ads

Isnin, 9 Disember 2013

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


SUEperb MaMa: Tempat-tempat Menarik <b>di Kuala Terengganu</b>

Posted: 03 Dec 2013 11:18 PM PST


Ayah kena buli ngan kakak daina... kul 1 pm nk tengok pantai... muahaha. panas terik weiiii..

Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat pembaca blog SUEperb MaMa.

kali ni sue nk kongsi percutian pendek di kuala Terengganu...

cuti... keje... enjoyyyyyy!!!

ingatkan bertolak ke Kuala Terengganu pagi sabtu... rupa2nya pukul 12 mlm ahad tu baru bertolak... adusssss... asben siapkan keje dari pukul 8am - 10pm.. sampai umah kul 12 terus bertolak ke Terengganu... huhuhu... gilalah penat...

syoknya start musafir waktu  malam ni... anak2 tido dlm kete.. Alhamdulillah.. aman sentosa.. hahaha

celik2 mata dah dpt mainan..
sogokkan di pagi ahad spy xmeragam time ayah nk jumpa client...
Tenangnya angin sepoi2 kat sini..
Alhamdulillah... Indahnya Ciptaan Tuhan..
oleh krn semua muka seposen jea..
drive thru jea.. mkn kat wakaf di masjid..
mcd nya depan masjid tu jea... hahaha..
mandikan anak2 kat masjid..
pastu asben sambung keje...
pukul 3 baru check in hotel...
 kakak dah pengsang... penat mengamuk di kaki lima UMT tu...
ikuti citer seterusnya utk tengok amukkan kedua yea... :)
wahhhh... memang best lah hotel ni...
perghhh... pd sue memang mahal ler...
8thn thn keje outstation... xpernah dpt hotel mcm ni... hahaha
paling mahal dpt pun RM125.. kui3..
sekali asben bawak masuk hotel yg sgt selesa ni...
uiiiiii... Alhamdulillah Ya Allah...
 fuhhh.. toilet yg selesa..
 bilik mandi dan toilet yg berasingan...
 pemandangan swimming pool dr bilik kami...
kami teruskan misi kedua..
Alhamdulillah... dpt jugak merasa goreng2 kat ICT ni...
dah 3 kali plan nk dtg ICT... asyik tak bukak jea kedai...
pastu Tanya salah sorang pembaca blog SUEperbMaMa yg berada di Terengganu.. Hainany!!!..
Hainany bgth.. ICT ni bukak pukul 3...
uhhukkk3... patut lah kitorng dtg selalu tutup...
sbb dtg kul 12pm.. huhuhuhu
kali ni dtg kul 4 pulak...
beratur nk dptkan sepinggan ikan, sotong dan udang...
mula2 sampai... mesti order ABC jagung dulu...
cantik ais cream dok tercotek kan?
mcm ni lah ngupernya bila dah dpt ICT
Ikan Celup Tepung tu... huhuhu
sampai cair ais cream... :(
asben ambik sotong sekor..
sbb sue xleh mkn seafood lg..
ikan 2 ekor dan udang 5 ekor...
nk merasa makanan freshhh...
pastu gunting sendiri... hahaha
rasa seafood kat sini memang fresh...
sbb stok nya sentiasa abis...
InsyaAllah kita takkan terkena ngan seafood busuk lah...
kalu kita pegi ke kedai yg xramai customer...
 tp owner terpaksa beli stok dgn kuantiti yg byk utk dptkan harga murah..
pastu simpan dlm peti ais...
hilang rasa fresh... sedangkan kita ke Terengganu utk merasa makanan seafood yg fresh...
baru lah nikmat berada ditepi pantai...
...............................................
salah satu pemandangan kat Hotel Tabung Haji ni...
dpt tengok dgn jelas Stadium roboh..
Nasik lemak pilihan asben sue
 ini pulak pilihan kakak daina..
 tak sempurna turun ganu kalu tak mkn nasi dagang weiiii...
haaaa... ini pilihan sue.. :)
cofffeeeeeee... I loikeeee...
siap mkn... kuar jln2 tengok pantai...
daina akan tunjuk riaksi yg sgt teruja bila melihat kejadian Tuhan yg indah ni...

 "mama tengok ni...rambut kakak ni.."
"Kakak... Allah jadikan pantai... ini salah satu bukti kekuasaanNYA.."
 siap layan kerenah kakak kat pantai...
kami pun main kolam pulak...
siap sediakan peralatan utk kanak2..

lepak kat lobi.. tunggu ayahnya siap jumpa client...
 adussss... daina dah bosan...
 hadoiiii... kakak guling2 atas lantai pulak...
nak marah pun bknnya dia faham...
nak ayah... nak ayah...nak ayah dukung...
itu jea yg kuar kat mulutnya..
sampai lah tertido dlm keadaan sujud ni..
malu betul anak melalak kat khalayak ramai nih...
 dukung si hanna yg tengah tido..
alih2.. sue biarkan jea... pasrah... hahaha
 sudahi musafir kami dgn selawat... :)
abaikan suara sue yg xberapa merdu tu... wakakaka...
ini shj cara utk sue galakkan anak2 berzikir...
Salam sejahtera dr SUEperb MaMa...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved