ads

Isnin, 28 April 2014

13 di pulau bidong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di pulau bidong - Google Blog Search


Work Trip - Hari Bumi 2014 <b>Pulau Bidong</b> | Saya Iday

Posted: 19 Apr 2014 07:07 AM PDT

Sekarang iday ada kat Pulau Bidong, working trip untuk program Hari Bumi 2014 yang diadakan di Pulau Bidong, Terengganu. Iday Akan stay sini selama 3 hari 2 malam. Pergi as media,so fully sponsored hihihi :p
Pulau ni memang sangat cantik, pasir pantai putih bersih, air laut sangat clear and bersih. Sebenarnya Pulau Bidong ni jarang dikunjungi oleh pelancong, sebahagian Pulau ini iaitu tempat Iday menginap sekarang adalah pusat penyelidikan UMT. 
Pulau ini mempunyai sejarahnya tersendiri iaitu menjadi salah satu penempatan pelarian warga Vietnam ketika masa lalu. Iday ada melawat tempat peninggalan pelarian Vietnam ini tadi , kagum sebenarnya sebab x sangka, tempat sejarah seperti ini ada di Terengganu.  
Lagi gambar dan cerita nanti iday update, sebab sekarang ni iday tak bawak macbook, ni pon update pakai IPad. Haha. 
Esok punya program adalah pembersihan darat dan laut Pulau Bidong bersama nelayan, bersantai bersama nelayan, sukaneka bersama nelayan, pelepasan penyu. Tak sabar nak tengok anak2 penyu esok. Hihihi
Okayla, now nak layan movie sebab diorang pasang kat big screen. Hehehe :)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved