ads

Ahad, 9 Februari 2014

13 di kuala berang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

13 di kuala berang - Google Blog Search


Picnic <b>di</b> Belukar Bukit, <b>Kuala Berang</b> | ! Bukan Sekadar Rupa

Posted: 05 Feb 2014 06:49 AM PST

Baru-baru ini pergi picnic di Belukar Bukit, Kuala Berang, Hulu Terengganu. Plan asal nak picnic di Sekayu. Dah sampai Sekayu pun sebenarnya. Dah habis makan roti sandwich (aku buat sedap sangat haha) di Sekayu, tiba-tiba kitorang sepakat untuk bergerak ke Belukar Bukit pula. Alasan ke Belukar Bukit sebab dah bosan asyik picnic di Sekayu je. Nak juga try tempat picnic lain kan. Angkat balik barang masuk kete, jom kita bergerak ke Belukar Bukit!

 

 

Perjalanan dari Sekayu ke Belukar Bukit takdelah jauh sangat. Almost 1o minit je kot dah sampai di Belukar Bukit. Mujur ada Fazri selaku penunjuk jalan. Kalau tak memang tak sampai dah kot ke Belukar Bukit. Fazri penduduk Felda Mengkawang. Memang dia arif sangat jalan-jalan di sana. Thanks Fazri.

 

Sesampainya di Belukar Bukit, terus mengeluarkan makanan yang dibawa . Terima kasih yang bawak makanan tu. Sebelum mandi manda, haruslah mengisi perut dulu kenyang-kenyang barulah seronok berendam dalam air. Perasaan excited nak mandi membuatkan bihun goreng yang dimakan tak rasa benda. Ramai juga orang picnic di Belukar Bukit. Rasa macam tak sabar nak mandi.

 

Kedai runcit, gerai makanan & minuman, pondok rehat, toilet, surau dan bilik persalinan turut disediakan di Belukar Bukit untuk memudahkan para pengunjung. Sedikit mengecewakan kerana bilik persalinan, toilet dan surau di Belukar Bukit sangat tidak memuaskan. Kotor gila. Mohon pihak yang berkenaan baik pulih semula bilik persalinan, toilet dan surau di sana supaya para pengunjung selesa berkelah di sana. Konon pihak berkenaan baca entri aku kan haha.

 

lelaki hensem mandi sungai

Dah namanya gila bergambar, mana-mana pun asyik nak posing lol. Posing dalam air Belukar Bukit pun jadi. Air di Belukar Bukit MasyaAllah sejuknya, jernihnya, syoknya! Air cetek tapi awas jangan mandi di bahagian dalam sebab dalam sampai hapus kepala. Air yang warna hijau tu kawasan dalam. Yang tak tahu berenang jangan gatal-gatal mandi dekat air dalam dikhuatiri dibawa arus.

lelaki hensem mandi sungai

Amir kata posing biar nampak kepala je. So, kitorang pun posing lah macam gambar atas nie. Tiba-tiba ada Alwani dekat belakang. Siap pakai google lagi tu. Kagum pulak tengok Alwani ligat berenang kehulu kehilir hahahah.

1656127_764958873532130_99098542_n

 

Air hijau ini antara kawasan air dalam di Belukar Bukit. Korang yang tak pandai berenang jangan mengambil risiko nyawa lah mandi sampai kawasan dalam nie. Kitorang boleh sampai kawasan dalam ini pun sebab pertolongan daripada Fazri & Alwani lol. Dekat air dalam ada tunggul kayu besar. Boleh duduk atas tunggul kayu tu sambil posing lagi kakaka.

 

 

Overall memang seronok gila mandi di Belukar Bukit, Kuala Berang. Berejam jugak lah kitorang berendam dalam air. Main cak kali cak, main posing-posing, main belajar berenang, main water confident, main kejar-kejar hahaha. Cuma aku tak puas hati dengan kemudahan toilet, bilik persalinan dan surau kat sana!

 

 

Official Photographer : Hs Photog

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG TERENGGANU

Copyright 2010 All Rights Reserved