Sabtu, 1 Oktober 2011

13 di jabor - Google Blog Search

13 di jabor - Google Blog Search


T E G A N U K I TA: Majlis Aidilfitri DUN Air Putih meriah

Posted: 25 Sep 2011 09:06 PM PDT

Oleh: Nurul Aziela Saberi

Walaupun Syawal hampir berlalu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Air Putih, YB Haji Wan Abdul Hakim Tan Sri Haji Wan Mokhtar, mengadakan rumah terbuka di Pusat Khidmat Masyarakat Dun Air Putih, semalam bagi meraikan penduduk sekitar kawasan ini.

Menurut Wan Abdul Hakim, beliau sengaja mengadakan majlis pada hari Ahad waktu pejabat dibuka, bagi memudahkan kakitangan awam mahupun swasta yang bekerja dapat menghadiri majlis beliau pada waktu makan tengahari.

Keadaan lebih meriah lagi dengan kehadiran guru-guru dan pelajar dari Sekolah Kebangsaan Binjai Kemaman memandangkan Pusat Khidmat Masyarakat DUN Air Putih berhadapan dengan sekolah.


"Di samping itu penduduk di Neram dan Perasing Jabor yang kebanyakan bekerja di Kuantan boleh datang ke sini kerana mereka bercuti pada hari Ahad dan kebanyakan penduduk di sekitar DUN Air Putih ramai yang boleh datang.

"Anggaran dalam 10,000 orang pengunjung telah menghadiri majlis sambutan Hari Raya tahun ini dan jumlah tersebut semakin meningkat dari tahun ke tahun," katanya.

Turut kelihatan di majlis itu, bekas Menteri Besar, Tan Sri Wan Mokhtar Ahmad yang mengambil kesempatan beramah mesra dengan orang ramai dan tidak pernah lengkang daripada senyuman.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads