ads

Jumaat, 7 Mac 2014

13 di pulau bidong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2014 09:02 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Feb 2014 09:18 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jan 2014 09:24 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 09:04 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Dec 2013 09:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2013 09:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2013 09:08 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

T E G A N U K I TA: TMT Merdekaraya Dive 2013 <b>di Pulau Bidong</b>

Posted: 26 Aug 2013 09:06 PM PDT

Oleh: Aida Abd Rahman
Gambar oleh Zulkipli Putra

Kerajaan negeri menerusi Sekretariat Tahun Melawat Terengganu (TMT) 2013 akan menganjurkan
program `TMT Merdekaraya Dive 2013' di Pulau Bidong, pada 30 Ogos hingga 1 September ini.

 Program julung kali dengan kerjasama Yayasan Coral Malaysia dilaksanakan sempena ulang tahun Kemerdekaan Malaysia ke-56 pada 31 Ogos ini dan sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Ketua Sekretariat TMT 2013, Encik Ahmad Fathil Abd Ghani, berkata peserta program bakal menaik dan mengibarkan Jalur Gemilang serta merakam sambutan hari raya di daratan dan dasar laut Pulau Bidong.


"Program bertujuan meraikan sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia ke-56 dengan menghargai dan memulihara khazanah laut dan darat negara.

"Pada masa yang sama acara itu akan mempromosikan TMT menerusi program konservasi, sekali gus dapat membersih kawasan pantai dan jeti Pulau Bidong yang tidak berpenghuni sejak sekian lama," katanya.

Encik Ahmad Fathil berkata, program ini juga dapat memerkukuh dan mempromosi nilai serta semangat konservasi di kalangan rakyat terutama golongan muda. Menurutnya, kesinambungan dari acara itu pihaknya juga mahu menyediakan forum untuk membincang dan mencambah minda bagi tujuan pembangunan pelancongan di pulau bersejarah itu.

Katanya, peserta dan media dari luar Terengganu dijangka akan bertolak dari Kuala Lumpur sejak 30 Ogos dan sebaik tiba keesokannya, mereka akan berkumpul di Jeti Merang, Setiu sebelum berlepas ke Pulau Bidong, kira-kira jam 11 pagi.

"Kesemua media dan peserta akan mengikuti aktiviti yang disediakan urusetia sebaik sampai di pulau itu seperti dialog, kerja membersih darat dan dasar laut, program mengibar Jalur Gemilang dan bendera TMT serta jamuan merdekaraya.

"Sementera majlis perasmian penutup dijangka akan disempurnakan Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Rakit, Haji Bazlan Abd Rahman yang mewaikili Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan Kebudayaan, Komunikasi dan Multimedia negeri, sebelum program tamat kira-kira lima jam kemudian dan semua peserta kembali ke jeti Merang," katanya


AWAS !!! Kencing Tikus <b>di Pulau Bidong</b> Terengganu

Posted: 14 Jun 2013 02:45 AM PDT

KUALA TERENGGANU: Kematian seorang kakitangan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) 8 Jun lalu setelah menyertai aktiviti di Pulau Bidong di sini, disahkan akibat jangkitan virus kencing tikus (Leptospirosis). 

Perkara itu disahkan Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu hari ini setelah hasil ujian lanjut yang dijalankan di Institut Penyelidikan Perubatan Malaysia mendapati keputusan darah Ahmadi Abdul Ghawi, 47, positif virus itu. 

Pengarah Kesihatan Terengganu, Datuk Dr Anwa Sulaiman, berkata sehubungan itu jabatan telah menjalankan ujian terhadap anggota keluarga lelaki itu dan mereka yang berhubungan dengannya. 

"Ujian dibuat ke atas 63 orang termasuk mereka yang telah bersama menyertai aktiviti di Pulau Bidong dan hasilnya mendapati mereka tidak dijangkiti penyakit itu dan berada dalam keadaan sihat," katanya dalam kenyataan di sini hari ini. 

Beliau berkata berikutan pengesahan itu, jabatan mengambil langkah menutup sementara Pusat Penyelidikan UMT di Pulau Bidong untuk pembersihan dan semua aktiviti hendaklah diberhentikan sehingga keputusan sampel persekitaraan yang diambil diketahui. 

Dr Anwa berkata jabatan turut menasihatkan nelayan yang singgah di Pulau Bidong agar tidak menggunakan kemudahan yang ada di pulau itu. 

Jabatan juga telah mengambil langkah-langkah pencegahan dan kawalan awal virus itu di Pulau Bidong termasuk melakukan penilaian risiko persekitaran yang meliputi tempat penyediaan makanan, stor makanan, pengurusan sisa makanan dan sampah yang boleh mengundang kehadiran tikus. 
"Di samping itu, penilaian juga dibuat atas kemudahan sanitasi yang disediakan seperti tandas dan bilik mandi serta pengurusan air di permukaan dan sisa air limbah. 

"Sebanyak 16 sampel persekitaran iaitu 11 sampel sumber air dan lima sampel tanah telah diambil dan keputusan persampelan dijangka diperoleh selepas dua minggu lagi," katanya. 

Beliau turut menasihatkan orang ramai yang pekerjaan mereka terdedah kepada air atau tanah yang tercemar agar memakai pakaian perlindungan kalis air seperti but getah dan sarung tangan, menutup luka-luka kulit dengan balutan kalis air, mencuci dengan air bersih selepas pendedahan dan mendapatkan rawatan perubatan dengan segera jika mengalami gejala. 

Orang ramai juga dinasihat menjaga rumah dan premis mereka agar bebas daripada tikus dan pembawa-pembawa kuman yang lain, manakala bagi mereka yang mempunyai haiwan peliharaan, vaksin leptospirosis boleh diberikan, katanya. - BERNAMA

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Sep 2013 09:01 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Program Survival Laut dan Penghayatan Warisan Edisi Media <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 30 May 2013 07:36 PM PDT

 

Salam.

 

Kepada anda diluar sana yang belum baca lagi part satu entri ini sila baca dulu ok. Hari ke-2 kami di Pulau Bidong sangat ohsem. Ada aktiviti memancing di laut dalam dan aktiviti jungle trekking dan lawatan ke tapak penempatan warga Vietnam yang pernah menetap di situ beberapa tahun lalu. Seriously aku baru tahu Pulau Bidong mempunyai sejarahnya yang tersendiri. Pulau Bidong pernah menjadi penempatan warga Vietnam.Sampai sekarang ada lagi peninggalan mereka macam kubur, tapak bangunan dan patung.

 

kaki pancing

Aku nak tahu tak masa aktiviti memancing tu aku mabuk laut. haha gelakkan diri sendiri. Sah-sah la ikan pun tak dapat. Firstime aku join aktiviti macamnie beb. Mula-mula memang ilek-ilek lagi memancing dengan seronok sekali. Then mula la aku rasa pening dan loya. Nak muntah pun ada. Aku bagi pancing aku dekat orang lain. Aku baring terus atas kapal. kahkah. =p

 

Tengok gambar kat atas seronok Amir dapat ikan. Sekali dapat bukan seekor tapi dua ekor kau. Aku paling kagum dengan Aslina la sebab dia dapat ikan kemain banyak. Ada la dalam 5 ekor kalau tak salah kan Aslina ? Aku tak tahu la Aslina tu pakai umpan apa. Papepun, aktiviti memancing akan jadi lagi seronok kalau aku tak mabuk laut then dapat ikan 10 ekor. heh.

 

Lepas dapat ikan 15 ekor, masa memancing pun dah tamat. Kitorang dibawa ke melawat tapak peninggalan warga Vietnam yang pernah menetap di Pulau Bidong berpuluh-puluh tahun yang lepas. Masa tu aku belum lagi dilahirkan. Kau nak tahu cerita disebalik penempatan warga Vietnam nie kau tanya Amir. Story yang dia buat pasal Penempatan Vietnam masuk paper haritu. Kemain eksaited lagi dia.

 

Pulau Bidong

Hutan belakang kitorang itulah tapak penempatan warga Vietnam. Korang nampak tak mercu tanda tinggi belakang kitorang tu yang sebelah kanan ? Haa, itulah antara binaan diorang yang masih teguh sehingga sekarang. Aku ada bergambar dekat situ tapi Amir tak kasi pun gambar tu dekat aku. Biasalah aku pakai kamera ehsan orang je. Takde kamera sendiri. Kakak paling kanan dalam gambar diatas merupakan kakak angkat Aslina dan Amir. Cantik angat kakak angkat korang. aherher.

Pulau Bidong

 

Kalau korang nak tahu, pasir dekat gambar bawah nie halus gila. Semangat aku turun bawah semata-mata nak pergi sentuh pasir halus itu. Pantai dia pun sangat CANTIK. Air jernih bukan main lagi. ALLAHUAKHBAR !  Dapat snorkeling sini memang best nie. aha.

Pulau Bidong

Jungle trekking kat Pulau Bidong nie boleh tahan letih dia. Tempat kitorang berhenti masa jungle trekking yang ada pokok menjalar besar macam buai tu sangat unik. Aslina dengan Amir siap bergambar lagi situ. Tapi gambar tu takde. Sedeh kan. Semua gambar takde nak tunjuk dekat korang. Pasnie kalau nak pergi program wajib bawak kamera sendiri. =p

 

Pulau Bidong

Bersama geng media prima Kuala Lumpur dan Bernama Kuala Lumpur sebelum berangkat pulang ke jeti Marang. Korang sangat sporting. Kenal 2 hari pun dah boleh bergurau macam kenal 2 tahun tau. Siap janji nak belanja aku lagi tu kalau aku pergi Kuala Lumpur kan Raffi. Harap Raffi baca blog aku lol. Biasalah sporting. Nama pun orang media kan. =p

 

Harap tahun depan boleh join lagi program nie. Dengar kata setiap tahun diadakan program camnie dekat Pulau Bidong sana. Terima kasih urusetia program yang cantik kacak bergaya tu sebab incharge kitorang sepanjang program.

 

Aslina suka sangat dengan abang urusetia yang pakai t-shirt 7 dalam gambar bawah ini. Kan Aslina ? Haha. Tahniah buat Nik yang dah habis praktikal di Bernama. Semoga cepat-cepat dapat kerja. Panjang umur kita jumpa lagi.

Pulau Bidong

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jan 2014 09:43 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Diari Trip ke <b>Pulau Bidong</b> dan Pulau Redang, Teren... - Dunia Kecil

Posted: 24 Mar 2013 10:29 PM PDT

Dari Jeti Merang, kami bertolak ke Pulau Bidong dengan menaiki kapal milik Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM). Alhamdulillah aku tak mabuk laut. Beberapa orang rakanku muntah-muntah akibat mabuk laut. 
Apabila sampai aku terus makan sebab lapar. Kemudian kami mendirikan khemah. Kami bermalam di Pulau Bidong.

27 Februari 2004
7.00 pagi
Dari Pulau Bidong, kami bertolak ke Pulau Redang dengan menaiki bot KUSTEM.
Dari kejauhan kelihatan Pulau Redang..
 Sampai je terus aku dan kawan-kawan baikku snap gambar di papan tanda ni..
 Kami snorkeling di sekitar Taman Laut Pulau Redang. Subhanallah, begitu cantik batu karang dan ikan kecil yang ada di sini..
 Kami semua memang bergambar sakan..
 Waktu tengahari kami bertolak pulang ke Pulau Bidong.
Kami bertolak balik. Rasa rindu nak datang sini lagi.. 
*********************************************************************************
Sedikit info tentang Pulau Bidong dan Pulau Redang:
1) Pulau Bidong
  • Terletak 45 kilometer di luar pantai bandar Terengganu dan Merang di Laut China Selatan.
  • Pada 8 Ogos 1978, pulau ini dijadikan tapak peralihan pelarian perang oleh kerajaan Malaysia dan Komisioner Tinggi Bangsa-bangsa Bersatu dengan penempatan 121 pelarian Vietnam pertama.
  • Ketika ia ditutup pada 1991, kira-kira 250,000 pelarian berada di sini sebelum diterima kebanyakannya oleh Amerika Syarikat, Kanada, Australia dan Perancis. 
2) Pulau Redang
  • Terletak di perairan Laut China Selatan dan merupakan salah satu daripada sembilan buah pulau yang membentuk Taman Laut Kepulauan Redang serta tapak pemuliharaan penyu yang penting. 
  • Ia merupakan salah satu pulau yang terbesar dan yang tercantik di pantai timur Semenanjung Malaysia. 
  • Ianya boleh dikunjungi melalui Merang dengan bot-bot yang dikendalikan oleh syarikat-syarikat peranginan. Jaraknya dari jeti Kampung Penarik ialah 30 kilometer nautika atau Kuala Terengganu melalui Jeti Shahbandar dengan menggunakan feri. 
Sumber Info: http://ms.wikipedia.org

BLOG TERENGGANU: 13 <b>di pulau bidong</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Oct 2013 09:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Program Survival Laut dan Penghayatan Warisan Edisi Media <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 30 May 2013 07:36 PM PDT

 

Salam.

 

Kepada anda diluar sana yang belum baca lagi part satu entri ini sila baca dulu ok. Hari ke-2 kami di Pulau Bidong sangat ohsem. Ada aktiviti memancing di laut dalam dan aktiviti jungle trekking dan lawatan ke tapak penempatan warga Vietnam yang pernah menetap di situ beberapa tahun lalu. Seriously aku baru tahu Pulau Bidong mempunyai sejarahnya yang tersendiri. Pulau Bidong pernah menjadi penempatan warga Vietnam.Sampai sekarang ada lagi peninggalan mereka macam kubur, tapak bangunan dan patung.

 

kaki pancing

Aku nak tahu tak masa aktiviti memancing tu aku mabuk laut. haha gelakkan diri sendiri. Sah-sah la ikan pun tak dapat. Firstime aku join aktiviti macamnie beb. Mula-mula memang ilek-ilek lagi memancing dengan seronok sekali. Then mula la aku rasa pening dan loya. Nak muntah pun ada. Aku bagi pancing aku dekat orang lain. Aku baring terus atas kapal. kahkah. =p

 

Tengok gambar kat atas seronok Amir dapat ikan. Sekali dapat bukan seekor tapi dua ekor kau. Aku paling kagum dengan Aslina la sebab dia dapat ikan kemain banyak. Ada la dalam 5 ekor kalau tak salah kan Aslina ? Aku tak tahu la Aslina tu pakai umpan apa. Papepun, aktiviti memancing akan jadi lagi seronok kalau aku tak mabuk laut then dapat ikan 10 ekor. heh.

 

Lepas dapat ikan 15 ekor, masa memancing pun dah tamat. Kitorang dibawa ke melawat tapak peninggalan warga Vietnam yang pernah menetap di Pulau Bidong berpuluh-puluh tahun yang lepas. Masa tu aku belum lagi dilahirkan. Kau nak tahu cerita disebalik penempatan warga Vietnam nie kau tanya Amir. Story yang dia buat pasal Penempatan Vietnam masuk paper haritu. Kemain eksaited lagi dia.

 

Pulau Bidong

Hutan belakang kitorang itulah tapak penempatan warga Vietnam. Korang nampak tak mercu tanda tinggi belakang kitorang tu yang sebelah kanan ? Haa, itulah antara binaan diorang yang masih teguh sehingga sekarang. Aku ada bergambar dekat situ tapi Amir tak kasi pun gambar tu dekat aku. Biasalah aku pakai kamera ehsan orang je. Takde kamera sendiri. Kakak paling kanan dalam gambar diatas merupakan kakak angkat Aslina dan Amir. Cantik angat kakak angkat korang. aherher.

Pulau Bidong

 

Kalau korang nak tahu, pasir dekat gambar bawah nie halus gila. Semangat aku turun bawah semata-mata nak pergi sentuh pasir halus itu. Pantai dia pun sangat CANTIK. Air jernih bukan main lagi. ALLAHUAKHBAR !  Dapat snorkeling sini memang best nie. aha.

Pulau Bidong

Jungle trekking kat Pulau Bidong nie boleh tahan letih dia. Tempat kitorang berhenti masa jungle trekking yang ada pokok menjalar besar macam buai tu sangat unik. Aslina dengan Amir siap bergambar lagi situ. Tapi gambar tu takde. Sedeh kan. Semua gambar takde nak tunjuk dekat korang. Pasnie kalau nak pergi program wajib bawak kamera sendiri. =p

 

Pulau Bidong

Bersama geng media prima Kuala Lumpur dan Bernama Kuala Lumpur sebelum berangkat pulang ke jeti Marang. Korang sangat sporting. Kenal 2 hari pun dah boleh bergurau macam kenal 2 tahun tau. Siap janji nak belanja aku lagi tu kalau aku pergi Kuala Lumpur kan Raffi. Harap Raffi baca blog aku lol. Biasalah sporting. Nama pun orang media kan. =p

 

Harap tahun depan boleh join lagi program nie. Dengar kata setiap tahun diadakan program camnie dekat Pulau Bidong sana. Terima kasih urusetia program yang cantik kacak bergaya tu sebab incharge kitorang sepanjang program.

 

Aslina suka sangat dengan abang urusetia yang pakai t-shirt 7 dalam gambar bawah ini. Kan Aslina ? Haha. Tahniah buat Nik yang dah habis praktikal di Bernama. Semoga cepat-cepat dapat kerja. Panjang umur kita jumpa lagi.

Pulau Bidong

Survival Laut <b>Di Pulau Bidong</b> Oleh Universiti <b>...</b> - fara fabulous....

Posted: 09 Oct 2013 10:42 PM PDT

as promised .. aku update pasal aku pergi survival laut kat pulau bidong..
program ni semua budak first year wajib pergi, 20% masuk dalam markah koko..
untung umt ni ada pulau and kapal sendiri, kitorang as student kat sini pun boleh tahan jugak untungnya sebab dapat guna facilities2 yg ada kat umt nie... untung untung...

pulau bidong ni memang khas untuk warga umt buat research or do aktiviti... majoriti student yg selalu pergi pulau bidong ni ialah budak2 course biology marine<<<aku lah tuuu and budak sains samudera... most of our field work buat kat pulau bidong.. semua lengkap la.. coral dia lawa2... tp a bit freky sebab semua warna hitam je... takde colourful mcm korang tengok kat national geographic tuuu.
7hb 10 aku dah kene bangun awal2 sebab blok aku takde air, plusss kitorang kene berkumpul pukul 7.30 pg, ada 2 course je yg pergi survival laut kat tarikh tu, budak biology marin dengan marketing... budak marketing ada 100 orang lebih dari budak2 course aku, so secara tak langsungnya budak bioM ni dah jadi minority, so kitorang tak boleh nak harok sangat...kang kene bash dgn budak2 marketing...
kitorang pergi kat jeti mana entah... nak pergi pulau bidong kena naik ferry and speed boat.. ramai orang nak naik speedboat sebab laju.. tak rasa sangat la mabuk laut..kalau naik ferry yg slow tu..aduhh.. rasa mcm pregnant 9 bulan..
for sure aksi perebutan, aku and the 5 musketeer berjaya naik speed boat..

dapat ambil gambar lepas dah turun je pasal gambar2 kat atas speed boat tu semua goyanggggg...nama pun speed boat kan, kalau tak terumbang-ambing bukan speedboat namanya tu...
after kitorang mendarat, kitorang ambil gambar banyak2...
ni baru tak goyanggggg...
budak2 bioM .. sikit je kannnn...

                                       ni budak2 bioM yg kepala diorang havoc gila.. best..
                               us... the 5 musketeer... tp lisa takde sebab dia jadi cameragirl...dia..  takpe...gambar u ada banyak..nanti i letak okay..
haa...tu lisa dah masukkk... 
after semua orang dah sampai, kitorang divided into 4 group, udang, pari, ketam and jerung...aku kumpulan pari...masa kitorang berkumpul tu baru aku perasan yg kumpulan pari ni semua member dia budak2 yg umur 19 tahun ke atas... ada yg dah season dah pun... macam ben..haha.. takde pulak gambar ben..takpe, kang aku bluetooth gambar2 lain..
 haa... ni la yg aku cakap orang yg umur dah senja..haha..semua ni bukan 19 tau uolsss... tp weolsss sentiasa nampak muda..
muka berminyak habis sebab jungle trekking...hodohhhhh
mula2 kitorang beramai2 kena buat water confident.. best!
next activity kitorang is jungle trekking around pulau bidong...
serious penat sebab kene daki bukit around 2 km.. semput2 aku tau...
tp,  its all worth it, bila kitorang sampai kat atass, serius, the view was awesome!!!
 oops!! tak nampak pulakkk.. banyak nah pokok kat atas bukit ni..


 tadaaaaa!! tengok! tengok! air dia biru gila kan.. tu semua penuh dgn blue algae tuhhh... pulau biding ni memang di preserve betul2..sebab tu kitorang tak dibenarkan bawak any chemical substances like shampoo and toothpaste.. kitorang mandi tak pakai sabun tauuuu.... korang nampak tak benda besi yg bentuk piranid tu..haa! tu bukan kapal alien dalam cerita battleship, tuh alat sampling kitorang...

actually nak tunjuk yg laut yg colour putih tuu... nampak tak bayang hitam2 tu.. tu lah coral.. lawa kan???
habis je jungle trekking, fasi cerita kat kitorang pasal sejarah bidong ni..
 khusyuk budak2 ni dengar sejarah kat bidong...ooops! ternampak sikit muka crush i uolllsss...
after jungle trekking, kitorang pergi fishingggg!!
well, siapa yg mabuk laut mesti paling menyampah aktiviti ni...
 ok fine! muka aku nampak separuh je kat sini... ni masa kitorang belum fishing..baru je nak pergi port nak tangkap ikan.. haaa! yg indian tu la ben.. crush saya nampak cute uolss.. aww
 lisa... benda alah yg kat tangan dia tu la kitorang buat fishing, kitorang mancing tak pakai joran, kitorang pakai shrek...aku tak tipu nama benda alah bulat tu shrek! lisa! kau dah nampak mcm askar jepun kau tahu!
 ni kitorang duduk kat part paling depan bot.. berangan nak buat titanic yg u jump i jump tu tp masing2 tak berani nak berdiri sebab takut gedebush dalam laut due to unbalance... last2 kitorang kena halau balik deck sebab pakcik yg drive...ehhh betul ke word drive bot hah?? lantakkkk.... pakcik yg drive tu tak nampak jalan sebab kitorang besar sangat la kot...
 lisa lagi..kan aku dah cakap, muka kau banyak... dia ni artis tau.. check out band Summer on September.. dia ni vokalis.. suara dia sedap gila..aku geram sangat sampai nak picit2 je dia bila dia tengah nyanyi..
 hahhh! scandal of the day.. aku tengok korang ni macam ada pape je... hahhaa.. saje menyibukkk
disebabkan kitorang di bagi masa hanya 45 minit untuk memancing..kitorang tak sempat nak ambil gambar.. khusuk dan tawadhuk mancing ikan.. partner mancing aku crush aku, dilema sampai nak mancing ikan ke nak mancing hati dia..awhhhh.. gedik terlampau kau farahhhh... kitorang dapat 3 ekor ikan je..dia pancing, aku tertonggeng-tonggeng tengok mata kail...
ada part 2, kat situ aku update pasal kitorang pergi snorkelling dgn kayaking!!
p/s: actually aku tak puas hati sgt sebab aku tak letak banyak gambar, yela.. ambil gambar pun kat kamera orang kan... campur2..tak tahu kat mana.. ni je la yg mampu..


FARAH HUDA IZZATI IS A DOCTOR IN THE FUTURE

<b>Pulau Bidong</b> | yusmanorain - Busuk.org

Posted: 15 Sep 2012 01:15 AM PDT

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 3,031
Widget Aktif : 3,660
Banner Aktif : 5,089

Domain Dibenarkan: 8,749
Jumlah Artikel : 546,896

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved