ads

Khamis, 6 Oktober 2011

13 di pulau kapas - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau kapas - Google Blog Search


mamaLUV.com: Jom bercuti ke <b>Pulau Redang</b>

Posted: 04 Oct 2011 10:43 PM PDT

Assalamualaikum wbrkt dan salam sejahtera.
Kat bawah ni semua gambar percutian adik lelaki, Che ku Mohd Ridhuan dan rakan2nya ke Pulau Redang pada minggu yang lepas iaitu pd akhir bulan september 2011.  Woww seronok kan tengok gambar2 ni.. rasa tak sabar nak join. hehe. tapi adik lelaki dah buat rancangan nak buat family day trip kat sana pada tahun depan sbb skrg dah tak  boleh, laut bergelora.  Mintak2 mama pun boleh join... sebab schedule hubby mama ni selalu full.  setiap masuk weekends mesti terbang mana2.   
jelesnya main dengan anak2 ikan.. kalau dapat di anak mama, si syahmi ni maunya ikan tu terus di tangkap masuk akuarium... ahak2..
amboi Wafi.. hensem nya anak sedaraku ni.  nanti balik hitam lah ya.. hehe
posing habis 2 beranak ni
Adina kecik2 dah pergi Pulau ya.. che long tak sampai sampai pun  lagi.. asyik2 nak tunggu baby besar le.. bila dah besar sambung lagi dapat baby baru.. baby baru dah besar ni hehe dah takde alasan lagi dah... habis musim tengkujuh mesti nak pergi jugak! yankk nak pergi jugakkk... anak2 dah besar ni.. hehe.. alasan best tu!
sian si adik kecik kena tinggal kat rumah ya.. nasib baik pergi kejap jer.. dari kul 8 pagi hingga 3 tgh.. kira pergi mandi manda je.. tu pun dah kehitaman 3 beradik ni.. hahaha.
amboi.. roti tu untuk si ikan2 ke atau si bapak duyung... haha
comel nyaa... geram betul le tgk air yg jernih dengan dikelilingi ikan yang jinak giler tu!
hai si ikan.. nak roti?.. meh22 datang sini.. ada sikit lagi ni.. jangan berebut ya...


Dari  mamaLUV.Villa 
  • ke Jeti Merang adalah selama 15 minit.
  • dari jeti ke Pulau Redang pula  45 minit. Feri lambat sikit tapi kalau bot ni  laju le sikit , awal dlm 10- minit gitu le.
  • Bayaran bot : RM 500 untuk 10 org  satu bot.  Kiranya RM50 sekepala.  Biasanya kira satu bot. Kalau ramai sangat boleh naik feri jer.  satu feri RM1500 boleh muat dalam dlm 35 org.
  • Makanan di sarankan beli le di luar, jangan beli kat sana.. mahal loo.  harga kira double.
Okay itu ajer untuk kali ini pasal percutian lagi.. hehe asyik2 percutian jer kan.. alaa.. santai2 bersama family lari dari tekanan luar dan bebanan kerja  hari2. ni le masanya nak pergi  bercuti bawak anak isteri.  hilang stress tengok laut.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved