ads

Khamis, 6 Oktober 2011

13 di kemaman - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kemaman - Google Blog Search


.::.Great Memories.::.: berhari raya <b>di kemaman</b>

Posted: 24 Sep 2011 08:12 PM PDT


syawal masih berbaki lagi jadi masih ramai diluar sana buat jamuan makan
hebat uols setiap hujung minggu mendapat lebih dari 5 undangan
ade jugak kuar umah dari pagi lewat malam baru balik
tak pergi orang dah jemput nak jage ati kengkawan ler kunun
padahal makan preee, ekeke jangan marah eh
sebenarnya tu la cara nye nak merapatkan hubungan

tapi kena gak beringat tuan rumah tak perlu buat hidangan super duper gempak
buat la sekadar yang termampu elakkan pembaziran
bagi tetamu pula jangan la buat yang uols nie tak pernah merasa
amik sikit-sikit baru la berhemah
eceeh macam penceramah bebas plak
[sekadar peringatan bersama]

sebenarnya nak citer kat uols last week kami sekeluarga pergi kemaman umah adik ipar-adik my laling la-
my laling nak uruskan hal rumah kami disana
kebetulan adik ipar aku buat jamuan
dan menjadi trend dimasa kini open house tu seperti kewajipan

kami gerak dari gombak 10pm sebab siang tu my laling keje
bile jalan waktu malam dah tentu la aman damai anak-anak masuk keta terus lelap-mama pun ape kurang nye, ekeke

 mama lambat lagi ke nak sampai??
 adik duduk kat belakang ngan kak yung
senang nye bakar sate guna nie tak perlu guna arang 
 orang kuat la katakan, ekeke
 kak yung yang slalu nak shantek
adik yang tak suka bergamba
menu wajib orang disana nasi minyak / nasi dagang-sate-mee goreng-nasi himpit
lain tempat lain menu utamanya kan...?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved