ads

Khamis, 2 Januari 2014

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kuala terengganu - Google Blog Search


Tempat Menarik <b>Di Kuala Terengganu</b> | Terbaek Network

Posted: 30 Dec 2013 10:38 AM PST

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu – Ha kali ini admin nak cerita berkenaan tempat yang admin bercuti pada hari yang lepas,korang jangan jeles ok. Nanti ada masa korang pulak yang pergi hehe. Tempat Menarik Di kuala Terengganu yang admin nak cerita tu ada yang menarik untuk korang tengok nanti.

Ai macam tak sabar aje nak dengar cerita admin berkenaan Tempat Menarik Di Kuala Terengganu, jangan risau admin akan cerita detail yang mana admin pergi dengan 9 blogger yang lain dan admin sangat bertuah kerana dapat pergi negeri buah hati admin hahaa.

Negeri yang penuh dengan kecantikan alam dan suasana yang sangat indah dimata dan dihati gitu kan, nak cerita ni mesti korang ada yang belum pergi kan?? Ada masa nanti boleh bawak keluarga tau. Tak rugi pun pergi bercuti ni jangan sibuk nak bercuti kat luar negara ye..Yang kat malaysia tanah tumpah darah kita ni pun belum sepenuhnya pergi ada hati nak main salji haha.

Admin bukan apa cuma nak korang tahu bertapa cantiknya Tempat Menarik Di Kuala Terengganu ni, Tak salah pun nak pergi bercuti kat mana-mana pun. Korang kan banyak duit haha.

Bukit Panorama

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Sebelum jelajah satu kuala terengganu kami singgah di bukit panorama pemandangan dari atas bukit..betapa indahnya pemandangan cantik gitu. Suasana bandar kuala terengganu yang indah banget haha…

Jom Kita Jelajah satu kota kuala terengganu yang banyak kisah silam sejarah dan tempat yang menarik masjid kristal yang mempersonakan taman tamadun islam.

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Sebelum gerak ke tempat lain kami sempat bergambar untuk kenangan bersama bukit panorama dan juga orang kuat sumai hotel apartment. Habis cerita di bukit panorama kita nak bergerak ke Muzium Negeri Kuala Terengganu pula yang ada bermacam sejarah yang kita tak tahu haha.

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Sampai sudah kami di Muzium Negeri Kuala Terengganu yang jaraknya tak jauh dengan Sumai Hotel Apartment dan juga Bukit panorama yang baru sahaja kami naik tadi, Bercuti Sakan kami ni :P

Ha lepas ni kami akan tunjuk aktiviti yang kami jalankan didalam Muzium Negeri Kuala Terengganu dan pameran yang dapat kami tangkap oleh lengsa kemeraman kami yang tak berapa nak macho haha :P

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Wakil dari muzium negeri kuala terengganu yang bagi penerangan sedikit berkenaan dalam muzium dan juga beberapa pegawai yang lain. Jika Korang ingin bercuti di Kuala Terengganu Sumai hotel ada sediakan pakej percutian dan melawat Tempat Menarik Di kuala Terengganu yang buatkan korang jatuh cinta dengan hasil ciptaan orang terengganu ni hehe.

River Cruise at Taman Tamadun Islam

Setelah puas berjalan di muzium negeri kuala terengganu kami terus pergi River Cruise at Taman Tamadun Islam yang tak jauh juga dengan muzium dan juga sumai hotel apartment. Admin tak pernah naik bot sebenarnya ni kali pertama naik haha. Memang best syok hohoho.

River Cruise at Taman Tamadun Islam

River Cruise at Taman Tamadun Islam

River Cruise at Taman Tamadun Islam

River Cruise at Taman Tamadun Islam

Taman Monumen Taman Tamadun Islam

Habis sahaja naik bot pusing satu kuala terengganu kami semua terus ke Taman Monumen yang terciptanya replika Masjid di seluruh dunia yang terkenal dengan sejarah tersendiri dan senibina yang luarbiasa dan cantik.

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tak dapat pergi negara orang tengok masjid kat Kuala terengganu ni pun ada tau hehe cantik gitu, kalau korang teringin nak pergi tu jangan pula cepat-cepat tempah pakej percutian di sumai hotel apartment ye.

Habis taman tamadun islam kami terus pergi ke tampat buat batik yang mana kami semua akan buat seni ukir batik dan hasil kerja batik yang telah siap di buat oleh pekerja disana. Jom Tengok kami berjalan Tempat Menarik Di kuala Terengganu.

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Tempat Menarik Di kuala Terengganu

Hahaha…Siap juga hasil batik dari blogger sekali hehe,maaflah kami tak pandai ukir cantik-cantik ni tapi admin rasa ni pun dah cantik kan :)

Setelah penat berjalan Tempat Menarik Di kuala Terengganu kami pun balik ke sumai hotel apartment untuk aktiviti seterusnya. Seronok betul admin dapat merasa ukiran batik sendiri yang mana admin mewarna dan keringkan sekali hehe.

Sampai disini sahaja cerita Tempat Menarik Di Kuala Terengganu,ha cmne menarik tak? best kan? mesti korang ada niat nak bercuti kat kuala terengganu kan? haha..

Kalau macam tu bolehlah plan nti untuk keluarga sekali ye. :)

Sumai Hotel Apartment ada sediakan pakej harga manarik dan musim cuti sekolah dan hujung minggu, mereka juga akan membawa korang semua pergi tempat yang kami berjalan ni taw.

Harga pakej Sumai Hotel Apartment sangat berpatutan dan korang mampu bercuti dengan kos yang mampu milik dan sangat berbaloi. Bercutilah di kuala terengganu ye… :)

Tempat menarik <b>di Kuala Terengganu</b> | ! Love Is Cinta !

Posted: 31 Dec 2013 10:42 AM PST


Tempat menarik di Kuala Terengganu memang banyak! tapi biasanya bila ke Terengganu cuma singgah di Pantau Rhu 10 sahaja. pantai yang sangat cantik dan nyaman, terasa tenang bila berada di situ. tapi untuk kali ini berlainan sedikit kerana mek cah diberi peluang untuk berkunjung kebeberapa tempat yang menarik di Kuala Terengganu. terima kasih Sumai Hotel Apartment kerana membawa kami dari bloogers.com ke beberapa tempat yang menarik di Kuala Terengganu. 
Misi jelajah bandar Kuala Terengganu bermula dengan Bukit Panorama yang terletak berhampiran Sumai Hotel yang kami menginap. hari yang hujan tidak menghalang aktiviti kami melihat panorama bandar Kuala Terengganu dari bukit yang indah lagi nyaman. sangat cantik melihat lautan luas ciptaan Allah. subhanAllah sungguh cantik negeri Kuala Terengganu. so syokk! bergambar!
Kedatangan kami di sambut baik oleh pihak Museum, siap ada diskaun lagi untuk tiket masuk ke sana. untuk maklumat lanjut tentang Museum Terengganu boleh ke laman web rasmi iaitu "http://museum.terengganu.gov.my/". :P
Alhaii, terasa macam budak sekolah bila bunyi museum. walaupun jiwa ku bukan berjiwa seni ataupun sejarah maka aktiviti ini mampu memupuk diri mek cah supaya lebih cintakan sejarah melayu dan mengetahui serba sedikit tentang sejarah. kepada pencinta sejarah dan kesenian boleh la berkunjung ke sini kerana selain dari melihat sejarah-sejarah melayu tetapi banyak juga aktiviti lain yang disediakan seperti pertunjukan ular, dan sebagainya.
kepada yang berani boleh la tengok aksi yang ganas ini. geli tau tengok ular besar macam ni, takut termimpi-mimpi okay! yang pasti layan sahaja. Lolzz
Taman tema yang mula dibina pada Mac 2005 bukan sahaja dikelilingi replika-replika masjid dari serata dunia malah sebuah masjid yang juga mercu tanda baru Kuala Terengganu iaitu Masjid Kristal turut berdiri megah di situ."
RIVER CRUISE, TAMAN TAMADUN ISLAM
sesi mendengar taklimat dari yang berpengalaman sbelum kami dibenarkan menaiki bot mengelilingi Pulau Taman Tamadun Islam. yang kami gelak tu disebabkan tut!! opsss nanti sila pakai jaket keselamatan dengan betul, pastikan perempuan memakai seluar sepanjang aktiviti ini berlangsung. lolzz
menaiki River Cruise yang dikemudi oleh dua orang kapten. Bayaran sebanyak RM 20.00 seorang akan dikenakan untuk satu trip. Ok sila pakai jaket keselamatan dengan betul. eh! macam syokk je kitorang posing!
STR SDN. BHD [ Batik . Kain Putih . Pencelup . Kain Songket ]
Pencinta barangan batik asli terengganu boleh la ke STR SDN. BHD. banyak koleksi batik yang membuatkan korang rambang mata. batik asli terengganu boleh dijadikan ole-ole tanda kenangan bila ke sini. harga yang berpatutan dan kualiti yang mantap!. bila ke sini kami diberi peluang untuk mencanting dan mewarna batik dengan sendiri. memang rumit tapi akhirnya kami dapat menghasilkan 1 batik tema blogging. ohsem dan sweet tak kami?Mihmih
"Hotel Sumai : Hotel Apartment Murah", mampu membantu korang mencari jawapan di mana keistimewaan negeri Terengganu. Na na na Ganung kiter. Terima kasih SUMAI HOTEL APARTMENT kerana menaja percutian kami. :)
# SUMAI HOTEL APARTMENT menyediakan beberapa pakej trip untuk anda kunjungi sekiranya anda menginap di SUMAI HOTEL APARTMENT . Untuk maklumat lanjut sila ke entri ini "Hotel Murah di Kuala Terengganu" dan dapatkan harga promosi . harga istimewa menanti pembaca blog ini. Papaii.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved