ads

Jumaat, 15 Mac 2013

13 di kerteh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Aku Seorang Mama: Berjogging <b>Di</b> Pantai <b>Paka</b>,Dungun

Posted: 30 Dec 2012 05:47 PM PST

Selepas kenduri kita terus menuju ke Paka, Dungun coz abah ada hal. lgpun keesokan ada kenduri di Felda Kerteh, so x payah pegi mari. So kita just sewa hotel budget jer...
Mlm tu adik dah ajak mama jogging kat pantai coz ptg tu just main pasir jer, yealah xkan nk berjogging dgn baju kurung kot...nnt ape lak kata org sekeliling. Lagipun ptg ramai org ambil angin kat pantai tu...
Seperti yg dijanjikan, 3 dara pingitan telah kuar berjogging di pantai yg indah. Mama terpaksa drive coz abah n 2 hero sedap berselimut almaklum luar sana hujan renyai2 & sesekali lebat..
Adik...Mulakan pagi dgn xtvt yg sihat...
Jam tangan nie hok mama baru beli tp dia x berapa suka, dia suka yg lama, tp terpaksa pakai coz hok lama, baru jer habis bateri.
Cincin tu lak, asalnya cincin tunang mama, along lak berkenan, so bg jer kat dia, x payah mama beli hok lain, itu tanda cincin ikatan kami berdua...
Along x jogging, muka dia mcm penat...rupanya nak demam...balik hotel terus duk dalam selimut...

Adik geram nak main air, tapi ombak beso & hujan nak turun... so tgk dari jauh jer...lgpun abah x join, kalu ada apa2 sape yg susah...

Terpaksa cari tempat berteduh...hujan dah mula turun dgn lebatnya...


Dah beso puteri sulong mama...manis jer cincin tu...
Tunggu hujan reda...adik x sabo nk sambung jogging, tempat kami berteduh tu kalu ptg2 ramai org makan seafood celup tepung...
Hasil snap dr along...buih di pantai...



Tengah diskuss nak buat xcersis apalak...



Mama ambil camera, along ambil hp mama...

Along dah kepenatan ikut kami...pegi mari. Mmg kat pantai tu hanya kami bertiga...aman...



Gunung-ganang dikejauhan...

Langit disebelah sana kelihatan kebiruan...

Berdua...nie mama testing jer...

Adik kena kepit dek kami berdua...

Adik ajok jln jer...dah penat...

Mama nak jogging gak...lari...


Bahagian kanan...agak gelap...
Bahagian kiri agak cerah...cuaca x menentu...
Along dah penat...nak rest kat kete jer...


Adik dah start merengek coz geli kena pasir nk kena jln ke kete...selipar dlm kete tek pung

Lepas jogging terus balik hotel...mandi n bersiap ke kenduri di Kerteh lak...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved