ads

Rabu, 3 Oktober 2012

13 di pulau kapas - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


Resepi Azeef_Azfar: Singgah <b>Pulau Kapas</b> kejap :)

Posted: 23 Sep 2012 12:37 AM PDT

Assalamualaikum semua...apa khabar..?? Lama jugak rasanya tuan punye belog ni tak jenguk sini. Mood nak snap gambar & update blog resepi ni kelaut abiss...
Sementara menunggu mood untuk cite-citi bab masak-memasak ni datang balik, jom la kita layan kejap suasana di pulau...PULAU KAPAS!! 
Rasanya ramai di antara kita suka bercuti merehatkan badan dan minda di pulau kan..? 
Alhamdulillah aritu saya sempat singgah kejap di Pulau Kapas, Terenggganu. 
Ekceli kitaorang bertolak dari Paka, Terengganu. Perjalanan dari Paka ke jeti Marang ada la dalam sejam. Oleh kerana ni percutian yang tak dirancang, saya tak sempat pun search kat internet apa2 pasal pulau kapas ni. Kira redah je la ni.  
Dah sampai jeti Marang, en. suami pun tanya la kaunter kat jeti tu pasal parking, bot & penginapan di sana. Alhamdulillah semua takde masalah sebab bukan time cuti sekolah. Untuk ke pulau kapas kami naik speedboat dan tak sampai 15 minit kami dah sampai di PULAU KAPAS.
Air laut kat sana kaler terquoise tau (hahaha jakun sikit)...cantiknye ciptaan Allah, jernih yang amat air laut kat sana sampai boleh nampak ikan2 berenang di tepi2 pantai. Anak2 dah tak sabar nak mandi-manda dengan ikan :)
Jom la layan serba sikit gambar2 ni...enjoyyyy!!!






Ni lah serba sikit percutian tak dirancang kami ke Pulau Kapas. Mana2 tempat percutian kalau semua ahli keluarga sihat dan happy, pastinya percutian tu akan BEST!!! Tak kisah la tempat mahal or murah kan..??

Saje nak share je ni...food kat Pulau Kapas agak mahal tau. Nasik goreng rm8 paling murah. Air teh ais rm4. Kalau sesapa nak singgah kat pulau ni kalau nak jimat bab makan, better bawak siap2 dari "darat" (contohnye roti, maggi cup, bubur segera,). Bole beli siap2 sebelum naik bot ke pulau. Tapi kalau tak sempat or tak kisah tentang harga makanan/minuman bole je kalau nak rasa food kat sana. Dari segi rasa & presentation ok jugak la makanan kat sana.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved