ads

Isnin, 24 Mac 2014

13 di bukit besi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


What I say?: <b>Bukit Besi</b>, I&#39;m BACK!!

Posted: 25 Feb 2014 12:00 AM PST

Good Day new semester! My new and last semester just started... And it started well :) Alhamdulillah, masih diberi peluang pulang ke Bukit Besi! :D Happy sangat sbb Bukit Besi banyak memori dan kenangan yang indah-indah belaka... Jadi, pulang buat kali ke-dua merupakan satu peluang keemasan yang mesti ikutlah!!! Hehehe... It all started when, Abg Jamil, my ex-President of my kelab, In-Smartive, mula mengajak untuk join.. Hhehehe, orang dah ajak... Kita ikut je, dan nasib kelas hari jumaat tak ada sem ni, jadi.. All aboard!

Day 1
Hehehee...
The day started kami naik kereta bersama Abg Haikal, ada Norma, Hajar dan Noni skali..
Selfie sket sebelum sampai Bukit Besi~


Jam 6 petang kami selamat sampai ke Bukit Besi..
 It just feels great to be back!
SK Bukit Besi pun banyak tak berubah begitu juga adik-adik, semuanya bersemangat tinggi..
Huh, rindu semangat dan tenaga adik2...
Group Photo! It feels great to meet everyone!
PKM Bukit Besi 2.0
That night, masing-masing balik rumah angkat masing-masing.. 
Kali ni tido rumah Abg Jamil, Thanks sebab tumpangkan :)
Kami sempat hantar Kak Fit pulang ke rumah Ma dye...
Simple but still wonderful~

Day 2
Hari terakhir program... Group Photo!!
Ada YM, Shamiera, Syud, Me, Norma, Aini, Dila,
Afza, Hajar, Azeemah, Maryam, Kak Diera, Eddy,
Arif Razak, Abg Bad, Abg Jamil, and Abg Wan Irwan
Ha.. yang ni kami buat project sket for Team Kewartawanan..
So much fun with the kids with the shooting...
Ok, di akhir program... 
Alhamdulillah everything berjalan lancar, tahniah Kak Feera :D
 Let it be there forever!
Lepas makan sempat bermanja-manja bersama kucing di Bukit Besi...
Selepas habis program, pulang ke rumah, tolong Mak masak, malam ada buat makan-makan kt rumah... Huh, potong bawang, sayur, ahhh, semualah! Then, petang sempat mandi kt Tasik Bukit Besi~
Huh, setelah apa yang terjadi tahun lepas, masih dalam trauma, tapi still brave nk kembali dan masuk dalam air dan menikmati suasana meriah di Bukit Besi :) Seronok dapat berenang kembali ke tasik walaupun dengan tragedi yang tak mampu dilupakan.. Jangan risau, banyak ubah suai dan sesuai untuk pelancong enjoy their moments there :) Berenag puas-puas!!!
Dan sempat menikmati pemandangan indah di Tasik KG BB :)
with my dear, Noni, Kak Fana, Kak Fit dan Kak Feera
with Hajar dan Abg Haikal :)
Pada sebelah malamnya pula, sibuk siapkan hidang makanan buat tetamu datang.... Hhehe.... Alhamdulillah sedap sangat masakkan Mak Abg Jamil, serious! Tambah banyak kali!!!! Semua happy..

Selfie lah pulak!!!
with Abg Fareed, Abg Acap, Abg Bayu,
Abg Jamil, Azeemah, Hajar,
Me and Aini :)

Last day, JOM bermasyarakat!
Gotong Royong di Masjid :)
 Nampak tak semangat.. Abg Zack sampai masuk dalam semak!
 Superman kita Abg Acap~
 Ini tolong jugak....
 Kak Fana turut beraksi!
 Huh, satu masjid kita cuci!
Sebelum Majlis Penutup, Fiqah ajak Abg Fareed dan Kak Fana teman fiqah gi rumah mak angkat Fiqah masa tahun lepas, Alhamdulillah, masih ingat jalan balik rumah... Sempat singgah skejap je... Singgah dua kali sebelum balik... Jumpa adik-adik semua... Hihi...
Huh, dan macam biasa, sebelum pulang... Bergambar dulu bersama keluarga angkat tahun ni.. Terima Kasih Mak, tumpangkan kami 3 hari 2 malam, Minta maaf kalau ada apa-apa yang kurang dari kami.. InsyaAllah, teringin nak datang lagi melawat  Bukit Besi!

Group Photo with keluarga angkat 2014,
Abg Jamil, Abg Fareed , Kak Fana, Mi Jazmi, Mak, Fiqah, Hajar dan Abg Acap...
Ada sorang terlepas, Abg Haikal, lambat sikit bersiap~

Kenangan di Bukit Besi memang RARE sangat! Tak boleh nak cerita semua, kena pergi dan rasai sendiri warga Bukit Besi bersama keluarga In-Smartive!
Thanks for the adventure! 
Wonderful adventure, great memories, and unforgettable moments :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved