ads

Khamis, 15 Mac 2012

13 di bukit besi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di bukit besi - Google Blog Search


Share/Info Hati2 bila lalu jalan Jabor-<b>Bukit Besi</b> Terengganu <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 07:37 PM PST


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,861

Poster Rank: #1277


salam..nak share info tentang jalan ni. semalam bapa mertua aku balik dari rumah aku kat balok kuantan ke rantau panjang, kelantan. so, dia guna la jalan Jabor-bukit besi ni sebab dekat ikut jalan ni drp jalan pantai..

al-kisahnya bila dia nak sampai dekat dengan bukit besi, time tu hujan lebat..dlm pukul 9 mlm kot.tiba2 ada orang kat tepi jalan lempar minyak greese kat cermin depan kereta bapa mertua aku. memang x nampak la jalan sebab greese dah melekat kat cermin.pastu dah time hujan, mesti la bapa mertua aku pasang wiper..wiper tarik la greese tu, sapu habis 1 cermin depan..xnampak terus jalan depan.

nasib baik dah nak sampai RnR bukit besi, bapa mertua aku bawa kereta slow2 n berhenti kat RnR sebab nak cuci greese yg melekat tu..wiper memang dah berat la sebab ada sisa2 greese lagi. nasib baik aku dah spray water repellent kat cermin depan kereta tu sebelum diorg balik semalam..jadi kurang la greese tu nak melekat.

aku bajet ni kerja geng2 tarik kereta kawasan tu. diorg buat camtu supaya kita eksiden sebab xnampak jalan..makan rezeki HARAM je wat macam tu..kalau org eksiden mati,camne?jadi pembunuh la

sape2 yg dok are bukit besi tu, ade info x pasal ni?dah lama diorg wat keja haram camni ke?kalau kena kat aku,memang makan parang panjang n kayu la diorg ni..parang panjang dalam kereta aku ni xpernah rasa lagi darah org.boleh la kalau geng2 tu nak rasa

so, kepada geng2 CG, hati2 la guna jalan tu..or mana2 jalan pun time malam n hujan. maybe korg blh guna tips ni kot:

1. pakai water repellent utk kurangkan benda tu melekat.
2. kalau ada org lempar greese tu, jalan brenti, maybe geng tarik kereta or perompak..jalan je slow2, pasang signal emergency n kalau perlu pakai wiper sebab hujan, pakai je yg paling slow tu..berhenti kat tempat selamat sikit baru cuci.
3. yg ni aku x syorkan kat ladies..kalau dlm kereta korg tu ade 5 org lelaki yg berani n alat nak pukul org yg cukup, korg berhenti n belasah kaw2 orang gila ni

__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..

The Following 29 Users Say Thank You to azarulez For This Useful Post:
anief2020 (06-03-2012), are_sun87 (06-03-2012), asby (06-03-2012), Bro_Izantie (06-03-2012), CH4 (06-03-2012), cikgu88 (06-03-2012), CL's (06-03-2012), dapatduit (06-03-2012), d_conan (06-03-2012), eday84 (07-03-2012), haku (06-03-2012), harith_danial (06-03-2012), helmisaman (06-03-2012), Hidier (06-03-2012), horras (06-03-2012), jeebfx (06-03-2012), kizuro (06-03-2012), maranello_84 (07-03-2012), mohdzairilanuar (06-03-2012), mr_x6006 (06-03-2012), Norazwan (06-03-2012), PaRaNoRMaL (06-03-2012), pecot85 (06-03-2012), rebellion (06-03-2012), rizal72 (07-03-2012), rozainijumadi (06-03-2012), sahran4441 (06-03-2012), VertiLo (06-03-2012), zaralove (06-03-2012)

salehudin al-ayubi's Avatar
 

Join Date: Feb 2012

Location: Kuala Lumpur

Posts: 113

Poster Rank: #9232


sampai macam itu sekali?

kejam betul sapa yang buat tu...

__________________

The Best Android 4ever!
I'm Running On CheckROM v5 Galaxy Note!


CL's's Avatar
 

Join Date: Apr 2009

Location: Bawah Langit Allah

Posts: 7,599

Poster Rank: #228


Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

__________________

UPAH HAJI CUMA RM1400
SIJIL DAN CENDERAHATI DISERTAKAN



helmisaman's Avatar
 

Join Date: Jul 2011

Posts: 1,544

Poster Rank: #1525


good info TT!

__________________

"They don't respect you, they don't respect our flag, they don't respect our King and they don't respect your parents, If you allow this to happen, then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about." - Ong Kim Swee


namasaya's Avatar
 

Join Date: Mar 2011

Posts: 1,831

Poster Rank: #1292



danx's Avatar
 

Join Date: Mar 2010

Posts: 2,577

Poster Rank: #924


Bnagkai punya org..
Mcm ni pun nk buat duit ke?


 

Join Date: Feb 2012

Posts: 83

Poster Rank: #10724


uish..mggu depan aku plan nk lalu jalan ni la..kena berhati hati ni..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,861

Poster Rank: #1277


Quote:

Aku selalu lalu jalan nie kelik klate...
Memang malam bila dah sampai sini...
Bahaya tol...

aku pun slalu ikut jalan ni..setakat ni aku pun xkena lagi kes macam ni.lepas ni kena jaga2 la sesape pun lalu jalan ni..bahaya sebab selekoh2 n bahaya sebab ade org buat keja haram
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


azarulez's Avatar
 

Join Date: Jul 2008

Location: Somewhere in Malaysia

Posts: 1,861

Poster Rank: #1277


cari duit haram punya pasal..
__________________

watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become habit,
watch your habit, it will become your destiny..


feroz3004's Avatar
 

Join Date: Apr 2008

Posts: 2,405

Poster Rank: #1003


bahaya sungguh, mmg perompak le ni.



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:17 PM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved