ads

Khamis, 28 Mac 2013

13 di pulau redang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau redang - Google Blog Search


Kembaraku: CANDAT SOTONG <b>DI PULAU REDANG</b> HANYA <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 01:48 AM PST



PAKEJ 3 HARI 2 MALAM @ RM 430/PERSON
8.30 pagi      :     Berkumpul di Jeti Merang /Jeti Shahbandar
9.00 pagi      :     Bot bertolak ke Pulau Redang
10.00 pagi    :     Tiba di Jeti Pulau Redang
10.30 pagi    :     Check in Guest House
12.00 t/hari   :     Makan tengahari di Asmadi Restaurant
2.00 petang  :     ke Pantai Teluk Dalam Besar
6.00 petang  :     Aktiviti Mencandat Sotong
11.00 malam :     Dinner & Rehat
8.00 pagi      :     Breakfast
9.00 pagi      :     Snorkeling di Taman Laut
12.00 t/hari   :     Makan tengahari di Taman Laut
2.00 petang  :     Free and Easy
6.00 petang  :     Aktiviti Mencandat Sotong
11.00 malam :     Dinner & Rehat
8.00 pagi   :       Breakfast & aktiviti Bebas
9.00 pagi   :       Check out
10.00 pagi  :      Bertolak pulang ke Jeti Merang
                            
· Bot transfer (Jeti Shahbandar/ Jeti Merang)
· Chalet Air Cond (Twin Sharing & Quad Sharing)
· 
2x sarapan pagi + 3x Makan Tengah hari + 2x Makan Malam
· Snorkeling Trip di Taman Laut + Snorkeling Equipment
· Van dari Jeti Redang – Guest House – Jeti Redan
· 1 aktiviti di Pantai Teluk Dalam Besar
· Cukai Jab. Taman Laut Malaysia (Dewasa RM5 @ Kanak2 RM2.50)
· Makan malam BBQ (RM15/pax)
· Bot ke Long Beach (RM30/pax)
· Underwater camera (RM100/day)


hubungi Fikri 017-9371350 @ 
email : cuti2budget@yahoo.com.my / cuti2budget@gmail.com

Pieh Rizfie: <b>PULAU REDANG</b>...AKU COME

Posted: 20 Mar 2013 07:55 PM PDT

Yahooo.yabedabedu...mlompat-lompat sambil nyanyi lagu..cuti2 Malaysia Versi Siti Afizah..not ct nurhaliza hokey......hahaha..aku ade..kau ade??????ok last entry aku ade cite kekompiusan aku untuk choose holiday to  Pulau Redang or Royal Belum...so aku n myabgsyg...buat pilihan untuk pegi Pulau Redang...so kenape aku pilih Pulau Redang?..huhu..antaranya ialah....kitorg nk tempat yg cantik kaya dgn alam semulajadi sbb kitorg sukekan alam semulajadi........Royal Belum pun cantik tau..tp...lau pegi Royal Belum kne wat Aktiviti like jungle tracking..naik bot..pastu sure pg buat lawatan tgok org asli..perjalanan lg...tired....tired....lau pg Pulau Redang..bleh snorkeling ke..dive ke..swimming ke...cme perjalanan nk ke kuala Terengganu tu agak mnjemukan kot..sbb tmpt blik kg myabgsyg tu...hohoho ...tu la if pegi Royal Belum perjalanan agak jauh nun diutara sanun...cuti plak singkat....so ianya maybe memenatkan..sbb kitorg nk pg holiday yg ala2 honeymoon gitu..kuikuikui...thats why la weall decide u pegi Pulau Redang and one more thing..Pulau Redang ni kitorg nk gi since before kawin lg tau..

PULAU REDANG AKU COME...hahahaha..maybe next time..holiday ke Royal Belum plak kan?..Actually..ini kire nk smbut enebeseri perkahwinan  kitorg yg ke-2 tahun..cehh..mcm nk sebut dh 20 tahun lak kan...patotnye 28 Mei 2013 nnt..tp ade sbb2 tertentu..so kitorg pilih utuk pegi lebih awal..ermm lmbt atau cepat x penting..tp kasih sayang yg bertambah itu yg lbh penting..so hampir 2 tahun hidup bersama dgn ade suami ni..mcm2 liku yg kitorg tempuh..so hrp2 percutian kalini..membawa seribu erti buat kitorg and dpt hilangkn segala tekanan yg dtg sejak akhir2 ini....harap Allah permudahkan urusan hambanya ini..amin...skunk ni tgh pening nk godek2 pakej2 percutian di Pulau Redang...so skunk tgh godek PAKEJ PULAU MALAYSIA mang seme pulau kat Malaysia ade..nk Pakej Keluarge,Pakej Hadiah dan byk lg..so korg godek la ye...papay...
TQ TO MY HUSBAND..hadiahkan Percutian ini...(kire hadiahla..walau aku tukang cari..sbb seme bajet my husband tanggung beres.....hihihi) muah you!!! mane tau..blik honeymoon..terus ade baby..kikiki..amin


It&#39;s Aida4eva: pakej lengkap dan murah <b>Pulau Redang</b> dari kuala <b>...</b>

Posted: 13 Mar 2013 08:00 AM PDT


kat mana ye pulau redang?
Terletak di perairan Laut China Selatan merupakan salah satu daripada 9 buah pulau yang membentuk taman laut Kepulauan Redang, negeri Terengganu, Malaysia. Pulau Redang juga merupakan tapak pemuliharaan penyu yang penting. Terdapat 2 buah bangkai kapal yang bersejarah di kawasan perairan Pulau Redang iaitu H.M.S Putera Wales dan H.M.S Repulse yang telah ditenggelamkan di sini pada permulaan perang dunia kedua.
cantik ke pulau redang ni?


haaaa~ cantik takkkkkk???
orang gila je cakap tempat ni tak cantik.
berbaloi ke kalau ikut pakej Pulau Redang dengan AKASIA TRAVEL&TOURS ni??
 haha. dah lama aida nak pegi pulau ni. pemandangan cantik, laut yg biru.
teringin nak dengar bunyi laut malam-malam. hayati bayu laut, tgk ikan dalam laut yang jernih.
tapi disebabkan nun jauh di terengganu, nak pergi takde transport, mahal nak cari chalet, hotel bagai semua, nak cari aktiviti lagi, nak pikir makanan kat sana lagi. tu semua buat pelan nak berlibur terbantut.
 mujur ada pelan lengkap murah, berbaloi dan jimat dengan AKASIA TRAVEL&TOURS ni!


ni la pakej yang aida ceritakan dalam entry lepas tu ----> LINK
sangat berbaloi amek pakej ni..
murah! tak payah pening-pening nak fikir apa nak buat kat sana, apa nak makan kat sana, kat mana nak duduk, semua dah ditanggung beres!

pakej 3hari 2malam ni cover makan, penginapan, aktiviti dan pengangkutan.
wow!
complete set! murah! tak sampai rm500 pun!
tinggal korang enjoy je kat sana nanti. siap bercuti dengan artis lagi u'alls!
kelas kau jah!

tapi cepat2 booking!

limited to 65 people only!

30+ orang dah book!

so tinggal berapa seat je yang available lagi.
cepat-cepat-cepat book!!!

untuk booking, korang hanya perlu bayar rm50 untuk sahkan korang serius nak ikut.
teruja tak  korang???

grab it fast people!

*waaaaa. aku yang excited lebih ni*
^________^

haha. so cepat contact nombor di bawah ni untuk booking!

untuk pertanyaan lebih lanjut, hubungi :

atau korang boleh LIKE page :-
(klik je nama page ni atas ni ek untuk terus directing ke page tu)

p/s : bila tengok laut, hati jadi tenang. jiwa jadi lapang. terus jadi happy! :)

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved