ads

Jumaat, 30 Mei 2014

13 di kerteh - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kerteh - Google Blog Search


Review : Nasi kukus sedap <b>di Kerteh</b>, Terengganu - Izahafizah

Posted: 25 May 2014 03:05 AM PDT

Wahh..rajin pulek aiolls nak review hari neh. Hehe. Actually hari Jumaat petang yang lepas kita keluar ngan asben. Jarang sangat dapat berdua ngan dia siang hari. Bosan sangat kot. Biasa dia ada jer aktiviti lain, kita hang out ngan mak mertua dan adik-adik ipar jer pon. Huhu.
Keluar pon tak tau nak pegi mana. Pusing kat pantai pusing kat taman then decide nak makan. Perut dah berdondang sayang neh. Masa tu dah jam 4.00 petang kot. Sebab breakfast lewat tadi tak makan la lunch. Tetiba asben cakap "Jom pegi makan nasi kukus". Yeayyyy. Aiolls suka sangat nasi kukus tau. Tambah-tambah kalau kuah pekat. Syoknya makan.
Dari Dungun terjah ke Kerteh semata-mata nak makan nasi kukus. Takde lah jauh sangat pon kan. Dalam 15 minit jer pon. Kedai ni asben jugak yang kenalkan pada saya. Dulu masa kapel kalau pegi dating sampai ke Mesra Mall kitorang mesti singgah makan nasi kukus Kerteh ni. Even harga agaklah mahal tapi sebab rasa dia yang sedap kaww tu apa ada kesah kan. Asben plak memang suka benor makan ayam goreng.
Okeyy. Meh nak bagi peta lokasi eh. Kedai ni dekat dengan MCD Kerteh. Kalau dari Dungun jumpa traffic light sebelum MCD Kerteh tu kena U-Turn.
MCD (dalam bulatan) dah nampak dari jauh kan. So, sesiap la masuk line kanan untuk u-turn. kehkeh. Pon nak bagitau kan.
Sementara lampu nak bertukar hijau tu bolehlah kita selfie barang sekeping-dua. haha. Mekasih lighting yang terlampau cerah menjadikan muka iollss bercahaya gitewwww. Muahahah.

Lepas u-turn tu takdelah jauh sangat pun. Dalam 200 - 300 m macam tu je kot. Kedai ni takde signboard pon. Pastu bukan tepi jalan sangat. Dulu saya parking kat sebelah kedai tu jer. Tengok hari tu sebelah tu ada construction nak buat apa entah. So parking depan kedai je lah.
Sebelah kanan seberang jalan akan nampak masjid kubah biru. Eh, tak perasan pulak apa nama masjid. Sapa tau bagitau okey.
Kedai ni betul-betul bertentangan dengan masjid.
Harap maklum gambar dari dalam kereta. Hewhew. Itulah kedainya. Lama tak terjah kan. Pagar dah cat baru. Dulu macam ada je signboard. Now dah buang eh. Ke dah tukar owner. Entah. Yang pasti rasa masih sedap macam dulu.
Sedapnya sedapnya sedapnya.
Ayam pon besar-besar gedabak. Siap makan ngan nasi makan cicah ngan sos cili pulak. Suka sangat la en.beliau dia kan hantu ayam.

Minum tea o panas baru lah kena dengan nasi kukus.

En.beliau dah ada kegemaran baru. Sekarang jarang dah minum nescafe panas. Selalu order tea o limau panas. Wahhh. Nak kempiskan perut nampak. Tercabar ai neh. Muahaha.

 Harga bagi TEA O + TEA O LIMAU + NASI KUKUS 2 SET = RM18.00
So, macam mana. Ok ke harga tu korang??
Okeyy. Tu jer review aiolls. Hope membantu korang yang datang Terengganu nak cari makan best. Plus kedai ni pun bukak hari Jumaat.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved