ads

Isnin, 10 Oktober 2011

13 di pulau bidong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


WoRksHoP_GeGirLz: Survival Laut Ke <b>Pulau Bidong</b> (05-06/10/2011)

Posted: 07 Oct 2011 11:36 PM PDT

Pengalaman yang tidak akan dilupakan...first time naik bot g pulau...aduh..mula2 ok je..ble dah lama...kepala dah pening....Subhanallah....nak muntah ade..tapi still dpt tahan....dah rasa give up..cam nak balik je..tpi tu wajib...kalu x..xdpt markah kokurikulum..kenalah..hadapi dgn tenang......

Bila smpi kat pulau bidong..terasa sungguh gembira...melihat keindahan ciptaan Allah swt....dgn laut warna biru..kalu tgk kat pantai warna pun dh keruh...kat pulau bidong leh tgk ke aslian warna laut...sungguh menyejukkan mata.....Setelah di beri ceramah oleh pegawai di sana dan bkenalan dgn semua fasi...

Bermulalah aktiviti yang tidak pernah aku cuba seblum ni..water confiden...aduh...cam mane ni...berenang xpndai...setelah pki jaket kselamatan..kitaorng di bawaa ke laut...mlakukan aktiviti laut...menerap,tido n mcm2..utk membiasakan diri..setelah itu..kena berenang ke kapal....aduh..smpi x aku nie...mcm2 yng di fikirkan....abis kaki sakit sbb terpijak crowls....ksian crowls yang kena pijak..sorry sgt2....utk melintasi lautan..aku x terdaya lalu aku berpaut pd tali utk smpi ke kapa..alhamduillah smpi..kalu x,xtau laaa..hihih...

Setelah naik ke atas kapal...uwawawa..kena terjun...aku adalah orng paling awal yng terjun...setelah terjun...fuyoooo...best gle...rasa nak buat lagi..kihkihikih..yang x best kena berenang balik ke darat..hahahhaha...setelah itu..aktiviti memancing...aduh yang ni xleh blah nie....satu habuk pun xdpt..hahaha..yg dpt pening kepala..hahahha....

Pastu rehat..mkn nasi n solat zuhur...nasi best gle dgn ayam gulai...ssh nk dpt tu..kalu dpt pun time balik kg je..kihkihkih..power ah sape yg masak tu..n thanks sbb masak sedap...terangkat aku mkn..hahahha..solat zuhur dgn keadaan basah..OMG!!!....terasa tidak selesa langsung..tpi pe leh wat..wat sedaya yg mampu...setelah semua still..aktiviti seterusnya adalah..snokeling....aduh yang ni bunyi best..tapi yng x best air msuk dlm mulut..aduh..dh laa masin...mmg xleh blah ar....tapi best tgk ikan warna warni n mlihat crowls...terdetik sungguh indah ciptaan Allah swt....kenapa kita tidak mjganye....dn myayangi lautan kte...

Lepas tu aktiviti jungle trinking..yang ni mmg xbest...hahahha..penat gle daki bukit...terasa nak tercabut semuanyee...pada mula yg dop dpn jdi ketinggalan..hahahahh...tpi dpt tgk kubur orng vietnam n tangki air...sbb group kitaorng xleh naik ke puncak ssb nak hujan....lps tu aktiviti kayak....aduh...tidak pernah aku berkayak...nak jdikan crte aku xada pasangan..oleh itu kena laa naik dgn fasi...aduh..nsb baik fasi baik..kalu x..mmg abis aku kena kerjakan..hahaha..tq fasi sbb ajar sy naik kayak...dah laa kayak yg unik...hahahha

hppy laa...so terasa xnak dah g pulau..sbb mabuk lauk..hahahhahaha

Full content generated by Get Full RSS.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved