besut - Google Blog Search


Wanita maut dirempuh kereta <b>di Besut</b> | Inimajalah dot com

Posted: 17 Feb 2012 03:21 AM PST

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

13 di hulu terengganu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di hulu terengganu - Google Blog Search


Pasangan kekasih ditahan bersama heroin bernilai RM13,200 <b>di Hulu</b>

Posted: 01 Jul 2012 12:16 AM PDT

HULU TERENGGANU: Sepasang kekasih ditahan kerana memiliki dan mengedar heroin di sebuah rumah di Kampung FELDA Bading di sini, semalam.

Pasangan kekasih ditahan bersama heroin bernilai RM13,200 <b>di Hulu</b>

Posted: 01 Jul 2012 12:16 AM PDT

Who's Online

3 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

13 di batu rakit - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di batu rakit - Google Blog Search


Rawatan Bekam Alternatif: Peminat Bekam <b>Di Batu Rakit</b> Bertambah

Posted: 25 Jun 2012 10:21 AM PDT

Salam Semua...
Buat sebulan-dua ini, saya banyak menerima pertanyaan berhubung rawatan bekam terutamanya daripada rakan sepejabat. Ramai juga yang dah booking slot mengikut tarikh terbaik yang dianjurkan berbekam mengikut kalender Islam. Alhamdulillah, sejak seorang rakan saya yang berpenyakit gout selamat dibekam dan merasai perbezaannya, nama saya mulai meniti di bibir rakan sepejabat sebagai doktor bekam. 
Buat masa ini, saya masih belum menumpukan khidmat bekam secara tetap. hanya sekadar berusaha sambil membantu rakan-rakan yang ditimpa masalah kesihatan. Namun, cita-cita masih belum pudar untuk menghidupkan amalan berbekam ini di sekitar kawasan Batu rakit hingga ke Gong Badak...doakan saya Ameen.

13 di dungun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di dungun - Google Blog Search


teganuku: Dua Lelaki Dicekup Kutip Derma Haram <b>Di Dungun</b>

Posted: 11 Jul 2012 11:15 AM PDT


Tindakan dua lelaki warganegara Thailand mengutip derma daripada orang ramai tanpa kebenaran bertulis daripada pihak berkuasa dekat Kuala Dungun membawa padah apabila kedua-duanya dicekup anggota pegawai penguat kuasa syariah.

Ketika ditahan kira-kira jam 10.30 pagi itu, dua lelaki berumur 33 dan 44 itu dikatakan sedang mengutip derma daripada orang ramai di Pasar Besar Dungun.

Kehadiran dua lelaki berkopiah itu bagaimanapun mendatangkan rasa curiga penghuni di pasar sebelum menghubungi pihak PPS Dungun untuk tindakan lanjut.

Siasatan awal mendapati mereka mengutip derma untuk tujuan membina sebuah tadika Islam di sebuah pondok agama dekat Narathiwat, selatan Thailand.

Bagaimanapun, kedua-duanya mengakui tidak mengetahui mengutip derma tanpa kebenaran adalah satu kesalahan di negara ini selain merayu agar tidak dikenakan tindakan.

Salah seorang suspek yang berumur 44 tahun dan difahamkan lulusan Ijazah Usuluddin dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) itu dikatakan memulakan aktiviti mereka sejak dua minggu lalu dan berjaya memungut antara RM200 hingga RM300 sehari.

Mereka datang ke negeri ini dengan menaiki sebuah kereta selain menjadikan tempat tumpuan awam seperti pasar dan pasar raya sebagai lokasi sasaran untuk mendapatkan simpati orang ramai.

"Saya ingat kutip derma untuk tujuan kebajikan tidak salah, sebab itu saya datang ke sini.

"Saya harap perkara ini menjadi pengajaran berharga buat saya dan tidak akan mengulanginya lagi," kata lelaki berasal dari Narathiwat itu.

Kedua-duanya bagaimanapun dibebaskan selepas diberi amaran keras.

Mereka yang didapati memungut derma tanpa kebenaran boleh didakwa mengikut Seksyen 90, Enakmen Pentadbiran Hal Ehwal Islam Negeri Terengganu 2001, jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda maksimum RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali

Sinar Harian

13 di chukai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di chukai - Google Blog Search


AQILAHAIQAL : OurPrideOurJoy: AAC <b>di Chukai</b> Kemaman

Posted: 08 Jul 2012 06:54 PM PDT

entry kali ni ibu nak citer pasal assessment yang ibu hadiri untuk post Juruaudit W41
kata ringkasnya AAC (Audit Assessment Centre)
ACC telah diadakan di INTAN Caw Wilayah Timur, Kemaman
ia telah diadakan pada 31.6.2012-1.7.2012
ibu , ayah & adik bertolak ke Telok Kalung pada 30.6.2012, jam 3.30 ptg..
saja nak bermalam di rumah ayah de supaya pagi tu x kalut nak mencari tempat..
ibu terpaksa tinggal along dengan makcik sebab Ahad tu along sekolah...
on the way to Teluk Kalong
muka yg x berapa nak comel
ada kat umah ayah de dah...adik riang bermain tanpa ingat kat along pun...

suka lah sangat adik nak mendukung sepupunya ni..mentang2lah si Syakila ni kecit jer & ringan..
konfem boleh angkat..

 
pagi, 30.6.2012
jam 9.30pagi bertolak dari umah ayah de..
berdebar2 dalam hati nih...
tapi maintain happy je la kan...

on the way to Chukai
jambatan baru yang ntah bape lama nak siap..
sampai dah di INTAN Caw Wilayah Timur
tempat cantik, tepi pantai
masuk2 je jumpa playground..
apalagi, anak dara ku ini excited nak main buai sebelum berpisah ngan ibu..
kebetulan jumpa pulak kak nora & the gang

dah berada dalam dewan untuk taklimat..
kena pakai bib tu sebagai pengenalan diri..
sama la gayanya mcm masa ibu hadiri assessment for post Penguasa Kastam
ini dia bilik penginapan kami
satu bilik 2 orang
ibu sebilik dgn calon dari Kelantan, Nor..
nama penuh x igt daaa...sempat bertukar no.phone
masuk2 jumpa bilik air dulu..
bilik agak besar, boleh la untuk menumpang 1 malam
view dari balkoni
siap ada jemuran
sibuk2 prepare presentation public speaking utk esok, sempat lagi bersnap2..huhu
 aikk, xde lak citer sal perjalanan program yek..
ok, actually lepas pendaftaran tu, terus ada taklimat & cek air kencing..
kemudian terus ke bilik yang ditentukan mengikut kumpulan..
dalam 1 kumpulan ada 7-10 orang..
Sesi 1 ialah penyelesaian masalah, dalam bahasa Melayu..
ibu rasa ok la sbb biasalah, kalu dalam BM ni boleh je ckp apa2 pun..
Sesi ke2 ialah perbincangan dalam English
mak aii, dahla berhabuk speaking, tajuk lak susah giler..
ada ke patut dia suruh bincang langkah2 yang perlu diambil oleh Kerajaan Somalia untuk membanteras masalah dalaman negara diorg termasuk la isu kebuluran..
aduihh, kalu citer sal Malaysia, boleh la kita tibai je kan..
tapi apa nak buat, mereka nak pilih yg betul2 terbaek...
ibu rasa down sikit lepas sesi ke 2 nih..dan kalu nak tau, ramai gak yg tarik diri lepas sesi 2 ni tau..
Sesi 3, perbincangan dalam kumpulan jugak, in BM
perlu reka bandar Impian..
ibu rasa ok la, konfiden diri naik la semula..
then, sesi 4 ialah public speaking
ni pun ibu x berapa nak konfiden..
tajuk yang ibu dapat ''transportation''
terlalu general, but ibu make it more specific iaitu ''public transport''
sesi kali ni macam x ok kot sbb ibu lupa satu word..
siap ngan note yg ibu pegang jatuh la..hadoii..malu sgt2..
lebih2 lagi penilai pada masa tu ibu kenal..
x-boss ibu dulu masa kat UAD KPM..
kesimpulannya, ibu x konfiden pun yang ibu akan lulus..
but, this is a good try & at least ibu ada experience for AAC
rasanya CAC (kastam) x lah sesusah ini..
tapi result kastam x dapat2 lagi sampai skrg..hopefully sangkutlah mana2...
tapi kalu x sangkut pun apa nak buat kan..
rezeki di tangan Allah belaka..
thats all for this entry....bai..

13 di bukit besi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Tudung Terkini Dari Khaylaa Hijab Online | <b> - <b>Bukit Besi</b>

Posted: 10 Jun 2012 08:18 AM PDT

Tudung terkini 2012 kini boleh didapati daripada blog Khaylaa Hijab yang menawarkan berbagai jenis rangkaian tudung untuk semua muslimah yang masih mencari fesyen Islamik terkini.

Khaylaa menawarkan berbagai jenis tudung terkini seperti printed shawl daripada jenis kain cotton yang berkualiti tinggi dengan rekaan yang terbaru dan cantik serta sesuai untuk di pakai oleh semua muslimah di Malaysia.

Sila layari blog Khaylaa Hijab online untuk keterangan lanjut.

Carian Popular Terkini:
  • tudung terkini
  • fesyen hijab terkini
  • fesyen tudung 2012
  • tudung
  • shawl terkini 2012
  • FESYEN MUSLIMAH
  • tudung raya 2012
  • fesyen tudung terkini
  • hijab terkini 2012
  • tudung terbaru jun 2012

Related posts:

  1. Khaylaa Hijab Online
  2. Lelaki Kacak Dari Mata Lelaki Tak Kacak
  3. Proton Preve Kereta Nasional Terbaru
  4. Pameran Automotif Proton Power Of 1
  5. Penyata Gaji Online Untuk Semakan Slip Gaji 2012
 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved