ads

Ahad, 7 Oktober 2012

13 di pulau redang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Hari Terakhir <b>di Pulau Redang</b> l Malaysian Tourism Hunt 2012 | Pen <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 01:28 AM PDT

Salam..

548625 293160767452301 1456677591 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Hari terakhir untuk cabaran Malaysia Tourism Hunt ni habis kat Pasar Payang dan terus aku bertolak ke Pulau Redang. Penat toksah cakaplah boleh kembang hidung dengan bau harum dari kiri kanan. Kitaorang semua bertolak dengan feri untuk terus check In di TARASS Hotel. First time aku dengar nama hotel 5 star ni wooo!

598701 293160817452296 1327079567 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Setiap kali sampai memana, dorang ni memang havoc sampaikan Kak Ita pun boleh terpengaruh sekali. Hikhik

 527536 293161437452234 1378733898 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 ^_^

247212 293160880785623 351391011 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Semua dah ready bertolak ke Pulau Redang. Cer tengok agaknya siapa paling teruja sekali nak snorkelling? Hikhik

644052 293160960785615 2062345307 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 dengan incik Hisyam dari gaya travel.

548556 293161010785610 1431263975 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Pemandangan di Pulau Redang. Cantik kan.

554480 293161044118940 47236453 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Picture taken by Sony Nex-5n

546213 293161104118934 233584333 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Apa yang best kat Pulau Redang selain snorkelling semestinya air yang jernih dan pemandangan yang sangat menarik. Tapi time aku datang dah tengahari sangat so aku tak join aktiviti snorkelling. Bukan taknak menggelapkan kulit cuma malas nak salin baju. Hikhik

480370 293161130785598 364750484 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Dah habis meronda sambil bersantai, masa untuk lepaskan anak penyu pulak. Datang terengganu kalau tak tengok penyu tu rugilah kan? Aktiviti melepaskan penyu ni antara aktiviti kemestian terutama untuk pelancong yang datang ke Terengganu.

189281 293161167452261 764201048 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

 Seronok nampak anak penyu gigih bergerak ke gigi air.

581617 293161200785591 536601399 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012

Comel pulak nampak anak penyu nihh berenang.

199835 293161340785577 625418178 n Hari Terakhir di Pulau Redang l Malaysian Tourism Hunt 2012Malam tu selepas balik dari Redang, terus kitaorang bersiap untuk dinner bagi pengumuman keputusan Tourism Malaysia Treasure Hunt 2012. Alhamdulillah, team aku dapat 1st Prize Winner. Rezeki dapat team mates yang senang nak bekerjasama tapi rasanya mesti lepas ni susah dah nak dapat group best macam dorang. Sobs. Sobs..

P/s: Thank Tourism Malaysia yang sudi invite aku untuk aktiviti best kali ni. Harap lepas ni dapat lagik. Dengan program Tourism, banyak pengalaman baru terutama pergi tempat yang aku tak pernah tahu dan paling best dapat merasa tidur kat hotel 5 star. Hikhik

I&#39;M YOURSS...: Bercuti <b>di Pulau Redang</b> Buat Kali ke-3!

Posted: 02 Oct 2012 11:50 PM PDT


Ayahanda aku tak follow coz dia memang tak selesa dah nak turun naik ferry bagai skg nie!  So dia lepak kat tempat favorite dia bile tiap kali balik kampung.. mana lagi kalau tak kat Angullia Beach Resort!  Sana dia dah biasa.. so makan minum dia semua terjaga coz owner Angullia nie pun dah  macam sedara kiteorg gak kekdahnya! So, aku pun tak risau sgt tinggalkan dia coz kebetulan ade pakcik & makcik aku yg tak balik lagi ke KL.. diaorg semua pun stay  kat Angullia for few days sampai hari aku balik dari pulau!
Hari tu.. seawal pagi dah check out dari Merang Suria Resort coz aku nak catch boat pukul 9 pagi.. so, ayah drop kiteorg kat Jetty Syahbandar.. pastu diaorg proceed ke Angullia.. while us to Redang Island! Redang trip nie aku plan dah lama.. actually this is our 3rd trip to Redang Island.. walhal Pulau Perhentian kiteorg tak pernah jejaki pun lagi.. tapi hati tak berminat nak ke Perhentian.. tak tahu kenapa!  aku rasa Redang adelah sebuah pulau yg paling cantik di Malaysia nie.. so no wonder dia listed as one of the most beautiful island in the world!
First time aku jejakkan kaki ke Pulau Redang dalam tahun 2006... Then in 2007 pegi lagi sekali! dua kali trip tu aku pegi sekeluarga ngan arwah mak aku.. memang arwah mak aku pun suke sgt² ngan Pulau Redang nie.. pasal tuh lah kiteorg pegi dua tahun berturut-turut! :D
Trip ke pulau redang nie aku saja gedik plan nak gie during cuti hari raya hari tu dah kebetulan bercuti panjang.. so saja lah nak merehatkan diri dgn menikmati keindahan serta kejernihan air di pulau yg mendapat tempat di mata dunia ni!


Sampai² perot lapar giler sbb tak breakfast! haha.. so menunggu ngan penuh semangat utk having good lunch lahh konon nya!  Before lunch kami terus check in dulu ke dlm bilik... Hal bilik dan resort nie aku nak buat special entry.. sbb macam² kejadian dan story yg aku nak share ngan korang.. so utk entry pembukaan nie.. kite layan gambar je lah dulu ye! :p



Lepas makan.. kiteorg balik bilik.. tido dan berehattt!  actually kalau cuaca cerah.. memang aku tak rasa aku balik bilik tido... sbb aku lebih suke lepak ditepian pantai utk melihat kebiruan lautan yg terbentang luas didepan mata aku.. tapi malangnya cuaca sedih plak hari tuh! haishh! takdak rezeki on first day nak tengok langit cerah dan laut biru.. so pujuk hati.. masuk bilik.. lantas ZZZzzzzZZZzzzZZzz! haha.. lagi pun memang kiteorg kurang rehat dan tido since first day sampai kat Terengganu coz incident ayah & jugak majlis perkahwinan cousin aku hari tu.. so dah langit pun mendungg je.. memang sesuai sgt lah utk kami golek² dlm bilik je!
Set jam nak bangun around Asar.. sib baik sedar... tinjau melalui tingkap.. nampak ehh.. cam langit dah cerah lahh.. so apa lagi.. lepas Asar terus keluar bilik..























0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved